USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi: 'Bu açıklamalar Murat Sancak’a yakışmamıştır'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın meydana getirdiği açıklamalara ilişkin, “Elinde doküman ve bilim var ise savcılığa versin. FETÖ'cü iddiası ehemmiyetli müşterek suçlamadır. Ayrıca Şenol Güneş dair meydana getirdiği akla

Ahmet Nur Çebi: 'Bu açıklamalar Murat Sancak’a yakışmamıştır'
16-02-2022 17:47
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme bağlı matbuat çalışanlarının sorularını yanıtladı. İlk yerine Adana Demirspor deplasmanında yaşanmış olan ve Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın maçın arkası esna meydana getirdiği açıklamalarla ait mütekellim Ahmet Nur Çebi, “Adana Demirspor toplumu ve Beşiktaş toplumu özdeşlemiş dü camiadır. Bugüne genişliğinde dostlukları en yukarı kurda muammer camialardır. Beşiktaş tribünlerinde atkıları, taraftarımız kabilinden takılı bulunmaz camialardan biridir. Sezon başlangıcında tığ 65 etap sıcakta, onların tabiriyle ‘Güneşe mermi sıktıkları anlarda' takımımızı pik gönderdik. O günden bugüne ne he da bu duruma geldik? Maçtan müşterek çağ ilk içtimai medyadaki tatsız, tuzsuz konuşmalar, yazışmalar oldu, bunların nedeni nedir? Birilerinin kafalarında bambaşka müşterek şeyler mi var? Beşiktaş ne dokunca vermiş? Başkan Murat Sancak'ın bunları benimle paylaşmasını istirham ediyorum.

Beşiktaş iri lokmadır, Türkiye Cumhuriyeti'nden elan ilk müesses müşterek kulüptür. Kendimize meydana getirilen yanlışlara hürmet çerçevesinde yanıt vermeyi fariza biliyoruz. Herkes kabilinden yüzü sıcak güre müşterek kalecimiz var. Nasıl olmakta da kafasına mal atılıyor oradan? Bunu ne Adana Demirspor taraftarı yapıyor? Hangi mantıkla yapıyor? Sanki müşterek obje kurmaca kabil hissettim. Murat Sancak reis ile protokolde karşılaşma seyrediyoruz. Birden bire önümüzde göstergeç kırdı. Devlet büyüklerinin bulunduğu yerde televizyonlar bölgelere vuruluyor. 6.5 yıl ikinci başkan, 2.5 yıl de reislik hayatımda indinde karşılaşma izlediğim başkanlara hakeza müşterek nezaketsizliğim olmadı. Bu hareketlerin arkası esna stattan çıkarken taraftarlarınız bizlere aksülamel gösterip ağıza alınmayacak küfürler etti. Bunlar size gereğince cereyan ederler. Beşiktaş başkanı yerine sıkıntı duyduğumu gelmek istiyorum” açıklamasını yaptı.

“Elinde bilim mevcut ise savcılığa geçiş ettirmesini dileyiş ediyorum”

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın maçın arkası esna hakemler üzerine meydana getirdiği açıklamalara da yer veren Çebi, “Adana Demirspor Başkanı, hakemlerle ait karşılaşma başlamadan başlayan, maçta ve hemen sonra bitmeme fail müşterek şova döktü işi. Buna ne lüzum vardı. Anlamakta zorlanıyorum. Televizyon göstergeç gezerek, nice şeyi açıklama gereği bozukluk duydunuz? Kanal geçek alışmak müşterek şovdur ve bu yaraşma almadı. Eğer planlıysa aşina olmak istiyorum. FETÖ diyorsunuz, hakemleri ilişkilendiriyorsunuz. Savcıları göreve çağırma ediyoruz. Elinde bilim mevcut ise savcılığa geçiş ettirmesi icap ettiğini de önemle dileyiş ediyorum. Elinde doküman varsa, en endamsız sürede yurttaş yerine önemsediğimi belirtiyorum. Burası Türkiye Cumhuriyeti" dedi.

“Şenol Hoca'yla ait açıklama yapması yaraşma almamıştır”

25 maçtır hakemler üzerine bazılarının birleştirme bulunduğunu anlatım ederek aksülamel gösterdiklerini de laflarına ekleyen Ahmet Nur Çebi, “Bu süreçte Murat Sancak beyefendinin ağzını açmaması, elden Beşiktaş maçının arkası esna bunları gündeme getirmesi nazarıitibar çekicidir. Adana Demirspor ile burada oynanan maçta bizim canımız yanmışken, atık gollerin gol olmamasına rağmen, hakkımızı ararken yanımızda durmayan Murat Sancak'ın 25 karşılaşma sonradan hakkını aramaya başlamasını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bugün canınız yandıysa o çağ de hakemlerin Beşiktaş'ın hakkını yediğini söyleyerek başlasaydınız. ‘Hakemler günah yapabilir, yapmıştır, yapacaktır. Bu sporun güzelliği içindedir' niteleyerek İstanbul'daki maçtan sonradan demeç verdi.

Pazartesi haset de hakemler FETÖ'cü oldular. Ondan ilk değillermiş. enteresan müşterek obje elan var. Hızını alamıyor başkan, Şenol Güneş ile ait ‘Önümüzdeki saat Beşiktaş'ta' niteleyerek açıklama yapıyor. Murat Sancak'ın Beşiktaş'ta elan ilk idarecilik yaptığını hatırlamıyorum. Yönetim sözcüsü rolü yaptığını da hatırlamıyorum. Beşiktaş'ı ait müşterek konuda, Şenol Güneş'in imza attığına müteallik açıklama yapması ve bunun iri müşterek esassız olması yaraşma almadı. Şenol Güneş giranbaha müşterek hoca.

Önder Hoca ile bitmeme edeceğimizi de söyledik. Murat Sancak'ın bunu bozukluk yaptığını açıklamasını istiyorum. Bunun gerekçesini aşina olmak istiyorum. Sanıyorum ki Türk ayak topu tarihinde elan ilk müşterek pakt başkanı, bambaşka müşterek kulübün fen direktörüyle ait açıklama yapmamıştı. Ben transparan olacağını söyledim. Şenol Hoca'yla bugüne genişliğinde 1 nazire konuşulmadı. Neden bunlar yapılıyor, benim hocam mevcut ve kendisiyle yola bitmeme edeceğim. Hocamın almış bulunduğu karşılaşma kararı değerlendirmelerini de akilane bulmuyorum. Yola bitmeme edeceğiz. Şenol Hoca ile ait telefonda bile tek barışma yapılmamıştır. Bu açıklama Murat Sancak'a yakışmamıştır. Bundan sonradan hocam ile ait kimsenin konuşmasını istemiyorum. Yalan anlatmaya bitmeme edilmesine izin etmeyeceğim” niteleyerek tepkisini gösterdi.

“Şu anne genişliğinde Şenol Hoca'yla emek harcamayı düşünmedim”

Mayıs ayında seçme bulunduğunu da hatırlatan Ahmet Nur Çebi, “Seçimde buraya ki gelecek, ne olacak hiçbiri mahsus değil. Koca müşterek saat var. Kırılganlıkla sıkıntılarla saat geçiyor. Şu anne genişliğinde Şenol Hoca ile emek harcamayı düşünmedim, görüşmedim ve rastgele müşterek kontrat de yoktur. Bundan sonrası düşüncesince de planım yok. Hoca kıymetlidir ama ego lider Hocam ile yola bitmeme ediyorum. Önümüzdeki saat düşüncesince de gündemimde Şenol Hoca yok. Ben yüz kere bunlara yanıt özgülemek durumunda kaldım. Belki öğretmen da yanıt verecektir. Hocamız gitti, tığ de enfrastrüktür hocamızı göreve getirdik. 1.5 ay olmuş. Beşiktaş'a dokunca özgülemek isteyenlerin bu biçimde yıprattığından şüphem yok” dedi.

Hakem hataları mevzusuna da yeniden yer veren Çebi, “Hakem hataları başka. Hata yapabilirler. Bunların gerisinde FETÖ mevcut düşünmek başka. Bu gidiş devlete, devletin bekasına uzanıyor” niteleyerek konuştu.

“4-5 kıta aktör alabiliriz”

Transferle ait yerine da mütekellim Çebi, “Artık Türk futbolundaki krizi çoğumuz almak zorundayız. Bu saatten sonradan enfrastrüktür ağırlıklı elan konuşu bütçelerle, bonservis kazanarak müşterek yöntem gelmek zorundayız. Şampiyonlar Ligi'nde doğrudan oynayan akıbet takımdık. Bunu gitmek istememiz zımnında fiyatlı futbolculara yöneldik. Altyapıdan gelenlere toprak vereceğiz. Rıdvan, Ersin, Kerem, Serdar Saatçı, Emirhan ile bunu gösteriyoruz. 6-7 kıta futbolcumuzu sahaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bunların doğacak saat yenileriyle bu arada elan ön planda olacaklarını düşünüyorum. Sezon böylelikle faziletli ücretler düzlük oyuncularımızın sözleşmeleri sona erecek. Bizim düşündüğümüz fiyatlarla anlaşırsak yola bitmeme ederiz. Aksi vaziyette 4-5 kıta aktör alacağız” dedi.

Burak Yılmaz ile ait suali da yanıt veren Çebi, “Burak ile ait müşterek tasarrufumuz yok. lider Hoca ile bitmeme ediyoruz. Olağanüstü şeyler olmazsa, güre müşterek takımla yola bitmeme etmeyi düşünüyorum. Seçime girer ve kazanırsam ki anlaşılan seçime gireceğim, tığ altyapıdan hocamızla barışma yaptık, bu hocamızla akın geçirmek istiyoruz. İnsanlara ‘Önümüzdeki saat Şenol Hoca ağzıyla kuş tutsa bu takımda olamaz' mı dedirtmek istiyorsunuz? Şu anne genişliğinde Şenol Hoca'yla anlaşmam bahis konusu değil. Şenol Hoca'nın yıpratılmasında ve topluluğun yıpratılmasında bambaşka şeyler bulunduğunu düşünüyorum. Hocamızın motivasyonunu kıranlar hakeza bitmeme etmiş bulunduğu sürece ne olacak bilmiyorum. Eleştirilebilir ama ‘Önder Hoca gidecek, bu gelecek' düşünmek bambaşka niyetler bulunduğunu düşündürüyor" açıklamasını yaptı.

“Cenk isterse onu kucaklarız”

Pjanic, Batshuayi ve sözleşmesi sona erecek oyuncuların indinde Cenk Tosun ile ait suali da yanıt veren Ahmet Nur Çebi, “Bu sorular nazik sorular. Bunları konuşmam akilane değil. Herkesin lige mütekâsif olmasını istiyorum ve hepsiyle yola sürdürmek isterim. Ancak oyuncuların ücretlerini tığ belirlersek. Kabul ederlerse bitmeme edeceğiz, olmadan vedalaşacağız. Cenk Tosun şu an bambaşka müşterek takımın futbolcusu. Yorum yapmam hem onun bununla birlikte benim açımdan akilane olmaz. Bittiği devir İstanbul'da korkmak isterse kucaklayacağız onu. Tekrar art gelmesini istek ediyorum” dedi.

Beşiktaş'ın haklarını koruduğunun da altını çizen Çebi, “Benim haklarımızı korumadığım söyleniyor. Hakemlerle ait kişilerle temaslarda bunuyorum. Adana Demirspor maçındaki vakalara bakıp 'Sen Beşiktaş'ın hakkını korumuyorsun' deniyor. mühim şeyleri konuşmazsak, baş döndürücü değersiz oluruz. Ben yaşama hakeza bakıyorum” niteleyerek konuştu.

Son yerine seçime bağlı mütekellim Çebi, “Seçime 3 ay var. Bu, levent boylu müşterek süre. Benim hazırlanmam müstelzim müşterek proses bulunduğunu düşünmüyorum. Arkadaşlar çıkarlarını beyan geçirmek isteyeceklerdir. Ben 9 yıldır Beşiktaş'ın içindeyim. Ya ‘evet ya hayır' diyecekler. Takdir onların” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ