USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Esma Nur ve Beyzanur bilekleriyle dünyayı devirip yurda madalyayla döndüler

Dünya Bilek Güreşi Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda kalburüstü madalya elde eden Esma Nur Çakmak ile sim madalya elde fail Beyzanur Çelik, geride bıraktıkları turnuva serüvenlerine ilişik en hususi anları ve madalyaya derece uzanan tedarik s

Esma Nur ve Beyzanur bilekleriyle dünyayı devirip yurda madalyayla döndüler
11-12-2021 15:53
Romanya'nın başkenti Bükreş'te planlı Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda arak döken 17 yaşındaki Esmanur Çakmak, savaş etmiş olduğu 18 gözyaşı altı hanımlar 60 kg kategorisinde rastgele dü bilekte de böke kendisine yurda kızılca madalyayla döndü. Aynı turnuvada savaş fail 20 yaşındaki Beyzanur Çelik ise 21 gözyaşı altı dinç hanımlar kategorisinde ikinci kendisine sim madalya kazandı. Dünya Bilek Güreşi Federasyonu'nun 24 Kasım - 3 Aralık tarihleri ortada birleştirme etmiş olduğu turnuvada ay-yıldızlı bayrağı göndere çekici dinç sporcular, yaşadıkları alım çalım komple o anlardan bahsederek geride bıraktıkları turnuva serüvenleri kendince içtenlikli açıklamalarda bulundular.

Esmanur Çakmak: “İstiklal Marşımızı okuttuğum ve kâffesi dünyaya duyurduğum düşüncesince aşkın mutluyum”

Turnuvaya kızılca madalya düzeltmek düşüncesince gittiğini tamlayan Esmanur Çakmak, “Altın madalya kazandığım düşüncesince aşkın gururlandım. İstiklal Marşımızı okuttuğum ve kâffesi dünyaya duyurduğum düşüncesince aşkın mutluyum. Turnuva sürecinde baş döndürücü heyecanlıydım. Biz turnuvaya baş döndürücü motive müşterek biçimde gittik. Final maçında, Hüseyin hocamın verdiği direktiflerle elimizden geleni yaptık ve kızılca madalyayı aldık. Altın madalyayı düzeltmek hedeflerim arasındaydı. Kesinlikle kâffesi amacım bu yöndeydi. Çalışmalara 20 Ocak 2020'de başladım. Ondan buyana çalışmalarım azimle bitmeme etti. Çok derneşik müşterek biçimde çalıştık. Antrenmanlarım ciddi geçiyordu. Çok bitap oluyordum yalnız tek devir emek vermeyi bırakmadım. Haftada 6 çağ çalışmaya geliyorduk, onun dışında de tatil antrenmanlarımız oluyordu. Zor geçiyordu ancak pes etmedik. Pandemiden ötürü güzeşte yıl katılamadık, ertelenmişti. Diyet gerçekleştirmek aşkın zorlamıştı. Sürekli derneşik beslenmeye çalışıyorduk. Yaklaşık 1 buçuk senede hazırlandım. Sürekli çalıştım” ifadelerini kullandı.

“Türk bayrağımızı savurmak istedim”

Dünya şampiyonu ballanmak düşüncesince aşkın çalıştıklarını kaydeden Çakmak, “Pandemi sürecinde evde vücudumun ısıdam kalması düşüncesince sargaç antrenmanlarıma bitmeme ettim. Sadece bilek antrenmanı çalıştım. Diğer antrenmanlarımı çalışabileceğim müşterek toprak yoktu. Kız sporcularımız aşkın azdı ego de erkeklerle egzersiz yapıyordum. Bu durumun kızılca madalya kazanmamda tesiri bulunduğunu düşünüyorum. Kolumu da yıprattığımı düşünüyorum müşterek taraftan da. Türk bayrağımızı savurmak istedim. Altın madalyayı da bu nedenden düzeltmek istedim. Dünya şampiyonu ballanmak düşüncesince çalıştık ve emeklerimizin karşılığını da aldık. Bundan ahir amacım büyüklerde dünya şampiyonu olmak. Beni dayanıklı alacaklara tavsiyem; emek vermeyi tek devir bırakmasınlar. Bıkmadan çalışmaya, antrenmanlara bitmeme etsinler. Devamlılık yapılmaksızın muvaffakiyet olmuyor” halinde konuştu.

Beyzanur Çelik: “Sporcu kimliğinizi yaşattığınız devir orda hissettirdiğiniz devir doğrusu neticeleri geliyor”

Gümüş madalya elde eden Beyzanur Çelik ise turnuvada delici unsurların aşkın müşterek tomar bulunduğunu tabir ederek, “Bu süreçte aşkın müşterek tomar külfet çektik. Bu yollara gelirken hakkıyla müşterek sportmen kendisine aşkın meşguliyet verdik ancak böylecene dobra müşterek son elde ettiğimizi düşünüyorum. Türkiye'yi dobra müşterek biçimde özümleme ettiğimizi düşünüyorum. Orda müsabakada aşkın müşterek tomar delici unsurlar oluyor, aşkın müşterek tomar ayrı ayrı hisler içinde bulunuyoruz yalnız bunların hepsinde müşterek biçimde hallediyorsunuz. Sporcu kimliğinizi yaşattığınız devir orda hissettirdiğiniz devir doğrusu neticeleri geliyor. Maçlar dobra müşterek biçimde ilerledi. İkinci oldum. Çok ayrı ayrı hissettim. Hem bekliyordum hem beklemiyordum. Bazen kaybedeceğimi düşündüğüm anlamış olur olmuştu. O an sonra müsabakada kürsüye çıktığım devir aşkın heyecanlandım. Çok gururlandım” dedi.

“Hedefim, dünya şampiyonu olmak”

Sporun dünyasına müspet katkıları bulunduğunu kail Çelik, “Hedefim, dünya şampiyonu olmak, ayrımsız sürede antrenörümüzle konuştuğumuzda ‘artık hedefin büyüklerde de böke olmak' dedi. Büyüklerde böke olmayı elan aşkın istiyorum. Sporun hayatıma aşkın dobra getirileri oldu. Yurt dışına çıkacak fırsatım oldu. Daha değişkin kültürleri müşahede şansım oldu. Bu alım çalım ve ihtisas bambaşka. Ülkeyi özümleme yazar oralarda bayrağı dalgalandırmak, İstiklal Marşını söyletmek alelacayip müşterek duygu. Sporda denge aşkın ehemmiyetli müşterek spora başladığınız devir istikrarınızı bitmeme ettirirseniz devamlılık gelir. Başarılı biçimde çalışırsanız bu neticeleri elde ediyorsunuz” değerlendirmesinde bulundu.

Hüseyin Tuncel: “Türkün enerjisini kâffesi dünyaya gösterdiler”

Çakmak ve Çelik'in antrenörü bulunan Hüseyin Tuncel ise sporcularının başarısından ötürü gururlandığını belirterek şunları dedi:

“Onların başarısı beni güvenilmez biçimde gururlandırdı. Bu başarıyı doğrusu rastgele daim bu arada gururla yaşadık. Tabi ki dört başı mamur sporların anlaşılan zorlukları var. Bilek güreşinde de antrenmanlarımız ince ciddi ve aşkın kaba geçiyor. Bu antrenmanlara kendileri geliştirdiler ve bunun mükafatını da böke kendisine aldılar. Bu sporcular önceki el hakeza müşterek yarışmaya katıldılar. Zaten ego de yarışmadan evvela onlara hayattaki en elleme sportmen olduklarını söyledim. Onlar da bunu ispatladılar. Türkün enerjisini kâffesi dünyaya gösterdiler. Ben senelerdir ulusal kol antrenörüyüm. Bu levent boylu müddet içinde ülkemize sayımsız böke sporcular yetiştirdim. Ülkemizdeki sportmen potansiyeli güvenilmez derecede iyi. Bunun da nedeni Federasyon Başkanımız Niyazi Kurt'un göreve gelişinden buyana küsurat sportmen sayıdır. Bunu bugünlere getiren kalburüstü başkanımıza ve idare ekibimize teşekkürname ediyorum.”

Ali Nargüner - Yunus Özkan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ