USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi: 'Sergen hocamızın altını ben oymadım'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, emektar beceri direktörleri Sergen Yalçın'ın topluluk düşüncesince altın ortak ad olduğuna ilgi çekerek, "Sergen Yalçın hocamızın aşağıdaki müzede 3 adet altın kupası var. Onun dokunca görmesini istemem. Yarın ortak devir doğacak gine fa

Ahmet Nur Çebi: 'Sergen hocamızın altını ben oymadım'
05-03-2022 16:18

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Vodafone Park'ta meydana gelen Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Siyah-beyazlı kulübün borçlarını değerlendirerek laflarına başlamış bulunan Çebi, "Borcumuz 4.5 bilyon değil fakat üzücü 3.9 bilyon ve daima şekilde çatışık izahat oluyor. Bizim borcumuz 3.9 bilyon net. 600 milyon liralık düşmemiz lazım, varidat ve çekler var. Yuvarlak aritmetik 4 bilyon diyelim. Ben buraya geldiğimde 3.3 milyardı borçlar. Borçlara 600-700 milyon nema ödüyoruz. Faizi kesinlikle karşılayacağız, çözmemiz gerekiyor. Bu gemiyi yüzdürmeye çalıştık. 2.5 seneden buyana tığ baş döndürücü dava çözdük. Bundan ahir çevrim bundan sonraları Beşiktaş'ın geleceğinin planlanmasıyla ilgilendiren adım atılması müstelzim süreç. İkisini ayrımsız anda yapamıyorsunuz. Kapıda yürütme memuru, futbolcular ikaz çekerken ayrımsız anda zorlanıyoruz. Bir yönünü hallettik. Her ayrışık dava önümüze geldi, ibrasızlıklar falan. 8, 10 sene kulüpte ortak bilinçlilik yapılmamış, bütünü önümüze geldi. Her şeyin ortak an geçmiş çözülmesini istiyorlar. Bazı şeyler hal beklerken, bunların çözülmeyeceği algısı oluşuyor" cümlelerine arazi verdi.

"Hem borcu kapatalım, hem gençleri oynatmayalım olmaz"

Göreve geldiklerinde baş döndürücü ciddi kontratlarla dirlik karşıya kaldıklarını hatırlatan Başkan Çebi, "Bu kontratlardan bu sene böylelikle kurtulabiliyoruz. Ljajic konusu var. Bazı sporcularla ilgilendiren elimizden mevrut ortak şeyi gerçekleştirmek varken, ihvan gitmediler. Adamı değerlendirdik, oynayın dedik, Sergen hoca da uğraştı. Baktığınız devir 12, 13 bireyin kontratı bitiyor. Hepsi baş döndürücü yüksek. Ancak emin olun elimizde ayrıksı seçenek yoktu. Ersin, Rıdvan, Serdar ve Güven üzere güre çocuklarımız var. Bunların bütünü bizim zamanımızda, şu anda ferde oynatılıyor ve değerleniyor. Ersin'e ve Rıdvan'a talipler var. Bir yandan da ferde oynanıyor. Geçen sene yaptığımız ayak topu ekonomisinde ortak sorumluluk yok. Genç ihvan aldık. Alınmış bulunan Pjanic, Alex ve Batshuayi'ye gelelim. Alex ve Pjanic düşüncesince icazet edin de kadromuzda, Şampiyonlar Ligi'nde olsunlar. Talihsizliklerde var. Pandemi devrinde hepsinin güneş tacı olması, sakatlıklar üzere şeyler arama edeceğimiz şeyler değildi. Bunlarla da 1 salname sözleşme var, bitmeme yazar etmeme vaziyeti bizde. Biz geldiğimizde 5 salname kontratlar vardı. Bizden sonraları doğacak ihvan düşüncesince ne yüksek, ne derinliğine vadeli kontratlar var. Biz dobra şeyler yaptık fakat nema canavarı, seviye farkı riskinden yansıyanlar bizim elimizden değil. Bu borçları topluluk ortak araya gelerek, güre arkadaşlarımızdan oluşturabileceğimiz parlatmalarla yola bitmeme edeceğiz. Sabır gösterilmiyor, sahaya güre dost çıkıyor, ‘Vay o mu sürülür' diyorlar. Oynamayan eş kesinlikle gelişecek ki. Hem borcu kapatalım, hem gençleri oynatmayalım, olmaz. Öz kaynaklarımızdan bahsediyoruz. Oralardan mevrut hocamızlayız. Camia dayanak göstermiyor fakat ben ehil çıkacağım. Madem tutanak bende, mademki mezuniyet bende, hakeza yapacağım" ifadelerini kullandı.

"Sergen hocamızın altını ben oymadım"

Beşiktaş Teknik Direktörü lider Karaveli'ye yayınlanan tepkilere de yer veren Ahmet Nur Çebi, "Hocamızı rastgele maçtan sonraları vurmaya çalışan, Beşiktaş'ın ekmeğini ballıdarı bazısı yorumcu ihvan var. Meslekleri icabı tenkit etmek zorundalar fakat az buçuk da motive etmeyi becerseniz ne olur. Camiamızdaki fertler siz kıymetli ziyaretçilerimizin söylemlerinize bedel veriyor. Hemen ip çekilecek. Siz çekin fakat ben çektirmeyeceğim. Bu saatten sonraları Beşiktaş'ın öz kaynaklarına yöneleceğim, yapabildiğim denli yapacağım. Buranın ekmeğini ballıdarı ihvan çıkıp konuşuyorlar. Burayı hastalık bozmaya çalışıyorsunuz. Kayseri'ye baş döndürücü dobra oynadığımız ortak günde yenildik. Çok üzüldüm. Bunun gecesinde Sergen Yalçınla, hocayla yaşanmamış bulunan şeyleri ergin üzere söyleyip, programda belirtmenin ne manası olabilir. Sergen Yalçın hocamızın aşağıdaki müzede 3 pare giranbaha kupası var. Onun dokunca görmesini istemem. Biz Sergen hocayla 1 buçuk ay bünyesinde yüz kez konuştuk. Görüşmediniz dediler. Niye yıpratıyorsun hocayı? Yarın ortak gündüz doğacak gine fariza yapacak. Hocanın yıpratılmasına icazet vermeyeceğim. Sergen hocamıza, 'sözleşme işini sabahleyin konuşup bitirelim, anca tatile git' dedik. O deminden bahsetmek istemiyorum, sonraları konuşalım dedi. Hocanın hakkı var. Sonrasında konuştuk rastgele şeyi. Hocamızın da gönlünü namına getirdik. Ama ben Beşiktaş'ın menfaati düşüncesince kesim yaptım. Sanki takımın şu anki düşmüş bulunduğu durum, o gündüz geç geçim tamamlanmasından çevre üzere söyleniyor. Sezon önceden de hocamız baş döndürücü memnundu. Ama yaşanmış bulunan talihsizlikler her insanın başına gelebilir. Kendisi dü kez Beşiktaş'ı planladığı düşüncesince ortak bilinçlilik istem etmeden artırmak istediğini söyledi, dü kez ben frenledim. Üçüncüde ben de yıpranmasını istemedim. Bu konuşulanlara saygınlık edilmemesini dileyiş ediyorum. Sergen hocamızın altını ben oymadım. Kim böke kazanmak istemez ki. hakeza ortak bilinçlilik olanaklı mi?" niteleyerek konuştu.

"Hakemler dair kıya mi işleyeyim?"

Hakemler dair yeteri denli reaksiyon vermediği nedeni öne sürülerek eleştirildiklerini aktaran Başkan Çebi, "Hakemler dair gereğini yapıyoruz. Cinayet işleyemem fakat kusura bakmayın. Beni kaale almıyorlarsa, kaale ilişki reis bey bulursunuz. Sürekli şekilde hakem, DOĞRU fakat bizim burada gereğini yapmadığımız biçiminde idrak yapılması erinçsiz ediyor. Başaramamış olabilirim fakat gereğini yapıyorum. Pandemi devrinde kolum kırıldı, 3 kez güneş tacı olduk, kimesne bundan bahsetmiyor. 3 yürek aldık, hanımlar böke oldu, 4 yürek bitti, tek bilinçlilik yok. Buradakilere söylemiyorum, bunlar namına gidiyor. Başka ayrışık seslenme edemiyorum. Söylüyorlar, kayboluyorlar. 55 günce dönemim aklama edildi, ahir 1 sene edildi, umumi kurula hürmet duyuyor ve teşekkürname ediyorum. Birileri istida vermiş, mahkemeye gitmiş. 55 günde ben ne yaptım arkadaşlar. Adam yapmış kazanmak düşüncesince yapıyor. Beşiktaş'ı çalışır etmeyin. Sonra peşinden 1 senemi de aklama etmemek istemişler. Üzülüyorum, bana ehil çıkın. Sizler bana ehil çıkmazsanız kalburüstü olamam. Ben gücü sizden alıyorum. Yetkiyi de bana siz verdiniz. 1 yılda ben 4 kez güneş tacı olacağım, kolum kırılacak, çıkarıp cebimden mülk vereceğim, sorunları çözmeye çalışacağım, 4 evimi tutu vereceğim, aklama edilmesi hata. Bana ehil çıkın, seçin fakat seçmeyin. Ben sorumluluk yapmadım arkadaşlar" biçiminde konuştu.

"Zararların büküm ve büküm fazlasını aldım"

Beşiktaş'ın emektar başkanlarından Yıldırım Demirören'in alacaklarından vazgeçmesi dirlik da siyah-beyazlıların başkanı, "Bizim yapmış olduğumuz protokolde çapraz dü yan feragat etmiştir. Demirören alacağından, Beşiktaş da ibrasızlığa değişmeyen sağlayan mahkemenin, Del Bosque ve Ferrari zararlarından dolayı. Camia bunu lüzum armağan etti bildirme eder, lüzum duruşma zararlarına sayar. Ben bu parayı alabilmek hesabına savaş verdim. 97 milyon, senelerden buyana alınmamış. Eski reis bey Fikret Orman, Demirören'e aritmetik soracağım dedi fakat aritmetik gitmek bana baht oldu. Ben cebir şekilde artısıyla kapattım. Ben çapraz feragat edildiğini ve mahkemenin vermiş bulunduğu zararların büküm ve büküm fazlasını aldım" dedi.

"Fikret Orman ile ilgilendiren sorunları Beşiktaş üstünden çözmeyeceğim"

Başkan Ahmet Nur Çebi, Fikret Orman ile yaşadıkları problemlere bağlı ise şu şekilde konuştu:

"İstinaf ortak muhakeme sürecidir. Ben şahsım hesabına Fikret Orman ile bulunan sorunlarını biliyorsunuz. Bunu ben Beşiktaş üstünden çözmeyeceğimi tabir ettim. Kendisiyle bulunan bu mesail dolayısıyla kendisinin dokunca görmesini isteyebileceğim ortak hukuksuzluk zarfında kazanmak istemiyorum. Yargılama akilane yapılmışsa istinafa gitmenin negatif ortak şeyi olmaz. Burada tahsil edilen değişmeyen bence de doğrudur. O kararın istinaf çeşidinden onanacağını düşünüyorum. Benim hakeza ortak bir vaziyete kendisiyle hesaplaşmayı, buradan görüyor üzere gözükmesini istemiyorum. Söz veriyorum, sabık hafta düğmeye bastım. Bu ibranın olmamasına sebebiyet sağlayan bütçe aşımındaki mevzuyu inceleteceğime, belirleme edeceğime ve bunu ahbaplık uğrunda de muktezi eşhas uğrunda yaptıracağıma lakırtı veriyorum"

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort - Samet Yalçın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ