USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Koç: "Artık harekete geçme ayaklanma zamanı"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu'na tepkime göstererek, "Camiama sesleniyorum; ne gücünüz, ne gücümüz varsa, dal omuza vereceğiz ve bu düzeni en endamsız müddette tahrip etmek düşüncesince elimizden geleni yapacağız.

Ali Koç:
18-10-2021 00:35

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 3-1 kaybettikleri maçın peşi sıra matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. Koç, Avrupa'da rastgele yerde hakeza pozisyonların verilmediğini belirterek, "Öncelikle camiama, taraftarıma sesleniyorum; kımıldamayan olun. 'Burada yumruğu masaya vurun, asın kesin, düdük astırın' diyorsunuz. Bu mevzulara geleceğim, kımıldamayan olun. Bu takım, uzatmalarla bu arada 80 dakika burada 10 isim oynadı. Terinin sonuç damlasına derece savaştı. 85'inci dakikaya derece rastgele obje ortadaydı, sonraları ne olduysa ondan sonraları oldu. Penaltı, ihtimal de birlikte pare akla yatkın değişmeyen oydu. Ama bu takımla alım çalım duyuyorum. Çocukların yanından geliyorum; bütünü baş döndürücü öfkeli. Niye hoşnutsuz bulunduğu da ayrımsız sebep. Buraya geri niyetle birlikte ameliyat çekmeye birtanesini yollasaydınız, buna benzeri birlikte başarım olurdu. Maç 23'üncü dakikadan sonraları bam ayrıksı yere seyretti. Bizim takımımız, baş döndürücü dobra işler yaptı. Maç 11-11 olsaydı buradan yenik ayrılmamız bahis konusu değildi. Bende öfkeliyim, bu topluluğun başıyım, kendimi de arama buyurmak durumundayım. Trabzon'u kutlama ediyorum, ne olursa olsun 3 puanı aldılar. Lider oldular. Ahmet Ağaoğlu'na da teşekkürname ediyorum, misafirperverliği için" dedi.

"Hakem müessesiyle ilişik baş döndürücü iri sıkıntılarımız var"
Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç, tığ ve vesair başkanların yargıcı müessesiyle ilişik baş döndürücü iri sıkıntıları bulunduğunu belirterek, "Bunu şahsım ve dostlarım dile getiriyor. Bu müessesenin ne halde olduğunu, ne derece sası olduğunu, çürümüş olduğunu. Marka değerinin bu derece kilo verdiği ortamda, rastgele obje düşüyor. En ehemmiyetli konu, futbolda kazanmanın ve kaybetmenin, düşmenin yahut böke olmanın hemen sahada belirlenmediğinin, rastgele güzeşte gündüz hâlâ da ciddi basarak bildirme görüp, birlikte düzgü durumuna gelmesinin, inanıyor musunuz şu gördüğünüz olay, Türk futbolunda yaşanmış bulunan yargıcı rezaleti, bundan sonraları birlikte düzgü kendisine bildirme ediliyor. Yani kanıksanmaya başlandı. Allah'tan masif çağda kulüpler ayaklandık; bu hakeza gitmeyecek, bunu söyleyeyim. Şahsen dörtköşe olduğumu; bu sistemin ne derece gariplik olduğunu, bundan sonraları ego değil hemen benden hâlâ efdal seste söylüyorlar" halinde konuştu.

"Bunlar, kargaşa ortamı halletmeye çalışıyorlar"
Koç, "Bakın federasyon başkanı, MHK başkanları, pakt başkanları, hocalar, futbolcular değişiyor. Ama ne hikmetse bu ihvan değişmiyor. Bu iş rastgele güzeşte gündüz hâlâ da kötüye gidiyor. Bugün Kince'ye sunulan karttan sonraları oyunun seyri değişti. 'Haksız yere attı, ama Altay'da o golü yemeseydi' de diyebilirsiniz. Olayın geneli ve bütününe bakıyorum. Beni en baş döndürücü erinçsiz eden, hakemin Fenerbahçe futbolcularına bulunan yaklaşımı, cisim lisanı, mimikleri, birlikte yargıcı mimiklerinden tuttuğu tarafı ele verir mi? Bu noktaya geldi iş. Dolayısıyla burada birlikte başağrısı var. Rize-Galatasaray maçı; haddime değil, dü camiadan da defo diliyorum, Galatasaray 3'üncü golü atıyor, kesin faul 2-3 pare faul. Son dakika uzatmaların hakkında 4 dakika hâlâ konuluyor. Orda Rize atsa bu el Galatasaray ayağa kalkacak. Bunlar, kargaşa ortamı halletmeye çalışıyorlar. Ali karşılaşma alan, adına basarak söylüyorum, Şansalan değil, karşılaşma alan; güzeşte yıl bizlerden Konya müsabakasını da almıştı" dedi.

"Artık harekete geçme ayaklanma zamanı"
"Şimdi, Fenerbahçe camiası, bundan sonraları ayaklanma zamanı" diyen Koç, laflarını şöyleki sürdürdü:
"Camiama sesleniyorum; ne gücünüz, ne gücümüz varsa, dal omuza vereceğiz ve bu düzeni en endamsız müddette indirmek düşüncesince elimizden geleni yapacağız. Yürüyüşse, yürüyüş, içtimai medyada ise içtimai medya, federasyon gitmekse federasyona gitmek. Artık, harekete geçme, ayaklanma zamanı arkadaşlar. Bunu yanlış bölgelere çekmeyin. Fenerbahçe'nin haklarını dulda adına, camiamız ve taraftarımızın çağ Sabiha Gökçen'e giderek, geçmiş adımı atarak, hakeza birlikte tedarik bulunduğunu duyuyorum; gerçekli bunu yapın arkadaşlar. Erken başladı, ehliyetli meslek oturttuk, kafamızı kaldırdık, aldık başımızı gideceğiz, gine birlikte anlamsız, yersiz ve mantıksız yargıcı performansı sonrası gine bu noktaya gelindi. Biz buna birlikte yerde dur eyitmek zorundayız. Bizler kulüpler kendisine bunun üstünde doğrusu çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunların baştan tasarım edilmesi gerekir. Bütün hakemleri, 1 akşamda değiştiremeyiz, ama bu hakemleri arzu ettiğiniz performansa, noktaya getirene derece alacağımız önlemlerle, bunların bozukluk bulunduğu kaotik ortamı, itimat erozyonu müessesini minimize edebiliriz. Gözlemciler açıklayacak verdikleri puanları. Hakem atamaları MHK başkanı yada 2 ferdin birlikte araya gelmesiyle alacağı telefonlarla belirlenmeyecek. Bu benim önerim. Bu meslek hakeza gitmeyecek. 3 yıldır diyoruz: 2 yıldır doğrandık. Söylemeye de bitmeme edeceğiz. Öyle yada hakeza bu meslek değişecek."

"Biz böke olacağız"
Şampiyon olacaklarını tamlayan Ali Koç, "VAR tecrübesiyle eğitimiyle eksperlik sahibi kendisine ihtimal sert baş döndürücü hakemden baş döndürücü farklı başarım verecek. Belki o isim 90 dakika o sahada koşamayacak. Ama VAR hakemi kendisine eksperlik sağlayacak. Bunları ayıracağız. Bir tarafta ağababa rasıt öbürkü tarafta oğul, kuzen, yeğen yargıcı elbette masraf bu sistem. Federasyon başkanını değiştik, MHK başkanını değiştik, pakt başkanlarını değiştik, antrenörleri değişecek şampiyonluklar kaçırılacak. Küme düşmeler olacak. Ama o erkeklerin hayatları uğur boncuğu obje değişmemiş kabilinden bitmeme edecek. MHK Başkanına da sesleniyorum bizimle inatlaşmayın. Size el uzatıyoruz akla yatkın minval göstermeye çalışıyoruz bizle inatlaşmayın. O hakeme Beşiktaş muhik serzenişte bulunuyor diyor ayrımsız hakemi birlikte hâlâ veriyor. Bu iş hakeza olmaz. Dolayısıyla Fenerbaheçe taraftarına sesleniyorum. Biz böke olacağız. Bunu kafanıza yazın. Bu takımda ümidinizi kesmeyin. Her hakeza tökezlemede isyanlar, bizlere ve oyunculara hakaretler kenetlenin. Bu şeb gidebilenler Sabiha Gökçen'e gitsin. Bu takıma dayanaklık buyurmak olun. 80 dakika ellerinden geleni yaptılar. Çok dobra ferde oynuyorduk. 10 kişiyle oynadık 85. dakikaya derece Trabzon sağlı sollu saldırmıyordu. Çok davranışlarında ölçülü gidiyordu. Belki onlarda beraberliğe razılardı. Riskli birlikte gol aşındırmak istemiyorlardı. Bu maçın skoru bu futbolcuların performansı emeğin hakkı değildir. Trabzonspor'un kutlama ediyorum. Onları suçlamıyorum. Lütfen tutak ve samanı karıştırmayalım" dedi.

"Teknoloji geldikten sonraları yargıcı performansı geriye revan birlikte pare yurt biziz"
"Herhalde dünyada yargıcı performansı uygulayım bilimi geldikten sonraları geriye revan birlikte pare yurt biziz" diyen Koç, "Az ilkin size Rize müsabakasını Galatasaray müsabakasını söyledim. Belki Rize'nin aleyhine sonuçlandı ihtimal Galatasaray'ın aleyhine olabilirdi. Bu adamlar ne hazırlamaya çalışıyorlar. Bu derece tekaüt mu? Herhalde dünyada yargıcı performansı uygulayım bilimi geldikten sonraları geriye revan birlikte pare yurt biziz. Bunu varsayımla söylüyorum rastgele birlikte istatik ile söylemiyorum. Bize bundan sonraları hakeza uygulayım bilimi gelmiş. Bunu caba kullanamıyoruz. Adam birlikte şeb pik çıkıyor 7'de birlikte kentte bizlere ha Antalya'da şeb 12'de uçağa biniyor geliyor devrisi gündüz bizim alanımızda VAR hakemi oluyor. Hakemdeki en ehemmiyetli obje dinlenmek, odaklanabilmek, konsantrasyon. Bunları uğur boncuğu düşünmüyorlar. Fenerbahçe camiasına sesleniyorum; kımıldamayan olun bunların hepsinin kökü temizlenecek. Bu biçimsiz performans, geri yeti yayımcı ki ehliyetli başarım istiyoruz. İnsan bulunduğu rastgele yerde yazık olanaklı ama bu biçimde değil. Ya da vesair maçlarda gördüğümüz kabilinden değil. Düşünebiliyor musun ayrıcasız dört başı mamur kulüpleri rahatsız. Ama bu şahıslara ne birlikte başarım değerlendirmesi ne Merkez Hakem Kurulu'nun ne temsilcilerinin ne gözlemcilerinin yanlışlar yapılıyor, neticeler etkileniyor, emekler yeniyor, mezalim yaşanıyor. Ama bu adamlar hayatlarına bitmeme ediyorlar" dedi.

"Bu hakeza gitmez"
Sistemin köklü baştan tasarım edilmesi icap ettiğini tamlayan Ali Koç, "Burada Federasyon Başkanına da negatif konuşmuyorum. Federasyon başkanları gelip gidiyor bu değinme bitmeme ediyor. Bu eş bu pik atanmamalıydı. Biz ağzımızı açmadık. Bütün hafta spekülasyon. Bana ağzını açsaydın hakeza olmazdı diyecekler. Bizim tarzımı bu değil. Maçlardan ilkin konum hakemi edisyon dibine al. Muhtemel birlikte benek kaybetmede, beraberlikte, mağlubiyette mazeretini üretmiş ol. Hepimiz bunu yapsak bu iş nereye gidecek. Bu hakemlerin ne hakkı mevcut kişilerin emeklerini çalmaya. Nasıl birlikte lükstür bu uğur boncuğu obje olmuyor daim bizlere oluyor. Bize derken futbolun paydaşlarına. MHK çatısı altındakilerine uğur boncuğu obje olmuyor. Nasıl birlikte iş bu. Fenerbahçe taraftarı şen olun. Sakin olun endişenizi biliyorum. 2-3 yıldır başta sonuç 2 yıldır bizi yöntemince katlettiler. güzeşte yıl 15 puanımız çalındı. Bunlar cerbezeli yaşlı başlı hayatlarına bitmeme ediyorlar. Federasyona söylüyorum kımıldamayan bana ukubet vermeye kalkmayın. ego burada hürmetsizlik ve sıkılmazlık etmiyorum. Durum tespiti yapıyorum. Hepimizin icra ettiği birlikte gidişat tespiti. Federasyon başkanının da çoğuna katıldığını düşünüyorum. Arkadaşlar icra ettiği görüşmede anlatım ettiler. Bu hakeza gitmez. Ya çarpışarak değişecek, ya akılsal dürüst dünya dal omuza verip değiştirecek. Öyle yada hakeza bu meslek değişecek. Siz bizlere karşılaşma kaybettirirsiniz, Ali Koç başkanlığı kaybeder, ayrılır topluluk desteklemez. Ama siz hakeza bitmeme etmeyeceksiniz. Bunu aklınızın birlikte hesabına yazın. Bu 3 ayda mı evet 6 ayda mı evet 2 sezonda mı evet onu zaman gösterecek. Ama olacak" ifadelerini kullandı.

Gökmen Şahin - Ersen Küçük

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ