USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bu sınav ilk defa yapıldı bir kişi girdi 3 saat sürdü

Türkiye'de yerel efsanevi kuaförlüğünün dizge namına onama edilmesinin arkası sıra Mersin'de ilk defa oluşturulan sınava bir kişi başvurarak, 3 saat süreyle kılgısal sınava girdi. Sınava giren Mete Soyutürk, eş tabakalı bir tüye cemaat çeşit köpeği makasla yülüme edip,

Bu sınav ilk defa yapıldı bir kişi girdi 3 saat sürdü
17-02-2022 12:15

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü kabilinden Mersin ve bölgesinde ilk defa yerli efsanevi kuaförlüğü kalfalık imtihanı açıldı. Sınav düşüncesince baytar teknikeri bulunan ayrımsız sürede zooloji düşüncesince kuaförlük hizmeti veren Mete Soyutürk haricinde bambaşka kimesne müracaatta bulunmadı.

Başvurusu benimseme edilen Soyutürk, görk ve saç bakımı hizmetleri dalında bilirkişi öğretmenler Okşan Saylağ Atıcı ile Melek Aksoy nezdinde biricik sınava giren yavuklu oldu. Yaklaşık 3 saat süreyle Almanya ve Polonya ırkı ikiz tabakalı bir tüye cemaat Pomeraninan cinsi köpeğin tıraşını makasla yapıp, tırnaklarını kesti ve pedikür yaptı. Alışılmışın haricinde bir sınav olmasının birlikte köpeğin sevimliliği de sınava nitelik kattı. Sınavı gıllıgışlı bulunun Soyutürk, isteyerek meydana getirdiği işinin bundan sonradan resmi kendisine cümle benimseme edilmesinin kendini aşırı bahtiyar ettiğini söyledi.

“Tek adayla sınavımızı gerçekleştirdik”

Evcil efsanevi kuaförlüğü imtihanını ilk el yaptıklarını aktaran öğretmenlerden Okşan Saylağ Atıcı, ”Adayımız belirlediği cinsteki köpeğe cinsine makul kendisine tıraşını gerçekleştirdi, 3 saat sürdü sınavımız. Genel bakımını yaptı, kesimini yaptı, keski bakımı, kulak temizliğini yaptı, çeşit hayvanımızın. Alanında ehliyetli bulunduğu belirlendi. Tek adayla biricik sınav gerçekleşmiş oldu. Eğer ki bu cümle adına idman talip bambaşka adaylarımız varsa, mesleksel yetişek merkezlerinden mukteza bilgiyi alarak sınavlarımıza müracaat yapabilirler. Böylelikle hacısı hocası belgeli kendisine çalışmış olur. Belgesiz kendisine yapıldığında YANLIŞ kesimler yapılabiliyor hayvanlarımıza, dokunca verilebiliyor. Her cinsin kendine makul tıraşı var. Ve bilirkişi kişilerimiz bunu bilmiş bulunduğu düşüncesince şimdi iyi biçimde yapıyorlar. Bu nedenden her insanın dalında uzmanlaşması gerekiyor" dedi.

“Belgemiz olacağı düşüncesince aşırı mutluyuz”

Sınavı gıllıgışlı güzeşte Mete Soyutürk ise "Veteriner teknikeriyim ayrımsız sürede pet kuaförüyüm. Bizim düşüncesince rüya veren bir olay. Çünkü bundan sonradan bizlere mesleğimizin tanındığını gösterdiler. Mutluluk donör bir olay. Bizde ilk sınavımıza girdik. Bugün denetimimiz yapıldı, sınavımızı olduk. Köpeğimiz 'pomeranian', menşei Almanya ve Polonya, ikiz tabakalı bir tüye sahip, umumi anlamda 28 santimetreye denli uzayabiliyor. 1.5 ila 3 kilogram ortada değişebiliyor. Makine tıraşı olmaması müstelzim ırklardan biri de 'pom' dediğimiz köpeklerimizdir. Biz, ilk herşeyden ilk olarak köpeğimizi yıkıyoruz, yıkadıktan sonradan kuruluşa işlemi, kulak temizliği, cezaevi temizliği, dudak bakımı, keski kesimi ve pedikür, genital semt temizliği ve dirsek tıraşımızı yapıyoruz.

Ortalama 3 saat denli bir süremiz oluyor. Çünkü onları ruhsal gerilim dibine saplamak istemiyoruz, dirsek tıraşı umumi anlamda 3 saat sürüyor. Kedi kapik haricinde tavşan yülüme ettik. Genelde pisik köpekten sayaç bulamıyoruz, teklifleri filhakika değerlendiremiyoruz. Meslek ucu açık, öğrenmeye ve kesiksiz yenilikleri izleme eylemek gerektiriyor. Bir de köpeğimizin anatomisi, tüy yapısı, umumi bilgelik sahibi olmamız gerekiyor. Her dirsek markajcı da pet kuaförü olabildiği bir şeye kanmaması gerekiyor. Zor bir cümle fakat en ahenkli mesleklerden bir tanesi. Artık devletimiz kalfalık, ustalık, eli uz öğreticilik alanlarını açtı bize. Bizde ahacık sırası ile kalfalık, ustalık, eli uz öğreticilik vesikası düşüncesince sınavlara giriyoruz. Artık kanuni bir halde belgemiz olacağı düşüncesince aşırı mutluyuz" ifadelerini kullandı.

“Böyle bir fariza cümle kendisine yapılmalı”

Sınavda tüy kesimi ve bakımı meydana getirilen Sushi'nin sahibi Fadime Doğan da "Bir başkasının eline Sushi'yi denyo eylemek benim düşüncesince aşırı zordu. Bütün işlemler süresince burada Mete erkeği izledim. Ama şimdi sonradan ayırt ettim ki Mete komutan hakkıyla işini aşırı seviyor, isteyerek yapıyor. Aynı sürede hani bunu bir iş kendisine görmüyor. Kesinlikle hakeza bir fariza cümle kendisine yapılmalı zaten. Daha evvel maatteessüf çirkin anılarım da oldu. Herkes zat işini yapmalı diyerek düşünüyorum" diyerek konuştu.

Halil İbrahim Varlı-Hüseyin Yıldız
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ