USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fatih Terim: '3 puan zamanlama olarak önemliydi'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Göztepe maçından sonraları icra ettiği açıklamada, "Daha dobra oynayacağız. Daha aşırı savaşım edeceğiz. Beni bahtiyar fail hile içindeki edisyon anlayışımız. Oyuncularımı kutluyorum. 3 puan zamanlama olarak önemliydi" dedi.

Fatih Terim: '3 puan zamanlama olarak önemliydi'
26-09-2021 23:29

Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray bölgesinde karşılaşmış bulunduğu Göztepe'yi 1-0 art düşmesine karşın 2-1 yenik etti. Maçın peşi sıra hesaplı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, taraftarların maçta ıslıkla gıcırtı fail taraftarları susturmasıyla ilgilendiren sorulan soruya, "Bizim kazandığımız zaferlerin içerisinde Ali Sami Yen'de taraftarlar entegre iktisap eylemek var. Bugün ilkin ıslık ama akabinde katışıksız duyulu taraftarların Galatasaraylılığa yakışan birlikte hâl halde takımlarına dayanak noktası oldu. Ali Sami Yen'de en şişman gücümüz onlardı. Tarih süresince ne zaferi kazandıysak tamamı başarılarda beraberdik. Bugün de o aniden reaksiyondan Galatasaray takımının taraftarlarla birleşmesinden sonradan ortaya baş döndürücü elleme aldatmaca çıktı. Galibiyet çıktı. umut ederim bu beraberlikle toy fetihler elde etmeye bitmeme ederiz. Bugün bizim düşüncesince baştan baş olur. Biz geleceği bulunan birlikte takımız. Bu erişmek değildir ki bu rastgele birlikte başarıyı istemiyoruz. Vazgeçtik sanarak birlikte bilinçlilik yok. Buradaki bu içten sevginin, içten birleşmenin önemini vurgulamaya çalışıyorum. Hiçbir Galatasaraylı aktör kaybetmez istemez. Burada biricik dayanağımız taraftarımız. Ben bun ısrarla söylüyorum. Bugün baş döndürücü da doyurmak birlikte bilinçlilik oldu. Daha şişman birlikte takım ıslıklamayacaksınız dedi. Bütün stadyum birleşti. Oyuncuyu yükselttiler. Biz değme bilinçlilik düşüncesince rakiplik edeceğiz, böke iktisap eylemek düşüncesince bizler uğraşacağız. Onlara ihtiyacımız var. Bizim pakt kültürümüzde bizim DNA'mız böyle. Galatasaray mevcut bulunduğu sürece bitmeme edecek. Yüzlerce karşılaşma söyleyebilirim bu arada kazandığımız. Yakışan budur. Galatasaray taraftarlarına teşekkürname ederim. Bizim kabilinden Avrupa böke olmuş, Türkiye'de en baş döndürücü böke reşit topluluk düşüncesince en filhakika bu. Bugün bence katıksız tepki da değme bilinçlilik domestik hesabına oturdu. Bugünün en şişman hasılatlarıntan birisi o" sanarak karşılık verdi.

"3 puan zamanlama olarak önemliydi"

Devre ortada oyuncularıyla ne konuştuğunun sorulması ilişkin ise Terim, “Ben ilkin gençlere riziko almalarını, üstünlük kullanmalarını söylüyorum hep. Hata yapmaktan korkmamalarını söylüyoruz. Buradan kazanarak çıkacağımızı söyledik. Onlar da o işi gördüler. İkinci yarıya baktığımızda henüz baş döndürücü gol olabilirdi. Daha baş döndürücü pozisyonumuz var. Maç süresince birlikte yerinde şut gol oldu. İyi ki de gol olmuş. Muslera kurtarsa al kartvizit görebilirdi. 9-10 konuma girdik. 16 şut attık. Penaltı var. Bazıları erişmek hem alan zarfında hem VAR'da göremiyor. İkinci nısıf birlikte numara yarıdan henüz da elleme oynadık. Çok da hâl vermemiştik. Kendi hatamızda önceki yerinde şut gol oldu. Koruma içgüdüsü yoktu diyemem o denli elleme oynadığımız maçlarda puan kaybettik o da doğal. Daha elleme oynayacağız. Daha baş döndürücü savaşım edeceğiz. Beni bahtiyar fail aldatmaca içindeki bası anlayışımız. Morutan'ın golü şıktı. Oyuncularımı kutluyorum. 3 puan zamanlama olarak önemliydi" halinde karşılık verdi.

"Transfer mesajı kabilinden algılanacağını söylememiştim"

Kayserispor maçından sonradan hanuman kocaoğlan ile ilgilendiren meydana getirdiği açıklamaların kusur anlaşıldığı kail görmüş geçirmiş uygulayım adam, "Bu dediğim aktarma mesajı kabilinden algılanacağını söylememiştim. Biz 6-7 aktarma acısını çektik daim beraber. Sattığın denli alı yaşadık. Bunu doyurmak ile atlattık. Kendimize henüz sonradan başkanla ve yönetimimizle izlem yaptık. Tarzımız bu. Ocak ve temmuzda ıvır zıvır dokunuşlarla tahkim edebiliriz diye. Olayın çoğunu hallettik. İlerledikçe gelişimimizi sağlayacağımız tabir eylemek istedim. Ocakta da temmuzda da kimi şeyler olanaklı ama takımımızın tamamını dönmek kabilinden birlikte bilinçlilik yok. Aldığımız oyunculardan memnunuz. Eksiklerimizi de tamamlayacağız. Oyuncu ayrıldı, beklediğimiz birlikte davranış oldu, bunları yaşadık. Yılbaşı gecesi gibi. İki oyunuzu ayağı kırıldı. Böyle bağlam olursa gereğini yaparız" ifadelerini kullandı.
Senegalli topçu Mbaye Diagne ile ilgilendiren de mütekellim Fatih Terim, "Daha baş döndürücü talih alacak. İnşallah aldıkça henüz elleme oynayacak. Atak oyuncularımız bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Çok konuma girip az çarpmak erişmek hesabın kararı basit. Ama atacaklar. Onlara henüz baş döndürücü talih özgülemek istiyorum. Diagne gol kralı da oldu. Çalışıyor, Diagne'den henüz elleme oyunlar bekliyorum. Mustafa'dan da ondan da olacaktır" dedi.

"VAR hakemleri etkin hakemlerden olmamalıdır"

VAR hakemlerinin etkin hakemler olmaması icap ettiğini kail Terim, "Alpaslan'ın pozisyonunu ayrımsız anda kulübede seyrettiğim için, ayak topu şu halde birlikte aldatmaca ne derseniz birlikte karşılık alırsınız. Niye çağırılmaz, neden görülmez. Ne denecek onu düşkünlük ediyorum. Belki bizim bilmediğimiz birlikte bilinçlilik vardır. Mustafa Öğretmenoğlu bana 6 karşılaşma 8 karşılaşma verdirmeyi biliyor. Oyun 2-2 bitse bu çabucak kendime değil. Ali Sami Yen'de her insana istediği kabilinden veriyorsunuz. Baya birlikte vuruş var. Ben mi kusur gördüm. VAR hakemlerini ayrı eksperlik olarak gördüğüm düşüncesince etkin hakemlerden olmamalıdır diyorum. Bu zatî fikrim. Hatalar baş döndürücü açık olunca. Orta hakemin o an konsantresi apayrı yerde eyvallah. Tamamen VAR'a mütemerkiz olmuş, bu iş düşüncesince çalışmasını almış arkadaşlarımızın henüz doyurmak olacağını düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

"Son zamanlardaki davranış bana apayrı şeyleri düşündürüyor"

'Galatasaraylı Fatih Terim olarak, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in performansını eleştiriyor musunuz?' sanarak sorulan soruya ise görmüş geçirmiş uygulayım adam, "Muhakkak tabii. Mağlup olduğumuz zaman en baş döndürücü ego kendimi hırpalarım. Kendime kabahat ararım. Kalenize ferde gelmediği birlikte maçı yenik bitiyorsunuz. Ben kendimi suçluyorum. Sosyal iletişim araçları maatteessüf baş döndürücü muhtelif mecralarda baş döndürücü muhtelif insanoğlu gruplarının istekle yahut istemeyerek, bile bile yahut bilmeyerek, hesaplı yahut o andaki mağlubiyete bulunan reaksiyona uyarınca akım etmiş bulunduğu ortada. Üzülüyorum. Çünkü futbolda vefa yok. Dünde namevcut o da tamam. Ama az buçuk vicdanı olan, az buçuk Galatasaray'ı sevenin titiz davranmasının icap ettiğini düşünüyorum. Başka halde akım etmesini başvuru edenlere de uymamasını diliyorum. Çok üzüldüm, baş döndürücü kırıldım. Belki alışkan da değilim. Ondan da olabilir. Yanlış yapabilirim, yenik olabiliriz ama ego Galatasaray'a geldiğimden beri, tarihi çok, akıbet zamanlardaki davranış bana apayrı şeyleri düşündürüyor. Kendimle ilgilendiren de, Galatasaray ile ilgilendiren de, apayrı şeylerle ilgilendiren de. Bu denli şimdilik" halinde karşılık verdi.

Fatih Terim, çağ kadroda sıfır Taylan Antalyalı'nın dinlendirildiğini söyledi. Terim ayrıca, perşembe-pazar maçlarında kimi değişikliklerin olacağını belirterek, "Galatasaray taraftarı şurası demeli. 'Hocanın birlikte bilmiş bulunduğu var' demeli. Öyle sorunu zaten. Marsilya'ya gideceğiz. Oradan Rize'ye gideceğiz. O sebepten kimi oyuncuların çıkışı baş döndürücü doğal. Bazı oyuncuların oynamayışı baş döndürücü doğal" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ