USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: 3 öğretmen ile görüşmeler bitmeme ediyor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli ayak topu takımının beceri direktörlüğü düşüncesince 3 isimle görüştüklerini söyledi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: 3 öğretmen ile görüşmeler bitmeme ediyor
05-02-2022 19:25
İstanbul

Başkan Koç, sarı-lacivertli kulübün faziletkâr sedir oturmuş normal toplantısında nice mevzuda açıklamada bulundu.

Sezona güzel başlamalarına karşın beklentilerin altında kaldıklarını tamlayan Ali Koç, "İlk haftalarda liderdik, ta ki Trabzonspor maçına gidene kadar. Garip eş yargıcı kararıyla o maçta azalış başladı. Bu, çözülme sürecine sebebiyet verdi. Takım toparlanamadı. Hocamızla metodları açmak durumunda olduğumuz eş proses yaşadık. Yeni öğretmen görüşmelerine ivedilikle başladık. Kulübümüzde rastgele çeşitli dinamiği baş döndürücü güzel bilici İsmail Kartal ile anlaştık. İsmail hoca, göreve geldikten sonradan oyuncular üstünde fazlalık eş iklim yarattı. Bu intikal çağında İsmail Kartal'a başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yollarını ayırdıkları Portekizli uygulayım yönetmen Vitor Pereira'nın Türkiye'nin ayak topu ikliminde güzel olamadığını aktaran Koç, "Vitor Pereira'yı göreve getirmekle günah etmedik. O devirde baş döndürücü hocayla konuştuk. Kendisi Lazio ile görüşüyordu. Olmadı. Hala bu tercihin kusur olmadığını düşünüyorum. Bizim ona sunduğumuz iklimde güzel olamadı ve ayrıldı. İlk gayemiz çoğunluğun ikrar edeceği eş adı devir arasına derece yetiştirmekti. Sezon ortasında çalışmaya ısıdam bakmadıkları düşüncesince onlarla melez eş dizge konuştuk. 'Yardımcınızı yollayın, mayıs ayına derece götürelim ve toy mevsim planlamasını yapalım.' dedik. İki öğretmen buna ısıdam baksa da etap atamadık. Belirlediğimiz 3 öğretmen ile görüşmeler bitmeme etmektedir. İkisiyle akçasal mevzuları etüt ika etabına gelinmiştir. İsmail Kartal, tamamı bu gerçekleri düşünülerek Fenerbahçe'mize geldi. En metin sonucu verebilmek istiyoruz." sanarak konuştu.

"İstikrar ve ekip mühendisliğinde hatalarımız oldu"

Görevde bulundukları süreçte ayak topu takımının yapılanmasında günah yaptıklarının altını çizen Ali Koç, laflarını şu halde sürdürdü:

"Futbol yönünden tek istek etmediğimiz ve planlarımızın baş döndürücü haricinde 3,5 sene yaşadık. İstikrar ve ekip mühendisliğinde hatalarımız oldu. Hata yaptık. Evdeki aritmetik çarşıya uymadı. İyi niyetimizden şek edemezsiniz. 2018'de Phillip Cocu ile imzalarken hayalim bu devri bu arada geçirmekti. Dinamik, muvaffakiyet elde etmiş ve hâlâ şişman kulübe kıymetlendirmek düşüncesince apiko yanay çizdi. Cocu bu profile peyk lakin Türkiye'ye uymadı. Sportif müdürlük tutmadı. Çok eş tomar taşı bire eş anda yerinden oynattık. Aykut Kocaman'ı yakalayıp 1 mevsim sürdürmek hâlâ akilane değişmeyen olabilirdi. Pozitif eş havayla sezona başladık lakin tarihimizin en ızdıraplı sezonlarından birtanesini yaşattık."

2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarına güzel başlamalarına karşın yargıcı hataları dolayısıyla ağırbaşlı benek kayıpları yaşadıklarını anlatım fail Başkan Koç, "2019-2020 sezonunda 20. hafta bakımından şampiyonluğun en şişman favorilerinden biriydik. Enteresan eş nesne oldu. 7 maçta 21 puanın çabucak 3'ünü alabildik. Hakem katliamlarıyla 15-18 puanı yitirdik ve bökelik yarışının dışına itildik. 2020-2021 sezonunda bökelik yarışında akıbet haftaya derece geldik. Sivasspor müsabakasını kazanamayınca bökelik avucumuzun içerisinden kaçtı. Geçen mevsim 12-15 puanımız hakemler çeşidinden gasbedildi. Sahamızda takımımız başarım düşüklüğü yaşıyor. Taraftarlarımızdan ilkin dileyiş ediyorum; iç ortalık maçlarında yardımınıza baş döndürücü şişman ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

"UEFA'nın değerlendirmeleri kararında eş müeyyide riski uydurma konusu"

UEFA'nın Finansal Fair Play (FFP) kuralları dolayısıyla ekip planlamasında başağrısı yaşadıklarını vurgulayan Ali Koç, şunları kaydetti:

"Rossi'yi ve Crespo'yu FFP kuralları dolayısıyla UEFA listesine engelleme edemedik. Muhammed Gümüşkaya'yı 6-7 pakt istiyordu, yaz transferinde yollayacaktık fakat öğretmen müsaade vermedi. Muhammed'e baş döndürücü inanıyoruz. Ozan Tufan'ı listeye yazdırdık, Muhammed'i dileme erişince oynama mecburiyetiyle GZT Giresunspor'a kiraladık. Fenerbahçe'nin iktisadi tablolarının çöküşü 2014'ten itibaren başlamıştır. 2012'de caba en metin mali raporlara sahiptik. Kulübümüz UEFA ile 3 mevsimlik geçim imzaladı. Denk adisyona ulaşılamadığı düşüncesince kaza dairesine irsal edilmiştik. Ceza yememek düşüncesince uyum anlaşmasında men cezası almadan kurtulabildik. Buna karşın sattığın derece alırsın uygulamasına 2 mevsim hâlâ bitmeme edeceğimiz düşüncesince listeye yazacağımız oyuncular bu kontrolden geçmektedir. Anlaşma bu yaz bitiyor. UEFA kontrollerine bitmeme ediyor. Mart ayında görüşmelere çağırıyorlar. Olumsuz tablomuz hala bitmeme etmektedir. Sezon böylecene emsal adisyona uymamızın çetince bulunduğunu düşünülerek şurası bildirmek istiyorum, mart ayında UEFA'nın değerlendirmeleri kararında eş müeyyide riski uydurma konusu. Pandemi ve ayrıksı esbap dolayısıyla ağırbaşlı dirimlik kayıplarımız oldu. Bunları UEFA'ya açıklayarak bu etkilerin arındırılmasını isteyeceğiz."

Sol bek, ileri uç ve angıç forvete ihtiyaçlarının bulunduğunu tamlayan Başkan Koç, "Konan, en baş döndürücü istediğimiz oyuncuydu. Toplamda 9 milyon avroya gelebilecek sol berk düşüncesince kulübüyle anlaşmıştık. UEFA listesine esermek düşüncesince bedelsiz oyunculara yöneldik lakin olmadı. Almak düşüncesince almadık." ifadelerini kullandı.

"Mücadeleyi topyekun bu arada vermemiz lazım"

3 Temmuz sürecinde yaşadıkları teessürat dolayısıyla Türkiye Futbol Federasyonuna dirlik açtıkları maddesel ödence davasıyla alakadar mütekellim Ali Koç, "Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ne iltihak hakkının TFF çeşidinden engellenmesi sonucu düçar olduğumuz zararların karşılanması düşüncesince ödence davamızı açtık. Bu davada dileme edilen tutar, zararları tek devir karşılamaya yetmeyecektir. Asgari eş meblağ belirledik. Davamız, şümullü eş çalışmanın ürünü." halinde konuştu.

"Aziz Yıldırım'ın bazısı açıklamalarını izleme ettik. Memnuniyetle karşıladık." diyen Koç, "Ancak birbirimizle gürültü ettikçe bazısı şeylerde muvaffak olmamız baş döndürücü zor. Bu davada Aziz Yıldırım, kadrosu ve avukatlarıyla kuma emek vermeyi ehemmiyetli bulduk. Hamlelerimiz evet lakin muvaffak olamadık. Şekip Mosturoğlu istişarelerde bulundu. Kendi bindiğimiz dalı kesiyoruz. Zararların tazmini düşüncesince ferdî problemleri eş yana bırakıp, kenetlenerek mücadeleyi topyekun bu arada vermemiz lazım. Her sürekli bu arada çalışmaya açıkça olduğumuzu açıklamak istiyorum. Kişisel sorunları eş kenara bırakalım ve topyekun akım edelim." açıklamasını yaptı.

2010-2011 sezonu şampiyonluğuyla alakadar TFF'ye Trabzonspor aleyhinde müracaatta bulunduklarını hatırlatan Başkan Koç, "Şampiyonluğun namına ilgilendiren bulunduğunu hala ısrar fail kulübe değgin etap çarpmak durumunda kaldık. TFF'ye kusur bilginin düzeltilmesi üzerine müracaat yaptık. Hak etmediğiniz eş yürek düşüncesince FETÖ söylemlerinin mi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mi birlikte olacaksınız? Tarafınızı seçin. Süper Kupa maçının yeniden oynanması yönünden başvurumuz oldu. TFF'nin ve Beşiktaş'ın müspet yaklaştığını ve bunun onaylanacağını beklenti ediyoruz." sanarak konuştu.

Ali Koç, konuşmasının böylecene sedir oturmuş üyesi ve emektar başbuğ talibi Hulusi Belgü'nün kendisi ile idare oturmuş ile alakalı eleştirilerine de yanıt verdi.

Belgü'ye kaba eş dille ödün sağlayan Koç, "Bana rastgele şeyi söyleyebilirsiniz. Yolsuzluk, yöntemsizlik ve kulübün parasına dokunca getirmeyi tek halde ikrar etmem. Hangi menajere konfirmasyon ettim? Bizim çalıştığımız eş güruh yönetici var. İddianı açıkla ve tanıtlama et. Kimsin sen ya, gelip balçık atıyorsun. Menajerlere konfirmasyon kılmak demek, mal götürüyorsunuz demek. Kendine gel. Terbiyesiz. Genel astronomi alacağımıza tığ değişmeyen veririz. Sen eş namzet ol. Bak ondan sonradan ne oluyor." halinde düşünce belirtti.

Başkan Koç'un konuşmasının arkası sıra Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı akıbet buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ