USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Domenec Torrent: 'İlk yarıdaki oyunu sürdürmemiz gerekiyor'

Beşiktaş karşısında 2-1 elde eden Galatasaray'da Teknik Direktör Domenec Torrent maçın peşi sıra takımın eforunun dakika emsalsiz bulunduğunu söyleyerek önce yarıda oynanan futbolu sürdürmeleri icap ettiğinin de altını çizdi.

Domenec Torrent: 'İlk yarıdaki oyunu sürdürmemiz gerekiyor'
14-03-2022 23:54

Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş'ı dalında 2-1 aşınmış fail Galatasaray'da Teknik Direktör Domenec Torrent, karşılaşmanın arkası sıra planlı matbuat toplantısında konuştu. Öncelikle afiyet personelleri unutmayan Torrent, “Türkiye'deki halis muhlis afiyet mensuplarının Tıp Bayramı'nı kutlayarak sözlerime başlıyorum. Umuyorum sevinçli müşterek gündüz geçiriyorlardır, zira banko doğruluk ediyorlar” dedi. Çok dip müşterek hafta geçirdiklerini kail Torrent, “Biz baş döndürücü dip 1 hafta geçirdik. Uzun müşterek yolculuktan geldik. Doğrudan İstanbul'a dönemedik. Çarşamba haset buradan yola çıktık ve gücün cemaziyelevvel şeb ezanı İstanbul'a dönebildik. Barcelona'nın dalında fiziken baş döndürücü şişman müşterek güç sarfiyat etmemiz icap etti ve bugün de zat alanımızda baş döndürücü güç sarfiyat ettik. İlk yarıda baş döndürücü kesin fikirlerle sahaya çıktık. Beşiktaş'a gönül rahatlığı elan müşterek tomar topa cemaat olduk ve onların savunmasının ortada baş döndürücü konum yakaladık. İkinci yarıda ise Feghouli'nin müşterek hastalığı vardı ve oyundan çıkardık kendisini. Bütün oyuncularım hakkıyla ve ilişik toplaşımı açısından şişman iş yaptı. Ama topa cemaat olduğumuz müddet baş döndürücü azdı ikinci yarıda ve baş döndürücü nitelikli müşterek oyun sergilediğimizi söyleyemem. Bu kadro baş döndürücü elan güzel oynayabilir ve evinde oynadığı müşterek maçta elan iyisini çıkarabilirdi. Daha güzel maçlar çıkarmamız gerekiyor gücün bunun fiziki yorgunluğun kararı bulunduğunu da sizler de görüyorsunuz. Ne denli yorgunsan o denli topa cemaat olman elan iyidir, topa cemaat olursan dinlenebilirsin. Ama bunu baş döndürücü başaramadık yalnız güç sarfiyat ederek maçı kazandık” açıklamasını yaptı.

“Bu takımın elan güzel oynayacağına inanıyorum”

Galatasaray düşüncesince baş döndürücü hususi müşterek hafta bulunduğunu kail İspanyol uran adam, “Bizim istediğimiz Galatasaray, elan baş döndürücü önceki yarıda oynayan takımdı. İkinci yarıdaki oyuncuların eforuna baş döndürücü hürmet duyuyorum. Ama Türkiye'nin en fevk seviyedeki takımlarından bir tanesi şekilde baş döndürücü elan güzel oynayacağına inanıyorum bu takımın. Özellikle de evdeki maçlarda elan güzel oynayabilir. Berkan, Kerem ve Patrick'in maçı ne denli bitkin tamamladıklarını görüyoruz. O sebepten dolayı kusurlarına bakmayın. Fakat esas önceki yarıda yaptığımız üzere aceleci hücuma çıkabilme, ferde cemaat olma ve ferde kaybında reaksiyon tayin bizim istediklerimizdi” dedi. Baskılı futbolun spor yaşamının sonuç 11 senesinde meydana getirdiği müşterek emek vermek türü bulunduğunu kail Torrent “Spor hayatımın sonuç 11 senesinde yaptığımız emek vermek türü topu topu arka iktisap konusuydu. Şu anda kırgınlık mevcut ve baş döndürücü müşterek tomar karşılaşma yapması icap etti takımın. Son 20 dakikaya denli şu anda alışılagelen uğraş edebiliyor takım. Barcelona döneminden beri Guardiola ile yaptığımız oyunlar vardı. Bazıları ters bölgede olmakta birileri açık alanda. Bunlara konum oyunları diyoruz. Topa cemaat olduğunuz devir açılmanız gerekiyor, kaybettiğinizde de aceleci reaksiyon verip kapanmanız gerekiyor. Dolayısıyla müşterek intikal oluyor. Dar bölgede maçlar yapıyoruz ve değişik egzersizlerimiz de var. Bunların bütünü idman varaka geliştirilebilecek şeyler” açıklamasında bulundu. Berkan'ın baş döndürücü çevik müşterek aktör olduğuna da nazarıitibar çekici Torrent, “Berkan'ı giderek oynatmadık yalnız onun baş döndürücü enerjisi bulunduğu için, topa cemaat olduğumuzda ileriye çıkabiliyor. 4-3-3 oynadık yalnız Berkan kalitesi gereği, ukubet alanından rakip ukubet bölgeye oynayabilen ve boşluğa koşun yapabilen müşterek oyuncu. Cicaldau'ya rakip 2 kat kaba biçimde girdi. Ağzından koku geliyordu oyuncunun. Kendisi önceleri bu takıma baş döndürücü asistan oldu. Şu anda da asistan olmakta ve bitmeme edecek” dedi.

“Bayern'le gittiğimizde 3 yemiştik, City'le de kaybetmiştik”

Futbolcuların mental başağrısı yaşamasını edisyon şekilde görmediğini kail Domenec Torrent, “Oyuncuların menfaatlerini geliştirmesi düşüncesince odaklanması müstelzim mevzular bunlar. Takım küçük adımlarla gelişmeye bitmeme etti. Konyaspor maçında sorumluluk yaptık. Pulgar ferde çıkışında arka çekilip asistan olmaya çalışıyordu ve 3 kesici oynuyormuş üzere göründü. Pulgar ve Taylan'ın oynadığı çağda aralarında baş döndürücü aralık oluyordu. Biz Konya'da ikinci yarıda az buçuk elan güzel oynadık. Pulgar'la ilgili müşterek gidiş değil bu, ki oynarsa onunla alakalı. 5-6 kişiyle hücuma çıktığınızda, ferde kaybı yaptığınızda Konyaspor arkadaki boşluğu güzel dolduruyordu. Ama emek harcamadan tek nesne geliştirilemez. Oyuncuların mental şekilde amade bulunduğunu ve odaklandığını görüyorum. Takım şekilde bunu görüyoruz. Barcelona'ya gönül rahatlığı çıkardığımız oyundan mutlu iktisap etmek gerekiyor. Bir ahir maçlarında Osasuna'yı 4-0 yendiler. Ben Bayern'le gittiğimde 3-0 kaybetmiştik, City'yle gittiğimizde de kaybetmiştik. Oyuncuların orada oynadığı oyunu giranbaha görüyoruz. Avrupa'da benim düşüncesince en güzel 5 takımdan birisine gönül rahatlığı bu oyunu oynayınca, bunu gayrı takımlara gönül rahatlığı da yapabileceğinizi düşünüyorsunuz” niteleyerek konuştu.

“Bugün emsalsiz bulunan nesne takımın eforuydu”

Takımın bu pik motive bulunduğunu kail Torrent, “Takım elhak kendinden motiveydi bu maça. Dün de tığ ertelenmeyeceğini düşünüyorduk zira iklim sakinleşmişti. Oyunculara ‘Barcelona maçına hazırlanmanın en güzel yolu, bu maçı kazanmak' demiştim. Barcelona müsabakasını fikren bu pik çıkarsanız, bu maçı kazanamazsınız. Bence hakkıyla emsalsiz bulunan nesne efordu. Bana değme gündüz bunu gösteriyorlar. Kerem de yavaş yavaş kendisini geliştiren müşterek oyuncu. Açıkta oynama, konum kabul etme üzere mevzularda asistan olmaya çalışıyoruz. Bütün oyunculara ihtimam gösteriyoruz. Şu anda onun üzerine değerlendirme gerçekleştirmek namına er yalnız Avrupa'nın en şişman takımlarında biçim giyebilecek potansiyelde. Biz antrenörler şekilde oyuncunun topa cemaat bulunduğu anne bakmıyoruz, topa cemaat olduktan sonrasına ve antrenmanlarda ne yaptığına bakıyoruz. Ne denli nazarıitibar ediyor, ne denli alçak gönüllü ve ayak topu topu hayatına şişman işler tayin dair ne denli arzulu bunlara bakmamız gerekiyor” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ