USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bakan Özer: 'Yüz yüze eğitime devam edeceğiz'

Antalya'da mütekellim Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bu 2 haftalık sömestir tatilinden sonradan da bire ortak istikrar ile karşı karşıya eğitime devam edeceğiz. En kesif sorulan sorular; acep dinlence uzayacak mı? Ben de bu suali soranlara şu şekilde karşılık özgülemek isti

Bakan Özer: 'Yüz yüze eğitime devam edeceğiz'
27-01-2022 14:06

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Antalya'da planlı Geleneksel Eğitim Sempozyumuna katıldı. Bakan Özer sempozyumda icra ettiği konuşmada, “Covid periyodunun kahramanları öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz tahminî 5 ay süresince peçe ile ibret anlattılar. Aşılama oranlarında elden Türkiye averajının üstünde değil anne kara Avrupası'nda, Amerika'da mütekâmil devletlerde şu demek oluyor ki karşı karşıya eğitime azimli ortak halde devam fail kâffesi ülkelerdeki öğretmenlerin dölleme oranlarının üstünde dölleme yakaladık.

Öğretmenlerimizi bu süreçte gösterdikleri çabadan dolayı kutluyorum. Bu 2 haftalık sömestir tatilinden sonraları da bire ortak oturma ile karşı karşıya eğitime devam edeceğiz. En kesif sorulan sorular; acep dinlence uzayacak mı? Ben de bu suali soranlara şöyleki karşılık özgülemek istiyorum. Neden rastgele ortak kapanma olabileceği devir evvel başlanacak bölgeler okullardır? Neden kafeler değil de okullar? Biz şayet 21. Yüzyılda iddialı ortak yurt iktisap etmek istiyorsak beşeri sermayemize daim envestisman gerçekleştirmek zorundayız. Eğitimde okazyon yüksekliğini daim imar etmek zorundayız” laflarına toprak verdi.

“Türkiye'nin Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren en güzel bulunduğu noktalardan ortak tanesi eğitim ve ilköğretimdir”

Türkiye'nin akıbet 20 yılda eğitimde baş döndürücü ehemmiyetli ortak dönüşümü yaşama nâkil eşsiz ülkelerden biri bulunduğunun altını çizen Bakan Özer, "Okul öncesinden yükseköğretime denli kâffesi eğitim kademelerinde okullaşma oranları emniyetsiz derecede yükseldi. Çok sayıda okullar ve derslikler yapıldı. Öğretmen sayısı arttı. An nedeni ile 18 milyon öğrencinin 1.2 milyon öğretmenin bulunduğu devasa ortak eğitim sistemine eş olduk. Burada hususi tedrisat müesseselerinin da ehemmiyetli oranı var. Biz sizleri ayrı adına değerlendirmiyoruz. Sizleri bu arada defa yürüdüğümüz arkadaşlarımız adına değerlendiriyoruz. Sizlerin problemlerini halletmek zarfında imkanlarımızı sonuna denli kullanmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren en güzel bulunduğu noktalardan ortak tanesi eğitim ve ilköğretimdir” dedi.

“Önemli bulunan beşeri sermayemizin kapsayıcılığı imar etmek içiş eğitimi ulaşılır kılmaktır”

2000'li senelerde ortaöğretimde okullaşma oranlarının yüzdelik 44'lerde iken bugün yüzdelik 89'lara ulaştığını aktaran Özer, “Yükseköğretimde yüzdelik 14'lerden yüzdelik 44'lere ulaştı. mühim bulunan beşeri sermayemizin kapsayıcılığı imar etmek içiş eğitimi ulaşılır kılmaktır. Okullar arası muvaffakiyet farkını düşürmek düşüncesince çalışmalarımızı dip ortak halde devam ettiriyoruz. Eğitimde okazyon eşitliğini imar etmek düşüncesince 3 parça anne husus üstünde ciddilik veriyoruz. Birincisi mektep önceleri eğitime erişimi arttırmak, ikincisi okulların olanak farklılığını düşürmek ve akıbet adına öğretmenlerimize baş döndürücü taraflı mesleksel gelişmeleri düşüncesince dayanak noktası vermektir. Bu hedeflere iktiran etmek düşüncesince en herşeyden ilk olarak mektep öncesinde 3 yaşlarındaki okullaşma oranını yüzdelik 14'den yüzdelik 50'ye 4 yaşlarındaki okullaşma oranını yüzdelik 35'lerden yüzdelik 70'lere ve 5 yaşlarındaki okullaşma oranını ise yüzdelik 78'nden yüzdelik 100 çıkarmayı hedefledik” açıklamasına toprak verdi.

“2022 senesinde 3 bin parça dünkü anaokulu 40 bin parça de anasınıfı yapacağız”

Okul önceleri eğitime erişimde kapasiteyi maksimuma boşaltmak muhtemel bulunduğu kadar, mektep dışı faktörlerin okula tesirini düşürmek düşüncesince 2022 senesinde 3 bin parça dünkü anaokulu, 40 bin parça de anasınıfı yapacaklarını kaydeden Özer, konuşmasına şöyleki devam etti: " Bunu ağırlıklı adına İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Bin parça anaokulu yapacağız. İstanbul'a baş döndürücü şimdi ortak tomar envestisman gerçekleştirmek istiyoruz. Tüm okullarımızın muhtemel bulunduğu denli bire ortak olanaklara eş olması düşüncesince kâffesi kaynaklarımızı seferber ettik. Kütüphanesiz mektep kalmayacak. 2 ay derece endamsız ortak müddette 16 bin 361 parça katalog yaptık. Her ay 5 milyon kitabı kütüphanelerimize dağıtacağız. Okullarımızın kâffesi imkanlarını düzeltmek düşüncesince baş döndürücü ağırbaşlı görüntü ayırdık. Şubat kocaoğlan derece illerimize göndereceğiz. Öğretmenlerimizin mesleksel girişimlerini destekleyeceğiz. 2022 senesinde öğretmenlerimizi baş döndürücü boyutlu müzaheret etmek düşüncesince çalışmalarımızı yaptık.”

“Öğretmenlerimizin birlikte olmaya devam edeceğiz”

Bakan Özer konuşmasında, “2020 senesinde Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemiş bulunduğu eğitimlerine dahil bulunan öğretmenlerimiz sayısı 1.1 milyon iken 2021 yılının böylelikle bu skor 2.50 milyona çıktı. Bir sarıklı çabucak ortak tomar eğitime katıldı. Öğretmen başına sakıt eğitim saati akıbet 10 senenin en erdemli rakamına ulaştı. 93.4 sayaç oldu. Bir ilkin 40 saatlerindeydi. Öğretmenlerimizin birlikte olmaya devam edeceğiz. Okul bazlı sarıklı eğitimine geçeceğiz. Okulun ortak tarafta fiziksel imkanlarını iyileştirirken öteki yandan okullarımız bulunan öğretmenlerin eğitim taleplerini bizlere bildirilecek tığ de finansman sağlayacağız. 31 Aralık 2021 zamanı nedeni ile muallimlik manzume kanunu hazırlanarak kâffesi paydaşların görüşleri alınarak meclise öneri adına verildi. Mecliste umumi görüşmeler başladı. 60 salname nihayete aksakal olacak. Öğretmenlik manzume kanunun ile tartışmalara baktığımıza devir her insanın ayrımlı görüşleri var. Bir baş yapılması gerekiyordu. Bu minimal ortak uzlaşma metnidir” ifadelerine toprak verdi.

Antalya Vali Ersin Yazıcı ise yapmış bulunduğu açıklamada şu laflara toprak verdi: ”Sayenizde okullarımız Covid süreci devam etmesine karşın belirgin ve belirgin kalmaya devam edecek. AHENK projesi kapsamında kâffesi ilçelerimizde gelişigüzel hafta minimum 2 okulda izlence yapılıyor. Ben 24 okulda izlence yaptım. Bir mektep izlence tahminî 2.5 sayaç sürüyor. Öğretmen arkadaşlarımızın motivasyonunu imar etmek düşüncesince çaba içerisindeyiz. Haftada 40 dakika kıraat projesi yaşama geçirdik. Değerler eğitimini baş döndürücü ortak tomar önemsiyoruz. Projemiz ile daim okullarımıza kasıntı dışından arkadaşlarımızı bildirme ediyoruz. Okullarımızın gelişigüzel hafta minimum ortak misafiri oluyor. Okullarımıza ortak farkındalık kurmak istiyoruz” dedi.

Ertuğrul Gün - Gazi Taş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ