USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi: 'Kimse Beşiktaş'ın haklarını savunmadığımı söylemesin'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu'na icra ettiği görüşme sonrası, Beşiktaş'ın haklarını müdafaa etmek düşüncesince gerekeni masaya vurarak değil, Beşiktaş gelenekleri ve nezaketiyle yaptığını söyledi. Çebi, “Kimse kulübün hakları

Ahmet Nur Çebi: 'Kimse Beşiktaş'ın haklarını savunmadığımı söylemesin'
29-12-2021 16:53
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, yargıcı hatalarıyla ilgilendiren şekilde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile ortak müzakere yaptı. Toplantının peşi sıra açıklamalarda mevcut Çebi, “Daha ilkin de yargıcı hatalarından canı yanan Beşiktaş Kulübü Başkanı şekilde defaatle geldim. Resmi makamların kapısını çalarım, bunların düzeltilmesi icap ettiğini anlatırım, müstelzim cezaların verilmesi icap ettiğini anlatırım. Görevimin ortak numara evresini hazırlamaya himmet ettim. Bugün ego gelmeden evveli meydana getirilen ortak güruh vardı. Ali Koç, Ahmet Ağaoğlu, Süleyman Hurma, Ecmel Sarıalioğlu katıldı.

Ben, annemin hastalığı zımnında katılamadım bu toplantıya. Tek istediğim şu; ego topluluğun istediği tepkileri vermenin ölçüsünü düzenlemek zorundayım. Ben bu kulübün başkanıyım ve siyasetini, nezaketini, bürokrasisini çalmak zorundayım. Bunu yapmadığımın algısını akilane bulmuyorum. Diğer kulüpler de canlarının yandığını söylüyor. Hakem müessesinin dimdik gitmediğini anlatmak zorundayız. Ben Kulüpler Birliği Başkanı olduğum devirde yürüttüğümüz ortak projenin toplantısı vardı bugün.

Türk hakemliği müessesesinin henüz dimdik gitmesi ve problemlerin ortadan kalkması namına şişman ortak uğraş bulunduğunu biliyorum. Sezon sonunun doğrudan peşinde Türk futbolundaki yargıcılık problemininin şu anda planlı çalışmalarla biteceğini hissediyorum ve bunu da muştulamak istiyoruz. Beşiktaş'ın ve öbür takımların haklarının ve hukuklarının, bu salah süreci gelene kadarki devir zarfında elbette sağlanabileceğiyle ilgilendiren konuştum. VAR hakemleriyle meydan hakemlerinin birbirinden ayrılması icap ettiğini söyledik. Bir maçta VAR hakemi bulunan bireyin ortak öbür maçta meydan hakemi olmasının dimdik olmadığını biliyorum. Nasıl ki ödül müşterilerini motivasyon ediyorsa, ukubet verilmesi de bunun gerekliliğidir.

Bir yargıcı günah yaptıysa, bunun cezasını çekmeli. Beşiktaş'a dirlik kusur yapan, günah eden her insana ukubet verilmesini arzu ettim. Onlar da bu ukubet müessesesi dirlik benimle hemfikirler. Bu görüşmenin meyvelerini vereceğinden aşırı ümitliyim. Bugüne genişliğinde lazım mücadeleyi bu kapıları çalarak verdiğimi hepsi bilsin. Bunu akilane ortak biçimde ve Beşiktaş'ın şişman zararlar görmesini engelleyerek çalmak zorundayım. Tüm taraftarların ve Beşiktaş topluluğunun toy yılını kutluyorum. Hepsine keyifli, adil ortak sene diliyorum. Beşiktaş şekilde da değerli ortak ikinci nısıf hedefliyoruz. Hakemlerle ilgilendiren durumun da elimizi masaya vurmadan elbette düzeleceğini söylemeye çalıştık. Ben Beşiktaş düşüncesince elimden geldiğince akilane bildiğim biçimde mücadeleye bitmeme edeceğim” niteleyerek konuştu.

“Bağırarak çağırarak yapılacak ortak iş değil”

Toplantının detaylarını söyleyemeyeceğini tamlayan Ahmet Nur Çebi, “İçeride konuşulanları burada söylemem akilane değil ancak bir vaziyete bakışlarının fazlalık bulunduğunu söyleyebilirim. Bir esbak maç, meyve karşılaşma ve bunlarla ilgilendiren bir vaziyete henüz tetik bakacaklarını biliyorum. Bugünkü güruh yalnızca hakemlerle ilgiliydi. Buraya defaatle geliyorum. Bu problemi çözebileceğim biricik toprak burası. Televizyon karşısına geçip bağırıp çağırarak yapılacak iş değil. İyilerin de kötülerin birlikte yandığı ortak boyut oluyor. Bunları fark buyurmak ve fevk heyet bulunan TFF'nin makamlarında yapmayı akilane buluyorum. Elimi masaya vurmadığım konusunu da hızlı kınıyorum” ifadelerini kullandı.

“Şampiyonluğa inanıyorum”

Sezonun ikinci yarısında alınacak bulunan puanları dönemin göstereceğini kail Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, şampiyonluğa inancının sürdüğünü de anlatım ederek, “Futbol ve meyve itibarı ile önümüzdeki maçlarda puanların elbette dağılacağını devir gösterecek. Camiamızla, taraftarımızla, hocalarımızla şampiyonluğu sonuna genişliğinde kovalayıp kazanacağımıza inanıyorum. Biliyorum her insana acayip gelebilir ancak ego buna inanıyorum” dedi.

“Kurmayı düşündüğümüz yapılanmada lider hocanın değerli olacağını düşünüyorum”

Son şekilde uran yönetmen mevzusuna yer veren Ahmet Nur Çebi, “Siz değişmez şekilde soruları soruyorsunuz ve haklısınız ancak meyve itibarı ile ego şampiyona istiyorum. Bunu başaran hocayla henüz bahtiyar ve erinçli ortak müstevi olacaktır. Ama lider hocanın ekip ve futbolcular üstündeki etkisi, onlarla bulunan yakınlığı benim düşüncesince bambaşka ortak ölçüt olacaktır. Şu anne genişliğinde gözlemleyeceğim mevzularda meyve adım değerli bulunduğunu düşünüyorum ve ümit ederim hakeza bitmeme eder. Sahada tahsil edilen neticeler elbette ki başarıdır ancak değme nesne değildir. Ekonomik açıdan dövize dirlik zayi yaşadığımız ortak ortamda hocanın yardımı elbette ki aşırı ehemmiyetli olacaktır. Altyapıdaki başarıları bunu gösteriyor. Altyapıdan doğacak güre çocuklarla henüz aşırı kere alabileceğimizi hissettirmesi benim düşüncesince ön evleviyet olacaktır. İkinci önceliğim karı ortamı ve huzur, üçüncü önceliğim ise maçlardaki neticeler olacaktır. Beşiktaş'ta oluşturmayı düşündüğümüz toy yapılanmada hocamızın değerli olacağını düşünüyorum” açıklamasını yaparak laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - İsmail Yasin Akçın


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ