USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

'6 ilçeye 6 devlet ilkokulu' projesinde 2. ilkokulun teslim töreni gerçekleştirildi

Yakın Doğu Oluşumu'nun “6 ilçeye 6 devlet ilkokulu” projesi kapsamında yatırımını tamamladığı Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele, devlet protokolünü müşterek araya getiren abidevi müşterek törenle Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürlü?

'6 ilçeye 6 devlet ilkokulu' projesinde 2. ilkokulun teslim töreni gerçekleştirildi
19-11-2021 17:00

Devlet protokolünü müşterek araya getiren açım ve teslim törenine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı lider Sennaroğlu, Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediyesi Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve aralarında milletvekilleri, şehremaneti başkanlarının da bulunduğu aşırı sayıda çağrılı katıldı.

7 ayda inşası tamamlanarak tahsile apiko bir vaziyete getirilen Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele, 25 bin metrekare yer ilişkin kuruldu. İçerisinde 60 metrekarelik 16 skor sınıf, hile laboratuvarı, elektronik beyin laboratuvarı, kusursuz kuvvetli musiki odası, hile ve yönetimsel ofisler, hoca odaları ve işporta holleri mevcut Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele, bire müşterek vakitte 4.500 metrekarelik hile sahasına sahip. 100 palmiye ile ağaçlandırılan okulum iç mekânlarına ise 60 söyleme eserinin yerleşimi yapıldı. Okulun inşası evresinde 3.500 metrekare asfalt, 4.000 metreküp beton ve 6.500 metrekare parke taşı taşı kullanıldı.

Teslim ve açım töreninde sırayla Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar birer görüşme yaptı. Konuşmaların arkası esna Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele'yi Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu'na teslim etti.

“Bu topraklarda sürekli olmak, sarsılmayacak usul salmak, Anavatan Türkiyemizle kuma köklerimizden aldığımız güçle, evren ile entegre olmak en iri hedefimizdir.”

Aralık 2020'de KKTC'nin 6 kazasının herhangi müşterek birine birer devlet ilkokulu mensur ika sonucu aldıkları toplantının üstünden daha müşterek sene geçmeden Lefkoşa ve İskele'deki okulları teslim etmekten duydukları memnuiyeti dile getiren Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “İskele'nin arkası esna açılışını yapacağımız müşterek ahir okulumuz Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu Gazimağusa olacak. Güzelyurt, Lefke ve Girne'de diyar çocuklarına kazandıracağımız okullarımızın temellerini de en endamsız müddette atarak yatırımlarına başlayacağız” dedi.

“Kıbrıs Türk camiasının ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizin bu topraklarda sürekli olması, sarsılmayacak usul salması, Anavatan Türkiye'mizle kuma köklerimizden aldığımız güçle, evren ile bütünleşerek evrensele kavuşması en iri hedefimizdir. Pek aşırı projemizi dünyaya açım uğraşımızın nedeni de budur” ifadesini kullanan Günsel, “Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele'nin, topu topu çocuklarımıza ve KKTC'ye hayır olmasını dilek ediyorum” dedi.

“Günsel Ailesi'nin ortaya çıkardığı bu güzellikler ve değerler, KKTC'nin başarısıdır. Bununla övünüyoruz.”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 7 ayda tamamlanan, 500 mektepli kapasiteli ve kusursuz kuvvetli İskele Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu'nun açılışında meydana getirdiği konuşmada, Günsel Ailesi'nin imkânsızı başararak endamsız müddette hakeza dobra müşterek terbiye kurumunu KKTC'ye kazandırmasından ötürü duyduğu mutluluğu dile getirdi.
KKTC'de dobra şeylerin olduğuna aksan özne Ersin Tatar, geleceğe umutla bakabilmek düşüncesince gurur ve firmaların ürettiklerine hürmet duyulması icap ettiğini ve gençlere de bunu aşılamanın müşterek fariza bulunduğunu söyledi.

KKTC'nin, verilen kalmış bulunduğu politik engellemelere mukabil aşırı ehemmiyetli şeyler başardığını kail Tatar, “Günsel Ailesi'nin ortaya çıkardığı bu güzellikler ve değerler, KKTC'nin başarısıdır. Bununla övünüyoruz” dedi. Tatar, “Federal temelde müşterek katılma anlaşmasını katiyen ikrar etmeyeceğimizi herhangi müşterek yerde söylüyoruz. KKTC hâlâ da güçlenerek dolayısıyla bitmeme edecektir. Eskiden müşterek tane müşterek sınıfta nice öğrenciye öğüt verilirdi, bu imkânlar yoktu. Fakat deminden ne bahtiyar bizlere ki hakeza güzel, kuvvetli müşterek okulda bizim çocuklarımız terbiye alacak. Yarım asırda KKTC insanı iri işler başarmıştır. İlerlemeye, gelişmeye ve geleceğe güven içinde bakmaya da bitmeme edecektir. Bu okulun KKTC'ye kazandırılmasında emeği güzeşte Günsel Ailesi'ne, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu'na ve yardım koyan her insana teşekkürü müşterek namus borcu bilirim” niteleyerek laflarıyla sonuç verdi.

“Günsel Ailesi, imza attığı iri işlerin yanı esna KKTC çocuklarına ve doğacak nesillere bağış etmiş bulunduğu Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulları ile ülkenin istikbaline aşırı ehemmiyetli müşterek masraf koyuyor.”

Yakın Doğu Oluşumu'nun “6 ilçeye 6 devlet ilkokulu” projesinin yavaş yavaş yaşama geçtiğini kail Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, “Günsel Ailesi, imza attığı iri işlerin yanı esna KKTC çocuklarına ve doğacak nesillerine bağış etmiş bulunduğu Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulları ile ülkenin istikbaline aşırı ehemmiyetli müşterek masraf koyuyor” dedi.

KKTC'ye makbul ambargolara yer veren Dr. Faiz Sucuoğlu, KKTC'ye makbul ambargolara mukabil Günsel Ailesi'nin eğitim, sağlık, otomotiv, sanat, bilgelik kabil nice bölgede yılmadan azimli müşterek halde dolayısıyla bitmeme ettiğini söyledi. Kaliteli terbiye müesseselerinde yetişen evlatların ülkeyi ileriye taşıyacaklarını kail Başbakan Faiz Sucuoğlu, Günsel Ailesi'ne “İyi ki varsınız” laflarıyla seslendi.

Tüm dünyada bulunduğu kabil pandemi koşullarında güçlü eyyam geçirildiğine aksan özne Başbakan Sucuoğlu, “Bir ülkenin geleceğinde en ehemmiyetli etken eğitimdir” niteleyerek pandemi koşullarının eğitimi engellemesine müsaade vermeyeceklerini söyledi.

Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele'de vicdanı hür, irfanı bağımsız nesillerin yetişeceğini kail Sucuoğlu, “Ülkeye kazandırılan bu eserde emeği güzeşte her insana teşekkürname ederim” dedi.

“Eğer geleceği düşlüyor ve geleceği planlıyorsak ufaklıklara ve tahsile enfrastrüktür hazırlayıp envestisman yapmamız gerekiyor”

Temel atma töreninden elden 7 ay sonradan Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele'yi teslim almaktan duyduğu heyecanı vurgulayan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, “Günsel Ailesi'nin girişimi ile KKTC çocuklarına, öğrencilerine, istikbaline müteveccih iri adımlar atıldı. Geleceğimiz bulunan evlatlarımızın herhangi müşterek bir tanesi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk kabil düşünebilmeli, Dr. Fazıl Küçük kabil savaş edebilmeli, herhangi müşterek bir tanesi Rauf Denktaş kabil bu ülkenin geleceğini kurabilmenin düşlerini gerçekleştirmeli. İşte topu topu bunların olabilmesi düşüncesince de bu okullara gerekseme vardır” dedi.

Henüz müşterek sene dolmadan dü iri okulun açılışının yapılmasının iri müşterek muvaffakiyet bulunduğunu kail Olgun Amcaoğlu, “Önce müşterek ağababa olarak, hâlâ sonrada Milli Eğitim ve Kültür Bakanı olarak, bura düşüncesince gecesini gündüzüne katan her insana teşekkürname ediyorum” dedi.

Amcaoğlu konuşmasın böylece “Geleceği düşlemek ve geleceği planlamak istiyorsak ufaklıklara ve tahsile enfrastrüktür hazırlayıp envestisman yapmamız gerekiyor. Tüm bu yatırımlara önderlik etmiş bulunduğu düşüncesince ilkin Günsel Ailesi'ne ve dayanaklık geçirmek sağlayan topu topu astronomi ve kuruluşlara teşekkürname ederim” ifadelerini kullandı.

“İskele alanında ikinci müşterek devlet mektebinin açılması en iri hayalimizdi. Bu hayalimiz Günsel Ailesi sebebiyle gerçeğe dönüştü”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu açım konuşmasına başlarken, 23 Nisan Cumhuriyet Bayramında temelleri atık Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele'nin KKTC'nin Cumhuriyet Bayramı haftasında açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. İskele alanında ikinci müşterek devlet mektebinin açılmasının en iri hayallerinden bir tanesi bulunduğunu kail Hasan Sadıkoğlu, bu hayallerinin Günsel Ailesi ile baş başa gerçeğe dönüştüğünü dile getirdi.

Sadıkoğlu, “Dünya Çocuk Hakları Günü arifesinde gine geçirmek isterim ki, terbiye herhangi müşterek çocuğun hakkıdır. Çocuklar geleceğimizdir, geleceğimize ehil çıkalım” niteleyerek oluşturulan Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele'nin terbiye yaşamı düşüncesince hayırlara fırsat olmasını diledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ