USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Burak Elmas: 'Ezeli rakibimizi pazartesi günü Ali Sami Yen’de ‘aslanlar’ gibi bekliyoruz'

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Beşiktaş derbisinin ati birlikte tarihe ertelenmesi düşüncesince cemaziyelevvel TFF'ye müracaat yaptıklarını belirterek, "Bazı Beşiktaş yöneticilerinin mevzuyla ilgilendiren menfi fikir bildirdiğini görüyorum. Biz kimseden ‘torpil' istemiyoruz.

Burak Elmas: 'Ezeli rakibimizi pazartesi günü Ali Sami Yen’de ‘aslanlar’ gibi bekliyoruz'
12-03-2022 16:48
Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında pazartesi günü dalında Beşiktaş ile karşılaşacak Galatasaray, bu kavi yarışmanın ati yan yana tarihe katılması düşüncesince Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurmuştu. Buna gönül rahatlığı siyah-beyazlı yöneticiler ise mücadelenin belirlenen tarihte oynanması gerektiği düşüncesinde olduklarını dile getirdiler. Tüm bu yaşananların arkası sıra Galatasaray Başkanı Burak Elmas, mevzuyla ilgili kayıtlı yan yana izah yaptı.

"Türk futbolunda birtakım şeylerin değişmesi gerek"

"14 Mart 2022 Pazartesi günü oynanması planlanan Galatasaray - Beşiktaş maçının ati yan yana tarihe ertelenmesiyle ilgilendiren başvurumuzu, 11 Mart 2022 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu'na ilettik" niteleyerek laflarına süregelen Başkan Elmas, "Başvurumuzun arkası sıra birtakım Beşiktaş yöneticilerinin ve taraftarlarının, mevzuyla ilgilendiren menfi düşünce bildirdiğini görüyorum, strateji ediyorum. Belki de kendilerine mucibince haklılar lakin tığ de haklıyız. Haklılığımızın nedeni, hoppadak Galatasaray'ın bu süreçten dokunca göreceğine inanmamız değil. Çekinmemiz on paralık değil. Bunu anlatmaya güçlü ister yok. Haklılığımızın nedeni; bu süreçten en dokuncalı çıkma tarafın Türk futbolu olacağından emniyetli olmamız. Çok el söyledik. Türk futbolunda birtakım şeylerin değişmesi gerek. Evet ihtimal değişmemek en kolayı lakin değişmemeyi yeğleme ettiğimizde, nelerle karşılaştığımızı akıbet 20 yılda daima baş başa gördük.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ayırt etmez. Son 20 yılda, Türk futbolu yerine sürdürülebilir yan yana başarımız mevcut mı? Sorumlusu kim? Hata kimde? Hata hepimizde. Hata, yan yana başvurunun nedenlerini güçlü görmeye çalışmadan, öç motivasyonuyla akıntı etmekte. Hata, yan yana takımımız Avrupa'dan elendiğinde, ona Türk futbolu düşüncesince teşekkürname etmektense, atışmayı yeğleme etmekte. Bunu söylerken, çuvaldızı kendimize batırdığımızı da ayırt etmişsinizdir. Yıllardır, ‘ezeli rekabet' söylemine sığınıp birbirimizi ayağımızdan yakalayıp aşağılık çektik. Ligimizin, futbolumuzun, kulüplerimizin geldiği arazi ortada. Bir de ayrımlı yan yana tarz deneyelim. Evet, rakiplik cümbüş verir lakin centilmenlik ‘iyileştirir'. Ve ayrımsız selamet gibi, centilmenlik de bulaşıcıdır" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'ın torpile de kayrılmaya da gereksinimi yok"

Burak Elmas, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin; 'Türkiye'yi Avrupa'da özümleme ediyoruz. Biraz torpile ve kayrılmaya ihtiyacımız var, limitlerimizde hoşgörüye gerekseme var' cümlelerini hatırlatarak, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

Sizlerin de bilmiş olduğu gibi, Türkiye Futbol Federasyonu, ikinci ve üçüncü grup müsabakalarının tamamını erteledi. Yine ayrımsız biçimde Türkiye Basketbol Federasyonu da sepet topu karşılaşmalarında tehir zımnında gitti. Kamu ve hususi sektörde iş kısıtlamalarına gidilirken, okullarda ‘şimdilik' pazartesi gününe derece öğrenime açıklık verildi. Bu noktada ertelemeyle ilgilendiren başvurumuzda yalan sahibi bulunan her insana şurası anımsatma vazifesini kendimde hissediyorum. Bundan 8 ay önce, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı, değişmemesi müstelzim ve Finansal Eşit Rekabeti sağlamaya müteveccih anne kuralı; 'Türkiye'yi Avrupa'da özümleme ediyoruz. Biraz torpile ve kayrılmaya ihtiyacımız var, limitlerimizde hoşgörüye gerekseme var' laflarıyla istem etti ve diyar puanı amacı ile bu kuralların bozulmasında tek muhat görmedi.

Kurallara inkıyat samimiyeti önemlidir. Namağlup yan yana biçimde Avrupa'da uğraş etmeye bitmeme fail Galatasaray'ın torpile de kayrılmaya da gereksinimi yok.

Bu noktada bizi hata anlamışlar. Bizim, diyar puanını yükselterek Türkiye'ye +1 saptanca terazi savaşımızı anlamamaları normal. Çünkü kendileri, 'ülke puanı, diyar puanı' sanarak başladıkları sezonda, bırakın benek almayı, Avrupa'da gol güçlü atamadılar. Avrupa'da kazanmayı unuttukları gibi Galatasaray'ı da tanımıyorlar."

Erteleme başvurusunun sebepleri

Erteleme başvurusunun esas sebeplerini de sıralayan Başkan Burak Elmas, "Çok sayıda grup müsabakasının ertelenmesine etmen olan, İstanbul'da yaşamı durduran dehşet iklim koşullarıdır. Yoğun kar yağışının getirmiş olduğu bu dehşet koşullarda, tek yerin 3 günde 2 maçı kaldıramayacağının gün gibi aşikar olmasıdır. Kaldı ki esas sorun, takımımızın hala İstanbul'a ulaşamama sorunudur. Yani perşembe gecesi Camp Nou'da, Barcelona'ya gönül rahatlığı akliyeci ve belirleyici yan yana uğraş sergileyen takımımızın şu an bakımından hala İstanbul'a dönememiş olması; gün içre de dönüşünün beklenen gözükmemesidir. Mevcut şartlar içre pazar günü evine; kısaca İstanbul'a dönerek dönemeyeceği de şu an düşüncesince mahsus değildir. Adil rakiplik ortamının, bizim dışımızdaki esbap yüzünden ortadan kalkmasıdır. Türk futbolu için, Avrupa arenasında akıbet yılların en ehemmiyetli savaşı öncesi, takımımızın o pik yüzdelik 100 hazırlanabilme arzusudur" sanarak konuştu.

"Türk futbolunda ‘değişim', ‘dönüşüm', ‘temiz sayfa' sözlerinin en aşkın kullanıldığı dönemdeyiz"

Taleplerinin benimseme görmesinin centilmenlik ve el birliği açısından ehemmiyetli olduğuna yer veren Elmas, "Başvurumuzda da belirttiğimiz gibi; Türk futbolu yerine içerisinden geçtiğimiz bu kavi dönemde, Avrupa Ligi'nde elde edeceğimiz değme başarının, diyar puanımız düşüncesince eder biçilemez yan yana kıymeti vardır. Çeyrek final, ayrıca yan yana bitiş yolculuğu hepsi milletimize iri umut, emniyet ve maneviyat verecektir. Tüm bunların ötesinde, bu başvurunun ilgilendiren taraflarca benimseme edilmesi, senelerdir özlemini çektiğimiz centilmenlik ve el birliği iklimine tarifsiz yan yana yardım sunacaktır. Türk futbolunda ‘değişim', ‘dönüşüm', ‘temiz sayfa' sözlerinin en aşkın kullanıldığı dönemdeyiz. Şimdi bu sözlerin içtenlik testinden geçiyoruz. Diğer yandan, başvurumuz benimseme edilmezse de kazanç aslanlar gibi oynarız. Hiç dava değil. Emin olun ki; kızmayız, garaz gütmeyiz" gibi konuştu.

"Biz kimseden torpido gözü istemiyoruz"

"Yarın, benzeşim yan yana gestalt geliştiğinde, Türk futbolunun Galatasaray'ın iradesine gereksinimi olduğunda, tek obje gömgök gibi; ülkemizin, Türk sporunun, sonsuz dostlarımızın indinde temiz tutarız" değerlendirmesinde de mevcut Burak Elmas, "Rakiplerimiz Avrupa'da başarılar kazandığında, heyecanlarını, mutluluklarını paylaşırız. Ülkemize yaşattıklarıyla alım çalım duyarız. Bu kurucularımızdan bizlere kalıt kalmış; bugüne derece bu bayrağı gururla taşımış söylence başkanlarımızın bizlere öğrettiği Galatasaray değerlerinin yan yana gereğidir."117 yıldır, Galatasaray'ı mevcut fail de bu değerlerdir. Altını gene çiziyorum, tığ kimseden ‘torpil' istemiyoruz. Bizi az buçuk kayırın da demiyoruz; silüet etmesinler kâfi diyoruz. Geldiğimiz noktada, oynanabilmesi biçiminde öncesiz rakibimizi pazartesi günü vakit 20.00'de Ali Sami Yen'de, Nef Stadyumu'nda ‘aslanlar' gibi bekliyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ