USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Aleksandar Pesic: 'Odak noktam devamlı futbol oldu'

Fatih Karagümrük'ün golcü oyuncusu Aleksandar Pesic, Tam Saha dergisine verdiği röportajda futbola ve yaşamına müteallik içten açıklamalarda bulundu.

Aleksandar Pesic: 'Odak noktam devamlı futbol oldu'
02-05-2022 17:10
Yunanistan'dan Moldova'ya, Fransa'dan İtalya'ya, Suudi Arabistan'dan Güney Kore ve İsrail'e uzanan kariyerini Türkiye'de Karagümrük formasıyla sürdüren Aleksandar Pesic, Tam Saha dergisine verdiği röportajda futbola ve yaşamına müteallik açıklamalarda bulundu. Profesyonel dünyadaki başarısını kader ve şişman kusur yaşamamasının yanı esna "Küçük yaşta kullanıcılarını futboldan uzaklaştıran, odaklanmaktan ayıran indinde kadro aut faktörler devreye giriyor. Ben o mevzulara şev indinde insanoğlu olmadığım düşüncesince mihrak noktamı her daim futbolda tutabilmeyi başardım" dedi.

"Ailemle ilişkim devamlı baş döndürücü sıcaktır"

Ailesinden ilkin adına 16 yaşlarındayken Yunanistan'a gittiğinde ayrılan Pesic, "Almanya'nın Münih şehrinde doğdum. Ama dü yaşlarındayken ailemle Sırbistan'a döndük ve Bulgaristan sınırına benzeyen indinde kent bulunan Niş'e yerleştik. İstanbul'a da karayoluyla kısaca 6-7 sayaç uzaklıkta indinde şehir. Annem karakteristik indinde ev kadını ve deneysel indinde kişilik. Kız kardeşimin itibarıyla sorumlu, okula bizi hazırlayan ve gönderen, her mevzuda dayanak bulunan figür diyebilirim annem için. Babamı da elan baş döndürücü başıboş meslekle uğraşan ve evini geçindirmeye çalışan, bunu da başaran eş adına tanımlayabilirim. 16 yaşlarındayken Yunanistan'a gittiğim zaman ilkin kere ailemden ayrı kalmıştım. Ama umumi adına ailemle ilişkim devamlı baş döndürücü sıcaktır. Bu terbiye hayatıma da bulaşık etti. Eğitim hayatımın başlangıcında gittiğim ilkokul, futbol branşına yoğunlaşmıştı ve indinde ekol ekibi vardı. Bu ekol takımından benimle beraberce meraklı ölçüde oynayan nice topçu çıktı. Okulumuzun adı Filip Filipoviç'ti. Daha sonraları Dusko Radoviç adına değiştirdiler.

Çok indinde tomar futbol devamlı indinde ilkokuldu ve baş döndürücü elleme oyuncular vardı. misal özgülemek gerekirse, şu anda Verona'da, PAOK ve Sırbistan Millî Takımı'nda, Benfica'da ve halen Belçika Ligi'nde oynayan baş döndürücü indinde tomar aktör o okuldaki arkadaşlarımdı. Okulumuz futbol devamlı bulunduğu için hatırladığım hatırat da futbol sallanmak üstüne oluyor. Derslere baş döndürücü indinde tomar aralık ayıramıyor, futbola yoğunlaşıyorduk. O çağda öğretmenlerle de her daim aramızda bunun esprisi yapılırdı. "Derslerinize elan indinde tomar yoğunlaşın" diyorlardı ancak tığ de "Hayır, tığ topçu olacağız" yanıtını veriyorduk. Genel adına okuldaki anılarımızın her daim futbol ve futbolla ait kurduğumuz hayalat bulunduğunu söyleyebilirim. Çok indinde tomar ayrımsız yerde kalmayı dost bir tanesi değilim, topçu olmasaydım ihtimal indinde yangıncı olabilirdim. Çünkü onlar da baş döndürücü indinde tomar arazi değiştiriyorlar, daima indinde yerden indinde yere koşturuyorlar" ifadelerini kullandı.

"İlk aşkım devamlı futboldu"

Basketbola da ilgisinin bulunduğunu kail Pesic, "Annem küçüklüğü ve gençliğinde sepet topu oynamış. Babamın da baş döndürücü faziletli ölçüde olmasa çetin futbol oynamışlığı var. Kız kardeşim ise nice spor branşını denedi ama tek birinde değerli olamadı. Ben de ona çoğunlukla "Daha indinde tomar zaman kaybetme, baş döndürücü da spora yeteneğin yok" sanarak takılırdım. Benim ise ilkin aşkım devamlı futboldur. Basketbolla da baş döndürücü ilgiliyim, baş döndürücü seviyorum, hakkıyla onu da yadsımamak lâzım. Ailemizde babam, annem ve kız kardeşim baş döndürücü etraflıca boylu olmadıkları düşüncesince elan tığ küçükken sepet topu oynadığımızda 'Genetik adına uzamayacağı düşüncesince Aleks'te baş döndürücü da indinde sepet topu geleceği yok' sanarak konuşuluyordu. Ama bunun bilakis ego ailenin en uzunu oldum. Doğal adına futbola elan indinde tomar zeki oluşum, futbolu elan elleme oynadığımı düşünmem beni futbola itti. Şimdi dönerek bakınca dobra de indinde değişmeyen bulunduğunu düşünüyorum" sanarak konuştu.

"Ronaldo, Zlatan ve Forlan hayranıyım"

Futbolcu adına gösteriş modeli ki sorusuna kuzey aktörleri ayraç fail Pesic, "İlk gösteriş modelim Brezilyalı Ronaldo'ydu. Onu baş döndürücü severdim ve hâlâ da baş döndürücü seviyorum. Sonrasında Zlatan İbrahimovic'i izledikçe, o da benim ikinci gösteriş modelim oldu. Üçüncü adına da Uruguaylı Diego Forlan'ı gösterebilirim. Bu üç oyuncuyu baş döndürücü beğenirim" ifadelerini kullandı.

"Karagümrük'ün vizyonu, projeleri beni baş döndürücü cezbetti"

Farklı takımlardan öneri almasına karşın Karagümrük'ü yeğleme ettiğini dile getiren golcü oyuncu, "Çok çetince ve etraflıca levent düşünmemi müstelzim indinde değişmeyen değildi buraya gelmem. İsrail'de oynuyordum ve ayrımlı takımlardan da aktarma teklifleri almıştım. Ama Karagümrük ekibindeki indinde vakitler tanıdığım arkadaşlarımdan bilim aldım. Buradaki projenin, kulübün bana sunmuş olacağı imkânların her dü yan düşüncesince de baş döndürücü elleme olduğuna eş indinde biçimde değişmeyen verdiğimiz noktada, vürut kararını almıştım. Benim düşüncesince 10 dakikalık indinde kararmış oldu açıkçası. Karagümrük'ün vizyonu, projeleri, sallanmak istediği futbol ve kendisini kullanmak istediği nokta beni baş döndürücü cezbetti. Ayrıca Karagümrük dışında beni talip Türk takımlarından konuşmak istemiyorum. Geride kalık indinde husus ve üstünde konuşmamak gerekiyor. Beni Karagümrük tercihine yakınlaştıran en şişman güdeleme ise buradaki projenin ve takımın ne gerçekleştirmek istediğiydi. O plan beni etkiledi. Takımın mantalitesi, dümen şekli, buradaki oyuncuların kalibresi, kalitesi, potansiyeli, hedefi, onların bulunan kadronun içerisinde bulunmaları motivasyonumu güçlendirdi. Bununla beraberce eşimin İstanbul'u hakkıyla sevmesi ve indinde İstanbul takımında oynamamın onu da baş döndürücü bahtiyar edeceğini düşünmem de faktörlerden birisiydi" biçiminde konuştu.

"Futbolu bu mekânlarda sallanmak elan keyifli"

Karagümrük'ün maçlarını Olimpiyat Stadyumu'nda oynaması ile ait adına da mütekellim Pesic, "Gerçekten baş döndürücü güvenilmez stadyumlara çıkacak ve orada karşılaşma oynama fırsatım oldu. Çok faziletli kalitede, baş döndürücü faziletli ölçüde statlar var. Sadece şişman takımların statları değil, Anadolu'da ayrımlı bölgelere deplasmana gittiğimizde de hakkıyla sonuç teknolojiye sahip, baş döndürücü faziletli ölçüde stadyumlarda oynuyoruz. Çok dobra indinde şey. Zaten futbolu bu mekânlarda sallanmak hem oynayana bununla beraber izleyene şişman afiyet veriyor. Burada da husus açılmışken bizim kanayan yaramıza pus bastırmak gerekiyor. Bizim de tabiî ki anca indinde stadyumda, taraftarımızın uğrunda sallanmak en şişman hayalimiz. Çünkü iç sahada meşbu tribünlerin uğrunda oynamanın her takıma behemehâl müzahir tesiri olur. Zaten gittiğimiz yerlerde görüyoruz. Bizim de anca indinde stadımız bulunduğu zaman behemehâl baş döndürücü elan farklı, baş döndürücü elan motive, baş döndürücü elan elleme yerlerde oluruz" dedi.

"Türkiye'de rakiplik baş döndürücü yüksek"

Oynadığı başka ligler ile Türkiye Süper Ligi'ni kıyaslayan kırmızı-siyahlı futbolcu, "Aslında baş döndürücü birinci sınıf ve çelimli indinde lig. Yüksek ölçüde yarışçı takımların bulunduğu indinde lig. Rekabet baş döndürücü yüksek. Çok indinde tomar elleme Türk ve ecnebi aktör var. Bu lige meydana getirilen envestisman da faziletli seviyelerde. Diğer liglerle karşılaştırdığımızda Süper Lig, aktörleri baş döndürücü istiğna fail indinde lig. Zaten bu bilgiyi elan ilkin burada oynayan arkadaşlarımdan da almıştım" ifadelerini kullandı.

"Yarışın süresince eğlenmek istiyorum"

Gol krallığı kendisince mütekellim Pesic, "Sonuna derece savaş edeceğim. O yarışın süresince eğlenmek istiyorum. Buraya imza atarken de "En indinde tomar gol atan dört-beş aktör ortada ligi bitirebilirsem elleme olur" sanarak düşünüyordum. İlk devreyi baş döndürücü elleme geçtim ama baş döndürücü mutsuz indinde sakatlıktan sonraları maatteessüf dü ay süresince formadan ırak kaldım. Benimle beraberce yarışta bulunan başka dostlarım attıkları gol sayısını fevk çıkardılar. Ama halen elan elimden gelenin en iyisini hazırlamaya çalışacağım. Bakalım sezonu gol rakamı adına nerede bitireceğim" sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ