USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fikret Orman: 'Söylenecek çok şey var ama ortamı germeyelim'

Beşiktaş Kulübü Eski Başkanı Fikret Orman, Divan Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Orman, “Söylenecek çok şey var ama ortamı germeyelim. Beşiktaş'ın bundan sonra kesat enerjisinden çıkıp bereket enerjisine geçmesi lazım” dedi.

Fikret Orman: 'Söylenecek çok şey var ama ortamı germeyelim'
20-11-2021 14:05
Divan kurullarında bugüne derece nice zamanı derinti gerçekleştiğini tabir fail ve bunun da zamanı ortak derinti olmasını umduğunu söyleyerek laflarına süregelen Orman, bundan evveli sedir müesses toplantılarına eklenmek istediğini fakat pandemi zımnında bugüne derece toplantılara katılamadığını söyledi. 38 salname kurultay üyesi bulunduğunu söyleyerek laflarına süregelen Fikret Orman, “Başkan yapılmaksızın ilkin de buralarda konuşmalar yaptım. Burası Beşiktaş'ın en yukarı noktası. Beşiktaş'a yakışmayacak ortak üslubun burada bulunmasına icazet etmeyelim. Bu vakte derece niçin gelmedin diyenler oldu. Zaten pandemi vardı.

Ben bıraktıktan sonradan bu 2. sedir müesses toplantısı galiba. Açıkçası bundan öncekine doğmak istiyordum ama sezonun elden başıydı. Dedikodulara yer kesmek düşüncesince katılmadım. Bazı senelerde büyüklerimiz arıyor beni ‘Başkan karşılık ver' diyor. Ben kimsenin taşeronu değilim. Ben emektar başkanım, çoğumuz sedir müesses üyesiyiz. Fikri bulunan gelsin söylesin. Bazı mevzulara duruluk sağlamak lazım. Ben yıllarca riyaset yaptım.

Başkanlığın elbette ortak çile bulunduğunu dobra bilirim. Yönetim kurulumuz ağır durumda, döviz almış başını gidiyor, kontratlar var. Uykusuz günleriniz olur. Dışarıdan bu işler hazırlop görünür ama çok zordur. Ben başkanken de söyledim, sedir müesses toplantıları aritmetik sormuş olacaktır bölgeler değildir. Hesap doğrusu bu vakte derece olmadı ama finansal kongrede bunlar elan aşkın konuşulur. 2 defa konuştum basında. Geçen sedir müesses toplantısında reis bey benimle ilgilendiren çok ifadelerde bulunmadığını söylemiş ama ego saydım, 35 defa konuşmuş. Ben ise 2 defa konuştum. Bir de geçenlerdeki manevi ödence ondan sonra konuştum. Ama damarıma çok basılmış olduğu devir üzülüyorum. İbra mevzusuna doğmak istiyorum.

Beni Beşiktaş yerine AŞ'de aklama etmediler. İbra etmezsiniz, mahkemeye gidersiniz. Mahkemeye de gidilmedi. Niye aklama edilmedi o zaman. Benim itibarımla oynamanın hiç kimseye kazandırdığı ortak şey yoktur. Senelerdir buraya gelirim. İlk defa ortak reis bey ayrıldıktan sonradan sedir müesses toplantısına geliyor. Bunların bundan sonradan alışılagelen olması lazım. Daha ilkin riyaset ve idarecilik karşıcı şahısların buralara gelip dalavere kurulunun üstünden bazısı ağırlıkları alması gerekir. Yönetim kurulunun da rolü camiayı toparlamaktır” ifadelerini kullandı.

“Sürekli bahsettiğiniz aykırılık kim, söyleyin tığ de bilelim”

Bugüne derece kimselerle şahsi ortak tartışması olmadığını kail Fikret Orman, “Aranızda tartıştığım insanoğlu olmuştur, ağız dalaşı sebebi de baştan sona Beşiktaş olmuştur. Kişisel ortak gidişat olmamıştır. Bu tün ezanı maçımız var. Beşiktaş taraftarının çoğu, bu konuşmalardan aşkın akşamki maçı bekliyor. Geçen yıl böke olduk, bu yıl de olacak mıyız sanarak düşünüyorlar. Başkan ara sıra konuşmalarında ‘Muhalefet şurası yapıyor, bunu yapıyor' diyor. Bu aykırılık kim. Benden bahsediyorsa, ego bu işlere girmem. Ben şişko biçimde hiç kimseye kalay ettirmem. Sosyal medyadan bombalama yapılıyormuş. Kim bunlar, bilelim. Hep bu arada uğraş edelim onlarla. Bizim başımıza gelenler, bu yönetimin başına gelmesin.

Ben bunlardan çok çektim. Bu aykırılık kim, ortak açıklanırsa çok bahtiyar olurum. Toplantılar yapılıyormuş, ki yapıyor? Aranızda büyüklerim var, kimilerini bayramda ararım, bazılarının telefonunu açmam. Kiminle konuşmuşum bu yönetimle ilgili. Birisi çıksın da ‘Beni aradı, bana söyledi' desin. Ben aşina olmak istiyorum. Kabadayılara telefon açtırmışım, kimmiş bunlar? İktidarlık ağır iştir. Beşiktaş başkanlığı kıskanılan ortak şeydir. Koca Beşiktaş'ı yönetiyorsunuz, kıskanılırsınız. Bel altı çarpmak Beşiktaşlılara yakışan ortak şey değildir” sanarak konuştu.

“Yıldırım Demirören üzere 10 milyon dolar borçla devralıp, 430 milyon dolar borçla bırakmadım”

Konuşmalarına namus borcu mevzusuyla bitmeme fail Orman, "Raporun açıklanacağını duydum ve çok sevindim. Buraya geldiğimde stadı da gördüm, buralara ne emekler döktüm. Bu dedikoduları on paralık doğruluk ettik mi? Takdir edilecek şeyler varken, dünkü mevrut dalavere az buçuk müddet alabilmek düşüncesince eskiye çevrilmiş konuşuyor. 3. seneye giriyorsunuz. Biz Beşiktaş'ı devraldığımızda şu andaki reis bey da bizimleydi. Biz o devirde ne yaptık, borcu yüzdürdük. Ya kapital koyacaktık, ya ortak mülkü satacaktık yahut Beşiktaş şişman kar elde edecekti. Kar elde edebilmesi düşüncesince gideri kısması lazımdı. Bu yıl Beşiktaş nice aktarma yaptı. Bu transferler yapılmasaydı, elbette hakaretler edilecekti. Arkadaşlar da bu borcu yüzdürüyorlar. Bundan sonradan doğacak olanlar da yüzdürecekti. Ben Yıldırım Demirören üzere 10 milyon dolar borçla alıp 430 milyon dolar borçla bırakmadım. Bu dalavere müesses ortak şey mi yaptı. Uğraşıyorlar. Bu borcun elan faziletli olmamasında en şişman paylardan bir tanesi benim. Ben etraflı borcu TL'ye çevirdim.

O devirde dolar 5 TL idi. Şu anda 11 lira. Borcumuz yüzdelik 100 kalık olacaktı. O devir Kulüpler Birliği Başkanı ve Beşiktaş Başkanı şekilde işin başına şu andaki CEO'muzu koymuştuk. O devir da biliyorduk 5 yıl zarfında dönmeyeceğini, etraflıca vadeye yayılacağını konuşmuştuk. Başkan menajerlere ödemeler yaptırdı. 6 yılın üstünde Seçil Beyle çalıştık, ortak insana 100 TL ifa yapmış mıyım? Hangi menajere ifa yaptırmışım? 11 kıta bitirme aldık Beşiktaş'a, çirkin mü ettik. Tapusuyla mülk aldık. Ne devir ortak mülk alındığını duydunuz.

Bunların ölçüm edilmesini, şahısların görmesini beklerken, sözde ayrıksı yere görev ettim. Ben sözde Gavuristan'dan geldim, ego siz değerli üyelerimizin arasından geldim. Nasıl şu andaki dalavere müesses uğraşıyorsa, tığ de çok uğraştık. Ahmet bellek de emeği olmaktadır bunlarda. Beraber yaptık, çirkin mü yaptık? Transferler konuşuluyor. Ljajic geçmiş vardığında çok dobra oynadı, sonradan oynamıyor. Geçen yıl Beşiktaş'ı böke karşıcı Ghezzal, bu yıl dobra oynamıyor. Ama çirkin mü yapmış oldu dalavere bu oyuncuyu almakla? Vida'ya kredi verildi, Ghezzal'a ne verildi? Beni kötüleyerek bunlarla Beşiktaş'a tek şey kazandırılmaz. Gecemizi gündüze katarak mesai verdik buraya” açıklamasını yaptı.

“Söylenecek çok şey var ama ortamı germeyelim”

Kulübe nice hizmette bulunduklarının altını çizen Fikret Orman, “Altyapı tesisleri tığ geldiğimizde ne haldeydi. Eski başkanlarımızın yerine tesisler yaptık. Yıldırım Demirören yerine da yapardım, Serdar Bilgili yerine da yapardım ama yaşamda oldukları düşüncesince yapmadım. Mehmet Üstünkaya'nın, Gazi abinin, Süleyman abinin ismini herhangi ortak yerde kullandık. Eski yöneticiler pik gelecekse karşılaşma biletlerini güçlü ayarlayıp, dalavere kurulunun uğrunda oturturdum. Şu anda duyuyorum arkadaşlarımdan karşılaşma bileti vermiyorlarmış. Bunlar ıvır zıvır eş işleri. Yapmayın bunları. Ben on paralık sorar mıydım, ki kiminle pik gitmiş diye. Kavgalar olmuş, dirimsel geçer. Bunları unutalım.

Beşiktaş'a görev düşüncesince gelindi ve görev düşüncesince bitmeme edilsin. Söylenecek çok şey var, karşılık verecek şeyler de var ama ortamı germeyelim. Bugünü ortak milat şekilde ikrar ediyorum. Bunu zinhar kimesne zılgıt şekilde algılamasın, benim arkadaşlarımın şahsiyetiyle ilgili mütekellim olursa bire ortak biçimde karşılık vereceğim. Yönetim kuruluna tavsiyede bulunacağım, bu yokluk enerjisinden çıkalım, bereket enerjisine geçelim. Kıtlık enerjisinde ortak şey gelmiyor. Biz geçmiş geldiğimizde de 50 bin biçim satılırken, 600 bin formalara çıktık. Para kıtlığından ortak çıkalım. Evet pandemi var, başağrısı var ama bırakalım bundan sonradan bunları. Bu gidişat bizim bellik değerimizi etkiliyor ve müzahir gelmesinin önünü kesiyor” niteleyerek bitmeme etti.

“Elimizden geldiği derece dayanak olalım”

Son şekilde bulunan yönetime ricada bulunan Fikret Orman, “Sizden ortak ricam var. Beşiktaş'ın 2 kulesi var, ego üstüne şişman ortak Kartal heykeli yaptırmak istemiştim. Anıtlar Kurulu'ndan icazet katılması lazımdı. İş yoğunluğundan yapamamıştık. Bunun izni düşüncesince müracaat yaparsanız, Kartal heykelini yaptırmak istiyorum. Ayrıca, Şan Ökten Tesisleri'ni yıktırmıştık, onu baştan sona bu arada kulübe ağırlık yapılmaksızın yapalım. Elimizden geldiği derece dayanak olalım. Ben şantiyesinde de çalışırım.

Yanımda emektar yöneticilerim de geldi, onların gelmesine icazet verdiğiniz düşüncesince teşekkürname ederim. Bu 2 yıl zarfında çok abilerimizi kaybettik, çok sevdiğimiz büyüklerimizi kaybettik. Allah'tan yağmur arzuluyorum onları. Sizlere de mıhlı dirim diliyorum. Bu tün ezanı da maçımız var. Başarılar diliyorum. Fikstüre de baktım, bundan sonrası elan şen gibi. Daha ligin başındayız, inşallah potaya gireceğiz” niteleyerek laflarını tamamladı. Fikret Orman, konuşmasının peşi sıra toplantıdan ayrılırken, sedir müesses üyeleri, toplantıyı ayrılma etmesi zımnında Orman'a aksülamel gösterdi ve kendilerinin de bu açıklamalara cevapları bulunduğunu tabir etti.

Bozhan Memiş - Bora Akyol - Gökhan Kılınçer

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ