USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Ağaoğlu: 'Bizi başarıya taşıyacak futbol oynuyoruz'

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe maçı önceleri meydana getirdiği açıklamada, oynadıkları futbolun düş donör bulunduğunu belirterek, “Bizi başarıya taşıyacak futbol oynuyoruz. Başarıya taşıyacak müşterek kol genişliğimiz var” dedi.

Ahmet Ağaoğlu: 'Bizi başarıya taşıyacak futbol oynuyoruz'
15-10-2021 12:45

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Süper Lig'in 9. haftasında oynayacakları Fenerbahçe maçı evveliyat matbuat personelleri ile ortak araya geldi. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi'ndeki kahvaltının peşi sıra matbuat mensuplarına açıklamalarda mevcut Ağaoğlu konuşmasına taraftarlara teşekkürname ederek başladı.

Fenerbahçe maçı düşüncesince satışa çıkan biletlere baş döndürücü koyu uyanıklık bulunduğunun altını çizen Ağaoğlu, “Bu vakit kuralların izin etmiş bulunduğu seviyede kırcı tribünlere oynayacağımız önce maçımız olacak. Her devir söylüyorum; Trabzonspor'un mücadelesi, şampiyona mücadelesi. Ancak bu mücadelede de en ehemmiyetli faktör, en iri destekçimiz ve enerjimiz taraftarımız. Onların desteği olmaksızın hedeflediğimiz başarıları yakalamamız cins değil, ihtimal baş döndürücü zor. Onun düşüncesince taraftarlarımızın bu maçın biletlerine göstermiş bulunduğu uyanıklık sonuç etap önemli” açıklamasında bulundu.

“Bizi başarıya taşıyacak futbol oynuyoruz”

Ligin levent boylu ortak maraton bulunduğunu kaydeden Ağaoğlu, “Yapısal kendisine sonuç etap içi dar ortak yapımız var. Bunu da doğrudan hoppadak yaşamımızın rastgele kısmına yansıtıyoruz. Ancak spor mücadelelerinde az buçuk götürümlü olmamız gerekiyor. Bunun sert baş döndürücü örneğini de yaşıyoruz. Geriye sakıt ortak sportmen bakıyorsunuz sonuç dakika, sonuç saniyeye genişliğinde mücadeleyi bırakmıyor, geriye düşmesine karşın boksta nakavt ile güreşte tuş ile futbolda da attığı gollerle müsabakayı çevirmesini, nokta almasını biliyor ve hedeflemiş bulunduğu başarıyı da göstermiş bulunduğu uğraş azminden çevre kazanmasını biliyor. Bunu şu nedenden dolayı söylüyorum; ligin hâlâ 9. haftasındayız. Oynadığımız futbol düş verici. Bizi başarıya taşıyacak futbol oynuyoruz. Başarıya taşıyacak ortak grup genişliğimiz var. Lig levent boylu ortak maraton. 38 karşılaşma oynayacağız. Bunun hâlâ henüz 4'te 1'ini tamamlamadık. Geriye düşebiliriz fakat maçı çevirecek gücümüz var. Puan kaybedebiliriz; kaybettiğimiz puanları telafi edebilecek önümüzde hem mesafe, hem maçlar var, bununla beraber o güce sahibiz. Dolayısıyla tek devir umutsuzluğa kapılmadan, 12. kuvvet kendisine taraftarımızın desteği takımımızın peşinde olursa başaramayacağımız, üstesinden gelemeyeceğimiz tek bariyer yok” biçiminde konuştu.

“Puan kaybettiğinizde şampiyonluğu kaybetmezsiniz”

Bordo-mavili takımın geriye düşmüş bulunduğu anlarda art devir direnci gösterdiğini tamlayan Ağaoğlu, “Puan kaybettiğinizde şampiyonluğu kaybetmezsiniz. Ne devir ki mücadeleyi bırakırsınız, umudunuzu, inancınızı kaybederseniz o devir rastgele şeyi kaybedersiniz. Takım bu doğrultuda bunun örneklerini de verdi. Oynadığımız ilginç maçlar da oldu. 10 insan geriye sakıt olduğumuz Konya'da sergilediğimiz futbol ve neticesinde aldığımız puan. Galatasaray maçında 2-0 geriye düşmemize karşın ki o maçı 3-2, 4-2'ye de getirebilirdik. Takım ağırbaşlı ortak art devir direnci gösterdi. Takımın vermiş bulunduğu mücadelelerin hepsinde taraftarın heyecanı, umudu, enerjisi antipatik kuvvet olacaktır. Onun düşüncesince taraftarlarımızdan ricamız Fenerbahçe maçında 90 dakika ve artılar da karışma iktisap etmek neredeyse o desteği, enerjiyi oyuncularımızın üstünden kem etmemeleri. Oyuncular buna baş döndürücü bedel veriyorlar. Özellikle Trabzonspor taraftarının heyecanının, enerjisinin kendileri düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu tabir ediyorlar. Kişisel kendisine vermiş oldukları röportajlar ve bizlerle icra ettikleri görüşmelerde de bunu açıkça ortak biçimde tabir ediyorlar. Burada ihtiyacımız bulunan bilinçlilik tribünleri dolduracak bulunan 20-21 bin taraftarımızın desteği ve enerjisi. Sonuç ne olursa olsun, akın ne olursa olsun o destek, erke sonuna genişliğinde bitmeme ederse bu maçtan yüzümüzün akıyla hedeflediğimiz, dilek ettiğimiz sonuçla çıkacağımıza bulunan inancımız tam. Taraftarımız sonsuz söyleyiş ediyor, oyuncularımız bunun coşkusunu yaşıyor, beceri ekibimiz, hocamız, yönetimimiz, hacısı hocası bu sezona bu inançla başladı. İnşallah bunun kararında taraftarımızı bahtiyar edecek, dilek ettiğimiz hedeflediğimiz o başarıyla taçlandırmayı Allah baht eder” ifadelerini kullandı.

Ozan Köse - Gökmen Şahin
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ