USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi: 'Fikret Orman’a fırsat verdik. Al raporu git savun kendini'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, 2020 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul'da konuştu. KPMG tutanağının Fikret Orman düşüncesince fırsat bulunduğunu kail Çebi, “Al raporu git savun kendini. Bu rapor olmasaydı ‘Fikret Orman nukut nerede' diyerek bağırmayı sürd?

Ahmet Nur Çebi: 'Fikret Orman’a fırsat verdik. Al raporu git savun kendini'
26-12-2021 17:14

Beşiktaş Kulübü'nün Akatlar Spor Salonu'nda gerçekleşen 2020 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu'nda Başkan Ahmet Nur Çebi, Genel Kurul'a seslendi.

Yorgun ve uykusuz bulunmasına rağmen umumi kuruldan erke aldığını söyleyerek laflarına başlamış bulunan Ahmet Nur Çebi, “Teşekkür ediyorum. Burada mevcut herkes, Beşiktaş'a iş buyurmak düşüncesince 2 gününü harcadı. Eleştiren de eleştirmeyen de bütünü bizim dostumuz, kardeşimiz. Eleştiriler de kıymetlidir. Tatsız hadiseleri unutalım, bura Beşiktaş. Herkesin birbirine sarılması gerekiyor. Birazdan aklama olacak. İbra buyurmak istemeyenler olacak, buna da hürmet duyacağız. Eleştirilerin akıllıcasına olanlarını dikkate aldım. Eleştirilerde 2 kıta odaklandığım gözcü var. Tamer Mert ve Aker Çıtak'ın konuşmaları var. Heyecanlı konuşuyorlar. Ama milleti gaza sağlamak düşüncesince elinizi masaya vurmayı bırakın. Gençsiniz, hürmet duyuyorum. Burada elinizi vurarak kongreyi etkilemeyi bırakın. Bu 2 arkadaşımızın bu arada cereyan etmiş olduğu Hürser Tekinoktay var. Ben kendisini baş döndürücü eş tomar görmedim. Ben seçme kazandım, karşımda 5 insan eş araya gelmişlerdi. Herkes gelip kutlama etti, elbette araştırma görevlisi olacağını sordu fakat maatteessüf sarıklı gelmedi. Aklına gelenleri saydı gitti. Ama evvel burada yoktu, bugün de burada yok? Hadi evvel Fikret Orman'ı dayanaklık buyurmak olmak düşüncesince gelmedin, bugün bana sallayacaksan, 2 arkadaşının yanı sıra sen de gel. Sabah tün ezanı yaz babam yaz. Ben 2 defa covid geçirdim, 1 defa kolum kırıldı, bu işleri bedava sanıyorlar. Bundan sonraları hocamızın buraya gelmesini istiyorum. ‘Rapor açıklanmayacak, aklama etmeyeceğiz' diyorlardı.

Raporu açıkladık ayrıksı eş nesne buluyorlar. Adamın niyeti belli. Yaptığınız rastgele şeyin evvela sebebini sorun. Aker Çıtak'ı 3 defa kulübe çağırma ettim, gelmedi. Çünkü burada materyal yapacak. Ama sizler buna izin etmeyeceksiniz. Ben aklama olurum olmam, fakat sizler bu yolun yanış bulunduğunu öğreteceksiniz. Rapor belirtildi ‘Hiçbir nesne yapamazlar' dediler. Nerden biliyorsunuz ki yapmayacağımızı. Futbol A.Ş.'nin finansal ve yönetimsel umumi kurulunda aklama etmedik. Niye beklemişiz sanarak soruyorlar sorun için. KPMG raporunu bekledik. Pandemi dolayısıyla gecikti bu rapor. Bunu da onama etmiyorlar zira düşünce başka. Bu KPMG raporu, Beşiktaş düşüncesince eş dönüm noktasıdır, hayır kademli olsun. Yanlış eş nesne yapmadık. Biz bu raporu çıkaracağız sanarak yalan verdik. Bu işin geriye dönüşü yok. Eğer kılıç bu raporda gerekenleri yapmazsak, suçumuzun baş döndürücü ağırbaşlı olacağını bilecek derece kafamız çalışıyor” açıklamasını yaptı.

“Seni aklayacak rapor hazırladık. Al raporu, git savun kendini”

Futbol A.Ş.'de emektar hile zamanında hile yerleşmiş üyesi olmadığını anlatım fail Ahmet Nur Çebi, “Ben geldiğimde düşkün noktayı bulunan finansal işlerde görevlendirildim. Daha sonraları futbolun başına geçmem istendi. Daha sonraları da yapım bitti, tavan bitti, ‘Dön Ahmet abi gelişememiş gel, yürütme yerleşmiş başkanı ol' denildi. Ne yapalım, Beşiktaş Başkanı egemenlik vermiş. Beşiktaş Başkanı egemenlik verdiyse yapacaksınız. Ben eş kargaşa komutanıysam, doğuda fariza yapıyorsam, bana batıdakinin hesabını soramazsın. Benim bazısı şeyleri rüyet imkanım yoktu. Eski başkanın eş zamanlar yegâne imza vardı. Ben elden 3 futbolcunun satılmasında araştırma görevlisi oldum, dayanaklık buyurmak verdim. Cenk Tosun transferinde reis Güney Afrika'daydı, başkası Atınç Nukan, başkası de Ersan Gülüm transferleriydi. Biz Şenol hocayla ekibi ayakta tutmaya çalıştım. Ben elhak çıkan rapordan kaçmıyorum ki. Dolayısıyla bu raporda benimle ilgilendiren ne varsa, ego bunu çekeceğim. Ama kulaklarını kapatıyorlar” dedi.

Fikret Orman'ın evvel meydana getirmiş olduğu matbuat toplantısına da yer veren Çebi, “Şimdi gelelim evvel meydana getirilen matbuat toplantısına. Helallik vermeyecekmiş. Ben senden helallik istemiyorum ki. Senin bana teşekkürname sebep lazım. Millet ‘Fikret Orman nukut nerede' derken, seni aklayacak eş rapor çıkardım. Al raporu git savun kendini. Bu eş şanstır sizin için. Biz bunu yapmasak, yıllarca sana ‘Paralar nerede' diyecekler. Eğer haklıysan kullan bu şansı. Bir de ‘Yabancı taraftarlar stada girerken neredeydiniz' diyor. Herkesin eş rolü var. Ben taraftardan mesul hoşgörülü olmadım. Dün umumi kurulda bazısı arkadaşlarımız ‘Paralar nerede sanarak kılıç sorduk' dedi. Ben kimsenin altını oymadım. Gelelim tan kardeşimize. 3-4 kıta bap var. Zaten muhataplar kendileri karşılık verdiler. Emre Kocadağ söyledi. Eğer bu parayla ilgilendiren var ise eş şey, git muhatabına sor, o sana söylesin dedi. Bu 2 milyon TL, ego bunları ahbaplık büromda benimle eş bulunan arkadaşlarımın hakkı düşüncesince makbuz diyor. Sen biliyorsun, sana verdik. Dağılmış kendisi fakat kılıç dağıtmadık. Toparla kendini. Bu memleketin evladıdır, bugün günah yapmıştır fakat ferda ihtimal dobra eş Beşiktaşlı olacaktır” sanarak konuştu.

“Tapuyu almadan parayı sebep ödedin

Önceki yönetimde yürütme kuruluna girdiğinde kulübün ruzname maddelerinin değiştiğini kail Çebi, “Ben en sonuç yürütme kuruluna girdiğimde gündemdeki mevzuları görseniz gülerdiniz. Şu personele gerekseme var, buna gerekseme var. Statla ilgilendiren göz boncuğu bap gelmedi. İcra kurulunda tahsil edilen dairelerle ilgilendiren barter çekleri vardı. Bugünkü CEO, o çağda CFO'ydu. O çağda bu işleri karşıcı ise CEO'ydu. Barter çekleri batak, bunlarla gidip eş şeyler alalım diyorum. Ama ego sana ‘Tapusunu almadığın yere milyonlarca TL öde' mi dedim. Onu da ego mi strateji edeceğim. Tapuyu almadan parayı sebep ödedin? Bununla ilgilendiren sorun da açıldı. Bazı şeyler tarihi ulaştığında sizlere bildirme edilir. Biraz dayanak gösterin. tan Bey'i mahkemeye verdiğim eş tavan faturası karacılık davası vardı. Fatura Fikret Orman imzalı, Gökhan Sarı imzalı. Ama bunu anlatmaya göz boncuğu lüzum kalmamış. ‘Ben bunların olmadığını baş döndürücü dobra biliyorum fakat canı yansın da, benim çektiklerimi anlasın' dedi. Burası Beşiktaş Kulübü. Mahalle ortada kahvehanede oturmuyoruz. Burada itiraf ettin bunu. Mahkeme ‘Sen başkansın, hakeza şeyler konuşulabilir aleyhinde' diyor. Bunu da toplumsal medyada nail kabil yayınladı. Benim, Beşiktaş'ın haklarını dayanaklık buyurmak olmak kabil eş yükümlülüğüm var. Beni bu görevden kimesne alamayacak” ifadelerini kullandı.

“Senin benden helallik alman gerekiyor”

Pandemi dolayısıyla 2 yıldır umumi heyet yapamadıklarını fakat artık takvime mucibince cereyan etmeyi umduklarını kail Çebi, “Benim kapım hocaya da, Aker baya de açık. Lütfen çağırdığımız devir gelin. Beşiktaş'ın geleceğiyle ilgilendiren konuşmamız gerekirken, bu mevzular maatteessüf kaynadı gitti. İyi olmadı fakat eş yerde de dobra oldu. Herkes eteğindeki taşı döktü. Biz Aker Bey ve Tamer Bey'in söylediklerini koruyalım. tan Bey de kendini toparlasın. Fikret Bey'e de mesajım var, seninle benim aramda helallik eş bap yok. Sen benden helallik almalısın fakat Beşiktaş başkanlığından sonra. Bana neler yaptığını burada anlatmayacağım. Artan kurlar, sakıt gelirler kabil mevzularda Beşiktaş'ın ayakta kalabilmesini sağlamamız için, topluluk elini cebine atacak. Kimisi tişört alacak, kaşkol alacak. Birinin getirmiş olduğu servet da önemli, Yalçın abinin ‘Bu hesaplarda mesele var' demesi de önemli” niteleyerek bitmeme etti” dedi.

“Biz kapçık eş olduk, reis işe düzlük eş oldu”

Otopark dair kiraya eskiden çağda göz boncuğu bindirim yapılmadığını kail Ahmet Nur Çebi, “Bu icar sebep dolar bazında sakıt biliyor musunuz, icar 3 yıl artırılmamış. 3 yıl sen oturduğun koltukta kirayı artırmazsan, bugün şakirt çıkarsın. Bana yürütme kuruluna getirdikleri zaman, dehşetli eş yürütme yerleşmiş vardı. Konular geliyor ‘İşten eş çıkar' diyorlar, gelişememiş kapıdan hapishane alıyorlar. Biz kapçık adamız, reis işe düzlük adam. Biz yedik bunları. Bu bap görüşülürken ‘Şafak Bey, bu yapım yapılmaktadır burada, dükkanların hangisinin birçok kıta otomobile gereksinimi bulunduğunu bilmiyoruz. Otoparkçıya burayı kiraya veriyoruz, ferda dükkan malikleri başağrısı yapmasın' dedik. ‘Onlar bizim kardeşimiz ne dersek onu yaparlar' diyor. ‘O devir kontrat yapmayalım, hediye usulü çalışalım' diyorum, ‘tamam' diyor. Aradan devir geçiyor 15 salname kontrat imzalanmış. Bu nelerdir dediğimiz devir ‘Benim başkanım Fikret başkandır' diyor. Sonra da kapıyı vurup çıkıyor” niteleyerek park sürecinden bahsetti.

“2 ayağımızı 1 pabuca sokacağız fakat depar belgesi burada”

Geçtiğimiz sayaç Bandırma'dan mevrut basketbolcuların baş döndürücü kalburüstü bulunduğunu kail Çebi, “Bir tanesini ABD'ye verdik, birisini Fenerbahçe'ye, birisini Galatasaray'a verdik. Basketbol ekibi servet kazanıyor, para. Geldiğimiz günden bugüne 1 kıta futbolcumuza isteyen sokak mı ya. Satmadıklarımız var, gençlerimizle yola bitmeme edeceğiz. Ama işe yaramayanlarla olmuyor. Sergen Hoca bizlere kupaları getirdi, bizim çocuğumuzdur, alım çalım duyduk. Şimdi lider sarıklı var. Ama demin eş siyasa yapacağız. Seneye dirimsel namevcut ki. Mecburen 2 ayağımızı 1 pabuca sokacağız fakat depar belgesi burada. Mali sorunları çözmeye başlamış bulunan eş boyut olacak” dedi. Hakemlerle ilgilendiren de mütekellim Çebi, “Hakemlerle ilgilendiren Beşiktaşlının canı yanıyor. Tam konuşuyorsunuz, Galatasaraylı ağlamaya başlıyor, erkeklerin yanı sıra susuyorsunuz. Trabzonspor da başladı ağlamaya. Bu arada benim memleketim Trabzon, Trabzon'u baş döndürücü seviyorum fakat Beşiktaş'ı imdi baş döndürücü seviyorum. Buraya mevrut dünya bana ne derece kızsa da, hepsine buraya geldiği düşüncesince teşekkürname ediyorum. Burada saatlerdir oturuyorsunuz. Biz geldiğimizden beri paraya ne sandık girdi, ne çıktı. Çok tesadüf, 1.5 bilyon TL girmiş, 15 bilyon TL çıkmış. Gelir ve giderleri denktaş tutacağız dedik, yaptık. Bu kol sabık yıl kategori düşer dediler, böke yaptık. Şimdi sen sebep benim aklama olmamı istemiyorsun? Ben ne yaptım sana? Bu arada pandemide 120 milyon TL seyirci, 80 milyon TL de perakendeden kaybımız vardı. Bunlar da olsaydı 200 milyon TL kar olacaktı. Süleyman Seba'dan sonraları eş eskiden olacaktı ve bu da bana kader olacaktı” niteleyerek sürdürdü.

“Oğuz Çarmıklı ve Fikret Orman kuvvetlendirme yerleşmiş oluşturmuş”

Fulya dair laflarını bitmeme buyurmak düşüncesince baştan kürsüye mevrut Ahmet Nur Çebi, “Bir Fulya sardılar gidiyorlar. Bu kulübü bugüne derece yegâne imzayla temessül fail rüesa vardı. Başkanın familya avukatı, kulübün avukatıyla beraber, Oğuz Çarmıklı ve Fikret Orman'ın telefonda konuşulmasıyla kuvvetlendirme yerleşmiş oluşturulmuştur. Fulya sebep raporda yok? İnşaat sözleşmesi 2008'de yapılmıştır. Biz 10 salname dedik. Dava kaybedildi fakat sorun kazanıldı da. Bir kısmında Beşiktaş muhik görüldü, eş kısmında erinç yan muhik görüldü. Tahkim çelimsiz müddette bu işi yapacağı düşüncesince hakeza eş değişmeyen alındı. Tahkim diyor ki, Aşçıoğlu'yla meydana getirilen kontrat ticaridir ve açtığınız davada erinç tarafın hataları bu kadardır, sizin hatalarınız da bu kadardır. Yüzde 67'ye 33 meydana getirilen anlaşmadan kaynaklandığı düşüncesince 95 milyon Dolar kaybedildiğini söyledim. Beşiktaş'a bunun yer oranı kendisine verildiğini fakat bunun binalara yansımadığını söyledim. Birileri o çağda bu numarayı yapmış. Ben elimden geleni yapıyorum. 95 milyon Dolar, sözleşmenin karşılığı kendisine gözükmese dahi, sözleşmenin gelişememiş sayfalarında ‘Bu boyut gerçekte 48'e 52'dir' diyor. Hakim de diyor ki, sen yer payında bunu almışsın fakat tavan dağılımında boyut budur. Mahkemede meydana getirilen destek sunar var. Samimi söylüyorum baş döndürücü teşekkürname ediyorum yaptıklarınız için. Bununla ilgilendiren emin olun yılbaşından sonraları eskiden meclis kurulunda açıklayacağım. Yıldırım Demirören'in verdiği zararların karşılanacağından da sakıncasız olun. Ben buradayım, kağıt bende” niteleyerek laflarını tamamladı. Çebi'nin konuşmalarının tamamlanmasının peşi sıra 2020 yılı yönetimi, umumi heyet kabilinden oy çokluğuyla aklama edildi. İbra oylamasının peşi sıra Çebi, “Bu saate derece beklediniz hakkınızı helal edin. İbra etmeyen arkadaşlarımın da söylediklerini dikkate alacaklarımı bilin. Mayıs ayındaki seçimde görüşeceğiz. Hayırlı kademli olsun” açıklamasını yaptı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın
 

İLGİLİ HABER
Ahmet Nur Çebi: Fikret Ormana fırsat verdik. Al raporu git savun kendini Ahmet Nur Çebi: 'Fikret Orman’a fırsat verdik. Al raporu git savun kendini'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ