USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Engin Fırat: 'Türkiye ile alakalı tek hedefim A Milli Takım’ı çalıştırmak'

Kenya Milli Takım Teknik Direktörü Engin Fırat, “Benim Türkiye hakkında tek hedefim mevcut o da A Milli Takım. Bir çağ olacak zaten” dedi. Fırat, A Milli Takım'ın başına beceri yönetmen Stefan Kuntz'un getirilmesi hakkında de, “Kuntz baskıdan çevre bağan itimat ile başlad

Engin Fırat: 'Türkiye ile alakalı tek hedefim A Milli Takım’ı çalıştırmak'
15-10-2021 11:49

Kenya Milli Takım Teknik Direktörü Engin Fırat, Kenya Milli Takımı'nın başına intikal süreci ve nice bap hakkında İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

İran'da çalıştırdığı kulüplerin arkası sıra Moldova'nın başına güzeşte ve kariyerini Kenya Milli Takımı'nı çalıştırarak sürdüren Engin Fırat, gayrimenkul süresince emek harcamayı hedefsizlik şekilde gördüğünün altını çizerek, “Genç çalıştırıcı şekilde Türkiye'de derinlemesine müddet asistan çalıştırıcılık yaptım. Fenerbahçe, Samsunspor, Antalyaspor olsun. O süreçte kimi tecrübeler edindim. Büyüklerime baktım ki Türkiye'de ortak kulüpten öteki kulübe gidiyorlar. Aslında ego orada ortak hedefsizlik gördüm. Ben zat adıma bambaşka şeyler gerçekleştirmek istedim. Hedefimi dönmek istedim. Yurt dışındaki Portekizli, İspanyol hocalara bakarak dünyanın herhangi ortak durumunda olduklarını gördüm. O devir değişmeyen vermiştim ve kendime ‘Engin bambaşka ortak yoldan git' dedim. Türk'ün herhangi ortak yerde kalburüstü olabileceğini herhangi ortak yerde Türkiye'yi en elleme biçimde temessül edebileceğini belirtmek istedim. O açıdan da daim arsıulusal olmaya çalıştım. Türkiye'ye yönelmedim, Türkiye'yi kovalamadım. Hep gayrimenkul haricinde neler yaparım, kendimi kesinlikle kanıtlayabilirim, onun peşindeydim. Bunun devamında elde edilmiş başarılar, kişide bıraktığınız izlenimler arsıulusal bölgede konuşulduğuna mucibince herhangi ortak devir herhangi ortak yerde gündeme geliyorsunuz. Bugün Afrika oluyor, ferda Malezya oluyor, öteki devir ABD oluyor. Futbolda evren baş döndürücü önemsiz ha şu anda. Siz de arsıulusal başarıyı kazanmış olduğunuz zaman, yayıncı bugün Kenya olabilmekte ferda bambaşka ortak arazi olur, dünkü devletlerin bana insancasına şekilde katmış bulunduğu tecrübeleri baş döndürücü seviyorum. Bu sebepten gayrimenkul haricinde emek harcamayı baş döndürücü seviyorum” halinde konuştu.

“Moldova, kendimi Avrupa'ya ispat tamir etmek düşüncesince önemliydi”

Kenya Milli Takımı ile endamsız vadeli ortak sözleşmeye imza attığını aktaran Fırat, ilerleyici çağda söz uzatabileceğini de belirterek, “Moldova benim düşüncesince şu açıdan cazipti; bu süreçte dünyanın en iyileriyle oynama şansım vardı. Fransa olsun, İtalya olsun... Dünya listesinde önceki 15'te bulunan takımların çokları ile oynamış oldum. Benim düşüncesince kendimi Avrupa'ya ispat tamir etmek yerine baş döndürücü önemliydi. Özgüvenim de en yukarıdaydı. Fransa maçında taktiksel açıdan baş döndürücü güçsüz rakiple yarar sağlamam, bunun Avrupa basınına yansıması, bunların bütünü özgüven şekilde ehemmiyetli konulardı. Ben Katar'da ortak takımla görüşüyordum. Kenya aradı ondan evvela de Afrika'dan ortak iki grup gelmişti. Kenya benim az buçuk çocukluk aşkım safariler bunlar herhangi ortak devir büyüleyiciydi. İkinci bap da hayatınızda kimi şeyleri sonraları ayırt ediyorsunuz. Asya'da ulusal grup çalıştırdım, Avrupa'da çalıştırdım, bu üçüncü ana kara olacak. Dünyada müteaddit adet öğretmen buna ulaşabildi bilemiyorum. Allah büyük, ihtimal de 4. ana kara hesabına gelecek. Bunlar imaj çoğaltmak düşüncesince ‘Engin kimi şeyleri yaptın' buyurmak düşüncesince baş döndürücü önemli. Başkanla konuşurken ‘Ben derinlemesine vadeli sözleşmeye imza çarpmak istemiyorum' dedim. Afrika futbolunda neler dönüyor, kesinlikle olmakta bilmediğim düşüncesince önceki evvela ortak göreyim benim kafama yatıyor mu, yatıyorsa daha sonra derinlemesine vadeli planlamayı deneyelim deyip hakeza ortak söz yaptık” açıklamasını yaptı.

“Afrika'da Avrupa'ya mucibince şimdi iri ayırt var”

Afrika futbolunda futbolcuların öğrenmeye belirgin olduklarını anlatım fail Engin Fırat, “Konsantrasyon diyorlar, hile disiplini diyorlar. Burada fenomen az buçuk şimdi derinde. Biraz kültürel olaylar. Hayat felsefelerinde şen oldukları düşüncesince kimi mevzuları sözde baş döndürücü ciddiye almıyorlar gibi. Onu da önceki maçta az buçuk küçümsedim. Onu orada öğrendim. Benim düşüncesince ibret oldu. misal vereyim duran toplarda el âlem yerini biliyor fakat meydan uygulamasına ortak bakıyorum zat kafalarına mucibince akım ediyorlar. Ders aldıktan sonraları buradaki sıkıntıları nakız imkanım oldu. 2. maçta önceki pik mucibince baş döndürücü ayrı ayrı ortak grup vardı. Basında olsun reis olsun ifadeleri ‘çok derinlemesine müddet hakeza oynayan grup görmedik' oldu. Çocuklar bellemek istiyor. Buna da müsaitler. Mali ile oynadığınız devir halis muhlis oyuncuların Şampiyonlar Ligi'nde oynaması dezavantaj oluyor. Türkiye'de oynayan Malili oyuncular ulusal grup ekibine giremiyorlar. Avrupa'da oynadıkları düşüncesince taktik şekilde sizden baş döndürücü üstün. Bizim oyuncularımız domestik oyuncular. Oradaki nüansları durdurmak gerek. Afrika'da Avrupa'ya mucibince şimdi iri ortak ayırt var. Ben bu farkı kapatabilirsem baş döndürücü elleme ortak grup ortaya çıkabilir” değerlendirmesini yaptı.

“Türk hocalar gayrimenkul dışına büyümek istiyorsa çıkarlarını gayrimenkul haricinde kanıtlamaları gerek”

"Türkiye gizli ortak ayak topu ülkesi" diyen Engin Fırat, “O gizli ayak topu ülkesinde nice mevzuda birbirimizi şişiriyoruz, iri görüyoruz arkası sıra tokadı yiyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda, Avrupa kupalarında gördük. Siz o denli gizli kalırsanız gayrimenkul dışındaki ölçülere mucibince akım edemezseniz. O devir Avrupa sizi unutuyor. Türk hocaları düşüncesince bu sıkıntı. Yabancı dil, gayrimenkul haricinde ortak yerde idman istiyorsanız temeldir. İkincisi Avrupa'da ne yaptı. O bulunmadığı düşüncesince doğrusu yeğleme edilmez. Bu Hırvat öğretmen Avrupa kupalarında oynadı, baş döndürücü karşılaşma kazandı, bu alımlı geliyor ve onun düşüncesince alıyor. Türk hocalar kendini ispat tamir etmek ve gayrimenkul dışına büyümek istiyorsa kesinlikle arsıulusal bölgede kendini ortak biçimde kanıtlayacaklar. Yurt dışındaki insanoğlu şu biçimde bakıyor. Ahmet-Mehmet ile oynamış şu kazanmış. Bundan bana ne diyor. Bu gerçekleri delik önüne bildirme geçirmek lazım. Bazen Türkiye'de Fatih Terim'i, Şenol Güneş'i baş döndürücü eleştiriyorlar gayrimenkul haricinde maruf nadir Türk hocalar bunlardır. Bunu değiştiremezsiniz. Türkiye'de ünlü mümkün fakat sınırı geçtiğiniz devir eş ‘ben tanımıyorum, cv'de ne yazıyor göster' diyor. Bunları aşmadığımız sürece Türk hocaların gayrimenkul dışına açılması baş döndürücü zor” diyerek konuştu.

“Türkiye'de maatteessüf derinlemesine vadeli ide yok”

Deneyimli beceri adam, Türk kulüplerinin derinlemesine vadeli düşünerek, canlı ecnebi oyunculara takımlarda şimdi baş döndürücü arazi vermesi icap ettiğinin altını çizerek, “Türk futbolunun mali şekilde baş döndürücü çetin vaziyette bulunduğunu el âlem bildirme ediyor fakat şu anki sayılara bakın gine de yüksek. Ne denli insanoğlu bundan bahsederken pratikte gine baş döndürücü iri rakamlar dönüyor. Bu şahısların bu sayıları ne denli adalet etmiş bulunduğu tartışılır. Türkiye'de maatteessüf derinlemesine vadeli ide yok. Çok dirayetli aktörleri önerebilirsiniz fakat pakt diyor ki ‘Bana günce muvaffakiyet lazım. Hemen kalburüstü olmam lazım.' Şu an Mali'nin santrforu 21 yaşlarında ve bu bebek 18 yaşlarında Türkiye'ye gelmiş. Bizimkiler de bundan ortak obje imkânsız diyerek göndermiş. Şu anda meydan kıymeti 15 milyon Euro. Bu bebek 40-50'yi bulacak. Bizimkiler canlı yabancılara kapıyı açmıyor. Geldiği devir da ortak tomar ilgilenmiyor. Kenya hakkında ortak kip vereyim. Benim ekibe almadığım, nemli oynayamaz söylediğim oyuncuyu Süper Lig ekibi aldı. misal şekilde Yunanistan futbolu battı. Rakamlar aşağıya düştü. Yabancı oyuncular da canlı geldi. Üretip satmaya başladılar. Türk futbolunun da kurtuluşu o olacak. Bu sistemi değiştirerek derinlemesine vadeli düzene geçersek Türk futbolu şimdi elleme yere gelecek” ifadelerini kullandı.

“Kuntz inşallah işin içerisinden çıkar”

A Milli Futbol Takımı'na beceri yönetmen şekilde Stefan Kuntz'un getirilmesiyle ilgili de düşüncelerini aktaran Engin Fırat, şu ifadelere arazi verdi:
“Biraz şaşırtı ortak değişmeyen oldu. Bu değişmeyen hem Hamit Altıntop bununla birlikte Kuntz üstünde güvenilmez ortak bası oluşturdu. Bazı mevzular mevcut ki değişmeyen verdiğiniz devir her insanın bildirme edeceği ortak öğretmen getirirsiniz. O krediyle başlar. Kuntz'un ne denli kredisi mevcut tartışılır. Kuntz baskıdan ötürü az cesaret ile başladı. O işin içerisinden inşallah çıkar. Türk vatandaşıyım, ulusal takımın kalburüstü olmasını baş döndürücü istiyorum fakat eleştiriye baş döndürücü belirgin ortak değişmeyen oldu. Kendisini Almanya'dan tanıyorum. Çok elleme ortak insanoğlu inşallah kalburüstü olur.”

“Türkiye ilgili tek hedefim A Milli Takım'ı çalıştırmak”

Engin Fırat, ilerleyici çağda A Milli Futbol Takımı'nın başına geçmeyi hedeflediğini söyleyerek, “Türkiye'de herhangi ortak obje şişiriliyor diyerek bahsettim. Bu mevzuda medyaya DOĞRU bulunan elleme şişiriliyor. Benim hakeza ortak imal yok. Belli şahısların peşi sıra koşayım yok. Yaptıklarım ortada, benim yaptıklarımı tek dayanaklık geçirmek gıyaben yapanları görelim. Benim Türkiye hakkında tek hedefim var, o da A Milli Takım. Bir devir olacak zaten. İnsanlar beni delik arkası edemez. Bu işler hakeza olmuyor. Medyada beni önceleme edecek insanlarım bulunmadığı düşüncesince olabilir. 15 yıl evvela ortak obje demiştim. Yeter ki evren beni tanısın Türkiye'de kimesne beni tanımasın” açıklamasını yaptı.

“Afrika ve Asya futbolunu daim strateji ederim”

Milli takımlarda fariza karşılayıcı beceri direktörlerin arsıulusal futbolu herhangi ortak devir strateji geçirmek durumunda bulunduğunu kail Fırat, “Uluslararası çalıştığınız devir herhangi ortak şeye bilgili olmanız lazım. Özellikle ulusal grup hocalarının doğrusu bambaşka tek şansı yok. Kadroya ki girebilir, ne olabilir... Altyapılardan insanoğlu network oluştuğu düşüncesince hocam hakeza ortak bebek varmış bununla görüşün diyorlar. Ben de strateji ediyorum. Afrika olsun, Asya olsun daim strateji ederim. Çalışmadığım devir kendim gezerim. Arnavutluk hem tatilimi yaparım hafta sonu da umum maçları izlerim. Gözüme batan varmı bakarım. Ben bu işi dünyalık düşüncesince yapmıyorum, sevdiğim düşüncesince yapıyorum” dedi.

“Süper Lig'deki hocayı ego ne yapayım”

“Genç beceri direktörlere de seslenen Engin Fırat, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:
“Umarım benim yolumdan giderler. Birçok mevzuda değişiyorlar. Bilime DOĞRU olmakta dünkü nesil. Yabancı dilleri oluyor. Hedefleri büyüyor. Mail geliyor, telefon geliyor benim tecrübemden müstefit olmak istiyorlar. O arkadaşlardan baş döndürücü umutluyum. Türk futbolunda nice şeyi değiştirecek potansiyeli orada görüyorum. Genç hocalarımız vazgeçmesinler, ısrarla bitmeme etsinler. Hüsrana uğruyorlar fakat bırakmasınlar. İnşallah metodlar açılır. Her devir yanıma ortak Türk aldım. Bu kere geldiğimde endamsız müddet bulunduğu düşüncesince Türk öğretmen yanıma almadım fakat ondan evvela daim yanımdaydılar. Moldova'da emektar Fenerbahçeli Nuri vardı. İran'da Şenol vardı, Şener vardı. Hep yanıma aldım. Süper Lig'deki hocayı ne yapayım ki ben! Onlar doğrusu ortak yere gelmişler. 2, 3. ligdeki hocanın yanıma gelip faydalanmasını herhangi ortak devir isterim, dayanaklık geçirmek olurum.”

Mustafa Karagöl
 

İLGİLİ HABER
Emin Müftüoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığına baştan aday Emin Müftüoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı'na baştan aday
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ