USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Erol Bilecik: 'Derbiler idare edilmemeli, yönetilmeli'

Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik, Galatasaray derbisinin hem Türk futbolu aynı zamanda hakemler düşüncesince güzel müşterek sahife olması temennisinde bulunarak, "Derbiler idare edilecek müşterek karşılaşma değildir, yönetilmesi müstelzim maçlardır" dedi.

Erol Bilecik: 'Derbiler idare edilmemeli, yönetilmeli'
19-11-2021 18:14
Fenerbahçe Başkanvekili ve Kulüp Sözcüsü Erol Bilecik, Fenerbahçe TV'de Galatasaray ile oynanacak bulunan derbi savaşı öncesinde açıklamalarda bulundu. mühim ortak pik çıkacaklarını tamlayan Bilecik, "Takımımız bu alışveriş haset hakikaten yalnızca Türkiye'nin değil, Avrupa'nın ayrıca Dünya'nın geçmiş 5'i içinde yayınlanan en eleştiri maçlardan biri namına ayraç edilen, altı çizilen ortak derbiye çıkmak olacak. Bu karşılaşma yalnızca takımımızı, futbolcularımızı, uygulayım kadromuzu, yönetimi değil halis muhlis Türkiye'yi görüntülük başına kilitleyen, alışveriş haset vakit 19.00'da iri ortak heyecanı ortak manada kazı fail ekranlardan hem dışarıya vuracak, hem de içeriye vuracak ortak karşılaşma olacak. Bir manada yürekler hakkıyla dalgalanmış olacak. Dolayısıyla heyecanımız hakikaten büyük. Geri tadat başladı. Günler değil, saatleri sayabilecek ortak noktada bulunmaktayız. Çok kıymettar topçu kardeşlerimin bundan ortak dü devir ilkin sevinçli beyanatları oldu. Samandıra'da maneviyat ve güdeleme akıbet adım yüksek.

Derbiye apiko ortak hava ziyadesiyle mevcut. Ben bunu aşırı iri ortak sevinme ve afiyetle taraftarlarımızla öldürmek isterim. Dün Mert Hakan'ın, şimdi öncesinde Mesut'un, şimdi öncesinde gine canan Berke'nin paylaştığı hem önsezi fikriyat mevcut hem de hakikaten kalpten söylemiş oldukları ve bu manada atmosferi yansıtan dobra ifadeler var. Bu ifadelerin ast yanlarını okuduğumuz devir takımın inancı, morali ve motivasyonu hakkıyla birlik namına yerinde. Bütün Samandıra derbiye birlik anlamıyla apiko diyebilirim. Tabii ki ellerinden gelenin fazlasını yapacaklar. Ama değme devir şurası da söylemeden edemeyiz. Futbolda da ortak kısmet faktörü var. Futbol şansı da arzuluyorum bizim yanımızda olur.

O devir yaşamın az buçuk şimdi bedava olabileceği net. Çünkü elimizden geleni yapacağımız ve futbolcularımızın da yapacağı dair en küçük ortak şüphemiz yok. Mert Hakan, Mesut ve Berke'nin mesajlarında esasta ortak anne ileti var. Bu da şu; değerli, tartışmasız taraftarımız kâfi ki desteğinizi esirgemeden bizlerle paylaşın. Gerisinde de topun bundan böyle onlarda bulunduğu yahut işin onlarda bulunduğu dair doğrusu mesajlar açık. Sadece derbi maçı düşüncesince değil, hepsi senelerde desteklerini bu kıymettar takımımızın üstünden kesin suretle çekmiyor olmamız gerekir. Bu dobra enerji, bu dobra hava ezcümle hepsini ast alta koyduğumuz devir halis muhlis camiamızın ziyadesiyle derbiye apiko olduğuna içten de inanıyorum” cümlelerine arazi verdi.

"Bütün hakemler yansız olmalı"

Hakemlerin yansız olması icap ettiğinin altını çizen Bilecik, “Bir ehemmiyetli noktanın da altını resmetmek gerekir. Sözlerimin başlangıcında söylemiştim. Sadece ligimizin en kıymettar maçı değil, ayrımsız sürede Avrupa'nın ve Dünya'nın izlemsel derbilerinden ortak tanesi oynanacak ancak ortak noktanın altını tekrardan çerçeveleyerek, hakkıyla resmetmek icap eder niteleyerek düşünüyorum. Çünkü alışveriş akşamı ekipler kadar, futbolcularımız kadar, uygulayım kadrolarımız genişliğinde ayrıca onlardan ortak hacim şimdi fazla, takımlardan bile şimdi ortak tomar fariza ve hata maçı yönetecek hakemlerde.

Bunun altını çizmemiz gerekir. Bütün hakemlerin mesuliyeti emin olun herkesten aşırı şimdi fazla, bence ehemmiyetli ve kritik. Bu noktada ortak talebimiz var. Sadece ve sadece, halis muhlis topluluk olarak, dalavere olarak, sonunda ortak talebimiz var. Hakem, taraf hakemler, dördüncü hakemler, hasılıkelam buradan halis muhlis hakemlere sesleniyorum ki, yansız edinmek zorundalar. Hiçbir baskının, zira bildiğiniz üzere dü senedir tribünlerde birlik sığa kesin suretle ortak karşılaşma oynanmıyordu. Bugün bundan böyle birlik kapasitede maçların oynanacağı sekilik atmosferinden bahsediyoruz. Hiçbir atmosferden etkilenmeyen, uğur boncuğu baskıdan, derbilerin bilindik bu tribünlerin tesirinde kalmayan ortak biçimde yönetimin sürdürülmesi gerekir. Tamamen objektifliği katiyen ve katiyen doğrudan bırakmamaları gerekir. Sadece ve yalnızca sahada hakkıyla futbolun oynandığı, topun oynandığı, yalnızca pozisyonlara odaklanarak yönetilen ortak karşılaşma olmasını hem istek ederiz hem dileriz hem de takip edeni olacağız” ifadelerini kullandı.

"Derbiler idare edilmemeli, yönetilmeli"

Maçların idare edilmemesi icap ettiğini de aktaran Erol Bilecik, “Derbiler idare edilecek ortak karşılaşma değildir, yönetilmesi müstelzim maçlardır. Yönetilecek bulunan bu maçların da objektif, adaletli, yansız ortak biçimde ve uğur boncuğu edisyon altında olmaksızın yönetilmesi müstelzim maçlar olması gerekir. Bir el şimdi altını çiziyorum, bu aşamada kazı aşırı şimdi önemli. Dolayısıyla idare fail ortak yargıcı grubu kullanmak istemiyoruz bu derbide" biçiminde konuştu.

"Sahanın yıldızları hakemler olmamalı"

Derbinin kaderini hakemlerin belirlememesi icap ettiğini dile getiren Bilecik, "Bugün Türk futbolunda en azla konuşulan noktalardan ortak tanesi hakemlerin eleştirisi oluyor. Nihayetinde bu derbide görülmemiş alkan ortak sahife açılsın. Bunu diliyoruz, istek ederiz ve temenninin ötesinde umuyoruz artık. Fazlasıyla hakkımız, yegâne beklentimiz ve odağımız. Emin olun altını çiziyoruz zira tığ arka artan nice noktada ‘tamamız' diyebiliyoruz. Hayatta bulunduğu üzere sahada da adaletin kuvvetli, kuvvetlinin de adil olması gerekir. Bu derbi düşüncesince altı çizilmesi müstelzim ortak bekçi olduğuna inanıyorum. Artık sahanın yıldızının hakemler değil, oyuncular, ekipler olması gerekir. Pazar haset vakit 21.00 bakımından karşılaşma bittikten sonraları hakikaten hakemi değil, dobra oyunları konuşmamız gerekir. Tabii ki Fenerbahçemizin başarılarını konuşmamız gerekir" niteleyerek konuştu.

"Derbide maksat 3 puan"

Galatasaray derbisine 3 nokta hedefleri bulunduğunu kail sarı-lacivertli yönetici, "Hayatın ortak kuralı vardır. Siz nereye bakarsanız baştan sona oraya gidersiniz. Biz Fenerbahçe toplumu olarak, yönetimi olarak, ekibi namına halis muhlis uygulayım yapımız ve oyuncular namına baktığımız yegâne minval şampiyonluk. Nereye bakarsak oraya gideriz. Şampiyonluğa bakıyoruz, inşallah şampiyonluğa da gideceğiz niteleyerek düşünüyorum. Bütün kıymettar taraftarlarımıza şurası da beyan etmek isterim; gayrı maçlar üzere kazananın 3 puandan şimdi ortak tomar alacağı ortak karşılaşma değil nihayetinde. Ama elbette ki altını çizeceğimiz yegâne bekçi var; derbi maksadımız yegâne ve açık: 3 puanı almak. Bu doğrultuda Fenerbahçemize içtenlikle başarılar arzuluyorum ve milyonlarca taraftarımızı temsilen Yönetim Kurulu namına birlik itmam tığ de Galatasaray Stadı'na olacağız, derbide olacağız, takımımızın birlikte olacağız" dedi.

"Hakemler uğur boncuğu sekilik baskısı altında olmamalı"

Fenerbahçeli futbolcuların sorumluluklarına da yer veren Bilecik, "Günün sonu bakımından futbolcularımız sahalardaki gladyatör falanca değildir ancak formasını giyen, formanın 100 salname emeğini, halis muhlis tarihini, yansıtan insanlarımız demektir. Tabii ki bu sorumlulukları dahilinde bu karşılaşma oynanacak. Ben Fenerbahçemiz düşüncesince sözümü esirgemeden kıvançla söylerim; sahada bu hata dahilinde terimizin akıbet damlasına genişliğinde 90 dakika süresince savaşan, terini formasına akıtan 11 futbolcumuz olabileceği net ve açık. Bu hazırlıkları yaptılar. Bunun ortak bayrama, şölene dönüşmesi gerekir. Tekrar altını çiziyor olmamız gerekir; alışveriş haset vakit 21.00'da karşılaşma bitiminde yalnızca takımlarımızı, elbette ki kişi başarımızı konuşmamız gerekir, hakemleri değil. Hakemler uğur boncuğu sekilik baskısı altında olmamalı. Tamamen objektif, baskıyı hissetmeden ve az buçuk ilkin de söylediğimiz üzere adil ortak biçimde zira çelim onların ancak sonunda kuvvetlinin de adil olması müstelzim ortak atmosferde yönetmeliler" ifadelerini kullandı.

"Türk futbolu düşüncesince de, hakemler düşüncesince de elleme ortak sahife olsun"

Bugüne genişliğinde düçar oldukları mezalim bulunduğunu laflarına ekleyen Erol Bilecik, "Geçtiğimiz yıllarda yitirmiş olduğumuz, bu manada söylemiş olduğumuz noktalar zımnında puanlar var. Bunların bundan böyle olmaması gerekir. Türk futbolu düşüncesince de, hakemler düşüncesince de elleme ortak sahife olsun. Derbiye böyle de bakılması gerektiğine inanıyorum. ‘Haydi Fenerbahçe!' diyen her insana içtenlikle esenleme ve sevgilerimi iletiyorum. İnşallah alışveriş akşamı 19.00'da başlayıp 21.00'da sona erecek bu derbide de utku inşallah bizim camiamızın olsun" açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ