USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ertuğrul Taşkıran: 'Beni maksimum zorlayan forvet Sörloth’tu'

Kasımpaşa'nın görmüş geçirmiş kalecisi Ertuğrul Taşkıran, Süper Lig'de kendisini maksimum zorlayan forvetin Trabzonspor'da dü mevsim ilk biçim giymiş Alexander Sörloth bulunduğunu söyledi. Ertuğrul, başkaca ekip arkadaşı Umut Bozok'un da antrenmanlardaki şutlarıyla namın

Ertuğrul Taşkıran: 'Beni maksimum zorlayan forvet Sörloth’tu'
31-01-2022 16:54

Kasımpaşa'nın tecrübeli ağ bekçisi Ertuğrul Taşkıran, kariyeri, Süper Lig'de fariza meydan canlı kaleciler ve nice mevzuyla ilgilendiren İhlas Haber Ajansı'na hususi açıklamalarda bulundu.

“Büyük takımdan benek aldığında ayrımlı müşterek iklim oluşuyor”
Beş maçlık yengi serisine derece yaşadıkları inişli yokuşlu grafiği değerlendirerek laflarına başlamış bulunan 32 yaşındaki eldiven, “Sezon başladığında sabık sezondan ibret alıp başladık. Çünkü sabık sezonun sonuna akla yatkın elleme müşterek çizge yakalamıştık. Eğer onu yakalamasaydık başağrısı yaşayacaktık sonuç haftalarda. Bu doğrultuda elleme oyuncular da katıldı aramıza lakin kadro oyununda istediğimiz istikrarı yakalayamadık. Bu da neticelere yansıdı lakin oyundan vazgeçmedik. Hiçbir oyunu bırakarak, ayrımlı bozgun alarak kaybetmedik. İstikrarlı müşterek oyunumuz vardı lakin neticeye yansıtamadık. Nitekim öğretmen değişimleri de ha bu doğrultuda. Bazı maçlarda çok elleme oyunlar sergiledik. Galibiyet alabileceğimiz maçlarda birtakımı birtakım özgüven eksikliği, birtakımı birtakım ferdî yanlışlar ile neticeler alamadık. Haftalar çok acele geçti. Ben Antalyaspor müsabakasını oynadıktan sonradan Altay maçına geldiğimizde, ligin sonuç haftası artık, kazanmaktan bambaşka uğur boncuğu şansımız yoktu. Altay o pik bizlere layıkıyla henüz şen çıktı, fevk sıralardaydı. Bizim lige ikinci çevrim tutunabilmemiz düşüncesince kesme yengi almamız gerekiyordu. Oraya derece birtakımı beraberlikler düpedüz bizim gözümüzü boyamış. Beşiktaş ile el birliği aldık. Büyük takımdan benek aldığında ayrımlı müşterek iklim oluşuyor. İster istemez gerçeklerden uzaklaşabiliyorsun. Nitekim çok az yengi adlık, Giresun ve Malatya maçı mevcut galip ayrıldığımız. O doğrultuda aradaki maçların hepsinde ego oynadım. Malatya maçında ast adalemden müşterek günah yaşadım. 20. dakikada oyundan herif olmak mecburiyetinde kaldım. O maçtan sonradan 6-7 karşılaşma oynayamadım. 5 haftası hastalıklı geçti, 2 haftası da redif oturdum. Sonrasında esasen vesile geldi ve takımın yükselişiyle bu arada dobra müşterek çizge baskı ortaya. Bütün dostlarım oynayan oynamayan hepsi çok mutlu. Güzel müşterek yassı yakaladık” halinde konuştu.

“Sami öğretmen vazgeçmememiz icap ettiğini değme konuşmada bizlere aşıladı”
Teknik Direktör Hakan Kutlu ile yolların ayrılmasının peşi sıra takımın başına sabık Sami Uğurlu'nun iri müşterek liberalizm ile göreve başladığının altını çizen Ertuğrul Taşkıran, “Sami Hoca futbolculuktan mevrut müşterek insan. Bizim neler yaşadığımızı çok elleme biliyor. Daha geçmiş hocaların ekiplerinde de bulundu. Bizi yakından tanıyor. Hoca kulübü de çok elleme biliyor. Camiayı da çok elleme biliyor. Oyuncuları da bire birde çok elleme tanıyor. Neler yapabileceğimizi en elleme bilenlerden müşterek tanesiydi. Bu doğrultuda inanlı müşterek halde başladı. Gerçekten kazansak da kaybetsek de oyundan vazgeçmememiz icap ettiğini değme defasında değme antrenmanda değme görüşmede bizlere aşıladı. Kendine çok inanıyordu, vesile bekliyordu. Bu fırsatı da zor müşterek sürede yakaladı. Üstesinden şu anne derece çok elleme müşterek halde geldi. Bundan sonradan da henüz iyisini henüz güzelini yapacaktır” cümlelerine arazi verdi.

“Performansımın artışı takımla akla yatkın orantılı”
Yükselen grafiğinin takımdaki el birliği ile ilgili bulunduğunu da tamlayan kalburüstü ağ bekçisi, “Konya'dan ayrıldıktan sonradan nice takımın merakı alakası oldu. Çok elleme koşullar sunan ekipler oldu. Kasımpaşa benim daim önceliğimdi. Nitekim o müddet içerisinde da bekledim. Çünkü burada müşterek kaleci rotasyonu olacaktı. Fatih'in Galatasaray'a gittiği devirde Ramazan uğur boncuğu kalmıştı. Buraya çok yatkın ve hevesli geldim. Çünkü yaptığım kâffesi tasar programlarda burada olmayı istiyordum. Daha öncesinde burada oynayan yaklaşan dostlarım da vardı. Hem yararlı olabileceğimi bununla birlikte kariyerimde o istediğim ivmeyi yakalayabileceğim fırsatı burada bulacağıma inanıyordum. O inançla geldim. Geçen mevsim da benim adıma elleme geçti. 20-21 karşılaşma oynadım. Bu mevsim da şu anne derece 15 parça karşılaşma mevcut ve değme karşılaşma takımıma medet bildirmek düşüncesince uğraşıyorum. Performansımın artışı takımla da akla yatkın oranlı lakin kulübü seviyorum, çok dobra müşterek ortamımız mevcut ve sahiplendim. Bu da hem performansıma hem koyak içi hem koyak dışı duruşuma yansıyor. Bu da beni çok bahtiyar ediyor. Üzerine koyarak bitmeme etmem gerekiyor. Bunun da farkındayım” sanarak konuştu.

“Trabzonspor maçı çok önemli”
Ertuğrul, Süper Lig'e maruz arada disiplin fiilen Trabzonspor maçına hazırlandıklarını söyleyerek, “Takımda iklim oldukça iyi. Şampiyonluk talibi takımlardan müşterek tanesiyle oynuyoruz. O anlamda çok ehemmiyetli lakin bizim düşüncesince değme karşılaşma çok önemli. Biz yaptığımız şu seride aradan uğur boncuğu maçı, Allah korusun yitirmiş olsaydık işler şu anda bizim düşüncesince çizilen bu safiha halinde olmayacaktı. Daha zor olacaktı. Bizim değme maçtan benek çıkartmamız gerekiyor. Bu güce sahibiz. Oyuncular şekilde tığ buna inandık. Birçok kadro kampa gitti. Bizim organizasyon imkanlarımız çok iyi. O sebepten dolayı antrenmanlarımıza burada bitmeme ediyoruz. Sıkı çalışıyoruz. Sakat oyuncularımız var. Bu aralık onların dönmesi düşüncesince de elleme oldu. Aramıza eklenmiş bulunan biraz arkadaşımız oldu. Bizim adımıza dobra müşterek vesile oldu. Bu müşterek aralık lakin bizim on paralık aralık vermemiş üzere bire müşterek ciddiyetle, bire müşterek dilek ve arzuyla yolumuza bitmeme etmemiz gerekiyor ve inşallah da hakeza olacak” değerlendirmesinde bulundu.

“Altay, Uğurcan, Berke, Ersin ve İrfan Can Türk futboluna kaşe vurabilecek kaleciler”
Son devirde Türk futbolunda yetişen canlı kalecilerin Avrupa standartlarının üzerinde çıkabileceğini korumak için çaba sarfeden lacivert-beyazlı oyuncu, “Gerçekten Türk futboluna kaşe vurabilecek esame var; Altay, Uğurcan, Berke, Ersin, İrfan Can. Sayabileceğimiz nice kişi mevcut aklıma gelmeyen. Alt liglerde de bire müşterek halde güvenip oynatılan nice kaleci var. Bu Türk kaleciler düşüncesince çok iri müşterek fırsat. Fırsat verildiğinde de bunun değerlendirilebileceğini hakkıyla Avrupa standartları ayrıca Avrupa standartlarının üzerinde çıkılabileceğini yayınlayan müşterek ivme bu” açıklamasını yaptı.

“Potansiyelli kalecilerimiz var, bunların Avrupa'da öne çıkması gerekiyor”
Türk kalecilerin Avrupa'ya açılmasına müteveccih adımların atılması icap ettiğini aktaran Taşkıran, acemi yetişen canlı kalecilerin hikmet kalitesine bağlı de şunları söyledi:

“Bizim hikmet standartlarımız çok iyi. Türkiye'deki kalecilerin ilkin sonuç devirde hikmet kalitesinde koskoca müşterek çoğalma oldu. Dünya standartlarının civarındayız. Ortalama 1.91 sanarak biliyorum kaleci standardı. Şu an Türkiye'deki kalecilerin boyutları çok iyi. Fizik kuvvetleri çok iyi. Bunu uygulayım ve aldatmaca bilgisiyle birleştirdiğimizde bambaşka seviyeye geleceğiz. Bunu önleyen kaleciler fevk düzey oldu. Büyük takımda kuşkulanmak zor, öteki takımlardaki üzere karşılaşma içre 6-7 parça davranış gelmiyor. Sıcak kalman gerekiyor. Konsantrasyonunu bozmaman gerekiyor. Bunu başarabilenler de yukarıya akla yatkın bitmeme ediyor. Altay bunu başardı kalımlı oldu, Uğurcan bunu başardı kalımlı oldu. Benim temennim Ersin de dahil. Ersin'in Berke ile bu arada henüz gelişimine katabileceği vakitleri da var. Fırsatları da var. İnşallah evcil kalecilerin diyar dışına açılmasıyla ilgili adımlar atılır. Bunu başarabilen kaleciler kabil ve bunun devamı gelir. Gerçekten çok potansiyelli kalecilerimiz var. Fizik kalitemiz çok iyi. Bunun Avrupa'da müşterek halde öne çıkması gerekiyor. Umarım gerçekleşir.”

“Genç kaleciler yararlı eleştirileri dinleyip dolayısıyla bitmeme edecek”
Fenerbahçe'de Altay Bayındır'ın yokluğunda kaleyi devralan Berke Özer'e devir hin yöneltilen negatif eleştirilere de yer veren 32 yaşındaki futbolcu, canlı kalecilerin bu çeşit ağırbaşlı eleştirilere pürüzsüz fiilen bitmeme etmeleri icap ettiğinin altını çizip şöyleki bitmeme etti:

“Bu tenkitlerin olması normal. Büyük müşterek camia. Türkiye'nin en iri camialarından müşterek tanesi. Ben de altyapısından yetiştim. Yaklaşık 10-11 sene bu topluluğun içre bulundum ve üzerimde o armayı taşıdım. Saha içi koyak dışı sorumlulukları çok fazla. Bu müşterek gerçek. Başarı ulaştığında ödülü de çok iri olmakta lakin muvaffakiyetsizlik ulaştığında eleştiriler de müşterek bu derece ağırbaşlı oluyor. Berke ile elhak konuşuyoruz. Çok aklık müşterek bebek lakin bunlara gönül rahatlığı duruşunuz ilerideki kariyerinizi belirleyecek. Övgülerde çok yükselmemeniz lazım. Bu janr eleştirilerde de kendinizi düşürmemeniz lazım. Aynı çizgide sürdürmek gerekiyor. Benim eksiksiz kalecilere söyleyeceğim bu. Bir maçta yaptığın müşterek kurtarış seni göklere çıkartıyor. Aslında bu da realist değil. Yaptığın müşterek hatada da çok ağırbaşlı eleştirilere maruz kalıyorsun. Bu da realist değil. O doğrultuda çok çalışacaksın. Kaleciliğin anahtarı bu, bitmiyor. Uğurcan 25-26 yaşlarında çok elleme kaleci. Ama bunu bitmeme ettirmesi gerekiyor. Üzerine koyduğu sürece o çizgide bitmeme etmiş bulunduğu sürece elleme kaleci şekilde anılacak. Altay ve Ersin de öyle. Diğer kaleciler düşüncesince de bu gidişat gır konusu. İstikrar gerekiyor. Genç kalecilerde ilkin inişler çıkışlar olması çok normal. Kalecilik tecrübeyle de akla yatkın orantılı. Çok pürüzsüz akla yatkın olanları sana faydası bulunan eleştirileri dinleyeceksin bire müşterek halde çalışmaya bitmeme yazar dolayısıyla bakacaksın.”

“Serdar Kulbilge ile idman bizim düşüncesince müşterek şans”
Lacivert-beyazlı eldiven, kaleci antrenörü Serdar Kulbilge'yle çok elleme çalıştıklarını da belirterek, “Milli kadro ortada bizi elleme yoruyor. Serdar öğretmen ego Fenerbahçe'de geçmiş altyapıdan A takıma çıktığımda çalışkanlığı ile sağlam olacak müşterek isimdi. Nitekim o ölçüde oynamasını da çalışkanlığına bağlıyor kendisi. Şimdi antrenörken de bire müşterek şekilde. Hem ayrımlı icraat yaptırıyor, kendini geliştiriyor bununla birlikte koyu gidişatta çalıştırıyor bizi. O anlamda bizim düşüncesince müşterek şans” sanarak konuştu.

“Futbol sonrası çalıştırıcılık yaparım diyemiyorum”
Ertuğrul, canlı ayak hepsi hayatının peşi sıra kariyerini ne sürdüreceğine bağlı sorulan soruya, “Ben şu an 32 yaşındayım, müteaddit yaşına derece oynarım? 3, 4, 5 sene, gidişata bağlı. 37-38 yaşıma derece oynadığımda gene çalışmam gerekecek. Geçmişte yaptığım icraat beni 36-37 yaşıma derece götürmeyecek. Evet, oynadığım maçlar, gösterdiğim performanslar beni müşterek yere getirecek lakin kalecilik çalışmayla uygun bire müşterek doğrultuda ilerliyor. Uzun vadede şöyleki yaparım, şu hoşnutluk derece oynarım sanarak müşterek obje söyleyemiyorum. Kendimi ödeşme hissediyorum. Fiziğim el verdiği sürece sahaya adımı attığımda bugünkü üzere yatkın giriyorsam, onu bitmeme ettirdiğim sürece ego de bitmeme edeceğim. Sonrası zor müşterek soru. Şu an ayak hepsi çok darboğazdan geçiyor. Kulüplerin çok gülmeyen maddesel sıkıntıları var. Tesis sıkıntıları var, nice kulübün. Yarın nasıl sonuçlanacağını bilmiyorum. Futbol sonrasında çalıştırıcılık yaparım dediğimde kendimi oraya koyamıyorum. Çünkü hala kaledeyim. Onun haricinde yöneticilik, topçu temsilciliği üzere müşterek güruh alternatif mevcut lakin zat adıma bunları değerlendirip, şurası yapacağım diyemiyorum. Benim eskiden Fenerbahçe'de bu arada oynadığım Emre ağa (Belözoğlu), Egemen ağa (Korkmaz), Selçuk ağa (Şahin) ve Volkan ağa (Demirel) şu anda çalıştırıcılık yapıyor. Doğal şekilde onlarla enformasyon halindeyiz. Belki futboldan sonradan antrenörlüğe yönelebilirim yahut henüz ayrımlı efkâr oluşabilir kafamda. Planlarım mevcut lakin belirgin halde değişmeyen vermiş değilim” yanıtını verdi.

“Çocukluğumuzda bizim dönemimizin efsanesi Rüştü ağabeydi”
Deneyimli eldiven, sağlam almış bulunduğu kalecinin Rüştü Reçber ile Volkan Demirel bulunduğunu aktararak, “Çocukluğumuzda bizim dönemimizin efsanesi Rüştü ağabeydi. Kendisiyle de tanışıklık fırsatı yakaladım, aykırı da oynadık. Bizim adımıza akla geçmiş o geliyordu. Çünkü benim çocukluğum onun çok kalburüstü bulunduğu devre emsal geldi. Ben daim kaleci şekilde oynadım. Forvet, savunma değildim. O sebepten dolayı Rüştü ile başlamış bulunan henüz sonradan Volkan ile bitmeme fail müşterek proses vardı. Önümüzde Volkan Demirel üzere müşterek asıl vardı. Ve daim bizlere o söyleniyordu. Kariyerlerimiz müşterek halde müşterek araya geldi. Ben Fenerbahçe'ye nakil oldum A takıma çıktım. 2 sene de Volkan abiyle bire müşterek odayı paylaştım. Rüştü ile başlayıp Volkan ile bitmeme fail gösteriş manken ha hayatımızda. Şu anda da ego gençlere yakınımda altyapıdan mevrut gençlere sağlam olabilmek düşüncesince elimden geleni yapıyorum. Çünkü genel anlamda Türk futbolunda çirkin örnekler ipsiz dallar hücre geliyor lakin çok akla yatkın aklık profiller de var. Ben de bunlardan bir tanesi olup gençlere sağlam olabilmek hesabına elimden geleni yapıyorum. Onlara asistan olmaya çalışıyorum” halinde konuştu.

“Beni maksimum zorlayan forvet Sörloth'tu”
Süper Lig'de kendisini maksimum zorlayan forvet oyuncusunun dü mevsim ilkin Trabzonspor'da şekil giymiş bulunan Norveçli Alexander Sörloth bulunduğunu açıklanan Ertuğrul Taşkıran, “Açıkçası Burak Yılmaz ağa buradayken cevabım o olurdu. Sonrasında da Sörloth'tu. Çünkü eş uğur boncuğu halde durdurulamıyor. Koşu atıyor, şut atıyor, baş hepsi var. Mücadele ediyor. Defansa iane ediyor. Şu anda aklıma aktüel mevrut kişi namevcut lakin en sonuç Sörloth'tu. Kafa atıyor, koşuyor. Bütün nitelikleri var. Beni maksimum zorlayan forvet Sörloth diyebilirim. Şu an düşüncesince ‘beni çok zorluyor' diyebileceğim müşterek kişi yok. Bizim Umut çok zorluyor, antrenmanlarda. (Gülerek) Daha rakip oynamadık lakin Umut zorluyor diyebilirim” ifadalerini kullandı.

Bora Akyol - Uygar Aydın - Samet Yalçın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ