USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Çaykur Rizesporlu Selim Ay: Gol yemediğimiz devir grup henüz diri, mukavemetli oluyor

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un savunma oyuncusu Selim Ay, gol yemedikleri devir takımın elan mukavim bulunduğunu söyledi.

Çaykur Rizesporlu Selim Ay: Gol yemediğimiz devir grup henüz diri, mukavemetli oluyor
30-11-2021 16:00
Rize

Selim Ay, antrenman önceleri Mehmet Cengiz Tesislerinde gazetecilere, sezona beklentilerin aşırı altında kalmış şekilde başladıklarını söyledi.

Bazen çirkin revan ortamlarda müşterek kıvılcıma gerekseme duyulduğunu ve Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesiyle bu kıvılcımı yakaladıklarını tamlayan görmüş geçirmiş savunma oyuncusu, "Kimsenin elleme niyetinde dava bulunmayan fakat arada sırada işler çirkin gidiyor. Hamza hocanın gelmesi ile ekipman meydan içinde bütünlük el birliği görüntüsü vermeye başladı. Sahada hâlâ apiko oynamaya başladık." niteleyerek konuştu.

Ay, Kasımpaşa maçıyla kıvılcımı ateşlediklerini kaydederek, "Üzerimizdeki ölmüş toprağını atarak ekipman erke kazanmaya başladı. Deplasman maçlarında elleme oynamamıza karşın neticeye yansıtamadık. Son üç iç meydan maçında galip geldik. Takımın toparlandığını ve elleme yola gittiğini görüyoruz. Biz enerjimizi, yükselen grafiğimizi bitmeme ettirip geçmiş nısıf bitene denli toplayabildiğimiz denli nokta biriktirerek geçmiş yarıyı devretmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Sezon başlangıcında kendisinin hücumda eksikliğinin bulunduğunu konuştuğunu ve bunu yetiştirmek düşüncesince çabaladığını aktaran Selim Ay, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Sezon başlangıcında çevrim arasına denli 5 gol çarpmak istediğimi söylemiştim. Her iç meydan maçında gol atacağım senaristliği yazsan yazamazsın. 'Son dakika golü, burada, burada attım.' diyebilirsin fakat peş peşe üç iç meydan maçında attım. Kasımpaşa maçında gol attıktan sonraları hâlâ inanarak gittim. Öz emniyet bu işin şişman müşterek kısmı. Her topa vuracakmış derece hissediyorsun. Ben de inanarak gidiyorum. Alanyaspor maçından evvela İsa hocam ile konuşmuştuk. Söylediğini yapmam şeklinde hâlâ elleme olacağını söylemişti. İki maçtır onu yapıyorum ve hem Alanyaspor maçında hem Kayserispor maçında bana baht he gol atmak. İnşallah bundan sonraları hakeza bitmeme eder."

Yeşil-mavili futbolcu, ligde konumları bakımından değme dü maçtan bir tanesini kesinlikle düzeltmek durumunda olduklarına dikkati çekerek, "Başakşehir maçından itibaren hakeza bakıyoruz. Hocam da muhtemelen etmemeye çalışıyor fakat geldiği günden buyana yıprandı. Net müşterek halde söyleyeyim. Kayserispor müsabakasını kesinlikle kazanmamız gerekiyordu. Kayserispor maçında gol atınca hocaya değerlendirmek istedim. Onu onore buyurmak istedim. Bize muhtemelen etmese de yıprandı. Her şeyini vermeye çalışıyor kadrosu ile birlikte. Samimi müşterek düzlem var. İnşallah içten düzlem bitmeme bedel ve muvaffakiyet gelir." dedi.

Gol atmanın değme topçu düşüncesince aşırı elleme müşterek ihtisas bulunduğunu dile getiren Selim Ay, "Defans oyuncusu düşüncesince aşırı fazla hâlâ manalı fakat bizim gol yemememiz hâlâ önemli. Gol yemediğimiz devir ekipman hâlâ diri, mukavim oluyor. Gardı düşmüyor. Biz ligde üçüncü kere maçımızı gol yemeden bitirdik. Gol çarpmak aşırı ayrımlı müşterek ihtisas fakat gol yemeden maçı devretmek bizim düşüncesince hâlâ önemli. Bireysel namına kariyerimde Süper Lig'de 3 gol atmıştım. Şimdi akıbet 3 iç meydan maçında 3 gol attım. Bu benim için, kariyerim düşüncesince aşırı önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Selim Ay, Ziraat Türkiye Kupası'nda ferda Ankaraspor ile karşılaşacaklarını anımsatarak, şunları söyledi:

"Kazanıp sürdürmek istiyoruz. Galip gelmiş şekilde havamızı arkalamak istiyoruz. Her maçın ağırlık derecesi yüksek. Kupa müsabakasını da aşacağız. Ardından ligde Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağız. Bu yıl deplasmanda on paralık nokta alamadık. İç sahada Hamza öğretmen ile çelimli müşterek ekipman olduk. Deplasmanlarda da bunu başarmalıyız. Zor müşterek deplasman. Fenerbahçe de sıkkın süreçlerden geçiyor. Takım direncini bitmeme ettirdiğimiz ve enerjimizi oraya koyduğumuz süreçte bundan sonraları deplasmanlardan da nokta alabileceğimizi düşünüyorum. İnşallah enerjimizi Fenerbahçe deplasmanına yansıtıp nokta yahut puanlarla döneriz."

Bolasei idmandan gönderildi

Yeşil-mavili kadro Hamza Hamzaoğlu yönetiminde Ziraat Türkiye Kupası'nda ferda bölgesinde Ankaraspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. İdman önceleri Hamzaoğlu, futbolcularla güruh gerçekleştirdi.

Hamzaoğlu, Yukatel Kayserispor maçı öncesindeki kampa katılmayan Bolasei'yi konuşmanın peşi sıra idmana almayarak tesise gönderdi.

Sakatlığı mevcut Selim Ay ve Dabo takımdan ayrı çalışırken, futbolcular istinas hareketlerinin peşi sıra küf emek vermesi gerçekleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ