USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Adnan Polat: 'Seçim tsunami etkisi yapar'

Galatasaray Kulübü emektar Başkanı Adnan Polat, sarı-kırmızılıların seçme ortamına girmemesi icap ettiğini söyleyerek, “Denizin birlik ortasında, çekişmeli ortak havada yelkenlinin ortamında olduğunuzu düşünün, karaya erişmek düşüncesince uğraşıyorsunuz. Kafanızı ka

Adnan Polat: 'Seçim tsunami etkisi yapar'
01-02-2022 17:34
Galatasaray Kulübü emektar Başkanı Adnan Polat, İstanbul Piyalepaşa'da Mardin Nusaybin Galatasaray Futbol Okulu öğrencileri ile ortak araya geldi. Burada matbuat mensuplarına açıklamalarda bulunan Polat, sarı-kırmızılı topluluğun gündemini değerlendirdi.

“Bazen denizler dalgalanmadan durulmuyor”

Galatasaray'ın sıkkın eyyam yaşadığını ve Başkan Burak Elmas ile yönetimine dayanak noktası olunması icap ettiğini dile getiren Adnan Polat, “Bu hali da daim bu arada yaşıyoruz. Bazen denizler dalgalanmadan durulmuyor, şu anda eğri ortak dönemdeyiz. Kötümser olmamak gerekiyor, bizlerin Galatasaray'da derinliğine seneler misyon etmiş bulunan insanların şu andaki bulunan reis Burak Elmas ve yönetimine asistan olması lazım. Böyle ortak sıkkın devirde bakıyorum hacısı hocası reis ve yönetimine vuruyor. Sahada futbolcular, baş döndürücü canlı ortak ekip kuruldu. Çok sayıda toy topçu alındı, bence bu aşamalı yapılması müstelzim ortak işlemdi. Fakat şu anda sahada oynayan futbolcular Galatasaray'ın futbolcuları. Taraftarlardan ilkin benim ricam, banko sıkkın günlerde Galatasaray'ın bütünlük dayanışma mesajını tribünlerin vermesi lazım, taraftarın futbolculara ve uygulayım heyete eş çıkması lazım. Galatasaray'ın sıkkın günleri henüz ilk de oldu, ihtimal sıkkın ortak giriş evet ancak bundan sonradan geriye çevrik ayrılmak lazım. Önümüze bakacağız, el birliğiyle Galatasaray'ı bu sıkkın döneminden boşaltmak düşüncesince hız göstermemiz lazım. Galatasaray Türkiye'nin gözbebeğidir, bu dönemleri de aşacaktır” ifadelerini kullandı.

“Beğenmezlerse ortak dahaki seçimlerde ona oy vermezler”

Başkanlık çağında kendisinin finansal umumi astronomi evveliyat seçime gitmesi anlamında gözdağı edildiğini hatırlatan Polat, bulunan yönetime hakeza ortak tutumun sergilenmemesi icap ettiğini aktardı. Adnan Polat, şöyleki bitmeme etti:
“Ben Galatasaray başkanı iken, beni gözdağı ettiler, ego o tehditlere mesuliyet eğmeyeceğimi söyledim. O fasıl hata yapıldı. Birçoğu henüz sonradan telefon ederek kusur diledi. Mali kongrede reis ve yönetimi, şayet Galatasaray'ın haklarını arkalamak düşüncesince uğraş ediyorsa orada ortak yolsuzluk, usulsüzlük, arakçılık kabilinden ortak bilinçlilik yok ise seni aklama etmeyiz kabilinden ortak abuk sabukluk inşallah gene yapmazlar. 11 yıl ilk Galatasaray reislik makamını o görüngü yıprattı. Ondan sonradan da mevrut değme başkana bire ortak tehdidi, bire ortak şantajı yaptılar. Galatasaray reislik makamının ağırlığını, gücünü, saygınlığını nereye getirdiğini bizler görüyoruz. Galatasaray'ın bu yoldan çıkması lazım. Galatasaray pakt üyelerine tavsiyem, zinhar hakeza ortak yola girmesinler. Burak Elmas ve yönetimi elinden geleni yapıyor. Beğenmezlerse ortak dahaki seçimlerde ona oy vermezler.”

“Bir kulübün anayasası bu genişliğinde etraflıca olmamalı”

Sarı-kırmızılıların tüzüğünde rastgele ortak değişikliğe gidilip gidilmemesi gerektiğine müteveccih suali ise Polat, “Galatasaray'ın tüzüğü 176 maddeden oluşuyor. Benim görüşüme göre, ortak kulübün anayasasının bu genişliğinde etraflıca olmaması lazım. Ana prensiplerini ortaya koyan 60-70 maddelik ortak nizamname olması ve günün şartlarına uyarlaması lazım. Yönetim müesses şeklinde, sedir kurulunun onayı alınarak yapılabilir zira bugünün dünyası o genişliğinde faziletkâr tempolu ki, o genişliğinde baş döndürücü değişebilir ki, intihap ve yönetmelikler baş döndürücü aceleci değişiyor. Bunun olması düşüncesince umumi müesses toplayıp nizamname değişikliği gerçekleştirmek geçişsiz bu da olanaksız ortak şey. Tüzüğü henüz sadeleştirip henüz az maddelerle, yönetmeliklerle Galatasaray'ı kumanda etmek henüz kolay. Tüzüğün aceleci ortak biçimde ele katılması lazım” biçiminde cevapladı.

“Galatasaray'ın şu anda seçime gitmesine ister yok”

Galatasaray'da şu anda seçme ortamının bulunmadığını korumak için çaba sarfeden sarı-kırmızılı kulübün emektar başkanı, “Galatasaray'ın şu anda seçime gitmesine ister yok. Çünkü sıkkın ortak dönem, yapılması müstelzim yönetime dayanışma ile dayanak noktası olup, onların bu krizden çıkmasını sağlamak. Denizin yeterli ortasında, çekişmeli ortak havada yelkenlinin içre olduğunuzu düşünün, karaya erişmek düşüncesince uğraşıyorsunuz. Kafanızı kaldırıyorsunuz tsunami geliyor. Seçim, Galatasaray'a şu anda anca ortak etki yapar. Onun düşüncesince yönetime asistan kazanmak lazım” diyerek konuştu.

“Camia arasında bölünmeyi bertaraf etmek lazım”

Camia arasında bölünmeler olduğuna ve bunun da giderilmesi gerektiğine uyanıklık çekici Adnan Polat, “2011 kongresinden buyana Galatasaray topluluğu arasında gönlü kırılan, küskünler grubu var. Daha ilk de söyledim, cembiye yarası geçiyor da anahtar yarası geçmiyor. Bir kat topluluk arasında bölünmeyi bertaraf etmek lazım. Onu gidermenin yolu da finansal kongreden geçer, şahısların gönlünü bildirme etmek lazım. Yanlış bulunduğunu hacısı hocası bildirme etti. Camia bütünlük dayanışma arasında Galatasaray yönetimini desteklerse, taraftarlar da bundan feyz alacağına inanıyorum. Galatasaray taraftarı akıbet aşama sağduyuludur. Önümüzdeki içeride oynayacağımız maçta Galatasaray taraftarının o stadı doldurup, ekibi ve uygulayım heyeti desteklemesi lazım. Neticede Galatasaray'ın kaybetmesi en baş döndürücü Galatasaraylıları üzüyor. Bir yerde silahı zat ayağımıza ateşliyoruz. Özellikle Ultra Aslan arasında akıbet aşama görmüş geçirmiş ihvan var, onlara da sesleniyorum; lütfen tribünler takımın lehine, uygulayım heyetin lehine, yönetimin lehine bağırsınlar. Çünkü bu fasıl bütünlük dayanışma dönemi, onun da çimentosu tribünlerdir. Ruhu tribünlerdir” cümlelerine arazi verdi.

“Geleceğe bakmamız lazım”

‘Siz reis olsanız Fatih Terim ile ilgilendiren bire ortak sonucu verir miydiniz?' sorusuna Polat, “Geçmişin muhasebesini içeride yöneticiler yapsınlar, tecrübeleri ile öğüt çıkarmayı bilsinler. Bizim geleceğe bakmamız lazım. Biz önümüze bakalım, zira Galatasaray'ın aydın günlere gereksinimi var” yanıtını verdi.

Uygar Aydın - İsmail Yasin Akçın - Samet Yalçın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ