USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Almanya'nın dev kulübü Hamburg, Türkiye'de genç kabiliyetlerini arıyor

Almanya'nın dev ayak topu kulübü Hamburg, Türkiye'de genç kabiliyetlerini arıyor.

Almanya'nın dev kulübü Hamburg, Türkiye'de genç kabiliyetlerini arıyor
10-10-2021 12:29

Bursa'da küçüklere kapılarını açan Hamburg Futbol Okulları, genç kabiliyetlerini arıyor. Sadece sahada antrenmanlarla değil, İngilizce derslerimizi ve diyetisyenler çeşidinden profesyonelleşmesi hedeflenen füru Alman metotları ile yetiştiriliyor. 5-15 gözyaşı ortada tamamı küçüklere kapılarını açan Hamburg Futbol Okulu Kaplıkaya Tesisleri'nde çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Yurt haricinde dinlenme kampı ve turnuvalara iltihak fırsatı da ele geçiren çocuklar, haftanın belli günleri ortalık içi ve ortalık dışı Hamburg'un yetişek müfredatına uyarınca eğitimler alıyor.

"Yetenekli futbolcuları Almanya'ya götürüyoruz"

Hamburg Futbol Okulları Türkiye Direktörü ve Hamburg'un Türkiye'deki resmi Scout'u bulunan Umut Murçak, "Bununla bu arada Hamburg'un buradaki ayak topu okullarında elden Bursa'da değil, öbür illerdeki bayilik görüşmelerini de yürütüyorum. Hamburg Futbol Okulları Türkiye'ye orak ayı ayında geldi. Pandemi dolayından açılışları fakat yapabildik. Şu anda Bursa'da Kaplıkaya ve Dobruca'daki tesislerdeki çalışmalarımız bitmeme ediyor. Bununla baş başa Türkiye'de esasen bizim planlamış olduğumuz gaye gözyaşı grubu 5-13 gözyaşı arasındadır. Bu yaşlar arasındaki becerikli futbolcuları HSV Hamburg'un belirlediği tarihlerde Almanya'daki deneyim kapmalarına ve düzenlenecek bulunan turnuvalara götürüyoruz” dedi.

"İngilizce derslerini tümlemek zorunda"

Hamburg Futbol Okulları şuanda 5-15 gözyaşı ortada evlatları eğitimlerine onama edildiğini dile getiren Murçak, "Bizim buradaki eğitimler elden ortalık içi eğitimlerden ibaret değil. Çocuk vardığında İngilizce dersine başlıyor. Her ay alması müstelzim A-1 seviyesindeki 12 öğüt İngilizceyi mecburi adına tamamlaması gerekiyor. A-2 seviyesini geçilince ingiliz ingilizcesi ayda 24 saate çıkıyor. Daha sonradan ortalık antrenmanlarına çıkıyor. Saha antrenmanlarının yanı esna 3 haftada ortak diyet uzmanı ekibimiz gelmiş şekilde evlatların tagaddi takiplerini ve programlarını hazırlıyor" sanarak konuştu.

"HSV Hamburg'un yetişek müfredatlarını uyguluyoruz"

Almanya 2. Bundesliga ekiplerinden Hamburg'un kendilerine gönderilmiş bulunduğu müfredatı okulda uyguladıklarının altını çizen Umut Murçak, "Bu konseptin dışına çıkmıyoruz. Ayrıca küçüklere elden ayak topu eğitimi değil, küçüklere spor kültürünü aşılamaya çalışıyoruz. Bu elden ortalık içi eğitimlerden ibaret de değildir. Beslenme zamanı, yatacakları, kalkacakları saatler ve okuldaki derslerimizi ortak planlama çerçevesinde yürütülüyor. Telefon, tablet bağımlılıklarının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Yine okulumuzdaki becerikli sporcularımızı gözyaşı gruplarına ayırarak Umspor içerisinde lisanslayıp liglere, yurtiçi ve taşınmazlar dışı turnuvalara paydaşlık sağlıyoruz. Buradaki çıkma bulunan yetenekli, plan oyunculara ortak güreşçi köprüsü rolü görerek HSV Hamburg'a bap açıyoruz. Biz buradan çocuklarımızı gönderince kendimiz seviniyoruz lakin başkaca dünya ortamında ortak kazanç” ifadelerini kullandı.
Futbol mektebinde hocalık önleyen Ali Topçu, “Aynı sürede gövde yetişek öğretmeniyim. Umut Murçak ile Hamburg Futbol Okullarında eğitimler veriyoruz. Burada ki gayemiz en önce dobra fert ve sportmen olabilmelerini sağlamak. Daha sonradan topçu olmaları geliyor. Buraya bebek geldiği devir İngilizce eğitimi alıyor. Sonra antrenmanları yapıyoruz. Fiziksel ölçümleri yapılıyor. Çocukları gelişigüzel manada gelişimlerini sağlamalarına asistan olmaya çalışıyoruz” biçiminde konuştu.

14 yaşındaki Berk Öztürk ise almış bulunduğu yetişek ve hedeflerinden bahsederek, "Burada kol olmayı ve takımca akım etmeyi öğrendik. Burada hocalarımız bizlerle yakından ilgileniyorlar. İngilizce derslerimizi de alıyoruz. Okuldaki eğitimlerimizle de hocalarımız ilgileniyor. Ben 8 senedir ayak topu oynuyorum ve Avrupa'da ülkemi anabolizma kılmak istiyorum. Kendime kip aldığım topçu da Kevin De Bruyne" dedi.

Oğlu Tunç Mehmetoğlu'nun HSV Hamburg Futbol Okulunda yetişek aldığını anlatım fail Günay Mehmetoğlu, “Toplam 5 senedir oğlum ayak topu oynuyor. Hayalleri ve hedefleri bulunan tamamı füru buradaki emek vermek sistemini görmesinde yarar var. Konsantrasyon, futbol, durum bilgilerinde çocuğumun gözle görülmekte değişimler oldu. Çok elan levent boylu emek vermek süreleri bulunduğu düşüncesince yararını gördük” sanarak konuştu.

Samet Doğru

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ