USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bu yarıyıl tatilinde öncelik: 'Bol oksijen'

Covid-19 tedbirleri kapsamında maskeden ırak kalamayan öğrenciler düşüncesince bu yıl yarıyıl tatilinde önceliğin bereketli oksijen alabildikleri ortamlar bulunduğunu kail Uzman Psikolog Zeynep Burcu Eriki, “Çocuklar meslek süreci süresince maskelerle devir etmek mecburiyetinde kal

Bu yarıyıl tatilinde öncelik: 'Bol oksijen'
21-01-2022 09:28

Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine gereğince müşterek numara çevrim 21 Ocak 2022 Cuma haset sona erecek. 15 günce sömestri tatili düşüncesince hem öğrencilere bununla birlikte velilere önerilerde mevcut Bahçeşehir Koleji Okul Öncesi - İlkokul PDR Koordinatörü Uzman Psikolog Zeynep Burcu Eriki, ufaklıklara bu yarıyıl tatilinde gayrı senelerden ayrımlı şekilde ilk önce “bol oksijen” önerisinde bulundu. Zeynep Burcu Eriki bu manada öğrencilerin maskelerden az buçuk uzak, bariz bölgelerde ferah dolgunca oksijen alabildikleri ortamlarda dakika geçirmesini referans etti.

“Karne düşüncesince en dobra ödül, yunak müşterek kucaklaşma”

İlk çevrim düşüncesince evlatların öğüt vaziyetini yayınlayan karneler ilgilendiren de mütekellim Uzman Psikolog Eriki, “Karne elbette ki evlatların başarılarını değerlendirecek müşterek evrak, muvaffakiyet da filhakika bebek düşüncesince müşterek ödül. Belki müşterek iki güdeleme cümlesi, öğrencinin proses süresince yaptıklarını övmek, onunla alım çalım duyduğunu söyleyerek yunak müşterek kucaklaşma karne düşüncesince ehliyetli müşterek ihsanıhümayun olacaktır. Eğer karnede ceninisakıt hamiş varsa de çocuğun çevrim süresince ne derece efor harcadığına ve kişi süresince ne derece aksiyon gösterdiğine odaklanmakta yarar var” dedi.

Yaş zamanına akıllıca görüntülük kullanılmalı

Tatil süresince evlatların ilkin görüntülük kullanması dair uyarılarda mevcut Eriki, “Çocuklar genel manada tatillerde sınırları az buçuk esnetme taraftarı oluyorlar ve veliler de devir hin buna punt tanıyorlar. Elbette sınırlar az buçuk esneyebilir zorla kesinlikle görüntülük kullanması dair gözyaşı zamanına akıllıca görüntülük kullanmalarını öneriyoruz. Onun haricinde aşındırmak ve hab üzere düzenlerde de gene ilgi etmeliler. Yani baş döndürücü derin müşterek esneme olmamalı” halinde konuştu.

Tatil el becerilerini imar etmek düşüncesince müşterek fırsat

Küçük gözyaşı gruplarında dubara oynamanın baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu hatırlatarak el becerilerinin de gelişimine ulama iletmek yerine tatilin değerlendirilebileceğini aktaran Eriki, “Öğrenme çabucak okulla hudutlu değildir. Özellikle ıvır zıvır gözyaşı grubu düşüncesince oyun, çocuğun katıksız öğrenme ortamıdır. Dolayısıyla ferah dolgunca dubara oynamalılar ve dubara rollendirirken de edilgen oyuncaklar yeğleme etmelerini öneriyoruz. Mesela, veliler evlatlarından ıvır zıvır kara kara tahta bloklar veya kıstak çubuklarıyla etraflıca ve sert müşterek cihannüma yapmalarını isteyebilirler. Onların kabiliyetlerini destekleyecek oyunlarla devir geçirebilirler. Becerilerini imar etmek de baş döndürücü önemli. mesela anne babalar tatilde ufaklıklara pabuç bağcığı bağlamayı veya müşterek çapraz dikmeyi öğretebilirler. Bunlar punt şekilde değerlendirilebilir” sanarak konuştu.

Sınava hazırlanmakta olan öğrenciler tasar ve izlence doğrultusunda ilerlemeli

Sınava hazırlanmakta olan öğrenciler düşüncesince de tavsiyelerde mevcut Eriki, tasar ve programın aksamaması icap ettiğinin altını çizerek, “Sınava hazırlanmakta olan öğrenciler tatili kesinlikle müşterek punt şekilde görmeli. Kendilerine de devir ayırmalılar zorla müşterek plan-program çerçevesinde ilerlemeliler. Diğer öğrencilerimiz de ıvır zıvır tekrarlar yaparak öğrenme kayıplarını engelleyebilirler” dedi.

“Pandemi sonrası ayrıntılar okula özlemle döndü”

Son şekilde da pandemi sonrası evlatların okula dönmesi ile ilgilendiren değerlendirmede mevcut Eriki, “Çocuklar okulu özleyerek döndüler. Özellikle arkadaşlarını, öğretmenlerini ve öğrenme ortamlarını özlediler. Tabii ki zorlandıkları noktalar oldu. Küçük gözyaşı grubu ailelerinden ayrılmakta sıkıntı yaşadı elbette. Onun haricinde duraç ve sınırlar dair az buçuk sıkıntı yaşadığımız bağlam oldu. Pandemi, maske-mesafe üzere kavait gene ıvır zıvır gözyaşı grubundakilerin öğrenmeleri açısından devir meydan süreçler oldu” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

Şeyda Ceylan Görgenç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ