USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Avrupa şampiyonu milli güreşçi Evin Demirhan Yavuz'un gözü olimpiyatta

Milli güreşçi Evin Demirhan Yavuz, Avrupa şampiyonluğundan sonradan evren şampiyonasında ve olimpiyatlarda da kıymetli madalya kazanarak zamanı ortak muvaffakiyet tespit etmek istediğini belirtti.

Avrupa şampiyonu milli güreşçi Evin Demirhan Yavuz'un gözü olimpiyatta
28-04-2022 12:25
Ankara

Macaristan'da planlı akıbet Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 50 kiloda giranbaha madalya ele geçiren Evin Demirhan Yavuz, AA Spor Sohbetleri'nin misafiri oldu.

Milli güreşçi Evin, İstanbul'da ortak okulda ayrımsız sürede gövde eğitimi öğretmenliği yaptığını belirterek, 2009 senesinde Siirt'te güreşe başladığını, ön katılmış bulunduğu Türkiye Şampiyonası'nda ortak numara olduktan sonraları milli ekipman kamplarına çağırma edildiğini anlattı.

"Türkiye'de hanımlarda hâlâ nazar boncuğu kategoride Avrupa şampiyonu yokken ön katıldığım Avrupa Şampiyonası'nda yıldızlar kategorisinde Avrupa şampiyonu oldum" diyen milli güreşçi, "Daha sonraları gençlerde, 23 gözyaşı altında ve büyüklerde nice ilklere ve madalyaya eş oldum. En akıbet Macaristan'da büyüklerde ön Avrupa şampiyonluğumu kazandım. Yıldızlarda, 23 gözyaşı altında ve büyüklerde üç ayrımlı kategoride Avrupa şampiyonu reşit ön avrat sporcuyum. Toplamda 20 Avrupa ve evren şampiyonası madalyasına sahibim, bu da hanımlarda en ortak tomar madalya sayısı demek." biçiminde konuştu.

Kadın güreşinin Türkiye'de dünkü gıcır aşırı dobra çıkışlar yakalamaya başladığını aktaran Evin, şu halde bitmeme etti:

"Bizim jenerasyonla beraberce herhangi ortak daim aldığımız madalyalar doğrusu ön madalyalar, Yasemin Adar ön Avrupa ve evren şampiyonumuz, olimpiyat üçüncümüz. Onun öncesinde yıldızlarda ve 23 gözyaşı altında biz ön madalyalarımızı kazandık. İlk hassaten avrat güreşçi şekilde çevremizden çoğumuz negatif söylemler aldık. Herkes bayanların güreş yaptığına aşırı şaşırıyordu ve devir zamane reaksiyon de alıyorduk. Şu anda geldiğimiz noktaya bakarsak nice tabuyu yıkmışız ve bizi destekleyen aşırı ortak tomar insanoğlu var. Türk hanımı isterse başaramayacağı nazar boncuğu nesne yok, bunu tığ de güreşte göstermiş olduk bunun mutluluğunu yaşıyoruz."

İlk Avrupa şampiyonluğunda elbette ortak önsezi yaşadığına bağlı istifham üstünde milli güreşçi, "İlk misil yıldızlar ve ergenlerde böke olduğum devir bu şampiyonlukların aşırı bilincinde olamıyorsunuz. Bana güreşte 7 salname aradan sonraları esasen İstiklal Marşı'nı okutmak ve bayrağımızla minderde cevelan alaşağı etmek kader oldu. İlk hassaten bu görüntü gibiydi zira önümüzde böke reşit sportmen yoktu. Yasemin (Adar) ablayla esasta başlamış oldu, o Avrupa ve evren şampiyonu oldu. Bizlerin de başaracağımıza bulunan inancımız arttı. Bu şampiyonluğu herhangi ortak daim bekliyordum." ifadelerini kullandı.

"İnşallah devamı gelecek, hassaten değerli evren şampiyonasında"

Avrupa'da nice madalya kazandığını fakat şampiyonluğun alelacayip ortak önsezi bulunduğunu dile getiren Evin, "Tabii büyüklerde Avrupa şampiyonluğu ile tarihe önceki oluyoruz, o nedenden aşırı bahtiyar ve gururluyum. İnşallah devamı gelecek, hassaten değerli evren şampiyonasında da elde ettiğim tunç madalyaları dibine yöneltmek istiyorum." dedi.

Buraya gelene derece nice dönüm noktaları yaşadığını tamlayan Evin, "İmkansızlıklar ve sakatlıklar vardı, avrat güreşi dünkü bulunduğu düşüncesince tırnaklarımızla kazıyarak inzimam etmek mecburiyetinde kaldık. Siirt'te 2009'da Gençlik ve Spor Kulübünde başladım, orada antrenörüm aşırı asistan oldu. Tabii Siirt'teki olanakları düşünürsek sıkıca ortak süreçti. Sonra Yalova Kulübünde güreştim, ENKA Spor'da güreştim, şu an Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget Spor Kulübündeyim. Erkeklerle ayrımsız koşullarda değildik, imkanlarımız zordu. Şimdi aşırı şükür herhangi ortak nesne hâlâ iyiye gitmeye başladı." değerlendirmesinde bulundu.

Kadın güreşindeki iyileşmelerin kazandıkları başarılarla da uygun geliştiğini, eşinin de milli güreşçi olmasının başkaca üstünlük bulunduğunu vurgulayan Evin, "Eşim Haydar Yavuz, Serbest A Milli Takım'da 70 kiloda ülkemizi özümleme ediyor. Kendisinin de Avrupa ve evren ikinciliği var, kalburüstü ortak sporcu, tecrübeleriyle bana aşırı ulama sağlıyor. Çünkü bu sporu ortak tane başına dah etmek de aşırı zor. Bireysel ortak spor lakin arkada aşırı ortak tomar ortak grup işi var. O da katkısız olsun herhangi ortak daim destekliyor, ona buradan teşekkürname ediyorum." diyerek konuştu.

Milli güreşçi, neşeli ortak ailede büyüdüğünü, kalburüstü şekilde ailesinin alım çalım deposu iktisap etmek istediğini belirterek, başa dönecek olsa gine güreşçi iktisap etmek isteyeceğini anlatım etti.

Hayat hikayesi dokümanter film çekildi ve rütbe aldı

Güreşe start hikayesinin anlatıldığı "Siirt'in Sırrı" adlı belgeselle ilgilendiren de milli güreşçi, şu detayları verdi:

"2009 senesinde güreşe başladıktan sonraları 2010 senesinde yıldızlarda ön Avrupa şampiyonluğuna ulaştım. Yönetmenimiz İnan Temelkuran ve benzeri Kristen Stevens uğraş sporu fail hanımlar üstünde ortak dokümanter döşemek istiyor. Benimle görüştüler, aşırı duygulanmıştı, aşırı etkilenmişti. Sonra çekimler düşüncesince Siirt'e geldiler, oradaki hikayem onları aşırı etkiledi ve belgeseli ağız ağıza benim üzerimden bitmeme yol açmak istediler. 2011 senesinde dört başı mamur Avrupa şampiyonalarıma, turnuvalarıma geldiler, ekol hayatımı, karı hayatımı çektiler. Tamamen güreşe odaklanmıştım onlar da beni etkilememek hesabına dışardan ortak peyrev şekilde sürmüştü dokümanter ve 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en elleme dokümanter ödülü kazandı."

Akdeniz Oyunları'nda gine şampiyona hedeflediğini tamlayan Evin, "Ülkemizde düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları'nda ve evren şampiyonasında, bu yılki gayem katıldığım herhangi ortak yarışmada giranbaha madalya. En önemlisi de 2024 Paris Olimpiyatları. Kadınlar tarihinde ön kat 2020 Tokyo'da olimpiyat üçüncülüğü elde ettik. Ben de ön kat olimpiyatlara güzeşte yıl katılmıştım, inşallah 2024 Olimpiyatlarında da sıfır giranbaha madalyamızı ego alırım." diyerek konuştu.

Güreşe doğmak talip avrat sportmen adaylarına müteveccih de Evin, "Mücadele ruhunu nazar boncuğu halde bırakmayan kendine mümin kızlar olsunlar, neticede tığ başardık sebep onlar da başarmasın. Daha elleme gösteriş manken olabilmek düşüncesince başarılarımızla karakterlerimizle elimizden geleni yapıyoruz. İnanırlarsa onlar da görüntü ettikleri herhangi ortak şeye emekleriyle, karşı teriyle kavuşacaklardır." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ