USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi: 'Gedson planladığımız bir transferdi'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Portekizli topçu Gedson Fernandes'in düzenlenen bir transfer bulunduğunu belirterek, "Biz güzeşte seneden buyana Gedson'u edinmeyi planlıyorduk. Ancak şartlarımız ahit düşüncesince bunu yapabilecek duruma geldi. Süreç hâlâ geçmiş başlamış

Ahmet Nur Çebi: 'Gedson planladığımız bir transferdi'
04-02-2022 13:40
Spor Toto Süper Lig'de bu hafta Antalyaspor ile karşılaşacak Beşiktaş'ta Başkan Ahmet Nur Çebi ve Sportif Direktör Ceyhun Kazancı, egzersiz öncesinde matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. Portekizli topçu Gedson Fernandes transferini değerlendiren Çebi, "Taraftarın, sevdiği, hoşlanılmış bulunduğu futbolcular vardır. Onların transferinin yapılasını isterler. Yapıldığı sürede bahtiyar olurlar. Kendi transferlerimizi, planlarımız çerçevesinde yapıyoruz. Asıl maksadımız takımın değerli olmasını sağlayacak, planlamaya sadakatli kalmış şekilde transferleri yapmaktır. Gedson da hakeza bir transferdi. Planlandığımız bir transferdi.

Seneye planladığımız takımın bir parçası olması müstelzim topçu bulunduğu düşüncesince transferini gerçekleştirdik. Biz güzeşte seneden bu yana Gedson'u edinmeyi planlıyorduk. Ancak şartlarımız bugün düşüncesince bunu yapabilecek duruma geldi. Süreç hâlâ evvela başlamıştı. Planımız içinde bulunan bir futbolcuydu. Bir bambaşka takımın ilgilenme sonucunda istem ettiğimiz bir topçu değildi" sanarak konuştu.

"Elimizdekilerle yola bitmeme etmeyi planlıyoruz"

Kadroda bulunan futbolculara güvendiklerini tabir fail Başkan Çebi, "Sakatlıklar ve talihsizliklerle istediğimiz noktada olamadık. Arada transferde transfer bahis konusu olmayacak. Elimizdekilerle yola bitmeme etmeyi planlıyoruz. Bu ihvan da maatteessüf gitmiyorlar. Nasıl bir futbolculuk, mesleğe ne bir saygıları mevcut anlayamıyorum. Yan tarafta koşarak, 1-2 yıldır mal edinmeyi içlerine sindirebilen arkadaşlarla akilane yapmışız yöntemleri ayırmışız. Ücretlerinin aşırı efdal bulunduğunu biliyoruz. Bir yönünü karşılayalım siz gidin dememize karşın burada koşmayı yeğleme ederek, mevrut tekliflere negatif yanıt sağlayan oyuncularla yollarımızı ayırdığımız düşüncesince bugün akilane değişmeyen verdiğimizi görmüş oluyoruz.

Uygun koşullarda bulunduğu sürece transferlerimiz bitmeme edecektir. Ancak hâlâ da gailesiz arkadaşlarımızla, kabil iyice altyapıdan da yardım verecek çocuklarımızla yola devem etmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki zamanlarda bütçelerimizin bundan hakeza şu andakinin ½ si güçlü olamayacağını isteyerek akıntı geçirmek durumdayız. Bu talihsiz kendisine konuştuğumuz mevzunun gailesiz bir jenerasyonu ve Beşiktaş'ı hâlâ da gençleştirmek ve önümüzdeki yıllarca bitmeme yol açmak düşüncesince yarar kendisine görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Öncelikleri olmayabilir, bizim önceliğimizdi"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın Gedson Fernandes ile ilgilendiren açıklamalarının hatırlatılması hesabına Ahmet Nur Çebi, "Öncelikleri olmayabilir. Bizim önceliğimizdi. Bizim istediğimiz bir oyuncuydu. Galatasaray istememiş, almamış olabilir. Saygı duyuyorum. Gedson bizim düşüncesince önemliydi. Almak da istiyorduk. Şunu göstermek istiyorum, bir yandaş istediği topçu geldiği devir bahtiyar olabilir. Diğer istediği futbolcunun özlük takımına gelmemesine bedbaht kabil lakin bunun bir ayarda gerçekleştirmek lazım. Çizgiyi aşmamak lazım. Galatasaray da Beşiktaş da Türkiye'nin stratejik ve değerleri kulüpleri. Biz hoppadak sahada rakip olduğumuzu düşünüyoruz. Transferler rakiplik amaçladığımız bir görüngü değildir. Sadece kılıç istediğimiz oyuncuyu kabul geçirmek düşüncesince yola çıkarız. Ne Gedson transferi ne Beşiktaş'ı yukarıya çeker bulunduğu halden, ne de transferi yapamayan Galatasaray'ı aşağıya çeker. Camiaların kıymetini değiştiremez" açıklamasında bulundu.

Çebi, Antalyaspor maçına taraftarlarını çağırma ederek, desteklerini sürdürmelerini söyledi. Transferde gelişigüzel bap da planlamaları yaptıklarını tabir fail Başkan Çebi, "Bu yıl az buçuk hâlâ er akıntı geçirmek istiyoruz. Markalarımızı kendimiz gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

"Benim hocam lider Karaveli!"

Önder Karaveli ile yola bitmeme edeceklerini yineleyen Başkan Çebi, "Hocamızı seviyorum, mutluyuz. Şu anne derece eda ve davranışlarından almış bulunduğu neticelerden bile iktisap geçirmek neredeyse değerli görüyoruz. Bu nedenle lider Karaveli'den bambaşka birisi hocanın isminin konuşulmasını akilane bulmuyorum. Buradan kemiksiz bir halde söylüyorum. Şenol hocayı severiz, kıymetlidir. Türk futbolunda noktayı önemlidir. Beşiktaş'a katkılar vermiştir. Ama benim hocam lider Karaveli. Yola onlar bitmeme ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Ceyhun Kazancı: "Gedson etraflıca süredir hafızamızda bulunan bir oyuncu"

Ceyhun Kazancı da Gedson Transferi için, "Uzun süredir hafızamızda bulunan bir oyuncu. Biz planlamamız çerçevesinde aktörleri transfer ediyoruz. Gelecek mevsim kadromuzda olsun istiyorduk. Şu an kadromuzda 27 pare oyuncumuz var. Geniş bir kadromuz var. Oyuncunun da karşılaşma eksiği var. O sebepten dolayı doğacak sezondan itibaren kadromuzda istiyorduk. Şartlar bizim istediğimiz duruma geldikten sonraları transferi gerçekleştirdik. Gelecek mevsim takımımızın ehemmiyetli parçalarından birisi olacak. Amaç o" cümlelerine toprak verdi.

"Olabildiğince er takımımızın ekibini şekillendirmeye çalışıyoruz"

Planlama çerçevesinde gelişigüzel şeyi yaptıklarını vurgulayan Kazancı, "Ligi bitireceğimi konumdan da bağımsız, böke olsak da, ikinci olsak da, kupayı kazansak da doğacak sezondan itibaren Avrupa kupalarına eklenmek düşüncesince kimi elemeler oynanması lazım. Genelde ekipler yaz kamplarına apiko bir halde gidemiyorlar. Eleme maçlarında güçlükler yaşıyorlar. Biz bu vaziyeti giderilmiş etmeye çalışıyoruz. Olabildiğince ercecik takımımızın ekibini şekillendirmeye çalışıyoruz. Gidecek, katılacak oyuncularımız var. Şubat, mart ihtimal hâlâ evvela ihtimal hâlâ sonraları eklemeler olabilir" açıklamasında bulundu.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ