USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Adrenalin tutkunu ufaklıklara "havadan" ulaşılacak

Türkiye Hava Sporlar Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Kalaycı, biçimsiz alışkanlıklardan idare etmek istedikleri küçüklere iklim sporlarını sevdirmek düşüncesince nice çalışkanlık yapacaklarını belirtti.

Adrenalin tutkunu ufaklıklara
09-01-2023 12:09
Ankara

Anadolu Ajansı (AA) Spor Sohbetleri'ne mihman bulunan Kalaycı, Türkiye Hava Sporlar Federasyonunun 2023 yılı hedeflerini anlattı.

Kalaycı, iklim sporlarının terbiye verilerek çocukluktan yapılmaya başlaması icap ettiğini söyledi. Türkiye Okul Sporları Federasyonuyla da beraber, hissedar şekilde ameliyat gerçekleştirmek istediklerini tamlayan Kalaycı, şöyleki bitmeme etti:

"Doğrudan gaye kesime iktiran etmek istiyoruz. Amacımız içtimai medyanın biçimsiz alışkanlıklarının önüne geçerek, çocuklarımıza ve gençlerimize adrenalin aşılamak. Kendilerini bulabilecekleri, heyecanlarını aktarabilecekleri müşterek yatak yakalayacaklar. Bu da iklim sporları olacak. Çocuklarımız ve gençlerimiz, iklim sporlarında buldukları adrenalin ve coşkuyla bambaşka mecralarda biçimsiz yollara girişme etmeyecek başkaca bu tarafta da müşterek başarıya ulaşacak. Biz yetişkinlerimizin katılımdan memnunuz, çocuklarımıza ve gençlerimize iklim sporlarını etkilemek düşüncesince nice çalışkanlık içindeyiz."

Federasyon şekilde 104 kulüp, 158 çalıştırıcı ve 2 bin 565 sporcularının olduğuna ayraç fail Kalaycı, "Her güzeşte güneş camiamız genişliyor. Havacılık arzu görüyor. Biz de antrenörlerimiz, kulüplerimiz ve federasyonumuzla sahası desteklemeye çalışıyoruz. Bu sene Kazakistan'da meydana getirilen Hedef Yarışması'nda hanımlarımız ergenlerde müşterek numara ve ikinci takımda da üçüncü oldular. Bu da federasyon şekilde ulusal ekibi desteklediğimizin müşterek işareti aynı zamanda ulusal sporcularımızın başarısının müşterek nişanesidir." ifadelerini kullandı.

"Dünya Hava Oyunları Türkiye'de gerçekleştirmek kabilinden müşterek maksadımız var"

Kalaycı, havacılığın az elan gelişigüzel sektörde kullanıldığını vurgulayarak, "Biz bu sene ROKETSAN'ın destekleriyle Ankara'nın Kalecik ilçesinde hem paraşüt aynı zamanda sığır şeridi füze yarışması yaptık. Önümüzdeki yılda icap defans piyasasının havacılık dalında çalışkanlık yayınlayan ek kurumları icap çırçıplak havacılıkta geçici taşımacılığıyla uğraşan havacılarla da mülakat halindeyiz. Sporumuzun ve federasyonumuzun gelişme göstermesi hesabına sportif açıdan onlarla da gelecek zamanlarda nice çalışkanlık yapacağız." değerlendirmesini yaptı.

Hava sporları ailesi şekilde Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşkuyla kutlayacaklarını tamlayan Kalaycı, şöyleki bitmeme etti:

"100. yıla müşterek şimal da müşterek leffetmek istiyoruz. Dünya Hava Oyunları'nı Türkiye'de gerçekleştirmek kabilinden müşterek maksadımız var. Bununla ek Nevşehir'de orak ayı kocaoğlan içinde mavra yarışması yapacağız. Yamaç paraşütü ve manken tayyare tarafında da Türkiye içinde gine değişik alanlarda değişik illerimizde yarışmalarımız olacak ve arsıulusal katılıma açacağız. Bu vesileyle hem Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını değişik yarışmalarla kutlamış olacağız aynı zamanda tabii güzelliklerimizi yabancılara tanıtmayı planlıyoruz. Ayrıca federasyon tarihimizde evvel el yapacağımız müşterek yürütüm var. Gençlik ve Spor Bakanlığına ilişkin sporcuların lisanslamaları ve bu anlamdaki belgelendirmelerini federasyonumuz yapılacak. Camiamız dört gözle bu haberi bekliyordu. 2023 senesinde yalpı paraşütüne ilişik hem tandem tarafında aynı zamanda sportmen lisansları tarafında federasyonumuz doküman üretmeye başlayacak. Ben bunun da müjdesini özgülemek istiyorum. Bugüne denli ki desteklerinden çevre Türk Hava Kurumuna teşekkürname ediyorum."

"Geleceğimiz gördüğümüz gençlerimiz bu adrenalini manken tayyare yaparak yaşamaya başlayacak"

Kalaycı, havacılık sporlarıyla ilgilenen kişilerin sayısının gelişigüzel güzeşte güneş arttığına dikkati çekerek, "Birçok ilde kulüplerimiz var. Bu dalda sporları gerçekleştirmek talip vatandaşlarımız, bu kulüplerimiz kanalıyla evvel evvela kuramsal elan sonraları toprak eğitimlerini alacak. Eğitimlerin arkası sıra antrenörlerimizin eşliğinde uçmaya başlayacaklar. Disiplinli olursa tahminî 3 haftalık müşterek süreçten bahsediyorum. Kulüplerimiz vesilesiyle öğrencilerimiz, spor ve havacılık gönülleri bu eğitimleri alarak uçacaklar." değerlendirmesini yaptı

İnsanların havacılığa ve iklim sporlarına evvel evvela manken uçakla başladığına ayraç fail Kalaycı, şu detayları verdi:

"5-6 yaşındaki müşterek çocuğa manken tayyare yaptırırsanız, gelecekte ya uçucu olmaktadır ya iklim mühendisi ya gök mühendisi veya havacılık gönüllüsü oluyor. Model uçakta müşterek heyet üyemiz var. Türkiye onu aşırı elleme tanıyor, hanende Fuat Güner. Mahzar-Fuat-Özkan'ın (MFÖ) Fuat'ı. Fuat ağa müşterek ilçe geçiriyor ve üç ay yatağa ilişkin kalıyor. Canı sıkılmış bulunduğu düşüncesince de manken tayyare hazırlamaya başlıyor ve havacılığa manken uçakla etap atıyor. Geleceğimiz gördüğümüz gençlerimiz bu adrenalini manken tayyare yaparak yaşamaya başlayacak. Daha sonraları kendilerine müşterek rota belirleyerek ne bölgede havacılık gerçekleştirmek istiyorlarsa oraya akıllıca yönelecekler."

Federasyona ilişkin 16 madun branşta nice çalışkanlık yaptıklarını özetleyen Kalaycı, "Federasyonumuzun kuruluşundan buyana esasta geçirmiş bulunduğu en dolu sene yaşadı diyebilirim. Gerek ulusal takımlarımız iklim haricinde gerekse iklim içerisindeki kulüplerimiz aşırı dobra müşterek zaman geçirdi." dedi.

Mehmet Akif Kalaycı, Türkiye Hava Sporları Federasyonunun güzeşte sene rutinin haricinde icra ettiği üç şişman organizasyonun bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye iklim Sporları Federasyonu, 30 Ağustos-4 Eylül 2022'de planlı TEKNOFEST'te özlük standını açtı. Çocuklarımız ve katılımcılara özlük branşlarımız ile iklim sporlarını tanıttık. Gelenlere verdiğimiz küçük manken uçaklarla da havacılığa heveslendirme ettik. Bu federasyon şekilde bizim tarihimizde müşterek ilkti. Nasipse bu sene Ankara, İstanbul ve İzmir'de TEKNOFEST'ler yapılacak. Yine federasyonumuz standıyla orada olacak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ