USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Cem Bölükbaşı'nın gözü Formula 1'de

Formula 2'de Türkiye namına yarışan geçmiş otomobil sporcusu olacak Cem Bölükbaşı:, "Takımıma ve arkamızdakilere güveniyorum. Elimizden geleni yaparsak dobra dereceler istikbaline inanıyorum, devamında da inşallah Formula 1'e derece çıkacağız." dedi.

Cem Bölükbaşı'nın gözü Formula 1'de
17-03-2022 11:48
Ankara

Hafta sonu Bahreyn'de düzenlenecek Formula 2'de Türkiye yerine yarışan önceki otomobil sporcusu olacak Cem Bölükbaşı, sezonu doyurmak birlikte halde tamamlayarak, Formula 1'e akıllıca minval edinmeyi hedefliyor.

Cem, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Formula 2 yarışlarına baş döndürücü dip çalıştıklarını belirterek, antrenmanlar hasebiyle aylardır İstanbul’a gelemediğini elan baş döndürücü hazırlıklarını taşınmazlar haricinde yaptığını anlattı.

"Formula 2 yarışlarında Türkiye'yi özümleme edecek önceki otomobil sporcusu olmak, birçok salname birlikte emeğin ürünüdür?" şeklindeki istifham üstüne Cem, şöyleki konuştu:

"Aslında oldukça etraflıca birlikte yoldan geçtik, 6 yaşlarında go-kart, ondan ilkin motokros ile başladım. Devamında birlikte yere genişliğinde go-kart ile sonradan e-sporda o bahsettiğim 'sanaldan gerçeğe' hikayesiyle bitmeme ettik. O nedenden 5 yıl E-Spor Dünya Şampiyonası'nda yarıştım. Orada evren ikincisi, evren beşincisi oldum. E-spor'da Formula 1 takımlarını özümleme ettim. Devamında 2019'dan beridir de otomobil sporları yapıyorum. Aslında bakmış olduğunuzda müsabaka arabalarıyla 2019'un sonundan beridir yarışıyorum lakin ondan ilkin elbette elan değişik hikayeler de var."

Formula 2'deki önceki müsabaka heyecanına bağlı de ulusal sporcu, "Heyecan elbette ki var, dizginlemeye çalışıyorum. Antrenmanlar baş döndürücü elleme geçti, takımdan ve mühendislerimizden memnunuz. Çalışmalarımız baş döndürücü zait baş döndürücü dişi geçti. Bu hafta önceki yarışa çıkıyoruz, elimizden geleni yapacağız." dedi.

Hazır olup olmadığına müteveccih de Cem, "Kesinlikle kendimi apiko hissediyorum. İlk müsabaka bulunduğu düşüncesince az buçuk elan bağlanmak ve halis muhlis prosedürleri bellemek istiyorum. Çünkü hoppadak rekabet etmek değil otomobilin rastgele şeyine, halis muhlis müsabaka detaylarına ve az buçuk ortama alışmakla geçecek." diyerek konuştu.

"Şu anda en iri gayem Formula 2'den en elleme dereceyle ayrılmak"

Formula 2'de yarışacağının duyurulmasının arkası sıra Türk halkının namına bulunan desteğinin beklediklerinin üstünde bulunduğunu aktaran ulusal sporcu, "Şimdi bayrağımızı kimseyi fon kırıklığına uğratmadan elimizden geldiğince en elleme halde özümleme etmeye çalışacağız. Daha neticede önceki adımlar, en iri hayallerden birlikte tanesi gerçekleşti lakin elan dünkü başlıyoruz tabii." ifadelerini kullandı.

Önünde bu bölgede yarışmış birlikte iklim sporcusunun olmadığı, kendisinin ise doğacak ulusal sporculara gösteriş manken olacağının hatırlatılması üstüne de ay-yıldızlı sporcu, "Umarım yollarını açmakta asistan olabilirim, zira dediğiniz üzere şu an bu önceki olacak lakin az buçuk elan bu kültürü etkilemek düşüncesince asistan olacaktır. Sporu birlikte halde de sporcular ülkeye duyuruyor. Eğer benden sonradan gelenlerin de alternatifini açabilirsem ümit ederim benim geldiğim seviyeyi de geçerler." halinde düşünce belirtti.

Gelecekte Formula 1'de müsabaka hayaline bağlı istifham üstüne de Cem, "Şu anda en iri gayem Formula 2'den en elleme dereceyle ayrılmak. Bu sezonu en faziletkâr yerde kapatmaya çalışacağız. Derece odağından baş döndürücü en iyisini hazırlamaya çalışacağız, zira takımıma ve arkamızdakilere güveniyorum. Elimizden geleni yaparsak elleme dereceler istikbaline inanıyorum, devamında da inşallah Formula 1'e genişliğinde çıkacağız." açıklamasında bulundu.

Eren Üçlertoprağı: "Formula 1'de de onu göreceğiz"

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı da Cem Bölükbaşı'nın Formula 2'de yarışacak önceki sporcu olmasının iklim yerine baş döndürücü kalburüstü birlikte teşebbüs bulunduğunu belirterek, "Ülkemiz önceki kez bu ölçüde birlikte otomobil sporcusunu Formula 1'in madun serisi Formula 2'de yarıştıracak. Dolayısıyla baş döndürücü kalburüstü buluyoruz. Cem baş döndürücü dayanıklı birlikte sürece başlıyor. 28 yarıştan oluşan etraflıca birlikte müsabaka maratonu olacak." halinde konuştu.

Üçlertoprağı, "Biz Cem'e güveniyoruz, inşallah hem ülkemizi hem bayrağımızı, Türk sporcusunu en elleme halde özümleme edecek. İnşallah DOĞRU vadede Formula 1'de de onu göreceğiz." dedi.

Milli sporcudan Bahreyn'deki yarışlarda ne beklediklerine bağlı soruya da Üçlertoprağı, "Bütün sporlarda bulunduğu üzere otomobil sporları da kilometre ve deneyim işi, zımnında Cem'den önceki yarışlarda yılgı birlikte aşama durmak baş döndürücü hayıf olur. Çünkü rakiplerinin bir fazla fazla baş döndürücü ehemmiyetli kilometre ve tecrübeye sahip, zımnında başlangıçtaki yarışları Cem'in arabasına ısınması ve bu seriye alışması şekilde görüp, ilerleyici giderek ve elde etmiş bulunduğu tecrübeyle bu arada burada aşama elde etmesi ve bizleri zarifçe özümleme etmesini bekliyoruz." cevabını verdi.

Üçlertoprağı, Bahreyn'de Cem'i bekâr bırakmayacaklarını, sezonun dobra ve doyurmak geçmesini dilediklerini aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ