USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Abdullah Avcı: 'Bizim adımıza çok önemli bir galibiyet'

Karagümrük deplasmanında 2-0 elde eden Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı maçın arkası sıra konuştu. Kendileri yerine güç bir karşılaşma bulunduğunu ve önemli bir galibiyet aldıklarını kail Avcı, ligde emeksiz karşılaşma olmadığının altını çizdi.

Abdullah Avcı: 'Bizim adımıza çok önemli bir galibiyet'
28-11-2021 19:45

Süper Lig'in 14. haftasında Karagümrük'ü deplasmanda 2-0 yenmiş fail Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı, karşılaşmanın arkası sıra planlı matbuat toplantısında konuştu. Olimpiyat Stadı'nın kendisi düşüncesince önemli bir yerinin bulunduğunu anlatım ederek laflarına süregelen Avcı, “Olimpiyat Stadı, benim 6 senemin geçmiş olduğu yer. Güzel hikayelerin olduğu, sabık yıl de Trabzonspor'la bir yürek kazandığımız bir stat. Rakip Karagümrük, beni 22-23 üç yaşında ayak topu endüstrisine sunan, depar belgesi yaptığım, dü senede otuz gole DOĞRU atıp tüketicilere çıktığım takım. Ciddi bir alan düzenleme takımına gönül rahatlığı oynadık. Her dü takımın da sahada hem savunmada hem hücumda planları vardı. Topa cemaat olma oyununu değme dü takımda istedi. Özellikle rakibin topa cemaat olup opsiyonlarını çok sabırla beklemesi esasta asap bozucu bir olaydır fakat ona götürümlü eğleşmek ve ekip savunmasını gerçekleştirmek çok önemliydi. İkinci alanda de merkezi çok akla yatkın kapatarak sabırla topun ardında arada sırada koşturmak gerekir. Şampiyonluğa oynamak, maksata değerlendirmek bu cins oyunları devredilmek ekip savunmasını akla yatkın yapmakla eş değerdedir. Bugün fırsatlar bulduk. Penaltıdan golü attık. İkinci yarıda da fırsatlarımız vardı. Erken oyunu kopartabilirdik fakat akla yatkın sürede 2. gol de geldi. Bugün sistemi, organizasyonu ve planları bulunan 2 ekip karşılaştı. Biz kazandık. Kazanmamızın en iri etkenlerinden birisi maksata giderken elan çok fedakarca ekip savunması yapmaktır. Bugün nedeni ile takımım ne istediysem bunu zerre lime uygulamaya çalıştı. Onun düşüncesince oyuncularla bu arada olmaktan akıbet basamak mutluyum. Bir haftayı elan geride bıraktık. Kupa kazanmadık, tek obje kazanmadık. Sadece üç nokta kazandık. Cumartesi haset Adana Demirspor'la gene bir bitiş maçına çıkacağız. Taraftarlarımızı sabırlı, rahat olmaya dayanak noktası vermeye, savunmayı ve atağı bizle bu arada hazırlamaya çağırma ediyorum. Taraftarımız bugün burada değildiler fakat enerjileri vardı. Desteklerini içtenlikle desteklerini vereceklerine inanıyorum. 2-0'lık adet elbette ki dü el değmemiş önemli fakat oyuncularım çalıştıklarımızı santimetre santimetre uygulamaya çalıştı. Benim düşüncesince elan değerli. Bu yolda aceleci adımlar alaşağı etmek önemli. 14. hafta sonlandı ve bir karşılaşma elan kazandık. Rekorlar diyorlar fakat emin olun tek bölümüne bakmıyorum. Her hafta kazandığımız maçlara bakıyorum. Oyuncularımı kutlama kartı ediyorum. İyi bir takıma gönül rahatlığı oynadık. Onlara da başarılar diliyorum” açıklamasını yaptı.

“Devre ortada takviyelerimiz olacak”

5-6 yıldır şahika yarışı sağlayan bir uygulayım eş bulunduğunu anlatım ederek laflarını sürdüren Avcı, “Şampiyonluk dair meydana getirilen algıları elan mukaddema biliyorum. Son 5-6 yıldır yarışan bir uygulayım direktörüm. Sahanın haricinde ne işe yaradığını çok güzel biliyorum. Hep sahanın içre kalmaya bitmeme edeceğim. Trabzonspor tarihi, geçmişi değme devir yarışmış bir takımdır. Camia da buna hazır. En güzel biçimde yarışmaya bitmeme edeceğiz” dedi. Abdülkadir hayat kendisince da mütekellim Avcı, “Abdülkadir Ömür, Türk futbolunun becerikli ve hususi oyuncularından. Harika gidiyor. Daha önce, 'Bizi böke yapacaksa hayat kabilinden oyuncular yapacak.' dediğimi de gine hatırlatayım. Dalgalanmalar olacak. Bu hakeza bir oyun. hususi bir oyuncu. Umarım gelişerek ve yardım sağlayarak bitmeme eder” dedi.

Takımının değme maçta rakibe mucibince aldatmaca planının bulunduğunu laflarına ekleyen tecrübeli hoca, “Bazen rakip seni topa cemaat olmaya iter. 1. bölge, 2. semt ve 3. alanda ne yapmamız icap ettiğini çalıştık. Geçmişte çok sallandığımız maçlar da oldu. Biz değme maçta rakibe mucibince hazırlanıyor. Çok güzel ekipler mevcut ligde. Bu maçta karşılaşma kazanmanın çok havadan olmadığını biliyoruz. Her takımın güzel bir aktör kalitesi var. Yeni uygulayım adamlar acemi organizasyonlara önem vermeye başladılar” niteleyerek konuştu.

Kadroda eksiklerinin bulunduğunu da kail Avcı, “Henüz açık bir ekibe cemaat değiliz fakat olacağız. Devre ortada nakil olacak. Visca dair sabah akşam yazılıyor fakat anca bir obje yok. Benim Türkiye'ye getirdiğim bir aktör kendisi. Çok güzel bir izlem komitemiz var. Detaylı biçimde çalışmalarımızı yapıyoruz. Kadrodaki adaleti de iletişimle sağlıyoruz. Samimi ve ak biçimde bunu anlatırsanız değme şeyin karşılığı var. Herkes işin içre edinmek istiyor. Bunun karşılığı da ak ve güzel bir iletişimdir” ifadelerini kullandı.

“Boş çerçeveyi imla etmek istiyoruz”

Sezon başlangıcında 14. haftada güzel halde olacaklarının planını yaptığını kail Avcı, “14. haftada güzel olacağımızın planını yapmıştım. Geçen yıl hem çevrim ortada hem kütle böylece çalıştık ve transferleri ercecik yaptık. Ama 14. haftada bu genişliğinde puanı kimesne beklemiyordu. Ama benim düşüncesince önemli bulunan bu değil. Şimdiden Adana Demirspor maçına hazırlanacağız. Artık analizör ne, karşılamalar ne? Adana Demirspor şu anda benim düşüncesince ne öncesidir ne de sonrasıdır” dedi.

Kulüpteki odasından paylaşmış olduğu fotoğrafta gereksiz bulunan çerçevenin öyküsünü de özetleyen Avcı, “Oyuncuyla konuşurken ihtimal de bir ileti ita durumuydu bu fotoğraf. Trabzon değme devir yarışmış, devir zamane kırılmalar küsmeler olmuş, hissiyatları iri bulunan şehir. Bu camiada iri işler yapacağımızı düşünüyorum. O odada Trabzonspor'un zamanı de var. Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer, Şenol Güneş'in fotoğrafları var. Şampiyonluk canlı kadrolar var. Umarım o gereksiz çerçeveyi bu yıl doldururuz” niteleyerek konuştu.

Abdullah Avcı akıbet adına yaşama veda fail Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Mustafa Cengiz'e Allah'tan yağmur dileyerek, “Mustafa Cengiz'in ailesine başsağlığı diliyorum. Türk futbolunun ve Galatasaray Ailesi'nin başı katışıksız olsun. Üzüldüm. Bütün spor toplumunun başı katışıksız olsun” dedi.

Bozhan Memiş - Bora Akyol

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ