USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Elindeki çatlağa karşın vazgeçmedi, Dünya Güreş Şampiyonası'nda üçüncü oldu

Sırbistan'da planlı Dünya Güreş Şampiyonası'nda savaşım fail ulusal sportmen Yunus Emre Başar, organizasyondan 4 devir evvel eli çatlamasına karşın pes etmeyerek dünya üçüncüsü olma başarısı gösterdi.

Elindeki çatlağa karşın vazgeçmedi, Dünya Güreş Şampiyonası'nda üçüncü oldu
17-09-2022 13:03
İstanbul

Başkent Belgrad'daki şampiyonada grekoromen üslup 77 kiloda tunç madalya elde eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Yunus Emre Başar, başarısının peşindeki azim ve dayanaklık etmek öyküsünü AA muhabiriyle paylaştı.

Organizasyonda nısıf bitiş mücadelesini küçük birlikte düşkünlük yüzünden kaybettiğini ve bökelik şansını kaçırdığını tamlayan Yunus Emre Başar, "Tabii ki baş döndürücü mutluyum, ülkeme tunç madalya kazandırdım. Hedeflerim de değme devir yüksek. Oraya elbette ki değerli madalya kabul etmek düşüncesince gittik. Benim sıkletim 77 kilo, aralık sıkıntı bulunduğu düşüncesince hakkıyla çetince birlikte sıklet. Aynı sürede olimpik sıklet. Bu sıklette hakkıyla mücadeleyi on paralık tutmak gerekiyor. Ben de yıllardan buyana bu sıkletin sporcusuyum ve dünya üçüncüsü oldum." niteleyerek konuştu.

"Zirvenin baş döndürücü yaklaşan olduğuna inanıyorum"

Bu sene planlı Avrupa Şampiyonası'nda da bitiş maçında, gine birlikte düşkünlük yüzünden ikinci olduğuna dikkati çekici ulusal güreşçi, "Final müsabakasını kaybettim fakat zirvenin baş döndürücü yaklaşan olduğuna inanıyorum. Yani ucunda dolanıyoruz artık. O değerli madalyayı birlikte devir alacağız, kemeri takacağız. Ülkeme değerli madalyayla, kemerle döneceğime inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Yunus Emre Başar, 2024'te Paris Olimpiyatları'nın düzenleneceğini hatırlatarak, hedefinin, değme sporcunun hayalindeki kabilinden olimpiyatlara eklenmek bulunduğunu söyledi.

"Yani kılıç 5-6 sene önceleri bunların hayalini kurup ona mucibince çalışıyoruz, hedeflerimizi ona mucibince belirliyoruz." diyen Yunus Emre Başar, olimpiyatlara gidebilmek düşüncesince doğacak sene yapılacak Dünya Şampiyonası'nda evvel 5'e girmesi gerektiğini, hedefinin değerli madalya olduğunu, fakat huysuz birlikte vaziyette evvel 5'e girip oraya paydaşlık yöneltmek istediğini dile getirdi.

Madalyalı güreşçi, "İnşallah olimpiyatlara da gidip orada ülkemi en güzel biçimde anabolizma edeceğim. Altın madalya edinmeyi düşünüyoruz, onun hayalini kuruyoruz. Ben bizi destekleyen, afsun fail her insana baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Kulübümüze, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza, hocalarımıza, ulusal ekip uran kadrosuna baş döndürücü teşekkürname ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yaşadığı talihsizlik: Ayağımda yırtık, bileğimde fay vardı

AA muhabirinin, "nasıl birlikte düşkünlük yaşadığını" sordurulmuş bulunduğu Yunus Emre Başar, yaşadıklarını, sporda azim ve çalışmaya dayanıklı olacak özellikte hikayesiyle, şöyleki anlattı:

"Şampiyonaya gitmeden 4 devir önce, sabahleyin uyandığımda antika birlikte fenomen oldu. Artık kılıç onu 'nazar' niteleyerek adlandırdık. Elimde birlikte şişik vardı. O devir doktora gittik, röntgen çektirdik, elimde kırığa yaklaşan çatlama vardı. Çok üzüldüm. 4 devir kalmış. Sıklet sporu yaptığımız düşüncesince kilogram da düşüyoruz. Bir anda onun psikolojisi benim düşüncesince çirkin oldu. Ama bizlere afsun fail insanoğlu bulunduğu için, inanlı insanlarız sonuçta, onun birlikte şeyi vardı kalbimde. Oraya gidene derece psikolojim hakkıyla baş döndürücü kötüydü. Orada acıklı ağrıyor, tek obje yapamıyorum, koşsam caba koşamıyorum zira elimi sallayamıyorum. Doktorumuz da ondan da Allah razı olsun, hem dert stoper bununla birlikte dernekevi anestezilerle beni pik çıkardı. Gerçekten de güzel birlikte son aldık, şu demek oluyor ki ağrımı yüzdelik yüze derece kesti. Bu da bizim muvaffakiyet hikayemiz oldu. Ben bunlarla övünmeyi sevmem fakat hakkıyla ayağımda parçalanmış vardı, bileğimde fay vardı. Bunlar ihtimal de beni kamçılayan, şimdi baş döndürücü ateş yaptıran etkenlerdi. O sebepten dolayı bunları hayra yorduk ve şükür madalyamızı da aldık."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ