USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu'dan mütareke çağrısı

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu, "Masum insanların, sivillerin, evlatların ölmesini istemiyorum." dedi.

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu'dan mütareke çağrısı
24-02-2022 13:54
Antalya

Ukrayna Premier Lig takımlarından Dinamo Kiev'in fen direktörü Mircea Lucescu, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin birlikte an geçmiş durmasını ve şahısların alışılagelen yaşamına dönmesini istediğini söyledi.

Rumen fen adam, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, şu an Kiev'de bulunduğunu ve durumunun güzel bulunduğunu belirterek, "Benim işim futbolla. Politik vakalara karışan iktisap etmek üzere birlikte düşüncem yok. Politikacı, politikacı değilim. Ben spor adamıyım. Hakkımda çıkan mübalağalı laflar bana ilgilendiren değil. Ancak bu saldırının boş boş bulunduğunu düşünüyorum. Masum insanların, sivillerin, evlatların ölmesini istemiyorum. Sivil kayıpların bulunduğunu duyuyorum. Bir an geçmiş saldırılar dursun ve mütareke olsun. İnsanlar işine başına dönsün, kollar okuluna gitsin." sanarak konuştu.

Bir vakitler şahısların sulh içre yaşamış olduğu Donetsk'in aktüel halinin içler acısı bulunduğunu kaydeden Lucescu, "2014'teki olayların başlangıcında Donetsk'teydim. Avrupa da güçlü sıfır tesislere sahiptik. Şu an ise rastgele nesne bitkin olmuş. Bunun kime ne faydası beli şimdi, anlamıyorum." dedi.

Ukrayna'da yılgı gidişat anons edilmiş olduğu düşüncesince ayak topu maçlarına da boşluk verildiğini tabir fail 76 yaşındaki deneyimli fen adam, "Bir ay tamamı ligler dinlence edildi. Şu an başta ecnebi oyuncularım korkmuş durumda. Ben buradayım. Dinamo Kiev'in başındayım, birlikte yere gitmeyeceğim." yorumunda bulundu.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ