USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Abdullah Öztürk'ün amacı paralimpik oyunlarında üçüncü altın

Milli masa tenisçi Abdullah Öztürk, paralimpik oyunlarında fevk fazladan üçüncü kere böke olmayı hedeflediğini belirterek, "Üçüncü altını alıp Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu üzere tarihte arazi iktisap etmek istiyorum." dedi.

Abdullah Öztürk'ün amacı paralimpik oyunlarında üçüncü altın
03-12-2021 12:16
Ankara

2016 Rio ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda kalburüstü madalya elde eden Abdullah Öztürk, Anadolu Ajansı Spor Sohbetleri'ne misafir oldu.

Hayatını spordan önceleri ve sonrası gelişmek neredeyse ikiye ayırdığını kail Abdullah, "Lise yıllarımda hâlâ spora başlamamışken hayatla ait aşırı iri kaygılarım vardı. Acaba ekol bittikten sonradan ne iş yapacaktım, hayatımı nite idame ettirecektim? Çalışıp müşterek yere atanabilecek miyim, zat paramı kazanabilecek miyim?' sanarak endişelerim vardı." ifadelerini kullandı.

Abdullah, yaşamının dönüm noktası şekilde sporla tanışması bulunduğunu dile getirerek, şu şekilde bitmeme etti:

"Spor iri müşterek öz itimat getirdi. Zamanla aşırı çalışıp ulusal takımlara gittim, ülkemizi özümleme ika fırsatı buldum. Paramızı kazanmaya başladık, özgürlüğümüz hâlâ da genişledi. Kendi başımıza, on paralık hiç kimseye ilişkin olmaksızın içtimai yaşamda spor sebebiyle 'biz de varız' dedik. En önemlisi de ulusal ekibi özümleme yazar Avrupa ve evren şampiyonalarında, paralimpik oyunlarında madalya almak. Bu, elden benim düşüncesince değil öbür sportmen arkadaşlarımız düşüncesince de aşırı iri öz hürmet donör müşterek durum. Bunu özürlü şekilde başardığımız devir 1-0 geride başladığımız avlu düşüncesince dengeyi sağlıyoruz."

Tokyo'da böke olduktan sonradan aşırı müşterek tomar ileti aldığına yer veren ulusal masa tenisçi, "Özellikle özürlü bireylerinin ailelerinden ileti kabul kılmak beni bambaşka heyecanlandırdı. 'Engelli çocuğum var. Hayatla hoşgörücü değil. Seninle tanıştırsam, spor yapmasa fark seninle geveze etse yaşama açılım değişse' diyen aşırı anneler, babalar oldu. Spora başlayanlar aşırı oldu. Tokyo'dan sonradan 5 özürlü kardeşimiz salonumuza geldi, ortamımızı gördü. Kendi gözyaşı gruplarında özürlü çocuklarla idman yapıyorlar. Ben bire müşterek sürede onları da yetiştiriyorum." sanarak konuştu.

Engellilere seslendi

Engellilere "Gelin beraberce spor yapalım, yaşama acemi muvaffakiyet hikayesi sunalım." sanarak seslenen Abdullah Öztürk, ana ve babalara burada aşırı iri günah düştüğünün altını çizdi.

"Benim çocuğum engelli, yapamaz, evde ego bakarım'' zihniyetinin bırakma edilmesi icap ettiğini vurgulayan paralimpik ulusal sporcu, "Sizler bugün varsınız, erte yoksunuz. O özürlü fert yegâne başına parka, beyaz perdeye gidebilmeli. Tek başına aracına binip il dışına gidebilmeli. Bunları siz olmaksızın da yapabilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Abdullah, "Spor yapmasaydın ne iş yapardın?" sorusuna, "Benim hayatımın dönüm noktası spor. Spor yapmasaydım ne olurdum sanarak devir hin düşünüyorum. En dobra ihtimalle talih memuru olurdum. Onları banko ıvır zıvır gördüğümden değil, katiyen anca müşterek bilinçlilik yok, yapabileceğim buydu. Şu anda dünyanın en dobra masa tenisçileri arasındayım. Her sene değişik ödüller alıyorum. 2016 ve 2020 Paralimpik Oyunları'nda böke oldum. 2024'te de benden madalya bekliyorlar. Bunlar alım çalım donör şeyler." cevabını verdi.

Tokyo Paralimpik Oyunları'ndan sonradan aşırı sayıda etkinliğe çağırma edildiğini özetleyen Abdullah, "Engelli masa tenisini vatanımızda tanıtabildiğimiz denli lanse etmek istiyoruz. Her gittiğim organizasyonda müşterek özürlü spora başlarsa benim hepsi yorgunluğum gider. Şu an en iri hedeflerimizden birisi bu. Evet yoruluyorum, gelişigüzel davete de gidiyoruz. İnsanlar bizlere bedel verip hürmet gösterip çağırma ediyorsa tığ de oralara görmek zorundayız. Engelli arkadaşlarımıza ulaşıp onları sporla tanıştırmamız lazım." görüşünü paylaştı.

Bundan ahir kariyer planıyla ait ise Abdullah Öztürk, şunları kaydetti:

"2022'de dü iri aranjman var. İlki, İslami Dayanışma Oyunları, Konya'da yapılacak. Akabinde teşrinievvel ayında Dünya Şampiyonası var. En iri misyonumuz ise 2024 Paris Paralimpik Oyunları. Orada üçüncü altını kabul kılmak düşüncesince uğraşacağım. Üçüncü altını alıp Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu kabilinden tarihte toprak gelişmek istiyorum. En azından engelliler namına bunu muvaffak gelişmek istiyorum. Yıllar sonradan 'Masa tenisinden Abdullah Öztürk geçti, yukarı caba 3 kere paralimpik oyunlarında böke oldu' dedirtmek ve bu spora başlamış olacak arkadaşların önünü ayırmak istiyorum. Paris'te üçüncü altını alırsam bırakırım. Zirvede çoğaltmak lazım. Madalya alacağıma inanıyorum, şu an rengini kestiremiyorum. İnşallah kalburüstü olursa aşırı dobra olur. Eğer kendimi dinç, dobra hissedersem, zat yetiştirdiğim sporcular 2028'e gelirse onlarla da oynamak, taraf yana boğuşmak isterim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ