USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ampute ulusal topçu Şeyhmus öğretmen, sahalardaki azmiyle öğrencilerine dayanıklı oluyor

Doğuştan bir tane ayağı olmamasına karşın sahalarda başarıdan başarıya koşan Ampute Futbol Milli Takım oyuncusu Şeyhmus Erdinç, gövde eğitimi öğretmenliği meydana getirdiği mektebinde da meslektaşları ve öğrencileri düşüncesince gösteriş manken oldu.

Ampute ulusal topçu Şeyhmus öğretmen, sahalardaki azmiyle öğrencilerine dayanıklı oluyor
22-11-2021 11:55
Ankara

Ampute Futbol Milli Takımı oyuncusu namına başarıdan başarıya koşan Şeyhmus Erdinç, azmini gövde eğitimi öğretmenliği meydana getirdiği mektebinde öğrencilerine aşılamaya çalışıyor.

İzmir'de 1992 senesinde biricik ayağı yapılmaksızın dünyaya mevrut Şeyhmus Erdinç, dokunmabana olduğunda güçlü ayak topu oynamayı bırakmayan babasını 6 yaşlarındayken kaybetti.

Erdinç, babasıyla ayrımsız kaderi yaşamasından fikir duyan annesinin engellemeleri ve fiziksel engeline karşın isteği bulunan futbolu katiyen bırakmadı.

Evde buruşturduğu kağıtlardan toplar eden ve annesini kandırma ederek antrenmanlara eklenen Erdinç, lisenin arkası sıra bitmeme etmiş olduğu Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulunu da başarıyla bitirdi.

Ampute futbolla 2009 senesinde tanışan Erdinç, bu süreçte herkesten henüz müşterek tomar çalışıp, beslenmesine ve sağlığına maksimum ilgi ederek hayallerine kavuştu.

Ampute Futbol Milli Takımı'na seçilen Erdinç, 10 senedir "6" numaralı formasıyla Milli Takım'da ılımlı ortalık oyuncusu namına başarıdan başarıya koştu, takımının şampiyonluklarını kutladı. Erdinç, 3 sene evvel Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) sonucuyla Milli Eğitim Bakanlığına öğretmen namına atandı.

Başarının azim ve çalışmakla kazanılacağını yaşantısıyla öğrencilerine kanıtlayan, güzel ampute ulusal topçu Erdinç, 24 Kasım Öğretmenler Günü zımnında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

"Aslında gelişigüzel bilinçlilik zordu" niteleyerek laflarına başlamış bulunan Şeyhmus Erdinç, Milli Takım sporcusu olmasının beraberinde düşsel bulunan muallimlik mesleğini de yürütmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Atandığı günden itibaren yeşil sahalarda güçlü öğrencilerine kalıp edinmek düşüncesince güç gösterdiğini özetleyen Şeyhmus Erdinç, "Önceleri henüz aksi müşterek sporcuydum. Öğretmen namına atandıktan sonraları onlarca öğrencimin beni izlediği ve beni kalıp almış olduğu bilinciyle akım ediyorum. Bu, bana ehemmiyetli müşterek mesuliyet getirdi." niteleyerek konuştu.

"Genç nesillere sporu sevdirmekten şişman mevki duyuyorum"

Sporcu namına fakat disiplinli müşterek çalışmayla başarıya kavuşulabileceğini zat yaşantısıyla kanıtladığını ve bu azmi, öğrencilerine de etkilemek düşüncesince çalıştığını aktaran Şeyhmus öğretmen, şöyleki bitmeme etti:

"Haftanın 4 haset antrenman, 1 haset ise karşılaşma yapıyoruz. Haftanın 4 haset de okulda derse giriyorum. Genç nesillere sporu sevdirmekten, müşterek öğrencinin yaşamına dokunmaktan şişman mevki duyuyorum. Bir öğrencim bana 'Hocam beni kimesne sizin denli zorlamadığından potansiyelimi bilmiyordum' dedi. Çocukların sınırlarını zorlamamız lazım. Bu noktada ilkin velilere şişman iş düşüyor. Veliler, spor meydana getirecek evlatları düşüncesince müşterek tomar fikir duyuyorlar. Çocukları düşecekse düşsün, kalkmayı öğrensin, zat başına başarabilmenin tadına varabilsin. Ancak bu biçimde başarıyı görebilecekler. Ben derslerimde öğrencilerimin vebal yapmasını istiyorum, kâfi ki vebal yapsın ve düzeltmeyi de öğrensin diye. Bir biçimde çocuklarımıza balık özgülemek değil, balık tutmayı belletmek gerekiyor."

"Engelim bariyer olmadı"

Şeyhmus Erdinç, "Engeliniz size yaşamda ne engelleri çıkardı" sorusunu yanıtlarken, "Böyle müşterek engelim olmadı. Hatta bana takma eden şirket bundan böyle benden bıkmıştı. Çünkü protezi yaptıktan endamsız müddet sonraları sonsuz koştuğum düşüncesince kırıp art götürüyordum. En böylece 'Bu takma akın etmek düşüncesince değil' dediler. Dedim ki; ego bu protezle koşacağım. Şu an 60 kilodayım ve bana 120 kiloyu taşıyabilen müşterek takma ayağı taktılar ki bundan böyle kırmayayım diye. Çocukluğumda bakışlardan yorgunluk duyduğum oluyordu. Ama ilkin ampute futbolla tanıştıktan sonraları müşterek ayağın olmamasının nazar boncuğu atasözü tabir etmediğini, başarının azimle geleceğini gördüm." ifadelerini kullandı.

"Öğrencilerin, gelişmemiş hayattan kaynaklı sınırlarını kaldırmaya çalışıyorum"

Öğrencilerime güzel ve ahlaklı olmayı aşılamaya çalıştığını tamlayan Şehmus Erdinç, "Profesyonel olmasa güçlü spor yapmanın önemini öğrencilerime anlatıyorum. Günümüzde aşırı kiloluluk aşırı yaygınlaştı, füru gayrisıhhi besleniyor ve gelişmemiş müşterek dirim sürüyorlar. Bizler döl namına sokakta atlayıp zıplayarak büyüdük, bu esnada esasta bilincinde yapılmaksızın motosiklet becerilerimizi geliştirmişiz. Öğrencilerin, gelişmemiş hayattan kaynaklı sınırlarını kaldırmaya çalışıyorum." niteleyerek konuştu.

Öğrencileri, Şeyhmus öğretmenin eğitimde yarattığı farkı anlattı

Şeyhmus Erdinç'in öğrencilerinden Furkan Güngör, öğretmeni sebebiyle spor yapmaktan sağlık aldığını vurguladı.

Mustafa Kurban adlı talebesi de öğretmeni ile spor derslerini kılgısal yaptıklarını anlatırken, mektepli Azra Çetin ise öğretmeninin maçlarını ailecek izlediklerini ve gururlandıklarını söyledi.

Öğrencilerden Aysema İnal da Şeyhmus öğretmenin derslerimizi sebebiyle spor dallarına ilgisinin arttığını belirtti. Begüm Yıldırım ise en sevilmiş olduğu dersin öğretmeni sebebiyle gövde eğitimi bulunduğunu kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ