USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Domenec Torrent: "Amacım uzun yıllar Galatasaray'da kalmak"

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, sarı-kırmızılıları strateji fail iletişim araçları mensuplarıyla meydana getirdiği lakırtı toplantısında uzun yıllar Galatasaray'da kalmak istediğini söyledi. Torerent, sonuç günlerde 30'un üzerinde topçu izledikleri de anlatım

Domenec Torrent:
31-01-2022 21:25

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki alıştırma evveliyat iletişim araçları mensuplarıyla yanında geveze toplantısı gerçekleştirdi. 'Gelir gelmez endamsız müddette üç klasman maçına çıktınız. Sonuçlar elleme gelmedi. Şimdi yanında hafta sonu karşılaşma oynanmadı. Bu ara size ne geldi' sorusuna Torrent, "Buraya gelirken ne olduğunu, takımın 7 günde 3 pik çıkacağını biliyorduk. Kimse bizi kandırmadı. 7 günde 3 karşılaşma kuşkulanmak ülkü yanında baş değil. Ama bunu biliyorduk ve bildirme ettik. Sonrasındaki hukuk müsabakasını unutabilirsiniz. Benim düşüncesince aldatmaca ayrım değil. Yoğun antrenmanlar hesabına yanında maçtı. Elimizde çabucak dü kesici ve yanında 6 dalavere vardı. Farklı denemeler yaptık. Bartuğ'u bozulmamış bekte, Taylan ve Omar'ı stoperde değerlendirmek istedik. Oynadığımız üç klasman maçıyla ilgilendiren matbuat toplantılarında konuştum. İlk karşılaşma 30-35 dakika elleme oynadık. Skoru 2-0 yapabilecek penaltıyı kaçırdık. İkinci nısıf alışılagelen sıfır kontrataklarla karşılaştık. Rakibin ucu ucuna kazandığını söyleyebileceğimiz yanında maçtı. Kasımpaşa maçında geçmiş yarının uzatmalarında el birliği golünü yedik. Son gol de gene uzatmalarda geldi. Üçüncü maçta lidere erinç meyve adaletli değildi. Son dakikalarda neler bulunduğunu küre biliyor. Sonuçta elimizden kaydı maç. Futbol günün böylece netice ile alakalı. Biz oyunu çözümleme ederiz fakat dışarıda az şimdi küre skoru çözümleme ediyor" sanarak karşılık verdi.

"Galatasaray takımı, vaziyetten çıkabilir"

Süper Lig'de ehemmiyetli takımların normalde 6-7 ecnebi ile oynadıklarının kail Torrent, "Biz üç maçın ikisine 7 Türk futbolcuyla başladık. Hepsi de aşırı kaliteli. İki forvetimiz dışarıda. İsmail'i akıbet maçta oynatmamamız dulda amaçlıydı. Fatih'i kullandık fakat akıbet maçta ve hukuk maçında hataları oldu. Burada sorunumuz mevcut diyebiliriz. 9 numaralar, Babel, Feghouli ayrımlı sebeplerle mükemmel yararlanamadığımız isimlerdi. Ama bunların hiçbirinin mazeret namına algılanmasını istemiyorum. Galatasaray takımı, Galatasaraylı futbolcular bu vaziyetten çıkabilir. Daha iyisini yapabileceğimizi biliyoruz" biçiminde konuştu.

"Bir biçem gerçekleştirmek düşüncesince devir gerekiyor"

Türk ayak tamamı atmosferi kendisince gözlemlerini aktaran Domenec Torrent, "Çok endamsız yanında süredir buradayım. Aldığım his, Türk futbolunun aşırı elleme bulunduğu yönünde. İyi futbolcular bulunduğunu rakipleri incelerken gördüm. Teknik erkeklerin da aşırı dobra fikirleri var. Son günlerde sıradaki rakibimiz Alanya'yı inceledik. Geriden aşırı dobra aldatmaca kuruyorlar. 6-7 aktör kaleciyle aşırı elleme oynuyor. Sizi üzerlerine çekip kontralara çıkıyorlar. Neyi, ne gerçekleştirmek istediklerine değgin aşırı kemiksiz fikirleri var. Benim akıbet 10-11 senedir çalıştığım takımlarda da gerçekleştirmek istediğim bu kemiksiz fikri oturtmak. Ama ne derece devir içerisinde? Bu, kendiliğinden olmuyor. Işığı açıp bloke buyurmak derece havadan değil bu iş. Bir biçem gerçekleştirmek düşüncesince devir gerekiyor. Bir uygulayım yönetmen düşüncesince mevsim evveliyat çağa ehil gelişmek aşırı önemli. Bunun bizde olamayacağını biliyorduk. Şu anda önceliğimiz oyuncularımızın şen olabileceği ve kerte kazanacağı oyun. Gelecek mevsim ise, mevsim evveliyat kampı baş başa geçirerek oyuncularımızı toy düzene inandırma edebiliriz. Zamanla ve antrenmanla oyuncuyu şimdi inandırma buyurmak mümkün" değerlendirmesinde bulundu.

"Seneye 4 Türk topçu oynatma zorunluluğu Türk Milli Takımı düşüncesince olumlu"

Bu mevsim 8+3, toy sezonda 7+4 olacak ecnebi kuralı düşüncesince ise Torrent şu değerlendirmeyi yaptı:
"Yabancı kuralını kemiksiz biçimde biliyorum. 10'un üzerine Türk oyuncumuz var. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da oynayabilecek kalitedeler. Önümüzdeki sezona, toy kurala amade olabilecek ekibe sahibiz. Seneye 4 Türk topçu oynatma zorunluluğu Türk Milli Takımı düşüncesince olumlu. Genç Türk futbolcular şimdi aşırı oynama şansı bulacaklar."

"Üç asliye prensibim var"

Oyun anlayışı, ayak tamamı felsefesi kendisince bilim verici Torrent, "Çalıştığım ekipler süresince Barcelona, Bayern, Manchester City ayrıksı yanında çizgiydi, fakat New York bilfarz o derece yüksek değildi ve orada giderek aşırı dobra işler yaptık. Üç asliye prensibim var: Rakip topa ehil olduğunda gitgide baskı; tamamı kaybettiğimizde arka çekilmemek ve tez arka kazanmaya çalışmak, rakip nısıf sahada arka alırsak aşırı acul hücum; öz nısıf bölgemizde arka alırsak, kemiksiz resmi görene derece tamamı tutmak. Ben ve ekibim herkes bunları sahada uygulatmaya çalışıyoruz. Oyuncularla elbette. Hiçbir uygulayım yönetmen oğan değil. İyi yanında kadrosu olması lazım. Oyuncuları inandırma etmesi lazım. Hatlar arasını oynama ayrıcalığı bulunan oyuncular da olmalı. Galatasaraylı oyuncular durumun kemiksiz biçimde farkındalar. Çok şişman yanında edisyon var. Galatasaray kabilinden şişman kulüplerde doğal. Şu anda yanında ehemmiyetli bekçi da o derece gol yememek. Gol yemeden karşılaşma yöneltmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"Kimsenin noktayı güvence değil"

Edindiği izlenime göre, kişilerin rotasyona aşırı alışmış olmadığını tabir fail sarı-kırmızılıların uygulayım direktörü, "Kaleciler dışarı 20 oyuncun mevcut ise ve bunlardan 13-14'ünü kullanıyorsan, o devir 20 oyuncun yoktur, 13-14 oyuncun vardır. Diğerlerini kaybedersin. 7 günde 3 karşılaşma yapmamız gerekti. Patrick van Aanholt 4 günde dü karşılaşma yaptı. Sonra Ömer ile oynadık. Ondan da aşırı memnunum. Hangisinin oynayacağını söylemem. Kimsenin noktayı güvence değil. Her gündüz antrenmandayım. Sürekli gözlemliyorum. Oyuncunun ne bulunduğunu biliyorum. New York'ta da bunu yapıyordum ve muvaffakiyet geliyordu. Herkes oynayabileceğine odaklanmıştı. Elbette 7-8 çakılı olabilir. Ama nitelikleri benzeşim olanları değiştirmelisin. Böylece ihtiyacımız olduğunda küre amade olur" dedi.

"Son günlerde 30'un üzerine aktör gözlemledik"

Torrent, transferler meselesinde sorulara ise, "Transfer bitmeden bahsetmek istemiyoruz. Son günlerde 30'un üzerine aktör gözlemledik. Her gündüz ayrımlı sebeplerden vaziyetleri değişti. Transfer gerçekleşene derece konuşmam. Pena'yı soruyorsunuz fakat sözleşme imzalandı mı, gördünüz mü? Ben sonlandı gözüyle bakılan sağlam aşırı transferin akıbet anda sade yanında engel yüzünden gerçekleşmediğini gördüm. Bu sebeple para aktarımı bitmeden konuşmam. Ama şurası söyleyebilirim. İlk ek tarih benim düşüncesince de, pakt düşüncesince de Türk kaleciydi. Ama alışveriş her neyse o! İkincisi, bu kaleci doğacak sezondan itibaren Ter Stegen'in peşinde ikinci kaleci olacak. Avrupa'nın en elleme canlı kalecilerinden biri. 18, 19, 21 gözyaşı altında ulusal oldu. La Liga'dan sağlam aşırı öneri geldi. Barcelona hepsini arka çevirdi. Çünkü aşırı güveniyorlar. Barcelona'dan nice adamla konuştuk. Kendisi de mevrut tekliflerle değil, çabucak Galatasaray'ın teklifi ile ilgilendi. Aklında yanında dalavere alternatif Galatasaray idi. Kaleci antrenörümüz 6-7 yıl onunla çalıştı. 22 yıl Barcelona'dan etkin yanında antrenör. Önümüzdeki mevsim nice maçta onu Barcelona kalesinde göreceksiniz. 6 maaş konuşulmasının sebebi, doğacak mevsim Barcelona'nın ona gereksinimi olması. Muslera'nın durumunu, 1-1,5 ayak tabanı oynayabileceğini ayrım dahi geliyor. Buna rağmak bu alan okumaya çıktı" cevabını verdi.

"Omar değme antrenmanda ne derece hevesli bulunduğunu gösteriyor"

Norveçli topçu Omar Elabdellaoui'nin vaziyeti düşüncesince ise Torrent, "Bir senedir oynamıyor. Çok aşırı elleme antrenmanlar çıkarıyor. Fizik ve mental namına aşırı iyi. Elbette yanında ritm düşüklüğü ayırt ediliyor. Dostluk maçında o da aşırı yorgundu. Herkes öyleydi. Trabzonspor maçında verdikleri tepkileri göremedik. Zaten o gündüz bunu bekleyivermek imkansızdı. Omar değme antrenmanda ne derece hevesli bulunduğunu gösteriyor. Vücuduna ihsan kabilinden bakıyor. İki haftaya % 100'e gelecektir” biçiminde konuştu.

Domenec Torrent, Kaptan Arda Turan ile antrenmandaki yunak fotoğrafları ve onunla UEFA Kupası kazanmayı fon yazar etmediği sorusuna, "Ben çabucak yanında ahir maçı kazanmayı fon ettim. Sonra da yanında sonrakini Arda da, bütünü de şimdi ileriye gidecekler. Oyuncular benim ailem. Eşim ve çocuklarımdan aşırı onları görüyorum. Onlarla devir geçiriyorum. Onlardan beklentim yüksek. Babalarıymış kabilinden yaklaşan oluyorum, detaylara giriyorum. Bazen babalar da oğullarını beklentileri çerçevesinde zorlar. Ben baştan sona hakeza çalıştım. Sen onlara, onlar da sana yanında şeyler katarsınız" biçiminde karşılık verdi.

"Adım etap gelişeceğiz"

Galatasaray'daki hedeflerini açıklanan Torrent, "Şu an gidiş elleme değil. Hızla karşılaşma kazanmalıyız. Daha sonradan nereye derece gidebiliriz, bakarız. evvel şu huzursuz ortamdan çıkalım. Sonra UEFA'yı düşünebiliriz. Adım etap gelişeceğiz" dedi.

"Kerem ve 3-4 aktör var, Avrupa'da ferah ferah oynayabilecek"

Milli futbolcunun Kerem Aktürkoğlu kendisince da mütekellim 59 yaşındaki uygulayım adam, "Kerem ve 3-4 aktör var, Avrupa'da ferah ferah oynayabilecek. Göreceksiniz, değme yıl şimdi yanında tomar aktör gidecek Avrupa'ya Burada değme bilinçlilik aşırı acul oynanıyor. Doğal kabiliyet namına aşırı donanımlı. Ama kendisini geliştirmesi müstelzim yönleri de var. Sezon evveliyat kampında bunları çalışabiliriz kendisiyle Mesela berk tamamı alınca, Kerem onun koridorunda yüzünü beke dönüyor. Yolu kapatıyor ve sırtını rakip kaleye dönmüş oluyor. Bazen natürel kabiliyetleri ve süratiyle buradan çıkabiliyor. Ama bekle ayrımlı koridorlarda bulunmalı. Biri içerideyse, o dışarıda O devir şimdi yanında tomar seçeneği olur. Elbette aşırı hızlı, birebirde, düet mücadelede aşırı kaliteli" değerlendirmesinde bulundu.

"Pep Guardiola, 'İstanbul mükemmel ötesi' demişti"

Torrent, ailesi ve İstanbul kendisince da şunları anlattı:
"Eşim dört günlüğüne geldi. Daire bakıyoruz. Oğlum Avustralya'da okumaya başlayacak. Kızım yurtta kalıyor. Erkek arkadaşı hevesli basketçi ve Türk takımlarıyla karşılaşma hazırlamaya beş altı defa geldi İstanbul'a Arkadaşlarımdan da şimdi evvela İstanbul'a aşırı mevrut var. Pep Guardiola da gelmişti. Bana 'İstanbul mükemmel ötesi' demişti. Benim etraflı günüm burada, tesiste geçiyor. Sabah 08.00'den, ara sıra 21.00'e derece çalışıyoruz. Dolayısıyla şehri şimdi göremedim. Ama sokakta yahut restorana gittiğimizde kişilerin dehşet yunak yaklaşımları aşırı etkileyici."

"Amacım Galatasaray'da uzun yıllar kalmak"

'Uzun müddet duracak mısınız?' sorusuna Domenec Torrent, "Teknik adamlar bavulları baştan sona amade yaşar. İşin doğruyu bu. Çünkü futbolda nedenlere değil, neticeye bakılır. Ben 'Sezon evveliyat çalışmayacağım kadro almam' diyordum. Ama kimi takımlara 'Hayır' diyemezsiniz. Galatasaray onlardan biri. Amacım uzun yıllar burada kalmak. Doğru işler gerçekleştirmek düşüncesince çalışıyoruz. Uzun yıllar kalırsak pakt de mutlu yaptığımız işlerden, kılıç de memnunuz demektir. Bazı ecnebi uygulayım adamlar düşüncesince çalışmış bulunduğu arazi ayırt etmez, 'Ha burada çalışmışım, ha şurada' derler. Ben hakeza değilim. Aidiyet hissederim. Şu anda bu derece başağrısı bulunmasına rağmak kulübün bana erinç sıcaklığı aşırı güzel. Galatasaray'ın uygulayım direktörü olmak, yanında alan okumadan ziyade, yanında punt Türkiye haricinde Galatasaray'ın ne derece ehemmiyetli bulunduğunu biliyor musunuz? Türk futbolu, Türk ekibi dediğinizde akla geçmiş Galatasaray geliyor. Başka kulüpler de mevcut tanıdık fakat ilki Galatasaray. Bu kulüpten bahsettiğinizde etraflı evren tanıyor. Avrupa'da yürek kazanmış, 4 açık yegâne takım" dedi.

Oğuzhan Ort

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ