USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Abdullah Öztürk'ün amacı paralimpik oyunlarında üçüncü altın

Milli masa tenisçi Abdullah Öztürk, paralimpik oyunlarında fevk caba üçüncü defa böke olmayı hedeflediğini belirterek, "Üçüncü altını alıp Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu kadar tarihte toprak olmak istiyorum." dedi.

Abdullah Öztürk'ün amacı paralimpik oyunlarında üçüncü altın
03-12-2021 12:16
Ankara

2016 Rio ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda değerli madalya ele geçiren Abdullah Öztürk, Anadolu Ajansı Spor Sohbetleri'ne mihman oldu.

Hayatını spordan önceleri ve sonrası gelişmek neredeyse ikiye ayırdığını kail Abdullah, "Lise yıllarımda hâlâ spora başlamamışken hayatla ilişik baş döndürücü şişman kaygılarım vardı. Acaba ekol bittikten sonraları ne iş yapacaktım, hayatımı ne idame ettirecektim? Çalışıp ortak yere atanabilecek miyim, kişi paramı kazanabilecek miyim?' sanarak endişelerim vardı." ifadelerini kullandı.

Abdullah, yaşamının dönüm noktası şekilde sporla tanışması bulunduğunu dile getirerek, şöyleki bitmeme etti:

"Spor şişman ortak öz emniyet getirdi. Zamanla baş döndürücü çalışıp ulusal takımlara gittim, ülkemizi temessül ika fırsatı buldum. Paramızı kazanmaya başladık, özgürlüğümüz elan da genişledi. Kendi başımıza, hiçbir hiç kimseye ilişkin yapılmaksızın içtimai yaşamda spor yardımıyla 'biz de varız' dedik. En önemlisi de ulusal ekibi temessül yazar Avrupa ve evren şampiyonalarında, paralimpik oyunlarında madalya almak. Bu, çabucak benim düşüncesince değil öbür sportmen arkadaşlarımız düşüncesince de baş döndürücü şişman izzetinefis donör ortak durum. Bunu sakat şekilde başardığımız devir 1-0 geride başladığımız avlu düşüncesince dengeyi sağlıyoruz."

Tokyo'da böke olduktan sonraları baş döndürücü ortak tomar ileti aldığına yer veren ulusal masa tenisçi, "Özellikle sakat bireylerinin ailelerinden ileti kabul geçirmek beni bambaşka heyecanlandırdı. 'Engelli çocuğum var. Hayatla hoşgörücü değil. Seninle tanıştırsam, spor yapmasa caba seninle lakırtı etse yaşama açılım değişse' diyen baş döndürücü anneler, babalar oldu. Spora başlayanlar baş döndürücü oldu. Tokyo'dan sonraları 5 sakat kardeşimiz salonumuza geldi, ortamımızı gördü. Kendi gözyaşı gruplarında sakat çocuklarla alıştırma yapıyorlar. Ben ayrımsız sürede onları da yetiştiriyorum." sanarak konuştu.

Engellilere seslendi

Engellilere "Gelin beraberce spor yapalım, yaşama toy muvaffakiyet hikayesi sunalım." sanarak seslenen Abdullah Öztürk, ana ve babalara burada baş döndürücü şişman yazık düştüğünün altını çizdi.

"Benim çocuğum engelli, yapamaz, evde ego bakarım'' zihniyetinin vazgeçme edilmesi icap ettiğini vurgulayan paralimpik ulusal sporcu, "Sizler bugün varsınız, erte yoksunuz. O sakat fert yegâne başına parka, beyazperdeye gidebilmeli. Tek başına aracına binip il dışına gidebilmeli. Bunları siz yapılmaksızın da yapabilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Abdullah, "Spor yapmasaydın ne iş yapardın?" sorusuna, "Benim hayatımın dönüm noktası spor. Spor yapmasaydım ne olurdum sanarak devir hin düşünüyorum. En dobra ihtimalle talih memuru olurdum. Onları banko ıvır zıvır gördüğümden değil, katiyen anca ortak bilinçlilik yok, yapabileceğim buydu. Şu anda dünyanın en dobra masa tenisçileri arasındayım. Her sene ayrımlı ödüller alıyorum. 2016 ve 2020 Paralimpik Oyunları'nda böke oldum. 2024'te de benden madalya bekliyorlar. Bunlar alım çalım donör şeyler." cevabını verdi.

Tokyo Paralimpik Oyunları'ndan sonraları baş döndürücü sayıda etkinliğe çağırma edildiğini özetleyen Abdullah, "Engelli masa tenisini vatanımızda tanıtabildiğimiz derece takdim etmek istiyoruz. Her gittiğim organizasyonda ortak sakat spora başlarsa benim hepsi yorgunluğum gider. Şu an en şişman hedeflerimizden bir tanesi bu. Evet yoruluyorum, değme davete de gidiyoruz. İnsanlar bizlere bedel verip hürmet gösterip çağırma ediyorsa tığ de oralara değerlendirmek zorundayız. Engelli arkadaşlarımıza ulaşıp onları sporla tanıştırmamız lazım." görüşünü paylaştı.

Bundan ahir kariyer planıyla ilişik ise Abdullah Öztürk, şunları kaydetti:

"2022'de dü şişman aranjman var. İlki, İslami Dayanışma Oyunları, Konya'da yapılacak. Akabinde teşrinievvel ayında Dünya Şampiyonası var. En şişman misyonumuz ise 2024 Paris Paralimpik Oyunları. Orada üçüncü altını kabul geçirmek düşüncesince uğraşacağım. Üçüncü altını alıp Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu derece tarihte arazi iktisap geçirmek istiyorum. En azından engelliler yerine bunu muvaffak gelişmek istiyorum. Yıllar sonraları 'Masa tenisinden Abdullah Öztürk geçti, fevk üstüne üstlük 3 kat paralimpik oyunlarında böke oldu' dedirtmek ve bu spora başlamış olacak arkadaşların önünü ayırmak istiyorum. Paris'te üçüncü altını alırsam bırakırım. Zirvede çoğaltmak lazım. Madalya alacağıma inanıyorum, şu an rengini kestiremiyorum. İnşallah değerli olursa baş döndürücü dobra olur. Eğer kendimi dinç, dobra hissedersem, kişi yetiştirdiğim sporcular 2028'e gelirse onlarla da oynamak, taraf yana çabalamak isterim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ