USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Birol Aydın'dan hususi sporculara istihdam müjdesi

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Aydın, ''Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık'la güzel müşterek düzentileme yapıyoruz. İnşallah iklim haricinde bizi asimilasyon fail ulusal sporcularımıza ülkemizde sınavsız iş olanağı sağlayacağız." dedi.

Birol Aydın'dan hususi sporculara istihdam müjdesi
08-11-2021 12:45
Ankara

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, ulusal kol sporcularına devlette sınavsız iş olanağı bildirmek düşüncesince emek vermek yaptıklarını söyledi.

AA Spor Sohbetleri'ne mihman bulunan Birol Aydın, açıklamalarda bulundu.

Federasyon namına down sendromlu, otizmli ve mental evlatları evden çıkartarak spor yaptırdıklarını tamlayan Aydın, ulusal sporculara muştu vererek, "Engelli atamada sınavsız atama beklentimiz var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık'la dobra ortak emek vermek yapıyoruz. İnşallah gayrimenkul haricinde bizi anabolizma fail ulusal sporcularımıza vatanımızda sınavsız iş olanağı sağlayacağız." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının da yardımıyla kulüplere de ehemmiyetli maddesel desteklerde bulunduklarını özetleyen Aydın, "Bu yardımları hazırlamaya da bitmeme edeceğiz. Burada en önemlisi rütbe yönetmeliğiyle bizim sporcularımız da bundan böyle rütbe alıyor, öteki sporculardan ortak farkları kalmadı. Burada ortak esbak Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak'a da teşekkürname ediyorum." ifadelerini kullandı.

Birol Aydın, 13 Kasım Cumartesi haset yapılacak federasyonun umumi kuruluna gine biricik sözlü namına gireceğini hatırlatarak, "2012'de sözlü olduğumda mutfaktan geldiğimi söylemiştim. Her kademede fariza yaptım. Bütün delegelere ve camiamıza şükran duyuyorum. Allah bana dirim verdikçe halis muhlis hususi çocuklarımız düşüncesince mücadelemi vereceğim. Yeni çağda tesisleşme dair da gelişmeler olacak. İki projemiz var. Didim'de ve Ankara'da kendimize ilgili ortak tesisimiz olacak." değerlendirmesinde bulundu.

"O kollar bizlere Allah'ın ortak emanetidir"

Birol Aydın, hile namına "Her hususi çocuğun yapabileceği ortak spor vardır" sloganlarının bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"O kollar bizlere Allah'ın ortak emanetidir. Lütfen kusur anlaşılmasın ama bedenî mânialı kardeşimizi ego mânialı değil elden ortak uzvunun olmadığını düşünüyorum. Görme mânialı kardeşim de sema mânialı kardeşim düşüncesince de bire ortak nesne geçerli. Bizim grubumuz baş döndürücü farklı, zihnî engelliler. Yani hakkını arayamayan ortak grup. Biz hile namına evlatların mütekellim ağzı, gören gözü, duyan kulağı iktisap etmek zorundayız. Bunun düşüncesince kılıç yöneticilerin ağırbaşlı ortak yükü var. Ben bu evlatların gözü, kulağı, ağzı olup hakkını araştırmak zorundayım."

Zihinsel mânialı evlatların şimdi başlangıçta evlere kapatıldığını tamlayan Aydın, laflarını şöyleki sürdürdü:

"15-20 sene ilkin kilitlenen, dövülen kollar görüyorduk. 'Bu çocuklardan ortak nesne olmaz' deniyordu. Şimdi televizyonu açtığınız devir Esra Bayrak'ın, Mihriban Korkmaz'ın, Fatma Damla Yıldız'ın şampiyonluklarını görürsünüz. Son 20 yılda Cumhurbaşkanımızın ve devletimizin bu çocuklarımızı desteklemesiyle mânialı yurttaşlar evden çıktı. İş alanlarına girdiler. Devletin ortak numara makamında, külliyede Cumhurbaşkanımızın bu küçüklere sarılmasıyla hacısı hocası bu yavrulara koyun açmıştır. Toplumda ikrar gördüğümüz gösterildi. Yok sevgili ortak kesimde devletin onları kucaklamasıyla rol değişikliği oldu. Artık hususi kardeşlerimiz okullara gitmeye başladı, istihdam buldu."

"İkinci etaba geçtik: Sportif başarı"

Göreve 2012 senesinde geldiğini ve 9 salname süreçte eskiden hedeflerini gerçekleştirdiklerini aktaran Aydın, "Tabii ki eskiden gayemiz evlatların evlerden çıkıp öz inanma kazanmalarıydı. Biz bunu başardık ve ikinci etaba geçtik: Sportif başarı. Tarihimizde eskiden el davetle değil kendileri kota alarak üç atletimiz paralimpik oyunlara katıldı. Bu değerli harflerle tarihe geçti. Esra Bayrak sim madalyayı az farkla kaybetti. Tarihimize bu muvaffakiyet geçti ve 2024 Paris'te şimdi iri başarılar alacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Amatör ruhla meraklı işler yaptıklarını dile getiren Birol Aydın, 2012'de 70 bulunan pakt sayısını da 630'a çıkardıklarının altını çizdi.

2024 senesinde Dünya Down Sendromlular Oyunları'nı Antalya'da yapacaklarını kail Aydın, ailelere de seslenerek, "Biz değme ilde bökelik gerçekleştirmek istiyoruz. Her ilde değme eve değinmek istiyoruz. Özel evlatların ailelerine sesleniyorum, o kollar bizlere Allah'ın emaneti. Onlar ortak güneş Avrupa, evren ve paralimpik şampiyonu olacak." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ