USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Almanya’da hobilerini manzume eden Türk menşeli e-sporcular başarılarıyla dikkati çekiyor

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Hertha Berlin’in e-spor takımında "Virtual (Sanal) Bundesliga" liginde oynayan ve hobilerini sistem fail Eren Poyraz ve Cihan Yaşarlar başarılarıyla dikkati çekiyor.

Almanya’da hobilerini manzume eden Türk menşeli e-sporcular başarılarıyla dikkati çekiyor
30-04-2022 12:44
Berlin

Almanya’da baş döndürücü sayıda canlı ayak topu kulüplerinde ferde koştururken hızla gelişen teknolojinin gelişme göstermesi kararında Türk gençlerin çokları da ayak topu kulüplerinin kurduğu e-spor takımlarında arak döküyor.

Bu bağlamda Almanya’da "Virtuel Bundesliga" liginde toprak düzlük takımlarda, Türk asıllı e-sporcular da toprak alıyor.

Hertha Berlin’in kurduğu e-spor takımında toprak düzlük 19 yaşındaki Eren Poyraz ile 29 yaşındaki Cihan Yaşarlar, ne e-sporcu olduklarını, elde ettikleri başarılarını, gençlere müteveccih tavsiyelerini ve hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Eren Poyraz, çocukluğunda FIFA oyunlarıyla ilgilendiğini, planlı turnuvalara katılarak e-sporculuk düşüncesince evvela adımı attığını belirterek bu yönde etap atmamdan evvela yukarı ölçüde oynayan Cihan Yaşarlar'ın oynadığı müsabakalarını da izlediğini tabir etti.

Bundan biraz sene evvela Hertha Berlin’in 12-18 yaşındakiler düşüncesince e-spor akademisi kuracağını toplumsal medyadan duyurduğunu tamlayan Poyraz, Kreuzberg semtindeki müşterek turnuvaya katılarak burada dikkati çekici dü aktör ortada toprak aldığını ve Hertha Berlin akademisine seçildiğini kaydetti.

Turnuvayı, babasının ve dostlarının durumunda izlem ettiğini tabir fail Poyraz, "(Akademiye) alındığımda daim baş başa yemeğe gittik. Mutlu olduk. Başta bütünü beni izlem ediyordu ve ne gittiğini soruyordu. Gerçek topçu üzere olduğumu zannediyorlardı. Aslında alışılagelen müşterek meslek. Ancak hobimi sistem yaptım. Gurur vericiydi. Arkadaşlar baş döndürücü seviniyordu benim için. Ablam (oyunu) anlamıyordu. Ona daim anlatıyordum. Dedem ve nineme ise bildirmek baş döndürücü zor. Onlar oyunu kurduğumu, müşterek şeyler ayarladığımı zannediyorlar." diyerek konuştu.

Sezonun ikinci yarısında en elleme başarım sağlayıcı oyuncu

Bu zaman Virtual Bundesliga’da ikinci yarıda en elleme başarım yayınlayan aktör seçilen Eren Poyraz, “Gurur verici, beklemiyordum. Geçen sene sorunlar vardı. İnişli yetkili geçti. Bu zaman da hakeza olacağını düşünüyordum. İlk 4 maçta yenilmemiştim. Sonra 3 karşılaşma peş peşe kaybettim. Geçene yıllar üzere olacağını düşündüm. İkinci yarıda elleme olmaya başladı. talih da gerekiyor. Golü attığında öz itimat geliyor. İlk golü alaşağı etmek bana araştırma görevlisi oldu. İkinci fasıl elleme oynadığımı biliyordum ancak bu denli elleme bulunduğunu düşünmedim." değerlendirmesinde bulundu.

Genç sporcu, oylamanın sonucunu gördüğünde baş döndürücü sevindiğini ve bunun kendisini elan müşterek tomar motive ettiğini belirterek doğacak zaman da Hertha Berlin’e kalmayı ve daim oynamayı hedeflediğini anlattı.

Önce okulu bitirin

E-spor ile ilgilenen gençlere tavsiyelerde mevcut Poyraz, “Önce okullarını bitirsinler. En önemlisi bu. E-spora yaşamını bağlarsan bu ihtimal dü sene sonraları bitebilir. Bizde de böyle. Bir sene biçimsiz oynarsan müşterek ahir sene tek kadro bizi istemez. Bu nedenden dolayı ikinci yolu da gitmeleri lazım. Ben de eğitimime bitmeme ediyorum. Okulu bitirdikten sonraları e-spora mütemerkiz olabilirsin.” ifadelerini kullandı.

Poyraz, gençlerin e-sporda kalburüstü olmaları düşüncesince turnuvalara katılmaları ve toplumsal medyadan paylaşımlar yaparak menfaatlerini tanıtmaları icap ettiğini kaydetti.

Hem aktör hem antrenör

Tecrübeli e-sporcu Cihan Yaşarlar da önemsiz yaşlardan buyana FIFA oyununu oynadığını belirterek turnuvalara katıldığını anlattı.

Katıldığı müşterek turnuvada müşterek numara olup dikkatleri hesabına çektiğini tabir fail Yaşarlar, Bundesliga’da toprak düzlük Schalke 04’ün e-spor takımına girdiğini belirtti.

Yaşarlar Schalke 04’de Virtual Bundesliga’da 1,5 sene oynadığını ve kariyerinin en efdal seviyesine geldiğini tabir ederek bu takımla 2 el Almanya, müşterek el de Avrupa şampiyonluğu yaşadığını söyledi.

Daha sonraları Leipzig takımına geçtiğini ve burada da müşterek el Almanya şampiyonu bulunduğunu özetleyen Yaşarlar, güzeşte sene da Hertha Berlin’e nakil olduğunu, başşehir ekibinde hem oynadığını bununla beraber çalıştırıcılık yaptığını tabir etti.

Kendi odam yoktu, yurt odasında oynuyordum

Tecrübeli e-sporcu, ana ve babasının özellikle bu oyunları oynamasına erinç çıktığını belirterek “Başta külfet yaşadım. Çünkü özlük odam yoktu. Oturma odasında oynuyordum. Babam taraf tarafta monitör izliyordu. Bağırıyordum arada müşterek sinirden zira hırslıydım. Babam da kızıyordu. (Annesi ve Babası) Takımlara katıldığımda, muvaffakiyet ulaşınca desteklediler. Allah’a şükür müşterek şeyler yapabildim.” dedi.

Bir çalıştırıcı yerine Eren Poyraz’ın dirayetli müşterek aktör yerine değerlendirdiğini tabir fail Yaşarlar, “Eren baş döndürücü elleme müşterek oyuncu. İlerlemeye belirgin müşterek oyuncu. Bazı mevzuları elan elleme yapsa elan şişman bölgelere gelebilir. Yaşı genç, oyunu elleme oynuyor. Sakin müşterek insan. Bu da oyuna yansıyor. Sinirlenmiyor çabuk. Bu müşterek avantaj. “ diyerek konuştu.

Profesyonel e-sporcu olmanın riskli müşterek iş bulunduğunu tamlayan Poyraz, “Bir sene böke olursun, ikinci sene tek obje alamazsan iş döner. Belki de kadro istemez. Takımla aranı elleme tutman lazım." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ