USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Domenec Torrent: 'Final gibi ciddiye aldığımız bir maç'

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Barcelona maçı için, "Takımla beraberce akım etmemiz aşırı önemli. Bireysel oynamaya kalkarsak başımız derde girebilir. Kompakt akım etmemiz ve kol ruhunu enerjik tutmamız gerekiyor. Önümüzdeki maçta Barcelona'ya bire bir biçimde o

Domenec Torrent: 'Final gibi ciddiye aldığımız bir maç'
16-03-2022 12:56
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında ferda evinde İspanyol kadrosu Barcelona ile karşılaşacak. Bu uğraş öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, takımın akıbet fiziki özelliğine antrenmanda bakacaklarını fakat oyuncuların güzel çalıştığını tabir ederek, "Beşiktaş maçı bizim düşüncesince aşırı önemliydi. Benim düşüncesince bir maçı kazanmanın en ehemmiyetli yolu bir eski maçı kazanmaktır. Benim düşüncesince bu, Beşiktaş maçıydı.

Eğer Beşiktaş'a dirlik yitirmiş olsaydık, onlara dirlik hâlâ güzel bir ekiple illet oynamadık diye bana sormuş olacaktınız belki. Bugün göreceğiz. Bugün dört başı mamur kadro baş başa antrenmana çıkacak. Normal bulunan yedi gün değildi onlar için. Beşiktaş maçında yorgundular. Barcelona maçından sonradan tayyare İstanbul'a inemedi. İzmir'de idman gerçekleştirmek yerinde kaldık. Pazar haset geldik ve pazartesi haset maç vardı. Oyuncular fiziken aşırı çalıştılar. İnanılmaz çaba harcama etmeleri gerekti. Yarın da akıbet dakikaya kadar, 90 dakika çabalamak düşüncesince çalışıyoruz. Barcelona'dan sonradan dü gündüz içinde seyahate ve pik çıkacağız. Neyse o. Bu noktada değiştirebileceğimiz bir obje yok" biçiminde konuştu.

"Barcelona şu anda dünyanın en güzel iptidai takımından biri"

Barcelona'ya dirlik oynamanın aşırı değişik bulunduğunu ve Camp Nou'da aldığını sonucun da adaletli değerlendirilmesi icap ettiğini tamlayan Torrent, "Barcelona gibi ferdî kalitesi fevk düzem bulunan oyunculara dirlik sallanmak tabii değişik bir şey. Biz kesinlikle bir ahir tuğra ağmak düşüncesince çalışıyoruz. Oyun anlayışımız da buna odaklanmış biçimde olacak. Türkiye'de Barcelona'yı aldığı kadar tanımayan insanoğlu bir hâlâ baksın. Bizimle oynadıkları maçtan sonradan dört gol atmayı başardılar. Dolayısıyla takımımızın Barcelona'ya meydana getirdiği mücadeleyi adaletli bir halde değerlendirmemiz gerekir. Barcelona şu anda dünyanın en güzel iptidai takımından biri" diye konuştu.

"Toplu ve baş başa oynamaya özen etmemiz gerekiyor"

Barcelona'ya dirlik kurgulanan dubara planı düşüncesince ise İspanyol fen adam, "Beşiktaş'ta beklerimizi aşırı ati oynatma planımız yoktu. Bekler kontraya dirlik hâlâ içeride oynuyordu. Bireysel yerine hâlâ yüksek bulunduğunu söyleyebileceğimiz bir takıma dirlik oynayacağız. Toplu ve baş başa oynamaya özen etmemiz gerekiyor. Bu sayede muvaffakiyet sağlayabiliriz. Dünyanın dört başı mamur takımları düşüncesince meri bu. Onlara dirlik sahada hâlâ geride sallanmak mecburiyetinde kalıyorlar. Onlara dirlik oynadığımızda birtakım güç dakikaları geçirmeye tedarikli olmamız gerekiyor" dedi.

"Kendi bölgemizde taraftarımız bizlere aşırı araştırma görevlisi oluyor"

Galatasaray'a yüzdelik birçok iktisap şansı verdiği sorusuna Domenec Torrent, "Yüzde veremem. Kendi bölgemizde taraftarımız bizlere aşırı araştırma görevlisi oluyor. Beşiktaş maçında akıbet 15 dakikada kadro zorlandığı anda aşırı araştırma görevlisi oldular. Yarın da kesinlikle bizlere aşırı dayanak olacaklar. Onlar bizim yanımızda olduklarında aşırı hâlâ çelimli oluyoruz. Barcelona düşüncesince güç olacak bir maç ayarlamaya çalışıyoruz. Savunmada tam kazanmak gerekiyor. Gol atma şanslarımız kesinlikle olacak. Barcelona'ya dirlik kalecimiz ilkin kazanmak kabil evveli dakikadan itibaren güzel sallanmak gerekiyor. Daha sonradan birtakım fırsatlardan ürün alabileceğimize inanıyorum" diye yanıt verdi.

Kadroda hastalıklı aktör olup bulunmadığı sorusuna cevaben Torrent, "Sadece Arda Turan hastalıklı bulunduğu düşüncesince kadroda yok. Halil'in evvel ateşi vardı. Onun kendisince doktorla bir defa hâlâ görüşmemiz gerekiyor. Onun haricinde takımın hepsi ekibe karışma olabilecek biçimde apiko bekliyor" dedi.

"Galatasaray'da aşırı mutluyum"

Barcelona'da fen yönetmenlik hayalinin olup bulunmadığı sorusu ise Domenec Torrent, "Şu anda Galatasaray'da aşırı mutluyum. Burada kazanmak beni aşırı bahtiyar ediyor. Önümüzdeki üç, dört, iptidai sene burada olsam benim düşüncesince tam olur. Şu anda gerçek baktığımız önümüzdeki maç. Galatasaray sonrası bir tasar düşünmüyorum" biçiminde yanıt verdi.

"Kompakt akım etmemiz ve kadro ruhunu deli dolu tutmamız gerekiyor"

Barcelona gibi bir takıma dirlik açıkça oyunun kâr sağlamayacağını korumak için çaba sarfeden Torrent, "Barcelona'ya dirlik açıkça dubara aşırı akıllıcasına olmayacaktır. Takımla baş başa akım etmemiz aşırı önemli. Bireysel oynamaya kalkarsak başımız derde girebilir. Kompakt akım etmemiz ve kadro ruhunu deli dolu tutmamız gerekiyor. Önümüzdeki maçta Barcelona'ya bire bir halde oynamayı planlıyoruz. Final gibi ciddiye aldığımız bir maç" diye konuştu.

"Takım düşüncesince en iyilerini seçmem gerekiyor"

Romanya basınından Rumen futbolcular Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan'un ait soruya kalburüstü fen adam, "Anlıyorum ki Romanya'dansın ve Rumen 2 futbolcudan bahsediyorsun. Senin halini anlıyorum lakin önümüzde aşırı ehemmiyetli bir maç var. Ben hususi yerine oyunculardan değil maçtan konuşuyorum. Kadromuzda 28 oyuncumuz var. Kadroyu bu adlar arasından seçmemiz gerekiyor. Hepsinin de oynama vaziyeti var. Her devir 5 kişiyi dışarıda bırakmam gerekiyor. Takım düşüncesince en iyilerini seçmem gerekiyor" yanıt vererek tamamladı.

Oğuzhan Ort - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ