USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi: 'Bu rapor gerekli mercilere verilecektir'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, 2009-2019 yılları arası düşüncesince meydana getirilen teftiş tutanağı karşı izah yaparak, bu raporun gerekli mercilere verileceğini belirtti ve, “Bizden sonradan mevrut hacısı hocası bu denetimi yapsın ve bu birlikte tradisyon olsun??

Ahmet Nur Çebi: 'Bu rapor gerekli mercilere verilecektir'
25-12-2021 15:59
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 2019 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul'da konuştu. Beşiktaş taraftarı ve toplumunun namına verdiği değerin değme şeye değer bulunduğunu tabir ederek laflarına başlamış bulunan Ahmet Nur Çebi, “En akıbet 2 arkadaşın konuşmasının adına benim konuşmam sönük kalacak. Beni eleştirmeyi fark suhulet ortamında yaptılar. Bugün avrat ayak topu ve avrat basket ekibi galip geldi. Kadınlar ön plandalar ancak kongrede aşırı azlar. Umarım rakamları artacaktır. Onlar kızlarımız, eşlerimiz, annelerimiz, değme şeyi adalet ediyorlar” açıklamasında bulundu.

“Popülist davranmamak düşüncesince bu umumi müesses mayısta yapmadık”

Pandemi dolayısıyla umumi kurulları istedikleri devir yapamadıklarını kail Çebi, “Mayıs ayında 3 yürek kaldırdıktan sonraları halkçı şekilde umumi heyet yapabilirdim. Ama benim derdim sağlıktı. Mayıs ayında 3 yürek kaldıran kulübün taraftarının, haziran ve orak ayı ayında bunun keyfini çıkarmasını istedim. Camianın buna gereksinimi vardı. KPMG tutanağının teehhür sebebini de Genel Sekreter Mesut Urgancılar açıkladı. Beni evde oturup eleştirenler var. 2 kat Covid 1 kat de saf kırığı geçirdim.

Eleştirirken az buçuk insaf edin. Bugün burada yoklar. Sosyal medyayı kullanan ihvan kulübe dokunca vermeyecek biçimde eleştirilerini yapsınlar. Yarın bizim geçmiş yılımızla ait finansal ve yönetsel umumi kurulumuz var. Birçok mevzuyu erte konuşacağım. Kurullar ve hakemlerle ait nice mevzuda konuşacağım. Sizleri gine burada giyinmek istiyorum. Ayrıca bugün gelemeyen arkadaşlarımız da lütfen gelip görevini namına getirsin. Sizler eleştireceksiniz, biz de sizlere hürmet duyacağız ki bu kulübü eş kabilinden hile edelim” niteleyerek konuştu.

“Biz evimizi tutu ettirdik, gidenler 1 Lira bırakmadan gitti”

Fikret Orman ve yönetiminin, tribünler kabilinden ‘Paralar nerede' niteleyerek eleştirildiği devirde yeniden yavuklu bulunduğunu kail Ahmet Nur Çebi, “Sonrasında ‘Paralar nerede' denilirken gittiler. 2 ayda ne değişti de gittiniz. Altımızı oyuyorlar dediler, ki oyduysa açıklayın. Ben taraftara emektar patronaj müesses ve başkana ‘Paralar nerede' niteleyerek bağırtmadık. Bakın buradaki eşhas ‘Biz bağırdık' diyorlar. Benim sizinle on paralık irtibatım beli mu? 2019 mayıs ile geçmiş teşrin ortada ne oldu? Eylülün böylecene UEFA'dan parlak kağıdı kabul etmek düşüncesince borçlarınızı ödeyeceksiniz ve Avrupa'ya gideceksiniz. Giderken UEFA'ya istida verdiler, ilkgüz ödemelerini yapmayacağız zira ekimde seçme mevcut dediler. Eylül ödemelerini de geçmiş teşrin sonuna denli 4 haset bulunan acemi yönetimin önüne koydular. Biz de elimizden geleni yaparak bu sorunu çözdük. Bunu çözerken evlerimizi tutu verdik. Gidenlerin ipoteği yoktu, 1 Lira da alacaklı gitmediler. Çay içtiniz, 50 liralık da mı bırakamadınız. Alacağı olanlar loca alıp gitti, bu locaları da başkalarına sattılar. Önümüze iri ortak çökme bırakıldı dedim, kimsenin de ortak obje çaldığını kanıt etmedim. Kapıdan giriyorsunuz kulübün CEO'su ayrılmış. Yahu beni beklesene ayrılmadan. Tazminatları da ödenmiş. İçeride 2 pare yazman kalmış, “Başkanım izin ederseniz kılıç değerlendirmek istiyoruz, tazminatlarımızı verin” diyor. Garibanların tazminatlarını vermemişler, kalantorların parasını ödemişler. Bu nedenle şikayetçiyim” açıklamasını yaptı.

“Bizden sonraları gelenler de bu tutanağı hazırlasınlar”

KPMG kabilinden yanılan denetimin boyunlarının borcu bulunduğunu kail Başkan Ahmet Nur Çebi, “İbra yapılmak yahut edilmemek, saf kırılır yen ortamında kalır kafasıyla gidilirse değme mevrut buraya dokunca verir. Başınız sarp geleceksiniz, kulübe misyon edeceksiniz ve aklama edilmeyi de istem edeceksiniz. Rapor dair benim hiç kimseye ortak garezim yok. Ben o devirde olmadığımı söylemedim ki, tutanağa 1 kat karışma etmedim. Belki raporda benimle ait de mevzular var. Neyse bedeli, cezasını ödeyeceğim. Bundan sonraları bu kulübe ki gelirse gelsin, kendisinden sonraları birilerinin bilip kontrol yapacağını bilmesi lazım. Bu bundan sonraları tradisyon biçimine gelmeli. Bu rapor hazırlanırken neler yapıldı.

Bazı Beşiktaşlılara yakışmadı bu. Genel sekreterimizi çalıştırmadılar. Sabah geceleyin ezanı onur suikastı yaptılar. Ne oldu, geldi burada okudu. Benim sonsuz ortak çıpa problemim var. Bunu daima yazıyorlar. Bu demirin, gerekenden az kullanıldığı uygulayım darülfünun kabilinden yazıldı. Demirin 3'te 2'si benden alındı. Çünkü sert yapım çıkmış olduğu düşüncesince banka, servet kullanmaya izin etti. Bunun arkası sıra kişisel çıpa vermedim, vermeme gerek kalmadı.

O devre denli çıpa verdim. Vermesem ‘Beşiktaş'a güvenmedin mi?' diyeceklerdi. Bir de yapı mevzusu var. Denetleme Kurulu tutanağı yazdı, sözleşmenin altında Fikret Orman'ın imzası var, ifa emirinin altında Fikret Orman'ın imzası var. Benimle ne alakası mevcut bunun. Hazırlanmış bulunan raporda kimsenin arka düşünce aramamasını istirham ediyorum. İlk dayanıklı değme devir Beşiktaş'ta olmuştur, bundan sonraları halis muhlis kulüplerde bu olacak. Rapor okunurken KVKK gereği esame söylenmedi” dedi. Çebi akıbet şekilde SPK ile ait mevzuat bulunduğunu ve hür kontrol tutanağının gerektiği devir müstelzim bölgelere verileceğini de laflarına ekledi.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ