USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

'Buzdan kızlar' başarılarıyla tabuları tahrip etmek istiyor

Gümüş Patenler Kadın Buz Hokeyi Takımı sporcuları, "buz hokeyi eş sporu" laflarına inat, bayanların bu sporda da güzel olabileceğini belirtmek istiyorlar.

'Buzdan kızlar' başarılarıyla tabuları tahrip etmek istiyor
23-12-2021 12:35
Ankara

Ankara'da çalışmalarını sürdüren Gümüş Patenler Kadın Buz Hokeyi Takımı sporcuları, "buz hokeyi koca sporu, hanımlar düşüncesince güç müşterek spor" tabularını bozmak istiyor.

Dünyada başta Kuzey ABD ile Kuzey Avrupa'da en baş döndürücü dikkat gören sporlar ortada toprak düzlük buz hokeyi, sonuç senelerde Türkiye'de de popülaritesini artırdı. Sporcuların 40 kilometre hıza eriştiği buz hokeyinde, ''pak'' adı sunulan diskin hızı kaba şutlarda 160 kilometreye derece çıkıyor.

Türkiye'de İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli ve Erzurum'da oynanan buz hokeyinin, önümüzdeki çağda yapılacak acemi tesislerle elan da gelişim göstermesi ve elan iri kitlelere yayılması bekleniyor.

2006'da 7 kulüple kurulan Buz Hokeyi Kadınlar Ligi'nde şu an 9 grup bulunuyor. 3 sene evvela kurulan Gümüş Patenler Kadın Buz Hokeyi Takımı ise ligde 12 puanla 6. tam toprak alıyor.

Ankara'da çalışmalarını sürdüren Gümüş Patenler Kadın Buz Hokeyi Takımı sporcuları, "buz hokeyi koca sporu, hanımlar düşüncesince güç müşterek spor" tabularını bozmak istiyor.

"Bu sporun Türkiye'de yapıldığından haberi üstelik sıfır müşterek derinti insanoğlu var"

Gümüş Patenler Kadın Buz Hokeyi Takımı sporcularından 27 yaşındaki Damla Arıncı, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, şu an müşterek kolejde patinaj öğretmenliği yaptığını, ayrımsız sürede kendisinin de buz hokeyi oynamaya bitmeme ettiğini söyledi.

Geçen zaman küçük ve kuzey takımlarında çalıştırıcılık de yaptığını özetleyen Arıncı, "Buz hokeyi Türkiye'de daha ufak tefek müşterek spor dalı. Bu sporun Türkiye'de yapıldığından haberi üstelik sıfır müşterek derinti insanoğlu var. Bir eş olarak, 'Buz hokeyi mi oynuyorsun? Kadınlar düşüncesince kaba müşterek spor değil mi? üzere tepkiler naşir ki alıyorum ancak katiyen hakeza bulunduğunu düşünmüyorum. Kadınlar değme sporu yapabilir." sanarak konuştu.

Buz hokeyi ile lisedeyken üniversitede okuyan ablası sebebiyle tanıştığını dile getiren Arıncı, şu şekilde bitmeme etti:

"Ablam yargıcı oldu, ego hala oyunculuğa bitmeme ediyorum ve baş döndürücü da mutluyum. İyi ki hayatıma buz hokeyi girmiş. Zaten üniversitede spordan ari müşterek departman okumama karşın özlük mesleğini yapmıyorum. Ya çalıştırıcılık yapıyorum yahut patinaj öğretmenliği yapıyorum. Buz hokeyi, o derece hayatımın merkezinde müşterek spor."

"Kadın kadının yurdudur'u burada baş döndürücü dobra görebiliyoruz"

Sporcu Başak Demirkol da 2005'ten buyana buz hokeyi oynadığını belirterek, 2011'den buyana de ulusal takımda toprak aldığını söyledi.

Aynı sürede müşterek defans işleyim şirketinde işleyim mühendisi yerine da etkin Demirkol, iş hayatıyla güç olsa da gine de buz hokeyini aksatmadığını tabir etti.

Türkiye'de başta buz hokeyi üzere "erkek sporu" yerine algılanan müşterek sporu hanımefendilerin yaptığını duyanların şaşırdığını özetleyen Demirkol, "Özellikle ekipmansız gördüklerinde, 'Sen ne oynuyorsun, bu sporu gerçekleştirmek düşüncesince o derece iri cüsseye cemaat değilsin' diyorlar. 'Bizi müşterek de ekipmanla gör' diyoruz." dedi.

Demirkol, buz hokeyinin hoppadak mütekâmil olmaktan ibaret müşterek spor olmadığını, hız, denge, aldatılma tekniği, kayış tekniği, en önemlisi de taktik, stratejiler ve grup ruhunu içeren müşterek spor bulunduğunu vurguladı.

"Buz hokeyi banko eş sporu." diyen Demirkol, şu şekilde konuştu:

"Ayrıca başta hanımefendilerin yapması müstelzim müşterek spor. Çünkü grup sporu. Aslında 'kadın kadının yurdudur'u burada baş döndürücü dobra görebiliyoruz. Gümüş Patenler Kadın Takımı yerine doğrusu en önemsediğimiz bilinçlilik burada hayat ve familya ortamı olması. Burada kız karındaş ortamı var. Kimisi şirketini taşıyor, kimi evini taşıyor, kimi sevda acısı yaşıyor şu demek oluyor ki yaşantımızda rastgele mesele yaşadığımızda değme mevzuda birbirimize dayanak noktası oluyoruz. Özellikle de ulusal takımlarda madalya alıp, yukarı gruba çıkılmış olduğu anlamış olur baş döndürücü dobra ve baş döndürücü hararetli oluyor."

"Birkaç senedir hanımlarda dikkat erkeğe arttı"

Takım antrenörü Alper Solak, 1999'dan buyana buz hokeyi topluluğunun içinde bulunduğunu dile getirdi.

Birkaç senedir hanımefendilerin bu spora ilgisinin erkeğe arttığına ayraç fail Solak, "Aslında Gençlik ve Spor Bakanlığı Olimpik Yüzme Havuzu ve Buz Pateni Pisti'nde antrenmanlarına geç saatlerde başlıyor. Kadın sporcularımız, kız sporcularımız çoğaldı ancak elan da müşterek tomar çoğalmasını istiyoruz. Bunun düşüncesince de müşterek şeyler yapmaya, onlara elan elleme olanaklar sunmaya çalışıyoruz. Bu sene geçmiş amacımız play-off'a çıkmak, ikinci amacımız ise madalya almak. Bu madalyanın rengini tığ belirleyeceğiz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ