USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Koç: 'Rakipler, bizim başımıza gelenleri yaşasalar İstanbul’da kıyamet kopuyordu'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Kasımpaşa maçının arkası sıra konuştu. Hakem kararlarıyla ait namına bugüne denli en baş döndürücü canı yanan kulübün Fenerbahçe bulunduğunu kail Ali Koç, “Rakipler, bizim başımıza gelenleri yaşasa, İstanbul'da kıyamet kopuyordu” derke

Ali Koç: 'Rakipler, bizim başımıza gelenleri yaşasalar İstanbul’da kıyamet kopuyordu'
03-10-2021 20:10

Süper Lig'in 8. haftasında bölgesinde Kasımpaşa'yı 2-1 aşınmış fail Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç, karşılaşmanın peşi sıra matbuat personellerinin sorularını yanıtladı.

Milli araya şef girmenin ehemmiyetli bulunduğunu fehva ederek laflarına süregelen Ali Koç, “Geçen sene de 7. hafta liderlik. Ama ondan sonradan müşterek nebze baş aşağılık gitmeye başladık. Gerek şanssızlık, lüzum ağır yargıcı hataları oldu. Hatırlarsanız Konyaspor maçında Pelkas'ın golü verilmemişti. Milli araya şef girmenin tadı ayrıdır fakat beş altı vites artırmamız gerekiyor. İnanıyorum ki kadro birbirine alıştıkça, şimdikiler takıma alıştıkça, hepsi hocaya alıştıkça elleme gideceğimize şüphem yok. Allah bizi kaza, bela, sakatlıktan korusun. Sağlam müşterek kadroyla bitmeme ettiğimiz düşüncesince şampiyonluğu sonuna derece zorlayacak kapasitemiz var.

Taraftarımıza aşırı teşekkürname ediyorum. İyi günde, biçimsiz günde yanımızda olduklarını Olympiakos maçında gösterdiler. Her şeyin en iyisini adalet ediyorlar. Zaman devir karşılaşma istedikleri derece gitmediklerinde birtakım aktörleri yuhalamalarını anlıyorum fakat ikrar etmem belkili değil. Biz kazanacaksak onlardan alacağımız güçle bitmeme edeceğiz. Desteğe bitmeme etmelerini hem futbolda aynı zamanda gayrı branşlarda istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tam kendisine dilek ettiğimiz noktada değiliz”

Şu anne derece akıllıca yolda olduklarını fehva fail Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Doğru yolda olduğumuzu söylüyorum fakat dilek ettiğimiz futbola yaklaştık, mükemmel orada değiliz. Maçları kazanıyoruz fakat bundan ahir süreçte maçları şimdi şen ve şimdi sert skorlarla kazanmamızı diliyorum. Bunu meydana getirecek güce sahibiz. Gerek Samandıra'da gerekse de gittiğimiz deplasmanlarda elleme müşterek iklim yakaladık.

21-22 bin bilet bey hakkımız var. İnşallah bu rakamlar yükselir. Bugün 20 bine benzeyen lehtar vardı. İlk haftalarda 8-10 bin insana oynuyorduk. Biz en azından maksimuma yaklaştık fakat gayrı statlarda görüyorum ki aşırı müşterek tomar boşluklar var. Ben mükemmel tersini düşünüyordum. 1,5 sene sonradan statlara hamle edilir niteleyerek düşünüyordum. En azından bizim statta ibre ful kapasiteyi görmüş durumda. İnşallah federasyon kapasiteyi yüzdelik 60, 70'e çıkarır. Futbol taraftarla dobra oluyor” niteleyerek konuştu.

“Bizim yaşadıklarımızı yaşasalar, İstanbul'da kıyamet kopuyordu”

Hakemlerin kararlarıyla ait sorulan suali yanıtlayarak laflarını sürdüren Ali Koç, “Kendimle tartışıyorum, kendimle aykırı düşünce içindeyim yargıcı mevzusuna girip girmeme konusunda. Ama bizim de sabrımızın müşterek noktası var. Biz yönetime geldikten sonra, burada konuşacak ve yakınma edecek müşterek kadro varsa, belirgin aralık bu Fenerbahçe'dir. Bizim güzeşte sene en biçimsiz hesapladığımızda 10-12 puanımız gitti. Hakkımız yendi. Biz de devir kurnaz sesimizi çıkardık, ‘Az konuşuyorsunuz, masaya sumsuk vurmuyorsunuz' niteleyerek eleştirildik.

Bizim yoğurt yiyişimizin hakeza bulunduğunu söylemiştik. Ama bizim başımıza gelenler, bugün sistemli biçimde yargıcı üstünden idrak meydana getirmeye etkin takımların başına gelseydi, bugün İstanbul'da, Türk futbolunda kıyamet kopuyordu. Kendinize bulunan ve nahak yere bulunduğunu düşündüğünüz mevzular oluyorsa, rakibinizin de hakkının yendiğinde konuşmanız gerekir. Tek yönlü olmaz. Fenerbahçe olarak, ilkin müşterek rakibimizin sistemli şekilde, güzeşte sezonun sonlarına akıllıca maçlarına tayin edilen hakemler üstünde ihdas kılmak istedikleri baskı, gerekse de şampiyonluğa oynayan rakiplerinin maçlarında idrak oluşturmaları kimsenin bakış açısından kaçmıyor.

Geçenlerde müşterek kulübümüz de bu mevzuyla ait izah yaptık. Biz bundan sonradan bunları kımıldamayan kendisine karşılamayacağız. Olay tribünlere oynamaksa, bizim de bahis konusu kulüpten şimdi müşterek tomar taraftarımız var. Bizim de sorumluluklarımız mevcut fakat ağzımızdan çıkan sözlere lüzum ben, gerekse de yöneticilerimiz özen buyurmak zorunda. Evet biz hakemlerden yakınma ediyoruz, seviyeleri aşırı şimdi yükseğe çıkarmaları gerekiyor. Sadece 90 dakikadan bahsetmiyorum, VAR'daki performansa derece yükseltilmesi gerekiyor performansların.

Atamalar 1-2 bireyin dü dudağı ortada olmasın. Hatta ego müşterek aşama şimdi öteye gideyim, ad çekme çekimiyle yargıcı atansın. Herkes yakınma ediyor, biz de kıvançlı değiliz. Burada Sivasspor ile karşılaşma yapıyoruz, 12 dakika karşılaşma durdu, 7 dakika karşılaşma uzadı. Biz başımıza gelenlerden yakınma etmiyoruz fakat bu rakibimiz şimdi başına müşterek nesne gelmeden olabilecekleri öngörüp müstehcen biçimde bu vakaları gündeme getirmeye başladı. Geçen sene isteklendirme şikesi imasından müşterek hakemin, Fenerbahçe ile ait şirketlerde çalışıyor olmasıyla ait müşterek güruh tezvir ettiler. Tamam da bizim burada 4-3 yenildiğimiz maçta ve mukaddema oynanan Beşiktaş-Sivasspor maçında Josef'in meydana getirdiği dünyanın gelişigüzel durumunda al kart. O devir da ‘Bizim hakkımız mağlup etti fakat rakibin de hakkı yendi' diyeceksin. 2 haftadan başladılar.

Herkesin ceza vuruşu söylediği pozisyonda fark bizlere dokundular. Artık dursunlar. Durmazlarsa biz de ayrıksı mevzulara tahavvül buyurmak zorundayız. Bu yol de hepsi kaybeder. Hepimiz söylemlerimize özen edelim. Bir bireyin gayriihtiyari konuşmasına bakacak insanoğlu değilim fakat bu sistemli bir vaziyete geldi. Bakalım ulusal arada neler söylenecek” açıklamasını yaptı.

“Berisha ve Rossi aşırı cin fikirli oyuncular”

Yeni transferlerden beklentilerin erdemli bulunduğunu kail Ali Koç, “Onlar da bunu aşama aşama namına getirecekler. Ama ne hikmetse Fenerbahçe'ye gelen santrforlar, şimdi sonradan gittiklerinde ayrıksı müşterek noktaya ulaşıyorlar. Bunu ne ile açıklayacağım bilmiyorum. Berisha'nın elden attığı gol değil, meydana getirdiği edisyon ve attığı aralık paslar önemli. Berisha ve Rossi aşırı cin fikirli oyuncular.. Hocamızın dü önceliği vardı transferde. Zeki olacak ve ‘Pır pır' niteleyerek fehva ettiğimiz aktör olacak demişti. Hareketli ve 90 dakika arazi muhavvil oyuncular istemişti. Bu 2 aktör da bu janr futbolcular. İnşallah hakeza bitmeme ederler” dedi.

Mesut Özil ve Teknik Direktör Vitor Pereira ortada mesele bulunduğu yönündeki iddialar karşı da mütekellim Koç, “Fenerbahçe'nin büyüklüğü ve pozisyonu gereği bizde daim müşterek kargaşa ortamı oluşturulmaya çalışılıyor. Ben bunu Mesut'a da hocaya da söyledim. Hocanın en iri düşsel Mesut'un önderliğinde Perşembe haset pik çıkmaktı.

Mesut'un en iri hayali, Avrupa'da kendisini gene göstermekti. Ama olmadı, zira hastalandı. 2 çağ geçmiş Pelkas da hastalandı. Ama Pelkas yetişti maça, ne eyvah ki Mesut yetişemedi maça. Mesut buraya, 7 sene sonradan Fenerbahçe'yi böke meydana getirecek bulunan kadronun kaptanı kendisine geldi. Mesut'tan Arda'ya derece eksiksiz futbolcular bu takımın ehemmiyetli müşterek değeridir” niteleyerek konuştu.

“Kim'i 1 sezondan müşterek tomar tutabilirsek ne ala”

Genç oyunculardan Ferdi Kadıoğlu'ndan aşırı kıvançlı olduklarını ve bu futbolcunun sözleşmesiyle ait tarihi erişince gerekenin yapılacağını kail Ali Koç, Kim Min Jae'nin sözleşmesindeki ek süre maddesi iddiaları ile ait kendisine da “Kim Min Jae'nin yada rastgele müşterek futbolcumuzun ticari giz bulunan kontrat maddelerini açıklamayacağım. Fenerbahçe taraftarı düşünce etmesin, Kim evren çapında müşterek topçu ve onu 1 seneden müşterek tomar burada tutarsak ne ala. Şu anda yüzdelik 60, 70'le oynuyor” niteleyerek laflarını tamamladı.

İLGİLİ HABER
Vitor Pereira: Toplamda 10 hata yaşadık fakat biz gine ligde lideriz Vitor Pereira: 'Toplamda 10 hata yaşadık fakat biz gine ligde lideriz'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ