USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fenerbahçe'den, Ali Koç'un PFDK'ya sevk edilmesiyle ilgili açıklama geldi

Fenerbahçe Kulübü, Başkan Ali Koç'un PFDK'ya sevk edilmesiyle ilgili resmi genel ağ sitesinden açıklama yaptı. Açıklamada TFF'nin dikkatine maruz sorular arazi alırken, "TFF Başkanı ile MHK Başkan Vekili ortada ticari birlikte alım satım mevcut mıdır?" sorusu da ilgi çekti.

Fenerbahçe'den, Ali Koç'un PFDK'ya sevk edilmesiyle ilgili açıklama geldi
16-03-2022 20:04
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un PFDK'ya sevk edilmesinin peşi sıra sarı-lacivertli kulüp, resmi genel ağ sitesinden açıklama yaptı. Fenerbahçe'nin icra ettiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Futbol Federasyonu çatısı altında fariza meydan insan ve kurulların, göreve geldikleri günden itibaren ağız ağıza tutarsızca verdikleri kararlar zinciri, Türk futbolunu hem zat devletimizde aynı zamanda arsıulusal arenada çelişkilerle mahmul müşterek sürecin parçası biçimine getirmiştir.

Bunun akıbet adımında, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, Türkiye Futbol Federasyonu namına TFF sitesinde hala yayınlanmadığı düşüncesince resmi müşterek açıklama olup olmadığını bile anlayamadığımız şekilde, yayımcı yapı ekranlarında mevzuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş; bu izahat kamuoyunu terfih etmek hesabına meydana getirilen operasyona değgin istifham işaretlerini elan da artırmıştır.

Tüm bu çatışık açıklamalara ve Fenerbahçe'mizin uğramış olduğu nahak yere uygulamalara gönül rahatlığı 11 Mart 2022'de yaptığımız matbuat toplantısında hem endişelerimizi dile getirdik aynı zamanda bu kararların ne ilgiler çerçevesinde alındığını sorgulayarak bunun Türk futboluna vereceği zararlar hesabına tespitlerde bulunduk.
Bugün gelinen noktada TFF yöneticileri, Türk futbolu namına yönelttiğimiz sorulara yanıt özgülemek hesabına PFDK enerjisini kullanıp kulübümüzü tecziye kanalıyla susturmaya çalışıyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü şekilde hepsi bunlara karşın akıllıcasına bildiğimiz konuların üstünde gitmekten çekinmeyeceğimizi halkoyu nezdinde defaatle vurgulamak istiyor; gündeme getirdiğimiz hepsi bu konuların açıklığa kavuşturulmasını ısrarla bekliyoruz.

AŞAĞIDA YER ALAN SORULARIMIZI BİR KEZ DAHA KAMUOYUNUN BİLGİSİNE, TFF'NİN DİKKATİNE SUNUYORUZ:

1- MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun ‘tamamen zat eylemi' şekilde nitelendirdiği dizelge operasyonunda, ‘DÜŞÜNCESİNDE VE DAVRANIŞINDA HÜR OLMADIKLARI' söylenen hakemlerin, hoppadak bu sezonda toplanmış 280 maçta 150'den çok fariza almaları 2021-22 sezonunu sorgulanır bir vaziyete getirmemiş midir?

2- MHK Başkanının tanımladığı biçimde bu hakemler düşüncelerinde ve davranışlarında serbest değil iseler kimin / kimlerin tesiri altında kararlarını verdiler? Bu konu, ilgili sürecin kamuoyuna açıklanması müstelzim en ehemmiyetli başlığıdır.

3- MHK Başkanı ifadesine mucibince 4 maaş müşterek çalışmanın kararı olan, “Bir güneş bile bekleyemezdik” diyerek tanımlanan kararın, hoppadak 2 güneş öncesinde, dizelge haricinde küsurat hakemlerin 4'ünün karşılaşma yönetmiş olması lojik mıdır?

4- TFF çeşidinden dizelge dışı bırakılan hakemler kandırma edilerek yada takviye başvurusu sonrası göreve döndükleri takdirde akıl ve davranışlarında serbest mü olacaklar?

5- TFF Başkanı ile MHK Başkan Vekili ortada ticari müşterek alışveriş mevcut mıdır? Varsa bu boyut töre bilimi midir? Etik ise şeklen akıllıcasına mudur?

6- Hakem atamalarının, anlaşılan standartlar ve algoritmaya ilişkin olmaksızın, teamüllere karşıt ve ağız ağıza tadı müdahaleler ile yapıldığına değgin iddiamız üstünde ne düşünüyorsunuz?

7- Hakemlerimizin elan dişi ve katmadeğerli bakım edebilmeleri namına yayımcı tutuldukları atletik performans, ayaklık bilgisi yeterliliği ve ecnebi dil becerisi sınavları hastalık ve ne amaçla uygulamadan kaldırılmıştır?

8- TFF ve MHK, bu mevsim Beylerbeyi-Riva, Riva-Beylerbeyi konuşlanma değişikliğini hastalık yaptı?

9- TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, fariza süresi içindeki müşterek karşılaşma sonra müşterek hakemi arayarak taşlama ve gözdağı etmiş midir?

Türk futbolunun içinde bulunmuş olduğu durumun fotoğrafı bulunan bu operasyonun, tek tarafı, onaylayıcısı yada gönül rahatlığı koyucusu olmadığımızı, müşterek kat elan açıklıkla dile getiriyoruz.

Futbolumuzda yaşanmış bulunan bu kapalılık ve karmaşayı, kent paydası odaklı toy müşterek kuvvet odağı tekvin ve kuvvet elde ika fırsatı şekilde gören insan / şahıslar düşüncesince de gelişigüzel şeyin bilincinde olduğumuzu vurguluyor;

Yıllarca anlaşılan grupların emrinde reşit Türk futbolunun toy müşterek odağın yönetiminde olmaması namına mücadeleden müşterek hamle arka atmayacağımızı açıklıyoruz.

Sorduğumuz bu soruların gönül tokluğu edici cevapları halkoyu ile paylaşılmadığı müddetçe bu soruları gerektiğinde elan çok bilgiler vererek sormaya bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ