USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası düşüncesince geri sayım başladı

Uluslararası Boks Birliği Başkanı Umar Kremlev, Türkiye'de düzenlenecek bulunan Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nın Türkiye'de olmasının baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu dile getirdi. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ise bugüne derece meydana getirilen

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası düşüncesince geri sayım başladı
29-04-2022 18:40

6-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul'daki Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenecek bulunan Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası evveliyat Uluslararası Boks Birliği ve Türkiye Boks Federasyonu matbuat toplantısı düzenledi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde planlı toplantıya Uluslararası Boks Birliği Başkanı Umar Kremlev, Uluslararası Boks Birliği Genel Sekreteri Istvan Kovacs, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve ulusal yumruk oyuncusu Buse Naz Çakıroğlu ile ulusal sporcular katılma gösterdi.

İlk şekilde açıklamalarda mevcut Uluslararası Boks Birliği Başkanı Umar Kremlev, Türkiye'nin yumruk oyunu tarihinde ehemmiyetli müşterek noktayı bulunduğunu dile getirerek, “IBA'nın esas mevzularından müşterek tanesi eş boksunu ati götürmek. Bizim mevzumuz şartları oluşturmak. Bu bökelik zamanı olacak zira 412 sportmen kayıtlı. Bunlar şampiyonada arazi alacak. Toplam 92 diyar olacak. Bu turnuvayı topu topu evren bekliyor. Çok enteresan ve çevik olacak. Aynı sürede Türkiye Boks Federasyonu'na teşekkürname ediyorum. İlerlemeler düşüncesince evren arenasında hanımlar boksunda arazi aldığınız düşüncesince teşekkürname ederim. İyi sporcular yetiştirdiğiniz düşüncesince teşekkürname ederim. Türkiye hükümetine teşekkürname ederim. Turnuva düşüncesince her insana teşekkürname ediyorum. Bizim beraberliğimizden sonradan turnuvanın en faziletli kurda geçeceğinden eminim. Aynı sürede Türk boksunun kesinlikle geliştiğini izleyeceğim. Türkiye'de sporcular madalya aldılar. Turnuvanın Türkiye'de olacak olması aşırı önemli” halinde konuştu.

"Finansal desteğimizi arttırarak bitmeme ettireceğiz"

Başkan Kremlev, turnuvada sporculara sağlanacak mali yardıma de değinerek, "Tüm sporcuların kredi desteği almasını da isterim. IBA'nın problemi sporcuların servet kazanmaları ve aileleriyle yaşaması. IBA, burada öz birlikteliğini geliştiriyor. Biz kadın-erkek ayrımı yapmıyoruz. Bizim düşüncesince ve evren düşüncesince eş murahhas olması elan iyi. 2 milyon 400 bin dolar esas kaynak var, bu fonu yükseltmeye çalışacağız. Biz başladık, müşterek ahir şampiyonalarda elan aşırı olacak. Sporcuların, antrenörlerimizin IBA'nın evleri bulunduğunu bilmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

TBF Başkanı Eyüp Gözgeç: "En faziletli katılımlı bökelik olacağını söyleyebilirim"

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ise kendilerine ev sahipliği özne Türkyie Spor Yazarları Derneği'ne teşekkürname ederek, "Ülkemizde yapılabilecek olimpiyattan ahir en ehemmiyetli aranjman evren şampiyonası. Yaklaşık 20-22 sene sonradan hanımlar evren şampiyonası yapıyoruz. Bugüne derece en faziletli katılımlı bökelik olacağını söyleyebilirim. 92 ülkeden 412 sportmen ve 350 yöresinde antrenör ve kadro gelecek. İstanbul'da bin kişiyi konuk edeceğiz. Bu bin bireyin gelmesinin hem ülkemizin tanıtımı düşüncesince aynı sürede Türk boksu namına aşırı şişman muvaffakiyet bulunduğunu söyleyebilirim. Nihai maksadımız 2024 Olimpiyatları. Bu şişman bökelik Türkiye'de yapmamız düşüncesince dü bilinçlilik mukteza birincisi lobi, ikincisi de mali destek. Bundan çevre rastgele ikisi düşüncesince de dayanak noktası sağlayan IBA Başkanı Umar Kremlev'e teşekkürname ediyorum. Bugüne derece sıfır mali dayanak noktası sağladılar. IBA'nın borçlarını başbuğ temizledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı bizlere aşırı dayanak noktası verdi. Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teklifsizce desteği düşüncesince teşekkürname ediyorum” değerlendirmesini yaptı.
Başkan Gözgeç, Uluslararası Boks Birliği'nin riyaset seçimlerinin de yapılacağı umumi kurulun 13-14 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşeceğini belirtti.

Buse Naz Çakıroğlu: "Final haset aşırı iyi işler başaracağımıza inanıyorum"

Olimpiyat ikincisi Buse Naz Çakıroğlu da turnuvaya ev sahipliği bitirdikleri düşüncesince bahtiyar olduklarının altını çizerek, "Bizim düşüncesince geçenlerde aşırı iyi müşterek bökelik başlayacak. Her şeyden evvel fiziksel üstünlükten fazla kani müşterek kadro var. Her şeye inanmış, başarabilecek, birimiz ringin içerisindeyken geri kalanı tribünde savaşacak buna kani kadro var. Bizim halkın desteklemesine ihtiyacımız var. Evimizdeki evren şampiyonasında tek kiloda tek ülkenin böke bulunmasına müsaade veremeyiz. Umar başkanımıza teşekkürname ediyorum. Paranın miktarından fazla derecede aldığımız rütbe maruz önemle alakalı. Bize mahsus inançla ilgili. Paradan fazla güvenilmesinden çevre dövüşeceğiz. Türkiye şekilde bitiş haset aşırı iyi işler başaracağımıza inanıyorum. Umarım daima bu arada bunu Başakşehir'de kutlarız” açıklamasını yaptı.

Uluslararası Boks Birliği Başkanı Umar Kremlev, Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nın kısaca 90 ülkede deli dolu yayınlanacağını belirtti.

Bora Akyol - Yunus Kılıç - Samet Yalçın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ