USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Burak İnce: 'Barcelona hayalim var'

Altınordu'dan Almanya BundesLiga ekiplerinden Arminia Bielefeld'e para aktarımı bulunan Burak İnce, Almanya'da kendini kanıtladıktan sonraları hayalinin Avrupa'nın iri kulüplerine değerlendirmek istediğini söyledi. Burak İnce, "Barcelona hayalim var. Küçüklüğümden bu yana Bar

Burak İnce: 'Barcelona hayalim var'
11-11-2021 19:01

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan ise Burak'ın Türk futbolunun alım çalım olacağını söyledi.
Altınordu, altyapısından yetiştirdiği ve Arminia Bielefeld takımına aktarma bulunan 17 yaşındaki itidalli alan oyuncusu Burak İnce düşüncesince Torbalı Metin Oktay Tesisleri'nde veda töreni düzenledi. Törene, Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, yüksekokul antrenörleri, aktörleri ve baş döndürücü sayıda matbuat personeli katıldı.

Burak İnce: "Barcelona hayalim var"

Törende mütekellim Burak İnce, baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu belirterek, "Hayalim bulunan ortak lige gidiyorum. Küçük yaştan buyana gayem baş döndürücü yüksekti. Ailem, hocalarım ve dostlarım bana baştan sona güvendiler. Başkanım bana baş döndürücü güvendi. Onların itimatını boşa çıkarmayacağım. Herkese baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Öncelikle kendimi Almanya'da ispat etmek istiyorum. Arminia Bielefeld ekibi bana baş döndürücü güveniyor. Orada kandırıcı olacağıma inanıyorum. Benim Barcelona hayalim var. Küçüklüğümden buyana Barcelona'yı izliyorum ve Lionel Messi hayranıyım. Genç arkadaşlarıma tavsiyem şu; baş döndürücü çalışsınlar, hususi emek özgülemek yapsınlar ve hedeflerini erdemli tutsunlar. Ayakta kalabilmek düşüncesince çelimli edinmek gerekiyor. Oyun stilime benzediği düşüncesince Ziyech ve Mahrez'i izliyorum. Genellikle itidalli alan ve angıç oyuncularını izliyorum. A Milli Takım'a gitmeyi baş döndürücü isterim, fakat hâlâ zamanımın bulunduğunu düşünüyorum" dedi. Genç futbolcu, 6 ve 8 numarada oynamayı yeğleme ettiğini söyleyerek, Altınordu'da öğrendiği çağdaş ayak topu yardımıyla Almanya'da zorlanmayacağını tabir etti.

Başkan Özkan: "Biz bu toprakların çocuklarına güveniyoruz"

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan ise Burak'ın transferinden ötürü baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu söyledi. Özkan, “Türkiye'nin 32 milyon genci var. Bu gençlerin önünü açmak, olanak sağlamak, bedel özgülemek ve hâlâ elleme yarınlar alıştırmak bizlerin görevi. O gençlere ne veriliyorsa o çoluk nesil de yetişkinliklerin de onu verecek. A takımımız da tek devir ecnebi oynatmadık oynatmayacağız da. Biz bu toprakların çocuklarına güveniyoruz. Burak İnce ile 6 senedir beraberiz. Burak'ı önceki gördüğümde onun uç ortak aktör olacağının farkına varmıştım. Genç ulusal takımlarda ilkin Avrupa'da elleme maçlar çıkardı. Hüseyin hocamız ona A takımda arazi verdi. Skora ağırlık fail ecnebi oyuncuların ortak tomar olması dolayısıyla 1'inci Lig çatırtılı ortak küme oldu. Burak o ligde ayakta kaldı. Burak 20 Ocak'ta 18 yaşını bitirecek. Burak acemilik kısmının ortak yönünü Almanya'da geçirecek ve kalfalığa geçecek" diyerek konuştu.

"Burak, Türk futbolunun elçisi olacak"

Burak İnce'ye baş döndürücü güvendiğini kail Başkan Özkan, "Verdiğimiz pakt de Burak'ın kıymetini biliyor. Burak buradakinden hâlâ ortak tomar gelişecek. Bu aktarma Burak düşüncesince baş döndürücü elleme olacak. Bir yanım üzgün. Burak'ı hâlâ doğacak yaşlarda da gönderebilirdim. Ancak Burak düşüncesince tarihi gelmişti. Burak Almanya'da hâlâ elleme ortak eğitimle, hâlâ elleme ortak ayak topu kültürüyle kendini geliştirecek. Burak'a 37-38 yaşına derece sakatlıksız ortak ayak topu hayat diliyorum. Burak, Türk futbolunun elçisi olacak, gururumuz olacak. Burak esasen İtalya'da ortak takıma gidecekti fakat sonuç anda sportif yönetmen değişikliği dolayısıyla olmadı. İyi ki Almanya oldu. Bizim rastgele sene 2 milyon Euro eksiğimiz var. Her sene 2 milyon Euro kazanacak aktarma yapmamız lazım. Biz rastgele vakit aktör atmak zorundayız. Bu manada baş döndürücü çalışıyoruz. Bizde hususi emek özgülemek baş döndürücü önemli. Yaş büyüdükçe hususi emek özgülemek yapılmıyor. hususi emek özgülemek yapıldıkça oyuncunun gelişimi sağlanır" ifadelerini konuştu.

"Burak'ı alırken baş döndürücü giranbaha dü oyuncumuzu verdik"

Burak'ın Altınordu'ya getirilme öyküsünü de anlayan Özkan, laflarını şu şekilde sürdürdü:
"Burak'ı gördüğümde gözlerim bakı taşı kabil açıldı. Taylan Antalyalı'yı da gördüğümde bire ortak şeyi hissettim. Burak düşüncesince 'bu bebek değişik ortak çocuk' dedim. Ben öğrendim ki Burak'ı hacısı hocası biliyormuş. Burak düşüncesince gizlice ortak turnuva örgütlü ettim. Burak'ı turnuvanın en elleme oyuncusu seçtim. 'Keşke sen Altınordu'ya gelsen' dedim. O da küçüktü, bana gır verdi. Burak'ın karşılığında Manisaspor'a dü A kol oyuncusu verdik. Biri Mertan, bir tanesi Ozan Sol'du. Burak'ı alırken baş döndürücü giranbaha dü oyuncumuzu verdik."

Teknik yönetmen Hüseyin Eroğlu: "Burak'ı hususi kabiliyetleri ön plana çıkardı”

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise akademilerinden Avrupa'ya revan oyuncuların çıkarlarını gururlandırdığını ve Burak İnce'nin de Bundesliga'ya kandırıcı olacağını tabir ederek, "Burak düşüncesince A takıma başlamak baş döndürücü önemliydi. Burak, U15 kategorisinden 1'inci Lig'de müddet almaya başladı. Burak yaşayarak birtakım şeyleri öğrendi. Burak'ı hususi kabiliyetleri ön plana çıkardı. Avrupa'da oynadığı maçlar baş döndürücü ehemmiyetli oldu. Burak baş döndürücü çalıştı, baş döndürücü güç sarfiyat etti. 1'inci Lig'de Burak'ın almış olduğu müddet az ortak müddet değil. Bundesliga takımlarının Burak'ı izleme etmesi ve aktarma etmesi çivi başına ortak olay. Burak'la ilgilendiren planlarını yapıyorlardır. Burak'la elleme hatırat yaşadık. Ona baş döndürücü emek harcandı. Onunla alım çalım duyuyoruz. Futbolda torpido bot yoktur. Futbolcu kabiliyetleriyle kendini gösteriyorsa uzayda bile oynayabilir. Burak'ın uğrunda baş döndürücü müddet var. Burak gelecekte kardeşlerine baş döndürücü elleme dayanıklı olacaktır. Burak filhakika hususi oyuncuydu" dedi.

Eroğlu, sonuç yerine dinç oyunculara sonuna derece emin ballanmak icap ettiğini ve bu vakit kadrolarına 19 öz eşme oyuncunun geldiğini vurguladı.

Salih Yılmazsoy - Ali Gözeten

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ