USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fatih Terim: 'Gol yüzdemizin artması lazım'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Marsilya maçının ardından, "Gerekirse formasyonda farklılık yapacağım. Çünkü gol yüzdemizin artması lazım. Benim eksiksiz takımlarımda gol kralları bizlerden çıkmıştır” dedi.

Fatih Terim: 'Gol yüzdemizin artması lazım'
01-10-2021 09:39

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nun 2. haftasında deplasmanda Fransız takımı Marsilya ile golsüz berabere kaldı. Maçın peşi sıra Teknik Direktör Fatih Terim, Galatasaray Televizyonu'na açıklamalarda bulundu. Mücadeleyi değerlendiren Terim, “Maç önceleri hazırlıklarımızda Marsilya'nın açık bölgede Cengiz ve gayrı cenah oyuncusuyla atılım ettiklerini ayırt ettik. Onların seki oyunlarına izin etmedik. Berkan'ın Patrick'e yanaşmasıyla o taraftaki üçlü ve ya dörtgenle bu arada hem Payet'i hem Cengiz'i önceki yarıda sağlam atılım ettirmedik. Çabuk çıkışlarımızla ortak iki adet de gol konumu yakaladık. İlk nısıf topla ortak tomar oynadık. İkinci nısıf az buçuk elan sıkıştık. Doğaldır. Marsilya takımının gireni ve çıkanıyla aşırı elleme ortak takımı var. Onlarla dingildemek ne burada ne içeride hazırlop değil. Ben gençlerimi ölçüm ediyorum. Her sabık güneş onların lehine olacaktır. Bu ortalık içinde meydana getirilen elleme şeyler ve hatalar onları ortak ahir hamleye uzman götürecektir. Kaybetmediğimiz sürece emniyet de gelecektir. Çok ağır ve donanımlı ortak seki oyununa ihtiyacımız var. Orada az buçuk başağrısı yaşıyoruz. Çünkü kimi oyuncularımızın topla ilişkisinde sıkıntımız var. Fazla ferde kaybında seki oynayamazsınız; fakat ehemmiyetli ve çelimli ortak seki oynamalıyız. Böylece hem rakibi oraya hapsedelim bununla birlikte en elleme opsiyonu yakalayıncaya sincap bu seti oynayalım. Düşündüğümüz kimi taktik anlayışları da orada uygulayabilelim. Burada az buçuk az kaldık. Bunu güçlendireceğiz. Gerekirse formasyonda farklılık yapacağım. Çünkü gol yüzdemizin artması lazım. Benim etraflı takımlarımda gol kralları bizlerden çıkmıştır” sanarak konuştu.

“Mücadeleyi ölçüm etmemiz lazım"

Genelde önceki yarıda akıbet dakikalarda gol yediklerini vurgulayan Terim, “Bu defa Kerem'le atabilirdik. Kerem'in dönüşünde Alex gereksiz kaleye atabilirdi fakat sayın hakemimiz biçimsiz ortak kader namına orada duruyordu. O da bizlere emsal geldi. Devre kapanırken bu oldu. 1-0 önde girseydik ikinci yarıda alelacayip ortak dubara oynanacaktı. Arkadaşlarımız sonuna denli dobra uğraş ettiler. Böyle maçlarda tahsil edilen ortak nokta önemlidir. Daha elleme oyunlar gitgide oynarsınız; fakat buradan puansız görmek bizi liderlikten edebilirdi. Marsilya deplasmanını atlattık. Marsilya ile ne burada ne de gayrı yerde dingildemek hazırlop değil. O nedenden bugünkü oyunu ve mücadeleyi önemsememiz, ölçüm etmemiz lazım. Bu denli gözyaşı averajı güre ortak ekipman burada çıkıyor ve elinden gelenin en iyisini yaparak oynamaya çalışıyor. Biraz elan rakip kalede ortak tomar konum bulmaya başladığımız devir rastgele obje domestik namına oturacak inşallah” ifadelerini kullandı.

“Kimseye günah eğmediler, Galatasaraylılara yakışan budur"

Tribünde çıkan vakalara karşın Galatasaraylı taraftarların sergilediği yalçın duruşun takdire layık bulunduğunu anlatım fail uzman beceri adam, şu lafları sarfiyat etti:

"Bu denli iri kütle karşısında ortak ekipman Galatasaraylı vardı; fakat her insana bellek dokunabilecek yürekte ve Galatasaray sevgisiyle mahmul arkadaşlarımızın dokunca görmemesi düşüncesince ego de gittim. Orada kımıldatma edici unsurlar bulunduğu düşüncesince arkadaşlarımız bunu yaptığını söylediler. Bu arada neva bombaları da geliyordu. Onlara bravo! Teşekkür ediyorum. Hiçbir şeyden çekinmediler ve takımlarını arslan denli desteklediler. Kimseye de günah eğmediler. Tahriklere kapılmadılar. Cevaplarını verdiler. Çok iri ortak dijital kalabalıktan az kalmadılar. Galatasaraylılara yakışan budur. Onlar hocalarını dinlerler. Ben de onları dinlerim. Birbirimizi sevip sayarız. Güzel bulunan da bu. Orada ihtimal Galatasaraylı sıfır da vardı. Tüm Türklere teşekkürname ederiz."

 

İLGİLİ HABER
UEFA Avrupa Liginde şişko sonuçlar UEFA Avrupa Ligi'nde şişko sonuçlar
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ