USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Cimnastikte hayalat gerçeğe dönüşüyor

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, 'Türk gencine olanaklar sağlanırsa, gelişigüzel şeyi yapabileceklerine inanıyorum.' dedi.

Cimnastikte hayalat gerçeğe dönüşüyor
01-10-2021 15:30
Ankara

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Türk sporcularının da cimnastikte bundan hakeza gır sahibi bulunduğunu ve hayallerin gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

Bu yıl evvel kere elde edilmiş zamanı başarılara bağlı iri sevinme duyduğunu tamlayan Çelen, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, cimnastikte elde edilmiş başarılara bağlı değerlendirmede bulundu.

"Çok kalburüstü ortak zaman geçirdik. Dünya Şampiyonalarında finale eğleşmek iri ortak muvaffakiyet iken, madalyalarla dönmeye başladık." diyen Çelen, şöyleki konuştu:

"Murat Canbaş'ın Avustralya'da 1993 senesinde Dünya Şampiyonası'nda ortak finali vardı; deminden ise sporcularımız gelişigüzel evren şampiyonasında ortak bitiş oynuyor. 2008 senesinde umut Şamiloğlu'nun kostak kategorisinde Avrupa üçüncülüğü vardı; deminden az elan Avrupa'da madalya kazanmayan sporcumuz, madalya kazanmadığımız branşımız yok. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda tahsil edilen tunç madalya da branşımızın tacı oldu. Kaçan madalyalara elbette ki üzüldük. Bu başarı, sporcuyla, sporcunun ailesi ile dobra ortak grup olmanın, antrenörüyle, hakemiyle, dalavere yerleşmiş üyeleriyle baş başa işini heyecanla yapmanın ortak sonucu. Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan da iri dayanaklık etmek aldık. Projelerimiz karşılığını buldu ve muvaffakiyet geldiği düşüncesince biz de elan ortak tomar cesaretlendik. Bu ülkenin, başarılara ne denli gereksinimi bulunduğunu gördük. Gerçekten aşırı bahtiyar oluyoruz."

"Türk gencine olanaklar sağlanırsa, gelişigüzel şeyi yapabileceklerine inanıyorum"

Suat Çelen, "Benim hayallerim, sportmen kardeşlerimin gerçekleri olsun" düşüncesiyle göreve geldiğini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Bir hayalimiz vardı, bizlerden eski abilerimizin de hayalleri vardı ancak onlar ortak ekipman eksikliklerden çevre bu düşlerini gerçekleştiremedi. Bu da bizlerin zarfında kaldı. Balkanlarda böke şekilde geçtiğimiz sporcular dünyada madalya alır gelirlerdi, aşırı üzülürdük. Sadece bir, dü yarışmayla evren şampiyonasına giderdik. Bir Rus'un, ortak Amerikalının, ortak Japon'un dü eli dü ayağı var ise ve bire ortak havayı soluyorsa, 'Onların yaptığını kılıç bozukluk yapamıyoruz' sanarak daim sorguladım. Türk gencine olanaklar sağlanırsa, gelişigüzel şeyi yapabileceklerine inanıyorum. Cimnastik önemsiz yaşta başlanan ortak spor, zımnında rakiplerimizi de spora başladığı evvel yaşlarından buyana tanıyoruz. Onlar yapabiliyorsa, kılıç bozukluk yapamayalım. Bu ülkenin aşırı ortak tomar potansiyeli var. Doğru plan ile akıllıca planlama yapılırsa son muvaffakiyet olur. Türk cimnastiğinde, bundan ahir süreçte de yarışmalara hoppadak eklenmek düşüncesince değil, gelişigüzel müsabakada ilkin final, sonraları da gelişigüzel branşta madalya edinim hedefiyle gideceğiz. Finale eklenen gelişigüzel sportmen madalya kazanmaya aday."

Dünyada da noktayı berk ortak cimnastik ülkesi olmayı hedeflediklerinin altını çizen Çelen, şöyleki bitmeme etti:

"Gençlik ve Spor Bakanlığımızın meydana getirdiği yatırımlarla, meydana getirilen tesislerle ve çalıştırıcı istihdamıyla bu spor, Türkiye'nin 81 ülkesine yayıldı. Bu düzeni hakeza bitmeme ettirerek, tabanımızı genişletebilirsek, Türk cimnastiği Olimpiyat Oyunları'nın en aşırı madalya beklenilen ülkelerinden olacak. İki pare Olimpik Merkezimiz vardı, bir tanesi Türk cimnastiğinin lokomotifi dediğimiz Bolu'da, başkası ise İzmir'deydi. Sonrasında bunu dizemli cimnastikte Ankara strateji etti. Sporcu pedagoji bilimi merkezlerimizin sayısını çoğalttık. Cimnastik 12 ilden 81 ile yayıldıysa, 1200 lisanslı sporcuya geldiyse, elan fazlasını yapmamız gerekiyordu. Türkiye'yi doğu, mutedil ve günindi sanarak üç alana ayırdık; kişi bünyesinde ortak sportmen pedagoji bilimi merkezi ve ordan da TOHM merkezlerine sporcusu esermek için. Antalya'da salona ihtiyacımız vardı, parlak ortak tesisimiz yapılıyor. Bakanlığımıza aşırı teşekkürname ediyorum. Antalya dediğinizde dünyadan hepsi neşet etmek istiyor. Bu tesisimizde, arsıulusal şampiyonalardan ilkin ecnebi sporcular burada dinlenme kampı yapsınlar istiyoruz. 2023 senesinde Avrupa şampiyonaları kabil ehemmiyetli organizasyonlara da ev sahipliği yapacak. Yeni projelerimizle Türkiye'nin gelişigüzel noktasından ulusal takımımıza mevrut ortak cimnastik ailesi peyda etmek istiyoruz. Artık gelişigüzel alanımızda az elan salonumuz var. Bu sayıların, başarılarımızla elan da artacağına inanıyorum."

"Organizasyon yeteneğimiz aşırı erdemli seviyede"

Suat Çelen, Türkiye'nin gelişigüzel muhtelif organizasyonun altından kalkabilecek ortak abuhava bulunduğunu hatırlatarak, arsıulusal spor organizasyonlarıyla Türkiye'nin tanıtılmasına yardım yapmayı amaçladıklarını tabir etti.

2023 yılında, Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi planlanan arsıulusal organizasyonlara, Cumhuriyetin 100. yılına balya geleceği düşüncesince heyecanlı ve komple kırcı geçmesi düşüncesince hazırlanılacağını vurgulayan Çelen, laflarını şöyleki tamamladı:

"Müsabakası bulunan branşlarımızın tümünde ortak Dünya Şampiyonası düzenleme ika hayaliyle yola çıkmıştık. Ritmik cimnastikte bunu gerçekleştirdik, sanatlı cimnastikte ortak Avrupa şampiyonu düzenleme ettik ki, ülkem hesabına aşırı gururluyum. Azerbaycan yapamayacağını belirtince organizasyonu aşırı çelimsiz müddette kılıç düzenleme edebildik. Organizasyon yeteneğimiz aşırı erdemli seviyede. Mersin'de Akdeniz Oyunları yapılmıştı, sınama edilmişti. Bu denli çelimsiz sürede, bizim ülkemizden yapabilecek bambaşka ortak abuhava de yoktur. 2023 yılı biz için, Cumhuriyetimizin 100. yılı bulunduğu düşüncesince aşırı önemli. Şenliklerle tesit etmek istediğimiz için, Antalya'daki parlak salonumuzda iri organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Ekiplerimizle değerlendirerek üstesinden gelebileceğimize inandık, türkiye hesabına ağır ortak ekleme bedel olacağına inanıyoruz. Peş peşe ehemmiyetli organizasyonları yapabilecek yetenek ve yeteneğimiz de var. Ülkemiz ortak aranjman ülkesi. 2023 senesinde düzenleyeceğimiz organizasyonlarımızda dünkü yüzler, dünkü şampiyonlarımız da çıkacaktır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ