USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Burak Elmas: “Sistemi değiştirecek iradeyi artık göstermemiz lazım”

Kulüpler Birliği toplantısı sonrası açıklamalarda mevcut Galatasaray Başkanı Burak Elmas, "Sistemi değiştirecek iradeyi artık göstermemiz lazım" dedi.

Burak Elmas: “Sistemi değiştirecek iradeyi artık göstermemiz lazım”
20-10-2021 21:15


Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği ortada meydana getirilen toplantının peşi sıra matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. Elmas, “Kulüpler Birliği şekilde yaptığımız derinti sonrası gökçe gökçe edebiyat MHK ve yapısıyla ilgili, öbür kurulların yapısıyla ilgilendiren sıkıntılarımızdan bahsetmiştik. Bu hususlarda müşterek grup gelişmeler oldu. Disiplin oturmuş ve Tahkim oturmuş seçimleriyle ilgilendiren gücün sonuç haftalarda yaşadığımız nice takımın hakemlerle ilgili, yargıcı standartlarıyla ilgilendiren yaşadıkları sıkıntılardan sonraları bugün Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Vekili, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Sayın Ahmet Ağaoğlu ve öbür bizimle bu arada burada mevcut pakt başkanlarıyla bu arada Federasyon ile mevzuları konuştuk. Sanırım teessürat dair çoğumuz mutabığız. İsimler yahut kulüpler üstünden artık konuşmanın müşterek faydası yok. Sistemi değiştirecek iradeyi artık göstermemiz lazım. Çünkü yargıcı standardı ve yargıcı kalitesi oyunu ve nedeniyle da futbolun kıymetini etkileyen müşterek faktör. Bugün karşılıklı, baş döndürücü samimi, her insanın zat görüşünü dile getirmiş bulunduğu müşterek derinti oldu. Genel düşünce şu ki; hem kulüpler hem federasyon yetkilileri problemlerde hemfikirler ve hal iradesinde de müşterek irade konulmaktadır ortaya. Umarım bugün meydana getirilen bu derinti kararında Türkiye'de derinliğine zamandır konuşulan ve 1-2 kulübün değil hepsi kulüplerin ayrıca öbür liglerdeki kulüplerin de kıygın bulunduğu ve şikayetçi olduğu, hakemlerin adaletli ve standartlı yönetimini ısmarlamak mevzusundaki problemi en endamsız sürede halledebiliriz. Bunun endamsız vadede yapılacakları var, derinliğine vadede yapılacakları var. Bu güzel düşünce ve irade baş döndürücü önemli. Umarım endamsız sürede müşterek grup neticeler alırız. Tabii ki Kulüpler Birliği Başkanımız ve Federasyon Başkan Vekilimiz de muktezi açıklamaları yaparlar. Ben şu an zat kulübüm namına bu açıklamayı yapıyorum. Yabancı yargıcı konusu geçmedi. Benim katıldığım kısımda hakeza müşterek bap yoktu. Sistemde yapılması gerekenler konuşuldu. Her sistemin gelişigüzel bacağıyla ilgilendiren konuşuldu. Onun düşüncesince bu denli degaje konuşuyorum. VAR hakemlerinin ayrı olmasından tutun, teleskop raporlarının detayları, veriliş şekli, atamaların kuruluş türüne denli hepsi detaylar tartışıldı. Uzun müşterek derinti oldu” sanarak konuştu.

"İsimler üstünden değil, bu sistemin düzelmesi üstüne görüşmeler oluyor"

Başkan Elmas, Galatasaray Başkanı şekilde görüşünü paylaştığını belirterek, "İsimleri tahrif mevzusundaki modeli geçtiğimiz 25-30 yılda tekraren denedik. Bozuk müşterek sistemin başındaki kişiyi değiştirerek yahut oradaki görevlileri değiştirerek sistemin değişmediğini elhak çoğumuz yaşayarak gördük. O sebepten dolayı burada sistemi düzeltip, o sistemi yönetecek liyakata ve ehliyete erbap bulunan insanları bu göreve bildirmek lazım. Şu anda esame üstünden değil bu sistemin düzelmesi üstüne görüşmeler oluyor. Toplantının benim bulunduğum bölümünde hakemler dair müşterek ad geçmedi. Zaten eksiksiz pakt başkanları görüşlerini belirtirken bunun esame üstünden değil, sistemin düzeltilerek gücün hallolabileceği dair da ayrımsız fikirdeler benim gördüğüm. Umarım buradan Türk futbolu düşüncesince hakeza müşterek irade oluşmuşken; Federasyon ile kulüpler ortada bu içtenlikle ve bu iradeyle ümit ederim buradan ağır açıdan müşterek yenilikçi, Türk futbolunu gelecek taşıyabilecek ve hakemlerimizin maçları rejim standardını arttırabilecek, alan yönetiminde adaleti sağlayabilecek müşterek hisse senedi yarar ve müşterek an ilkin bunun neticelerini görürüz” sanarak konuştu.

"Hakemlerin performansının değerlendirilmesini baş döndürücü ehemmiyetli buluyoruz"

Sarı-kırmızılı takımın başkanı hakemlerin performansına da değinerek, "Aslında bu az buçuk verilerin gelişigüzel maçta, gelişigüzel grup tığ müdahale yargıcı performansından yakınma ediyoruz. Bizler bunların artık data bazlı, şahsi görüşe layıkıyla değil de data bazlı olmasını ve gelişigüzel takımın bu veriler bazında gerçekte bu çabucak müşterek başlangıç. Bunu imge ederim ki Federasyonumuz yapar bu verileri bizim paylaşmamız alegori onların paylaşması Kulüpler Birliği'yle ve her insanın anlaşılan müşterek data standardı ile hakemlerin performansının değerlendirilmesini baş döndürücü ehemmiyetli buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Burak Elmas, Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda oynayacağı Lokomotiv Moskova maçıyla ilgilendiren namına yöneltilen soruya ise şöyleki cevap verdi:

“Önümüzde çabucak bu karşılaşma değil, baş döndürücü ehemmiyetli maçlar mevcut ligde ve Avrupa'da. Umarım ilkin 2 maçta göstermiş olduğumuz performansı bitmeme ettiririz ve oyuncularımız da henüz deneme kazanırlar. İlk yılında müşterek araya geldiği bu denli dinç oyuncunun, onlara da ağır açıdan Galatasaray markasını güzel asimilasyon etmiş olurlar. Takımımıza ve hocamıza gelişigüzel devir bulunduğu kabil inanıyoruz, beklenti ederim güzel müşterek neticeyle dönerler.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ