USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fatih Terim: "Güzel bir gece oldu, garantiledik, namağlubuz ve baştan beri lideriz"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Olimpik Marsilya maçının arkası sıra meydana getirdiği açıklamada, "Güzel bir gece oldu. Garantiledik, namağlubuz. Baştan beri lideriz" dedi.

Fatih Terim:
26-11-2021 01:29

UEFA Avrupa Ligi E Grubu beşinci maçında Galatasaray Fransız mümessili Olimpik Marsilya'yı 4-2 yenmiş etti. Karşılaşmanın arkası sıra matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Başarılı işler yapmış bir uygulayım eş ve baş döndürücü değerli bir takımla oynayacağımızı söylemiştim. 25 ay sonradan 4 gol yediler. Dün taraftarımızın tesirini söylemiştim. Oyuncularımızla bu arada bulunduğu devir Ali Sami Yen'de yenemeyeceğimiz kimesne bulunmayan demiştim. Bugün de o oldu. Bugünkü futbolumuzun güzelliğinde hakemlerin de tesiri bulunduğunu düşünüyorum. Az düdük çaldı. Oyun içinde ihtimal ferde onlarda şimdi bir tomar gözükse de oyunun umumi hakimiyeti bizdeydi. Yüksek gidişatta karşılaşma oynadık. Zaman devir işletme yaptık. Çok da değerli da olduk. Topu arka kazanmada baş döndürücü başarılıydı. Bugün sonuç yılların en güzel intikal oyunun oynadık. Çabuk hücumlarla sıradan konum yakaladık. Dinamik kol görüntüsü verdik. Çok birinci sınıf ekibi var. Merkezimiz kusursuz oynadı. İki bekimiz de onlara uydu. Bugün evlatlarımın neler yapabileceğini söylemiştim. Bugün baş döndürücü mutluyum. Giren, çıkan oyuncularımız övgüyü adalet ediyor. Taraftarlarımıza da teşekkürname ederim. Güzel bir gece oldu. Garantiledik, namağlubuz. Baştan beri lideriz. mühim bir takım, ehemmiyetli kadro. mühim bir hoca. Sonuç zamanı bir yengi bence" sanarak konuştu.

"Lazio ile ibik kırana bir karşılaşma olacak"

Grubun sonuç maçında deplasmanda oynanacak Lazio karşılaşması düşüncesince de mütekellim Terim, "Bu grubun Şampiyonlar Ligi grubu olduğunu, o ayarda bulunduğunu baştan söylemiştim. Herhalde adalet vermişsinizdir. Lazio ve Marsilya güzel ekipler demiştim. Lazio bizlere yetişti. Saha pozitif yanları var. Bizim nokta avantajımız var. Güzel bir karşılaşma olacak. Lider başladık, lider gidiyoruz. 14 puanla Roma'ya gidebilirdik. Ciddi ibik kırana pik gidiyoruz. Çok güzel bir takıma gidiyoruz. Müthiş hocaları bulunan bir takım. İyi bir karşılaşma olacak. Her yerde beraberce oynayabiliriz. Kazanırız, kaybederiz ama aldatmaca anlayışımızı değme sabık çağ az buçuk şimdi ilerletiyoruz" biçiminde konuştu.

"Mükemmel iletişimi bulunan bir yargıcı ile karşılaşma oynadık"

Mücadelenin hakemleriyle ilgilendiren mütekellim tecrübeli uygulayım adam, "Evet seyircilerimizin vakasından sonradan baş döndürücü teşekkürname etti, ölçülü ve dördüncü hakem. UEFA yetkilisi de teşekkürname etti. Ben de teşekkürname ederim izleyicimize bizi dinlediği için. Sahaya bir obje çarpmak bizlere bir obje kazandırmaz. Mükemmel iletişimi bulunan bir yargıcı ile karşılaşma oynadık. O mevzuya sert dönüşmek istemiyorum. Bugünün keyfini değirmek istiyorum. Cezalarımız da açıklansın. Gerekli biçimde yanıt vereceğiz. Vermeyenlerden değiliz. Maçın hakemi kıyıcı bir karşılaşma yönetti. İlk kat bizim maçımızı yönetti. Benim Avrupa'da pakt bazında oyundan atılmışlığım yok. İtalya'da tek atıldım. O da Türk yargıcı tarafından" ifadelerini kullandı.

"Feghouli baş döndürücü güzel profesyonel"

Cezayirli topçu Sofiane Feghouli'nin güzel bir hevesli bulunduğunu tamlayan Fatih Terim, "Hocanız sizi oynatmayacak, bazı bazı kenarda ısınmaya güçlü göndermeyecek, siz tek obje gök kabil profesyonelce ne suratınızı asacaksınız ne üzüldüğünü mahsus edeceksin ama çalışacaksınız. Saygı gözleyen kişilerin önceki kendinin hürmetli olması lazım. O tip oyunculara hürmet duyuyorum. Bu profesyonelliği beni baş döndürücü etkiliyor. Samimi yârenlik ve hürmet var. Hocanın bilmiş bulunduğu mevcut diyen profesyonel. 5 dakika konuştuk. O günden beri oynamaya başladı. Her sabık şimdi da güzel olacak. Sahanın içinde bu tip profesyonellere ihtiyacımız hakeza güre takımda. Feghouli'ye teşekkürname ederim. Futbolu ne oynarsa oynasın kalbini ve niyetini bildiğim düşüncesince ego de ona hürmet duyuyorum. Çok bitik yıllarda da onu oynattım. Kötü devir kılıç varız zaten. Galatasaray da söz gelişi bizi iyiyken çağırdı. Onun düşüncesince onların bitik zamanlarında yanlarındayım. Oyuncuları komuta etmek tek havadan değil" açıklamasında bulundu.

"Kafamdaki aldatmaca anlayışına en yaklaşan oynadığımız maç"

Bugün oynanan futbolu değerlendiren değerli uygulayım adam, "Bugünkü maç, oynadığımız ayak topu bu sezonki oynadığımız nice güzel maçlara kıyasla en iyisi bu. Oynama düşüncemize en yaklaşan futbolu oynadık. Ama bu oyuna katacağımız baş döndürücü obje olacak. Güzel goller de yemedik. Ben onlara bitik gol diyorum. Sevindirici bulunan baş döndürücü konuma giriyoruz. Türkiye liginde en baş döndürücü konuma giren biziz. Devreye 2-0 girdiğimiz düşüncesince mutluyum. Bu oyunu elbette ki geliştireceğiz. Bunu kuşkulanmak ehemmiyetli bir şey. Marsilya, Avrupa'nın en güzel ekibine ve en güzel hocalarından birine sahip. Kolay bir kol değil. Bunun adına koyarak gitmemiz lazım. Kafamdaki aldatmaca anlayışına en yaklaşan oynadığımız karşılaşma bu" sanarak konuştu.

Oğuzhan Ort - Bora Akyol

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ