USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Avrupa şampiyonu müşahede mânialı öğretmenden "farkındalık" dersleri

Türkiye Erkek Golbol Milli Takımı kaptanı Hüseyin Alkan, muallimlik icra ettiği karye mektebinde öğrencilerine "vazgeçmemeyi" öğretiyor.

Avrupa şampiyonu müşahede mânialı öğretmenden
13-01-2023 13:17
Ankara

Türkiye Erkek Golbol Milli Takımı ile Avrupa'da şampiyona canlı ve madalyalar kazanan, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda da kürsünün 3'üncü basamağında arazi düzlük Hüseyin Alkan, AA muhabirine; yaşamı, mesleği, sporculuğu ve Beyaz Baston Bağımsızlık Haftası'na değgin değerlendirmelerde bulundu.

Öğrencilik dünyasına 6 yaşlarındayken mektep müdürünün "tahtayı göremez" sebebi öne sürülerek boşluk özgülemek durumunda kalan, Erzurum Körler Okulu Müdür Yardımcısı Kahraman Aydemir sebebiyle ise 18 yaşlarında eğitimine arka dönen Hüseyin Alkan, yaşamış olduğu bu hali "vizyonsuzluk ve görünüş sahibi olmaya" sağlam gösteriyor.

Eğitimine baştan başladığı süreçte golbol branşıyla da tanışan ve nice muvaffakiyet elde fail Hüseyin Alkan, "engel olunmayan sakat birlikte bireyin" öğretmen, böke ve ya ne mesleği yapıyorsa o bölgede değerli olabileceğine aksan yapıyor.

Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde spor yöneticiliği ile gövde eğitimi bölümünde eş anne art yaparak boşluk verdiği tahsil hayatında seneler sonradan baş döndürücü güzel noktalara mevrut ve Ankara'nın Çubuk İlçesi'nin Sünlü Köyü'ndeki Şehit Selahattin Şişman Okulu'nda sürdürdüğü manzume hayatında öğrencilerine "ne koşulda olursa olsun banko vazgeçmemeyi" öğreten Hüseyin Alkan, sporculuk hayatında da golbol ulusal takımıyla kazanılmış olduğu başarılarla etraflı engelliler düşüncesince "ışık" oluyor.

"Öğrencilerimin başarılarını gitmek baş döndürücü dörtköşe olacak"

Hüseyin Alkan, Şehit Selahattin Şişman Okulu'nda muallimlik yapmanın "çok kıymetli" bulunduğunu söyledi.

Okuldaki evlatların hâlâ baş döndürücü kırsaldan geldiğini ve "çok efendi" olduklarını dile getiren Hüseyin Alkan, "Öğrencilerimin farkındalıkları baş döndürücü yüksek. Çok güzel arka dönüşler alıyorum." dedi.

Öğrencilerinin rüyet engeline karşın etraflı zorlukların üstesinden gelmiş, engellerin üstesinden mevrut birlikte öğretmenden ibret aldıklarının bilincinde olduğuna aksan önleyen Hüseyin Alkan, şu biçimde bitmeme etti:

"Öğrencilerim, herhangi birlikte muhtelif zorluğun üstesinden gelebildiğini yayınlayan birlikte öğretmenden sonradan herhangi birlikte şeyi başarabileceklerinin bilincinde buradan ayrılacak. Öğretmenleriyle alım çalım duyuyorlar ego de onlarla alım çalım duyuyorum. İleride inşallah onların da şişman başarılar elde ettiğini gitmek benim düşüncesince baş döndürücü dörtköşe olacak. Onlara mücadeleyi bırakmamaları icap ettiğini anlatıyorum. Çocuklar karşılarındaki rüyet sakat öğretmenlerinin verdiği bu savaşım mesajından sonradan yaşama hâlâ artı bakıp etraflı hastalıkların üstesinden gelebileceklerine inanıyorlar zira bunu muammer ve kazanmış birlikte öğretmene sahipler."

Görev icra ettiği okulun müdürü Fatih Karakütük, başöğretmen yardımcıları Yasemin Doğruer ile Zeynep Küçükşantürk, meslektaşları ve öğrencilerinden baş döndürücü güzel arka bildirimler aldığına dikkati çekici Hüseyin Alkan, "Hiçbir biçimde sıkıntı çekmiyorum. Bu okulda engelimin zorluklarına sunulan kalmadığım düşüncesince hacısı hocası kabilinden rahat, engellenmeyen ve erişilebilir terbiye verebiliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaldırıma otopark etmiş makine örneği

Hüseyin Alkan, sakat insanların, topluluğun herhangi birlikte kesiminde "bağımsızlık savaşı" vermesinin nedeninin öz engellerini geçmek olmadığını belirterek, "Biz bununla yüzleşmiş, bunun üstesinden mevrut insanlarız." değerlendirmesinde bulundu.

"Toplumun sakat bilinçsizliği noktasında bizlere yaşattığı engeller gerçekte bizim engellerimizi ortaya çıkarıyor." ifadesini kullanan Hüseyin Alkan, şunları söyledi:

"Benim neler yapabileceğimin bilincinde sıfır birlikte terbiye ordusuyla, sakat farkındalığı sıfır birlikte grupla çalışıyor olsaydım baş döndürücü sıkıntı çekebilirdim. Çevremde bu mevzuda baş döndürücü zorluk çeken insanoğlu var. Bana güvenen müdür, başöğretmen yardımcılarımız ve meslektaşlarımla çalıştığım düşüncesince ego sıkıntı yaşamıyorum. Sosyal ortamımızda karşılaştığımız kişilerin farkındalık kuru düşükse o devir sizin engeliniz ortaya çıkıyor. Araba kaldırıma otopark etmiş gücün hacısı hocası bana iane etmeye çalışıyor. Halbuki o makine oraya otopark edilmese ego de hacısı hocası kabilinden yoluma bitmeme edip, topluluğun zarfında mevcut olabileceğim. Biz sakat değiliz hoppadak kılıç engellenmişliklerimiz ile savaşım ediyoruz."

Alkan, başkalarına değgin yapılmaksızın yaşama devam etmenin kendileri düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu fakat "engellenmişliğin önüne geçmenin" baş döndürücü hâlâ ehemmiyetli bulunduğunu dile getirdi.

"Bakış açısı bizlere sağlam oluyor"

Şehit Selahattin Şişman Okulu Müdür Yardımcısı Zeynep Küçükşantürk, Hüseyin öğretmenin okulun "göz bebeği" bulunduğunu söyledi.

Hüseyin Alkan'ın derslerinde baş döndürücü değerli bulunduğunu ve gittiği devir öğrencilerinin gelmesini sabırsızlıkla beklediğini aktaran Küçükşantürk, "Aslında kılıç şanslıyız. Bizler düşüncesince sabah yeli kaynağı, motive edici birlikte dirim öyküsü var. Kendi halini katiyen birlikte mazeret kendisine kullanmayan ve baş döndürücü obje kazanmış birlikte insan. Engel denir gücün o bariyer kendisine görmüyor ve onun bu açılım bizlere de sağlam oluyor." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ