USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Burak Elmas: 'Gedson’u isteseydik alırdık!'

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Beşiktaş ile anlaşan emektar futbolcuları Gedson Fernandes için, "Gedson'u isteseydik alırdık. Şu an önceliğimiz bulunmadığı düşüncesince bu oyuncuyu almama sonucu verdik. Şu anda ilgimiz yok" dedi. Elmas başkaca Fiorentina'da şekil giyen Eri

Burak Elmas: 'Gedson’u isteseydik alırdık!'
02-02-2022 15:59
Galatasaray Başkanı Burak Elmas, GS TV'de gündeme müteallik açıklamalarda bulundu. Transfer sürecinde verilmesi müstelzim kuma paradigma kararların bulunduğunu anlatım fail Elmas, "Mevcut ecnebi hakkı var. Önümüzdeki yıl 12'ye düşecek. Takımın ilk herşeyden ilk olarak eksikliklerinin giderilmesi gerekiyor. Çok hummalı, arkadaşlarımızla bu arada ağırbaşlı kuma düzentileme yaptık. Yeni fen direktörümüz Domenec Torrent ve dünkü danışmanımız Luis Campos ile bu arada geceli-gündüzlü bu arada düzentileme yaptık. Öncelikli gereksinimlerimizi belirledik. Son çağda yaşadığımız ve kabullenemeyeceğimiz küme sırlamasıyla gönül rahatlığı karşıyayız. Buradan Galatasaray baş döndürücü çelimli çıkacak. Avrupa'daki mücadelelerimizde de Galatasaray'a yardım yapmasını istiyoruz.

Önemli eksiklerimiz bulunan noktaları belirledik. Bunlardan bir tanesi kaleydi. Muslera'nın sakatlığı var. Şubat sonu, mart başı dönecek üzere gözüküyor. O vakte denli da ligde baş döndürücü ehemmiyetli maçlarımız var. Burada kaleci performansı baş döndürücü önemli. Burada ayırt meydana getirecek kuma kaleci ihtiyacımız bulunduğu görüşüyle arkadaşlarımızla bu arada 3-4 kaleci ile görüştük. Galatasaray'a yardımı önemli, mevsim sonuna denli Muslera'nın gerisinde beklemeyi ikrar etmesi önemli. Türk oyunculara da yöneldik. Sezon başlangıcında kalecimiz Okan Kocuk, Giresunspor'a kiralanmıştı. İlk ilkin Giresunpor ile konuşma yaptık. Onların da ligde savaşı var. Okan'ın baş döndürücü yardımı olduğundan ötürü Okan'ı özgülemek istemediler. Diğer Türk kalecilerle de görüştük. Türk kalecide istediğimiz neticesinde almayınca ecnebi kalecilerle konuşma neticesinde aldık. En böylece da Pena ile anlaştık. Kaleci antrenörümüzün derinliğine müddet çalıştığı, Barcelona'dan fazlalık başvuru aldığımız, bizlere de fazlalık ağırlık edebileceğini düşündüğümüz kuma kaleciydi. Ücretsiz kiralık adına bu nakil yaptık" niteleyerek konuştu.

"Pulgar'ı parasız adına mevsim sonuna denli kiraladık"

Defansif mutedil ortalık alanında kuma eksiklerinin bulunduğunu ve bu doğrultuda çalışmalarını yaptıklarını kail Başkan Elmas, "Şilili ulusal aktör Erick Pulgar ile anlaştık. Pulgar deneyimli, Fiorentina'da baş döndürücü güzel kuma biçimde biçim giymiş kuma oyuncu. Onu da derinliğine gelişmeler kararında parasız adına mevsim sonuna denli kiraladık. Milli maçtan sonradan gelip buraya resmi imzaların atılmasını bekliyoruz. Bolivaya'daydı, oradan buraya gelmesini bekliyoruz. O da doğrudan hazır. Takımımıza yardım verecek kuma oyuncu" halinde konuştu.

"Gomis, Galatasaray'da eksi kuma işi bulunduğunu söyledi"

Mustafa Muhammed'in Mısır ile Afrika Uluslar Kupası'nda, Mbaye Diagne'nin de sakatlığından ötürü başağrısı yaşadıklarını ve bundan ötürü buraya da kuvvetlendirme yaptıklarını açıklanan Burak Elmas, "Ciddi manada ağırlık yapabileceğini düşündüğümüz bununla beraberinde ligi bilici kuma santrfor arayışımız vardı. Burada Galatasaray'dan ayrılışı baş döndürücü tartışılan, noktayı doldurulamayan, noktayı doldurulmak düşüncesince baş döndürücü ağırbaşlı maliyetlere girilen Gomis vardı görüşmelerimiz arasında. Görüşmeler esnasında herhangi kuma mevkide 5-6 parça alternatiflerle görüşüldü. Takımımıza en uygun, en çabuk yardım verebilecek ve önümüzdeki yıl alacağımız ecnebi aktör kararları da riske etmeyecek transferler hazırlamaya çalıştık.

Önümüzdeki yılın de planlarını yapıyoruz. Önümüzdeki yıl emek vermeyi düşündüğümüz nice oyuncuyla da görüştük. Hatta yüzdelik 50 planımız da hazır. Gomis baş döndürücü istekliydi. Kulübü baş döndürücü muhip kuma oyuncu. Galatasaray'da eksi kuma işi bulunduğunu söyledi. İstekli, ligimizi bilici ve Galatasaray taraftarının sevilmiş bulunduğu kuma oyuncuyu da başta kariyerinin en olgunlaştığı vaktiyle bu mücadelenin içerisine katmayı baş döndürücü makul gördük. Böylece 3 transferi gerçekleştirdik" açıklamasında bulundu.

Sakatlıktan dönen Norveçli topçu Omar Elabdellaoui düşüncesince ise sarı-kırmızılıların başkanı, "Onunla bu arada ecnebi sayımız 15'ti. Hocamız Omar'ın antrenmanlardaki performansını baş döndürücü beğeniyor. Maç eksikliği mevcut lakin kapatacak. Aynı sürede da birtakım oyuncularımızla defa açmak mecburiyetindeydik. Yedlin ve Luyindama takımdan ayrıldı" dedi.

"Gedson'u isteseydik alırdık"

Benfica'da biçim giyen ve Beşiktaş ile anlaşan Gedson Fernandes transferinin sebep olmadığını açıklanan Burak Elmas, "Gedson görüştüğümüz oyunculardan biriydi. Menajerlerin bizlere ulaşmasına lüzum yok. Biz o oyuncuyu istiyorsak onun menajeriyle konuşuruz. Gedson taraftarımızın baş döndürücü sevdiği, güre kuma kuzey adayı. Fakat bu kol planlamamızda ve ecnebi planlamamızda ilkin ilk herşeyden ilk olarak çabuk ihtiyacımız bulunan noktalara yöneldik. Sınırsız ecnebi hakkı yok. Mevcut sözleşmesi bulunan oyuncularımız var. 22 Ocak 2022 tarihinde Benfica ile enformasyon yaptık.

Benfica bizlerden 2 mevsim düşüncesince 1 milyon Euro icar ücreti, 7.5 milyon Euro da satın ikrar etme istedi. 10 milyon Euro öneri gelirse o teklifle oyuncunun gitme gerçekten ait öneri verdi. Kulübün mali hali açısından, önümüzdeki yıl kol planlaması açısından opsiyonumuzu belirgin bırakmaya değişmeyen verdik. Gedson'u isteseydik alırdık. Şu an önceliğimiz bulunmadığı düşüncesince bu oyuncuyu almama neticesinde verdik. Şu anda ilgimiz yok. Sosyal medyada taraftarlarımızın duygularıyla oynayıp, onları kusur biçimde manipülasyon maksadı güden kuma ekipman odakların emek harcamaları var. Çoğu ile ait zeval duyurusunda bulunduk" açıklamasını yaptı.

"Galatasaray'ı geleceğe çekmek düşüncesince baş döndürücü ağırbaşlı kararlar alıyoruz"

Göreve gelirken amacın ağır olacağını bildiklerini hatırlatan Elmas, "Galatasaray'ı geleceğe çekmek düşüncesince baş döndürücü ağırbaşlı kararlar alıyoruz. Hatalarımız da olabilir. Makul eleştirileri Galatasaray'a faydası bulunduğu düşüncesince dinliyoruz. Sosyal medyada Galatasaray yönetimini çalıştırmama, birtakım Galatasaraylı oyuncuların üstünde bası ihdas ve birtakım transferlerin olması düşüncesince menajerlerle baş başa çalışarak, menajerlerin istediği aktörleri Galatasaray'a almaları dair kuma ameliyat önleyen ve bunun kuma bölümü da hukuksuz husus yapanlarla kuma etkin hesaplar var. Galatasaray'ı küçük bütçelerle, 10-15 hesapla geleceğini belirlemeye çalışanların ellerine bırakmayacağız. Transfer zamanında devamlı ezanı etkin Işıtan Gün, hür Kalelioğlu ve Nihat Kırmızı'ya teşekkürname ederim" dedi.

"Bartuğ burada eğlenmek istemedi"

Galatasaray'ın altyapısından yetişen ve Fransız kadrosu Marsilya ile anlaşan Bartuğ Elmas'ın durumuyla ait mütekellim Burak Elmas, "Bartuğ, Galatasaray'ın ağırbaşlı manada envestisman meydana getirdiği kuma oyuncu. Galatasaray'ın bu denli envestisman meydana getirdiği kuma oyuncunun kontratını son senesine bırakmaması lazımdı. Menajerlik müessesinde dirayetli enfrastrüktür oyuncularına musallat olmuş, kazanacakları komisyonlar hasebiyle de pakt bağlarını kopararak iklim dışına sevk üzere planlarla güre oyuncularımıza dadanmış menajerler var. Bunlara son vereceğiz. Bartuğ'un kendisi ve babası ile görüştüm.

Kendisi burada eğlenmek istemedi. Menajerler kendisini kandırma etmişlerdi. Bartuğ, Galatasaray tesislerinde kalıyor, yemeğini yiyor ve A ekipman ile pik çıkıyor. Galatasaray'ın bu denli güvenilmiş bulunduğu kuma aktör şayet kulübüne güvenmiyorsa Galatasaray'da noktayı yoktur. Bu evlatların ve menajerler üstüne da kuma dizelge emek harcamaları yapıyoruz. Bu listelerin dadandığı güre oyuncularımız takımda toprak alamayacaklar. Bu insanoğlu Florya'da tek oyuncumuzla alım satım kuramayacaklar" niteleyerek konuştu.

Burak Elmas, dakika Galatasaray'ın efsanesi Metin Oktay tevellüt haset hasebiyle kendisini muhabbet ve nazikâne anladıklarını belirterek, "Yeri dolmadı. Yeni Metin Oktay'lar arıyoruz. Maalesef noktayı dolmuyor. Kimse kuma Metin Oktay olamadı" dedi.

Elmas son adına da Galatasaray'ın en iri gücünün yandaş desteği bulunduğunu vurgulayarak, sarı-kırmızılı taraftarlara ekibi desteklemeleri üstüne ricada bulundu.

Oğuzhan Ort
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ