USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Dünya ikincisi pehlivan Burhan Akbudak, elan hedefine ulaşamadığını düşünüyor

Milli pehlivan Burhan Akbudak, "Hedefim çabucak evren şampiyonu peyda etmek ve bu hedefime hala ulaşamadım. Kendime yalan vermiştim. Kendime saygımı kaybetmemek düşüncesince o sözümü avlamak istiyorum." dedi.

Dünya ikincisi pehlivan Burhan Akbudak, elan hedefine ulaşamadığını düşünüyor
19-10-2021 12:50
İstanbul

Norveç'te meydana gelen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen biçem 82 kiloda finale çıkmasına karşın sim madalyada küsurat Burhan Akbudak, hâlâ hedefine ulaşamadığını söyledi.

Milli güreşçi, AA muhabirine icra ettiği açıklamada "Hedefim hemen evren şampiyonu kazanmak ve bu hedefime hala ulaşamadım. Kendime lakırtı vermiştim. Kendime saygımı kaybetmemek düşüncesince o sözümü avlamak istiyorum." dedi.

İnatçı birlikte insanoğlu bulunduğunu vurgulayan Burhan Akbudak, "Şampiyon olamazsam, kendime verdiğim lafı tutamam. Kendimi bu biçimde motive ediyorum. 2024 Paris Olimpiyatları'na kendimi bu biçimde motive ederek yapınmak istiyorum." niteleyerek konuştu.

Norveç'e evren şampiyonluğu hedefiyle gittiğine dikkati çekici Akbudak, "Arkadaşlarımla şakalaşırken, evren şampiyonu olmaksızın güreşi bırakmayacağımı söylüyordum. Norveç'te finali yaptım ve evren şampiyonluğuna ne denli benzeyen olduğumu gördüm." değerlendirmesinde bulundu.

Paris Olimpiyatları'na 77 kiloda eklenmek istiyor

Güreşte 82 kilonun açıklık yük bulunduğunu ve olimpiyatlarda toprak almadığını hatırlatan Burhan Akbudak, 2024 Paris Olimpiyatları'na 77 kiloda eklenmek istediğini dile getirdi.

Tokyo Olimpiyatları'na eklenmek düşüncesince tedbir çağında güç gösterdiğini tamlayan 26 yaşındaki güreşçi, laflarını şöyleki sürdürdü:

"2019'da pandemi araya girince, kalifikasyon ve mesafe sınav müsabakalarında kader bulamadım. 2024 Paris olimpiyatları düşüncesince yük değişikliği düşünüyorum. Sadece eklenmek değil, madalyayı alıp, bayrağımızı göndere çektirmek ve Türk halkına şenlik neşelendirmek istiyorum. Güreş aşığı birlikte insanım, evimde güçlü idman yapmadan duramıyorum. Kalifikasyonlarda toprak bulamayınca olimpiyat heyecanı benim düşüncesince er kapandı. Orada kazanmak herhangi birlikte sporcunun hayali."

Almanya'da da güreşiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyespor sporcusu bulunan ay-yıldızlı güreşçi, ayrımsız sürede Almanya'da Mainz 88 Kulübü namına da senenin mahsus dönemlerinde müsabakalara çıktığını aktardı.

Akbudak, şimdi ilkin Uluslararası Vehbi Emre Turnuvası'nda evren şampiyonu ve olimpiyat üçüncüsü rakibini yendiğini belirterek, "Almanya'dan mevrut yöneticiler beni izlemiş. Bana birlikte teklifte bulundular. Almanya'da 2,5 ay devam eden mevsim oluyor. Her hafta Almanya'ya gidip geliyoruz. Dünya şampiyonalarında ve tedbir kamplarında maçlara çağırmıyorlar. Boşluk buldukça Almanya'ya gidiyorum." biçiminde konuştu.

Bundesliga'nın dünyanın en iri güreş ligi bulunduğunu kaydeden Burhan Akbudak, "İlk gittiğimde yaşadığım heyecanı Dünya Şampiyonası'nda güçlü yaşamamıştım. Dünya minderlerinde güreştim fakat Almanya'daki önceki pik çıktığımda ayaklarım titriyordu. Salon aşırı dobra ve tıklım tıklım oluyor. İnsanlar güreş izlemeye ve seni desteklemeye geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Milli sporcu, pandemi çağında eş bularak güreşme dair sıkıntısının yaşandığını fakat kendisinin Almanya'da çıkmış olduğu müsabakalarla bu eksikliği hissetmediğini dile getirdi.

Dünya ve Avrupa şampiyonalarındaki rakiplerinin de Almanya liginde toprak aldığına dikkati çekici ulusal güreşçi, "En iri öz itimatı orada kazandım. Avrupa ve evren müsabakalarında 8 skor ayırt yaptığımız devir skor tuşu oluyor. Bundesliga'da 15 benek ayırt olursa skor tuşu oluyor. Denk rakiplerle karşılaşıyoruz. '8 puanı nite alırız?' konusunu düşünürken, orada 15 benek düşüncesine çevirdik. Avrupa ve evren şampiyonalarındaki rakiplerimi iri skor üstünlüğüyle yendiğimde, öz emniyet kazandım." ifadelerini kullandı.

Oda arkadaşından Rusça öğrendi

Dil öğrenmeye alışkın bulunduğunu özetleyen Burhan Akbudak, ulusal kadro kampları esnasında Ahıska Türkü göz arkadaşı sebebiyle Rusça öğrendiğini kaydetti.

Arkadaşının, ailesiyle Rusça konuşmasının merakını çektiğini tamlayan Akbudak, "Bana da öğretmesini istedim. 'Zor dil.' demiş ve İngilizce öğrenmemi istemişti. Aksanı hoşuma gidince Rusça bellemek istedim. Hikaye kitabı aldım. Kiril alfabesiyle adımı yazmaya başladım. Arkadaşımın konuştuğunu namına çeviri etmeye başladım. Geliştirmeye bitmeme ediyorum." niteleyerek konuştu.

İnsanlarla yazışma oluşturmayı sevdiğini ve Almanya'daki kariyeri esnasında Almanca'yı da geliştirmeye çalıştığını vurgulayan değerli güreşçi, "Almanya'ya giderken beş altı sözcük Almanca öğrenmiştim. Telaffuzunu dobra çıkarmaya çalışıyordum. Oradakiler dile yeteneğim bulunduğunu söylediler. Rusça'nın yanında Almanca da öğreniyorum." açıklamasını yaptı.

Belediyelerin spora dayanaklık etmek vermesinin önemine de yer veren Burhan Akbudak, "Ben 2016 senesinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a aktarma oldum. Olimpiyat şampiyonluğu nite sporcuların hayaliyse, bence Türkiye'de güreş işleyen bir fazla fazla sporcunun imgesel de bu kulübün içerisinde toprak almak. Kulübümüz halis muhlis olanakları sağlıyor. Kulüp başkanımız Fatih Keleş'e, şehremaneti başkanımız Ekrem İmamoğlu'na verdikleri dayanaklık etmek düşüncesince teşekkürname ediyorum. Belediyelerin verdiği dayanaklık etmek olmasa acemi sporlar aşırı külfet yaşar." niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ